Първоначално изпратено от power grid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа електронни регистри чувал ли си? ще ти сметна.
Коментар
-
Равновесиев - а аз мисля, че някой вече си я е заплюл тая държава - ама си я иска за него си. От тая гледна точка той действа стратегически правилно - използвайки съвършено биологическо оръжие - хъхряците. Какъв по-лесен и ефективен начин да завладееш една територия - от това да пуснеш на нея една дивашка пасмина, която с бандитизъм и терор да измести нейното законно население, с помощта на манипулируеми или просто купени политици, които просто да отказват да прилагат законите и да въведат ред? После пасмината се самоелеминира, защото е негодна да се препитава самостоятелно и: хоп !!! 111 000 кв. км - с райски климат, плодородни земи и геотермални извори и хиляди тонове златце в недрата си - свободни.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПауъров - приемам че си на 54, имаш 13 Б по УПФ, 8 Б по ДПФ, че работодателят те осигурява на максимум и ти внася по 100 кинта по ДПФ на месец. Ще можеш да разчиташ на 350 кинта от Allianz при прогнозируема доходност 4.5%.
И кат ми свалят пенсията от НОИ има ли смисъл от УПФ?
Коментар
-
А за производството с висока добавена стойност. И кой ще го прави това производство. Реално всеки който има достатъчно конвертируеми качества се изнася от България. Програмисти, лекари, учени, хора с по няколко езика като си помисля последните години даже имам приятели икономисти които емигрираха
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеМиташки ми на ПФ да не би пожарната да му пречи да драсне клечката...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСмятах ти колко ще получаваш от ПФ, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеРавновесиев - ако населението бе достатъчно ксенофобско и расистко, както ги изкарваш - проблемите, за които говорим, щяха да са доста по-малки.
Говориш за ръст на производителността - тя може да бъде базирана само на производство с по-висока добавена стойност. Какво ще бъде то - щом ще трябва да се базира на работна сила, съставена главно от хъхреци, които едва говорят членоразделно? - На чаавета за резервни части ли?
1 милион бежанци - казваш: и защо мислиш, че те ще са на по-високо ниво от хъхреците?
Това с други думи означава че за 80% от заетите - т.е. за всички заети в сектори за вътрешния пазар - най-доброто професионално време е вече зад гърба им. С дост ависока степен на увереност може да се каже че подобна икономическа свобода и усещане за множество възможности, каквито са имали през 2007 и 2008 никога повече няма да имат.
И да това означава допълнителна емиграция. Защото никой не е луд да стои на място което не може да му предложи никакъв професионален или паричен растеж. Така че тези тенденции всъщност ще се ускоряват допълнително.
но пък си нямаме емигранти. И силно ме съмнява някога да имаме - не мисля че някой ще иска да живее в България. В бъдеще още повече отколкото сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСамо че средната заплата днес, беше ебаси заплатата преди 18 години. А Ной му хвана цаката - засега в Бургас, после и на други места. Като видят зорът - една кибритка в архивченцето - и пенсии после - ама друг път.
Равновесиев - вече доста бамки имат специални служители, които убеждават депозантите да махнат парите си от депозитът и да ги турят в други инструменти - ВКЛЮЧИТЕЛНО пенсионен фонд... това говори само по себе си един вид, така да се каже.
Бамките НЯМАТ нужда от парите на Сулю - те искат или да му набутат своите пари или да го убедят да си разкара тъпия депозит от трезорчетата им.
Форти - ненавистта ти към ПФ вече направо ти деформира мозъкът. Нали законово това прието е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеАз мисля че 910 кинта не са малко за нормално съществуване днес.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеМи взимам си наемите рентата и си гледам градинката в двора някоя кокошчица прасенце и те така като баба и дядоМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеИмпе, потвърждавам: че пенсията от Ной никога няма да е достатъчна за нормално съществуване - Това е написано в прав текст в КСО: Правото (т.е. обещанието - ако стане) е НОИ да ти изплаща ЧАСТ от дохода, върху който си се осигурявал, част - която практиката показва, че няма да стига.
Може ли да те питам дали правилно разбирам какво ми казваш с прост пример:
1. Осигуряваш се цял живот (40 години) на 1000 лв. (реални - постоянна покупателна способност)
2. Внасяш по 50 лв. на месец в УПФ за 40 години
3. Да приемем, че УПФ ти носи доходност, достатъчна да покрие таксите и инфлацията, т.е. запазва реалната покупателна стойност на парите ти.
3. Да приемем, че Господ те дари с добро здраве и настроение и си получаваш обратно парите от УПФ в течение на 20 години.
4. По 100 лв. на месец излизат, не ли?
От тук има два варианта:
I. НОИ фалира, анихилира, изгаря ти документите и т.н. - пенсия от НОИ - 0.00 лв.
Оставаш си със 100 лв. от УПФ.
К'о праиш?
II. НОИ си изпълнява общанията, записани в КСО - това е краен вариант, чиято вероятност не мога да оценя, но сигурно е под 1.
1. Пенсия от НОИ без намаление - 600 лв.
2. Ама ти си се осигурявал в УПФ? - А, а, намаляваме ти пенцийката с 25 % или със 150 лв., та става 450 лв.
3. Нищо де, ти нали си имаш пенсийка и от УПФ - 100 лв. (и то без да отчитаме разходите, които дружествата ЩЕ наложат) - та общо 550 лв.
Ти какъв вариант виждаш между тези два крайни?
Защото аз не виждам решение в триъгълника НОИ-УПФ-ДПФ. Но ако ми посочиш, ще черпя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение1. НОИ - фалира, анахилира, изгаря -> пенсия 0.00 лв.
2. Пенсия от УПФ - 100 лв. (айде нека са 200 лв. днешни пари)
Какво правите?
(ако имате идея какво значи 200 лв. месечна пожизнена пенсия от УПФ, де; колко лева трябва да имате по партида един ден преди да се пенсионирате?)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар