IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква фирма ми трябва

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Я тази тема звучи доста интересно. Колеги има ли някакви полезни неща тук? Да знам дали да я следя?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от дидони Разгледай мнение
      Здравейте. Моята идея е да стартирам франчайз бизнес. Услугата, която ще предлагам ще бъде биометричен отчет по пръстови отпечатъци. Тестът ще се провежда за около 7-10 мин като клиентът ще получава 15 страници с информация за неговите заложби, силни и слаби страни, както и лични качества, заложени в гените. Тестът няма да е никак скъп - 20 лв.
      Какво мислите ???

      Франчайз? Взимаш идеята като приемател или ще бъдеш франчайзодател с тази идея?

      Каква ти е таргет групата? Насочи реклама към тях, направи го удобно за потребителя.

      Аз лично не бих инвестирал време за да си разгледам тези данни (в момента), но с времето идеята ако улегне в съзнанието ,разбера достоверността, ползата и т.н. това може би би се променило...

      Все пак ако взимаш франчайз нещата би трябвало те да ти ги обяснят как се случват

      Коментар


      • Здравейте. Моята идея е да стартирам франчайз бизнес. Услугата, която ще предлагам ще бъде биометричен отчет по пръстови отпечатъци. Тестът ще се провежда за около 7-10 мин като клиентът ще получава 15 страници с информация за неговите заложби, силни и слаби страни, както и лични качества, заложени в гените. Тестът няма да е никак скъп - 20 лв.
        Какво мислите ???

        Коментар


        • такава,каквато ще функционира рационално.

          Коментар


          • О вие обсъждате още моят въпрос, ами предполагам ще ви е интересно да споделя как се развиха нещата от тогава насам.
            Ами става въпрос за проект с държавно финансиране. Та, още януари месец, малко след първите отговори тук, задвижих нещата с една фирма. За щастие се занимавам с такова нещо, при което доходите се превеждат по банков път, но на физически лица и фирмата ми е нужна само за да се представя, че извършвам дейността като служител на дадената фирма. И с други думи да откривам собствена фирма, беше излишно усложнение и разход, но това не го знаех, когато отворих темата, а го осъзнах няколко дена по-късно с навлизане в детайлите. И реших да се причисля към фирма сам. Избрах такава каквато ми изглеждаше по-западнала, информацията от търговския регистър ми беше достатъчна, и с малко сладкодумие задвижих нещата. Като не вредя с нищо на фирмата, само показвам, че работя при тях на дадена позиция според нуждата. Няколко месеца по-късно, след като се уверих, че идеята ми работи и получавам възнаграждение, включих и няколко познати с други фирми, на които аз им върша работата. Включих ги понеже, сам не можех(нямах право) да работя с толкова хора колкото исках, и разбира се вземам по-голямата част от печалбата им в резултат. Учудващо но този път (понеже и преди съм се опитвал с различни идеи но все не е ставало) се получи и дори надминаха първоначалните ми очаквания доходите. Е, разбира се далеч не беше всичко толкова безпроблемно, колкото би прозвучало от такова кратко описание, но проблемите са интересно, дават стимул, когато им намерих решение. Няколко пъти това лято, ми се случи да се появят такива, каквито на пръв поглед ми изглеждаха нерешими, но първия поглед често лъже. Съобщението ми стана по-дълго отколкото исках, но последно да кажа, че макар и да не ми е всичко законово изрядно, от доходите ми се удържат всеки месец данъци - общ доход и осигуровки. И разбира се, че гледам печалбата, но първо се опитвам да си свърша перфектно работата, и да направя каквото мога, често и неща които не са ми в задълженията, за да улесня хората, с които работя. Затова и си мисля, че още никой не се е оплакал на мен, или от мен, което ако се случи много лесно може да доведе до прекратяване на цялото ми начинание. Някои ме препоръчаха на приятели, да се похваля.
            Last edited by Shadow1; 21.11.2014, 01:45.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
              за момента ми трябва само заради ЕИКто, тоест нищо няма да се случва в самата фирма, какво ще е най-практично да регистрирам в този случай, няма да има нужда да се осчетоводява нищо нали ?
              Фирмата ще плаща банкова такса на банката, където има банкова сметка. Това трябва да се осчетоводява. Алтернативата е да закриеш банковата сметка на фирмата - така няма да има такса.

              Обаче ти трябва счетоводител да подава необходимите декларации. Ще ти направи отстъпка в цената, ако фирмата няма приходи/разходи за осчетоводяване (но пак ще се плаща).

              Ако обаче фирмата има приходи - това не е "нищо няма да се случва". Може никой да не полага труд, обаче има ли приходи (или разходи!), фирмата не е "неактивна".

              Има и разходи за разни глупости като „трудова медицина“, регистрация като администратор на лични данни... Не са ми ясни тези неща.
              Last edited by vstoykov; 19.11.2014, 15:53.
              Два прости метода за легално намаляване на данъците

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
                3000
                Това на месец ли е? Ако е на месец - спокойно ще ти стигнат да си платиш за счетоводство, осигурителен рекет и данъци.

                Смятай 300 лева за счетоводство (месечно). Каквото остане - половината за данъци и осигуровки. Отделно глоби.
                Два прости метода за легално намаляване на данъците

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
                  Може ли някой сериозно да ми отговори, не ми е ясно дали има вариант, да отворя фирма, някаква, ет, еоод, и тя да се води неактивна, и да не текат никакви такси/транзакции от нея, има ли такъв вариант ?
                  Може да е без дейност, ама какъв смисъл има да регистрираш фирма?
                  Ако ще имаш дейност от време на време се подава съответната декларация.
                  Намери си счетоводител - всичко ще ти каже как става.
                  "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

                  Коментар


                  • Няма ли да излезе скъпичко?

                    Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнение
                    Дерзай и хич да не ти пука.

                    Направи си банкова сметка и приемай плащания само по банков път без фирма , като физическо лице .- имаш пълното законово право като единствения сериозен проблем е ,
                    че няма да можеш да издаваш фактури по ддс и осигуровките в този случай са 30% от печалбата.
                    ЗНАЧИ: към 30% осигуровки + 10 % Данък върху дохода?

                    А ако получаваш пари по сметката си като физическо лице не трябва ли да им докажеш произхода при евентуална ревизия? И няма ли опасност да те обложат за укрити приходи с данъци и осигуровки + законната лихва от получаването на сумата до момента на евентуалната ревизия ?
                    Подчертавам "евентуална" ревизия, защото ми изглежда малко като игра на Руска рулетка

                    Коментар


                    • Дерзай и хич да не ти пука.

                      Направи си банкова сметка и приемай плащания само по банков път без фирма , като физическо лице .- имаш пълното законово право като единствения сериозен проблем е ,
                      че няма да можеш да издаваш фактури по ддс и осигуровките в този случай са 30% от печалбата.
                      Ако ти потръгне направи си фирма и си плащай осигуровки върху 420 лв.

                      Вариант 2 - има облекчения за фирми , чийто собственик е студент.

                      Още по- големи са за пенсионери. /ако имаш някой/

                      Вариант 3 - просто ползвай ООД-то на приятел за тази дейност

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Вариант има. Само че, докато не е активна, не можеш да развиваш дейност, за която да получаваш пари. Ако /случайно? / те изловят, все ми се струва, че ще имаш сериозни проблеми с данъчните та, дали си заслужава?
                        Значи до тук с минаването тънко... по принцип бих поел риска ако бях само аз, но тъй като трябва да намеся и друг човек, не мога да го допусна.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
                          Може ли някой сериозно да ми отговори, не ми е ясно дали има вариант, да отворя фирма, някаква, ет, еоод, и тя да се води неактивна, и да не текат никакви такси към нея, има ли такъв вариант ?
                          Вариант има. Само че, докато не е активна, не можеш да развиваш дейност, за която да получаваш пари. Ако /случайно? / те изловят, все ми се струва, че ще имаш сериозни проблеми с данъчните та, дали си заслужава?

                          Коментар


                          • Може ли някой сериозно да ми отговори, не ми е ясно дали има вариант, да отворя фирма, някаква, ет, еоод, и тя да се води неактивна, и да не текат никакви такси/транзакции от нея, има ли такъв вариант ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
                              Добре, бях задвижил нещата с чужда фирма, но тази седмица приеха промяна, и забраниха хора без висше да вършат това което правя аз(струва ми се, че някой възрастен чичо или леля..., избива комплекси, или ограничено си мисли, че за да си добър в дадена сфера трябва да имаш висше), и за да заобиколя това, вече трябва да регистрирам собствена фирмата, само заради идентификационния код, възможно е в бъдеще да открия и полезно занимани за самата фирма, но за момента ми трябва само заради ЕИКто, тоест нищо няма да се случва в самата фирма, какво ще е най-практично да регистрирам в този случай, няма да има нужда да се осчетоводява нищо нали ?
                              Е, че ти си си решил всички проблеми. Остава да седнеш под дървото, да зиваш и зрелите банани сами да ти падат в устата

                              Коментар


                              • Добре, бях задвижил нещата с чужда фирма, но тази седмица приеха промяна, и забраниха хора без висше да вършат това което правя аз(струва ми се, че някой възрастен чичо или леля..., избива комплекси, или ограничено си мисли, че за да си добър в дадена сфера трябва да имаш висше), и за да заобиколя това, вече трябва да регистрирам собствена фирмата, само заради идентификационния код, възможно е в бъдеще да открия и полезно занимани за самата фирма, но за момента ми трябва само заради ЕИКто, тоест нищо няма да се случва в самата фирма, какво ще е най-практично да регистрирам в този случай, няма да има нужда да се осчетоводява нищо нали ?

                                Коментар

                                Working...
                                X