Първоначално изпратено от Shadow1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква фирма ми трябва
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнениеОсигуровките не са ли съобразени с печалбата, тоест ако нямам печалба или е твърде малка да плащам по-малки или никакви осигуровки ? Понеже първия месец няма да имам никаква печалба със сигурност. А при ЕТ ? Там знам че таксите за откриване поне са по-малки, как стоят нещата с другите такси по поддръжката ?
Първият месец можеш да отложиш стартирането на дейността, но след първата фактура трябва да ги плащаш всеки месец.Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнениеНе може да те осигурява държавата щом правиш бизнес, забрави аванта от държавата, на нея само ще даваш.
По закон можеш и сам да си водиш счетоводството ако не си регистриран по ДДС. Ама ако не знаеш какво правиш и те глобят няколко хиляди ще си платиш като на счетоводител за 5 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнениеАз ще съм управителя и нали сега ме осигурява държавата понеже уча не може ли да не си плащам осигуровки и да си правя счетоводството сам ?
По закон можеш и сам да си водиш счетоводството ако не си регистриран по ДДС. Ама ако не знаеш какво правиш и те глобят няколко хиляди ще си платиш като на счетоводител за 5 години.Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнениеКато ти гледам писанието с какво ли би могъл да съветваш?!! Ама, хайде - нека да сме хора. С този си въпрос е по-редно да се обърнеш директно към съветника по хидроинжинерство доганеско или към половинката на станишефчо, а не да се ровиш по някакви форуми. Тия двамата са "баш" съветниците в държавата. Съветват за всичко и получават хонорари с милиони, нищо че хабер си нямат от това за което съветват! Така, че... опитай. На теб може и да не ти вземат хонорар, но ще получиш съвет та съвет и реклама та реклама. Успех...Last edited by Shadow1; 06.01.2014, 20:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнениеАз ще съм управителя и в момента ме осигурява държавата уж понеже уча не може ли да не си плащам осигуровки и да си правя счетоводството сам ?
Иначе, ЕООД е решението. Изкарай си електронен подпис на ФЛ, всички такси към ТР са 50%... Има отворени счетоводители, на които в услугата им е включена работа с ТР, те ще ти свършат работа за 50-100 лв без държавни такси, освен това ще те ориентират как да работиш правилно с документи, банки, НАП... имаш разходи за осигуровки, данъци, трябва да ги минимизираш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнениеЗдравейте, имам нужда от съвет, трябва да отворя фирма с която ще извършвам не материална дейност, тоест няма да е търговия ами вършене на услуга, например съветване (не мога да кажа точно какво разбирате ме нали), паричните постъпления ще идват изцяло по банков път на този етап не знам колко ще са но повече от 3000 няма да са, и искам аз да съм собственика дори и да вземат участие и други хора във фирмата, новобранец съм и не ми е ясна още тази материя, всъщност наскоро станах пълнолетен, което се изисква за да отвориш фирма нали ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнениеЗа ЕООД без регистрация по ДДС имаш около 300лв за регистрация (зависи кой я прави), след това всеки месец 110-130лв осигуровки за управителя и по 50лв счетоводство (пак зависи)
Най-добре се консултирай със счетоводител, може да ти излезе по-евтино като физ. лице както ти подсказаха, но тогава данъците са различни така че зависи какъв оборот ще правиш.Last edited by Shadow1; 06.01.2014, 20:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнениеЩях да го направя, но за съжаление не става трябва ми фирма с ЕИК номер, а да попитам какви са разходите по една ЕООД фирма в моя случай с такива дребни суми и счетоводството не мога ли да си го правя сам ?
Най-добре се консултирай със счетоводител, може да ти излезе по-евтино като физ. лице както ти подсказаха, но тогава данъците са различни така че зависи какъв оборот ще правиш.Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеДа такава смешна сума не ти трябва фирма, ще си работиш като консултант и може криеш данъци.Last edited by Shadow1; 06.01.2014, 20:08.
Коментар
-
Каква фирма ми трябва
Здравейте, имам нужда от съвет, трябва да отворя фирма с която ще извършвам не материална дейност, тоест няма да е търговия ами вършене на услуга, например съветване (не мога да кажа точно какво разбирате ме нали), паричните постъпления ще идват изцяло по банков път на този етап не знам колко ще са но повече от 3000 няма да са, и искам аз да съм собственика дори и да вземат участие и други хора във фирмата, новобранец съм и не ми е ясна още тази материя, всъщност наскоро станах пълнолетен, което се изисква за да отвориш фирма нали ?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар