If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Де ще ходиш? И аз за злочестина мисля (засега теоретическата) за.
В Европа обаче ще е същият кенеф и дори по-зле, в Америка няма да ме пуснат, в Негрия ще ме изядат... китайският език ми е сложен. Освен Русия не виждам други опции.
Импе, гледам задаваш риторичен въпрос. НОИ не зависи от инфлацията, защото там спестявания няма. Съответно не могат и да се обезценяват. Ако плащаш вноски върху средна заплата, ще получаваш и средна пенсия. Независимо колко е инфлацията за периода. Ако плащаш вноски върху максимална заплата, ще получаваш и максимална пенсия.
Но пък НОИ е зависим от демографската структура на населението. Пълно щастие няма.
В Европа обаче ще е същият кенеф и дори по-зле, в Америка няма да ме пуснат, в Негрия ще ме изядат... китайският език ми е сложен. Освен Русия не виждам други опции.
В канада е добре....либерални са и има много ресурс като потенциал на глава от населението ..... Чиста природа и т.н.....
Е вече работя по въпроса с изнасянето Имам един живот и не ми се иска да го хабя в България.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
ИМП, за съжаление доходността от Алианц за последните 13 години е между 37 и 40% .....което е престъпно малко за инвестиции в облигации......истината е че доходността за последния 13 годишен период на бг ПФ Алианц е около 2.55% капитализирана че да се изменят дяловете от 1 лев на около 1,38 сега ...след 13 години......престъпно малко е
Да, драги - на пръв поглед. На втори поглед: не е противоестествено, при преживян садистически срив Осма година. На трети поглед: който е почнал да се осигурява от началото, има по-висока доходност, просто защото в последните години, когато доходността беше добра, е имал доста повече пари, отколкото Осма година. А който е започнал да бачка Осма-девета - е още по-добре, щото не е ял бой.
Единствената причина поради която България запада е, че 90% от българите нямат акъл за 5 стотинки. И това естествено води до това че от тези 10% с акъл поне половината се изнасят. Никой не го кефи простаци да му прецакват живота.
Пауъров - приемам че си на 54, имаш 13 Б по УПФ, 8 Б по ДПФ, че работодателят те осигурява на максимум и ти внася по 100 кинта по ДПФ на месец. Ще можеш да разчиташ на 350 кинта от Allianz при прогнозируема доходност 4.5%.
ИМП, за съжаление доходността от Алианц за последните 13 години е между 37 и 40% .....което е престъпно малко за инвестиции в облигации......истината е че доходността за последния 13 годишен период на бг ПФ Алианц е около 2.55% капитализирана че да се изменят дяловете от 1 лев на около 1,38 сега ...след 13 години......престъпно малко е
Единствената причина поради която България запада е, че 90% от българите нямат акъл за 5 стотинки. И това естествено води до това че от тези 10% с акъл поне половината се изнасят. Никой не го кефи простаци да му прецакват живота.
Нямат акъл и донякъде решителност, за да си изберат нормални и патриотически управляващи. Обикновеният Сулю не му трябва ного акъл - само колкото да си върши работата на прилично ниво.
Коментар