В момента точно правя списък с всички евентуални разходи на фирмата, която отварям до края на годината. Няма да бъде лесно, надявам се държавата да не ме смачка с буумащината
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да създам фирма, какви са ми разходите?
Collapse
X
-
Първо трябва да решите фирмата от какъв правен тиш искате да бъде ЕООД, ООД, ЕТ.
Каква е разликата между ООД и ЕООД ?
Да кажем че сте решили да регистрирате фирм - ООД.
За да започне една процедура по регистрация на ООД първо е необходимо да се обмислят следните въпроси относно:- Името на дружеството - Наименованието на фирмата е основен индивидуализиращ белег на търговеца. Името следва да е свободно, да не въвежда в заблуждения относно дейността на фирмата и да не накърнява обществения ред и добрите нрави. В България не може да има две фирми с едно и също име.
- Размера на капитала - Минимален капитал за регистрация на ООД е 2 лева, но за предпочитане е да се вложи реална сума за покриване на първите разходи на фирмата. Сумата се внася по банкова сметка на името на фирмата и съдружниците могат да се разпореждат с нея по всяко време.
- Седалище и адрес - Седалището и адрес на управление на фирмата може да бъде Ваше жилище или какъвто и да е друг пощенски адрес, на който да се получава официалната документация и който адрес да служи за вписването в Търговския регистър.
- Съдружници - ООД може да бъде регистрирано от две или повече лица.
- Управител - Управител на дружеството може да бъде някой от съдружниците или трето, външно за дружеството лице.
- Предмет на дейност - ООД има обща правосубектност. Това означава, че фирмата може да извършва всяка една дейност, която не е забранена от закона, дори и тя да не посочена изрично в предмета й на дейност. Затова в документите за регистрация предмета на дейност се посочва примерно.
Коментар
-
агенция за превод и легализации
Здравейте на всички,
Бихме искали да засегнем темата преводи, работа за преводачи и агенции, понеже с моята колежка и приятелка решихме да отворим агенция за преводи и имаме доста неизвестни. И двете завършихме лингвистика (аз- Немски и Испански; тя- Английски и Испански), в момента работим в кол център, естествено работа, от която се печели добре, но няма никакво развитие.
Та, регистрирахме ООД и подадохме документи към КО преди почти месец, но все още не са готови (за служителите на КО, отношението и ангажираността им, мисля да си спестя негативните коментари). Сайтът ни е почти готов.
Не сме на ясно дали за всеки включен в списъка ни преводач, трябва да приложим заверено копие на дипломата, или само клетвената декларация трябва да бъде заверена ?
Първоначално мислим да работим само онлайн, а в последствие да отворим и офис, мислите ли, че това е добър вариант?
Някой може ли да ни препоръча софтуер (освен Традос), предполагаме, че е задължително условие за преводаческите агенции.
Всякаква информация относно процеса на работа също би ни била страшно полезна. Ще сме благодарни на всеки, който отдели време и откликне.
Успешен ден!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kriza64 Разгледай мнениеЗдравейте, дали някой е запознат с Easy Pay плащанията, франчайз бизнес ли са?
Благодаря!
Коментар
-
Според мен няма никакъв смисъл да се опитвате да регистрирате фирма сами. Има много кантори, предлагащи тази услуга и освен, че излиза по-евтино и бързо си спестявате много четене, обикаляне, усложнения и главоболия.
И все пак на младите ентусиасти искам да пожелая успех!http://anodit.com/services
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеЗдравейте от мен.
Имам въпрос - ако подам заявление за регистрация на ЕООД, но името, което съм избрал се окаже, че все пак е заето - какво следва след това? Избирам ново име и пак минавам цялата процедура или?Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеЗдравейте от мен.
Имам въпрос - ако подам заявление за регистрация на ЕООД, но името, което съм избрал се окаже, че все пак е заето - какво следва след това? Избирам ново име и пак минавам цялата процедура или?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bizneslady Разгледай мнениеТова ми го каза един счетоводител,който правил фирма Безплатно при подписване на едногодишен договор за работа с него.Но питам и други хора за да си проверявам информацията
Относно казуса Ви - отидете при адвокат и се лишете от ненужни дилеми и проблеми.
Можете ли да се обосновете защо Ви е ЕТ ? Това е най-безсмисленото и неудачно формализиране за стопански субект !
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеbizneslady ,
нито осигуровките на СОЛ са 110 , нито ЕТ има данък дивидент и т.н.
Това писание е лека боза , на принципа копи от тук от там и е станало голяма мешаница....
Коментар
-
Първоначално изпратено от borqna.nikolova Разгледай мнениеПринципно знам какви са практиките и какво следва, въпросът ми беше друг. Днес говорих със служител в банката. Той каза, че сметката се закрива автоматично и няма проблем. Това е отговора
Служителя в банката може да е такъв лешпер, че бегай далече. От личен опит имах сметка, по която плащах ипотечен кредит. Погасих го и му викам на муадежа не трябва ли да закрием сметката? О не, тя автоматично. След месец два отивам да откривам разплащателна сметка в същата банка че ми трябваше.. ама тука има една сметка празна са се натрупали 5 лева такса за поддръжка...
Викам а да ви... ама нямам документ подписан от лешпера че се закрива автоматично
И ТЕ ТАКА!
Коментар
Коментар