IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дори и държавните разбраха къде е по-добре за тях ... :

19 хиляди военни и полицаи искат по-висока пенсия от НОИ
    3800 работещи са се отказали от частните фондове и са прехвърлили партидите си на държавата

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
      Да, гледал съм ги тези сметки и съм ги правил Средното увеличение на пенсия от НОИ е 80 лв на месец за вече прехвърлилите се Но всичко е индивидуално - трябва да смята за всеки случай по отделно

Ако майка Ви е родена между 1.1.1960 и 30.04.1960, долното я засяга:
      Средата на юни 1960г. е родена

Коментар

• [QUOTE=derk;1059982830]
        Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Тук бъркаш доста. За да си получат парите от УПФ 5години по рано от възрастта по чл. 68 от КСО, размера на пенсията изчислен на база актюерски разчети трябва да е поне равен на минималната.
        Тъй де Интересно колко жени, родени през 1960 са събрали за минимална?

Коментар

• [QUOTE=LChristoff;1059982815]Да, гледал съм ги тези сметки и съм ги правил Средното увеличение на пенсия от НОИ е 80 лв на месец за вече прехвърлилите се Но всичко е индивидуално - трябва да смята за всеки случай по отделно

На вниманието на жените, родени между 1.1 и 30.04.1960 г

Идете още в понеделник, 9 май, във Вашия пенсионен фонд и си поискайте парите от УПФ!
          Имате право 5 години преди да навършите възраст за пенсия през 2021

Побързайте, защото Горанов предлага да Ви отнеме тази възможност, ако му мине законопроекта

Тук бъркаш доста. За да си получат парите от УПФ 5години по рано от възрастта по чл. 68 от КСО, размера на пенсията изчислен на база актюерски разчети трябва да е поне равен на минималната.
          Last edited by derk; 05.05.2016, 23:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Sony, интересно мнение, но за съжаление сме овце, които нищо не могат да бутнат като нормални хора ...

Майка ми е 60-ти набор, гледах някакви сметки, че ако отиде и си прехвърли парите в кацата без дъно НОЙ ще получава с 50-70 лева по-висока пенсия. Някой гледал ли ги е тези сметки, защото не видях разбивка и подробни изчисления?
            Да, гледал съм ги тези сметки и съм ги правил Средното увеличение на пенсия от НОИ е 80 лв на месец за вече прехвърлилите се Но всичко е индивидуално - трябва да смята за всеки случай по отделно

На вниманието на жените, родени между 1.1 и 30.04.1960 г

Идете още в понеделник, 9 май, във Вашия пенсионен фонд и си поискайте парите от УПФ!
            Имате право 5 години преди да навършите възраст за пенсия през 2021

Побързайте, защото Горанов предлага да Ви отнеме тази възможност, ако му мине законопроекта

Съобщете на близки и познати, които може да са засегнати

Коментар

• Sony, интересно мнение, но за съжаление сме овце, които нищо не могат да бутнат като нормални хора ...

Майка ми е 60-ти набор, гледах някакви сметки, че ако отиде и си прехвърли парите в кацата без дъно НОЙ ще получава с 50-70 лева по-висока пенсия. Някой гледал ли ги е тези сметки, защото не видях разбивка и подробни изчисления?

Коментар

Хубаво де, вчера спорим с един приятел по въпроса. Той работи в ПФ...

Аз разбрах, че Черешаря предлага :

Докато бачкаш внасяш в индивидуална партида. Пенсионираш се и всичко от партидата ти отива в една обща партида в ПФ. Парите не се наследяват.
                Той твърди , че Горанката предлага - докато бачкаш внасяш в индивидуална партида, а после отиват в обща партида на НОЙЙЙ.

Аз ли бъркам или той? Че второто е много по-абсурдно от първото ...
                Просто е - използват Горанов - за да създадат финансова криза и разклатят правителството на Бойко Борисов и да се отиде на предсрочни парламентарни избори!
                1. Създатели и вносители на промените са среди от КФН и МФ - свързани с определена опозиционна парламентарна група и натрупала богат опит в дестабилизацията на финансите на държавата!
                2. Преди година се даде възможност - който иска да НЕ държи повече средства във фондовете, а да ги прехвърли в НОИ.
                Вече не може да се каже, че някой е закрепостил хората да имат пари във фондовете!
                3. Защо тогава продължава да се плюе по фондовете?!?След като човек, който не ги харесва - просто може да прехвъли средствата от фонда - в нои, какъв им е проблема ?
                Но в момента покрай регламентиране на тази фаза на изплащане - променят изцяло нормативната уредба за цялостната дейност на фондовете, нови лицензии, особено за инвестициите залагат нови резки промени, с които искат да катурнат фондовете, а с тях са навързани управляващите дружества, пазара на облигации и т.н., даже е по-лесно отколкото става криза при банките !

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                  Благодаря за отговора,
                  а иначе не разбирам израза ти ... "малко" нереална доходност......
                  та нали зад нея стоят реални активи със реални цени
                  Кислородов - ако на това:
                  http://www.investor.bg/companies/G0A/view/

...цената му е реална, то една акция на Софарма Имоти (напримерно) трябваше да струва най-малко 0.5 Б.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                    Той
                    Мерси!

Коментар

Хубаво де, вчера спорим с един приятел по въпроса. Той работи в ПФ...

Докато бачкаш внасяш в индивидуална партида. Пенсионираш се и всичко от партидата ти отива в една обща партида в ПФ. Парите не се наследяват.
                      Той твърди , че Горанката предлага - докато бачкаш внасяш в индивидуална партида, а после отиват в обща партида на НОЙЙЙ.

Той

Коментар

• От кога почнахме да се учим от ЧИЛИ ,няма ли други учители бре

Коментар

• Може ли някой да даде някаква информация за чили- преди четох че парите са изнесени и не излизат сметките, сега чета само хвалби колко е успешна тази система и други такива

Коментар

• А нека се направи организация от страна на Инвестор за една подписка и да се представи на мин.фин, фондовете и кфн, нещо като финансова протестна мрежа....

Коментар

• Хубаво де, вчера спорим с един приятел по въпроса. Той работи в ПФ...

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                                Пак да питам същото, и започвам да си мисля че сте заинтересовани от текущия начин за определяне на годишното възнаграждение за управление .....
                                Това е най доброто, да, но никой не ни е питал когато са вземали решения за управлението. На практика наистина мисля че фондовете се интересуват само от парите за управление, относно другите и 99% загуба да отчетат ще мине като вестникарска новина и това е. Виж другите пари са си съвсем реални, на 100лв внесени ДПФ на мен ми взема 3%. Кога, след колко месеца/години 100лв са отново 100 лв включително като покупателна способност. С тези непрекъснати напъни на този или онзи финмин все някога ще клекнат фондовете, но тези 3% са си сега и днес, другите, я камилата я камиларя, ще има да вземам

Коментар

Working...
                                X