IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://bnt.bg/predavanyia/oshte-ot-d...p-s-novo-litse
    БСП с ново лице. Новите очаквания. Говори Корнелия Нинова

Обвинения и договорки за втората пенсия. Димитър Манолов

Кой и от кого ни пази? Бойко Ноев

Хайде бакалъм, да чуя коментарите/ оплюването е също част от коментарите/
    Пускам го и в пенсионни фондове и за там е същото- коментарите

В случая за пенсионните фондове започва около 30 минута

Коментар

• Какво става с пенсиите от УПФ?

1. Какъв “проблем” се опитва да реши Министерството на финансите?
      Проблемът е, че пожизнените пенсии от УПФ са кухо, неподплатено обещание;

2. Защо сега?
      При предстоящите стрес тестове е възможно цялата пенсионна индустрия да се окаже в технически фалит защото нямат пенсионни резерви;

3. Как се опитва да го реши?
      Като попълни резервите на пенсионните дружества с парите от личните партиди на тези, които имат неблагоразумието да се пенсионират в УПФ

4. Има ли други варианти?
      Има, но те са по-скъпи.

5. Кое е най-важното?
      Най-важното е, че с пенсията искате да заместите максимално възможния дял от дохода си преди пенсиониране. Със или без предложението на Министерството на финансите, КСО ви гарантира двете ви пенсии да са по-малко от една, която бихте получили ако не се осигурявате в УПФ.

Рационалният осигурен
      а) напуска примитивната и паразитна пенсионна индустрия в България,
      б) насочва задължителната си осигурителна вноска само в държавното обществено осигуряване, и
      в) допълва пенсията си със самостоятелно управляван инвестиционен портфейл извън пенсионните фондове, а и извън България.

Това е, друго няма
      lchristoff.wordpress.com

Коментар

• [QUOTE=LChristoff;1059984145]
        Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Нямам статистика, но имам анекдот (из фейса):

" Здравейте! Послушах съвета Ви и днес отидох в моя пенсионен фонд Родина във Варна за да поискам парите си ....Родена съм на 15 .04. 1960 година.Отказаха ми с обяснението че такъв закон по който да ми върнат в момента парите Няма.Какво ще ме посъветвате Вие? По кой член от кодекса ... в момента могат да се върнат тези пари...?
        От фонда отговориха,че за първи път чуват за таков нещо!

и по-късно:

"Много Ви благодаря! Всъщност точно това ми отговориха,че парите не ми стигат! БЛАГОДАРЯ"

Значи, за 13 години не можем да съберем за минимална пенсия в УПФ. Може би за 130?
        Бързаш...

Коментар

• ? жени са събрали за минимална пенсия от фондовете?

[QUOTE=LChristoff;1059982851]
          Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение

Тъй де Интересно колко жени, родени през 1960 са събрали за минимална?
          Нямам статистика, но имам анекдот (из фейса):

" Здравейте! Послушах съвета Ви и днес отидох в моя пенсионен фонд Родина във Варна за да поискам парите си ....Родена съм на 15 .04. 1960 година.Отказаха ми с обяснението че такъв закон по който да ми върнат в момента парите Няма.Какво ще ме посъветвате Вие? По кой член от кодекса ... в момента могат да се върнат тези пари...?
          От фонда отговориха,че за първи път чуват за таков нещо!

и по-късно:

"Много Ви благодаря! Всъщност точно това ми отговориха,че парите не ми стигат! БЛАГОДАРЯ"

Значи, за 13 години не можем да съберем за минимална пенсия в УПФ. Може би за 130?

Коментар

• около 25 000 са се прехвърлили в НОИ - 1. това са хора осигурявани средно на повече от 2 мин заплати . 2 хора осигурявани повече от 10 г.. Та това прехвърляне се равнява на повече от 500 000 прехвърляния на хора осигурявани 1 г. на мин заплата .

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
              А ?
              Няма "А".
              От същата тая наредба, която си е в сила - Чл.5, ал. (3) и Чл. 7 и Чл.9- когато се появи първия "пенсионер от упф или дпф с пожизнена пенсия", тогава се създава резерва, само за пенсионерите, не за осигурените лица. Докато някои предлагат пожизнени пенсии в ДПФ (и имат/би трябвало да имат такъв резерв), в УПФ все още няма пенсионери => няма такъв резерв => кинтите отиват за дивидентец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                Комисията - КФН ли е?
                Как не се учудвам, че не е определила ред
                Имаше Наредба №19 от 2004г., но после май я отмениха.
                Не помня защо и дали написаха нова наредба, но по спомен - не ...

Коментар

А ?

Чл. 192. (1) Пенсионноосигурителното дружество задължително създава общи резерви по реда на Търговския закон.
                  (2) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., доп., бр. 67 от 2003 г.) Пенсионноосигурителното дружество, което управлява универсален пенсионен фонд, задължително създава пенсионен резерв по ред, определен с наредба на комисията.
                  (3) С пенсионния резерв се покрива изплащането на пенсиите на лицата, преживели по-дълго от предварителните актюерски разчети.
                  (4) Пенсионноосигурителните дружества не могат да раздават дивидент на своите акционери преди формирането на резервите.
                  Комисията - КФН ли е?
                  Как не се учудвам, че не е определила ред

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                    Бъркаш. Раздадено е като дивидент. И е раздадено, щото е такъв законя, пък и нито един акционер не иска да има заключен излишен капитал. Ся КФН като ги нашие да имат такъв резерв, и акционерите ще внасят - каква е драмата?
                    А ?

Чл. 192. (1) Пенсионноосигурителното дружество задължително създава общи резерви по реда на Търговския закон.
                    (2) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2003 г., доп., бр. 67 от 2003 г.) Пенсионноосигурителното дружество, което управлява универсален пенсионен фонд, задължително създава пенсионен резерв по ред, определен с наредба на комисията.
                    (3) С пенсионния резерв се покрива изплащането на пенсиите на лицата, преживели по-дълго от предварителните актюерски разчети.
                    (4) Пенсионноосигурителните дружества не могат да раздават дивидент на своите акционери преди формирането на резервите.

Коментар

• Бъркаш. Раздадено е като дивидент. И е раздадено, щото е такъв законя, пък и нито един акционер не иска да има заключен излишен капитал. Ся КФН като ги нашие да имат такъв резерв, и акционерите ще внасят - каква е драмата?

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Някой от ПФ би ли обяснил защо от 2002г. насам не са формирали пенсионни (технически) резерви, а всичко е раздадено като заплати и бонуси? Или бъркам?

Коментар

А, това пък въобще не подлежи на коментар ...
                        ДЦК и депозити ще купувам и на 1% такса управление, нямам проблем!
                        Същото е и при Договорните фондове, чудите ли се защо толкова Управляващи дружества се навъдиха

НАГЛОСТ, НАГЛОСТ НАГЛОСТ
                        Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                          + защо вземат % за управление на активите като за агресивен фонд, а управляват като нискорисков фонд - ДЦК и депозити. % им за управление е абсурдно висок.
                          А, това пък въобще не подлежи на коментар ...
                          ДЦК и депозити ще купувам и на 1% такса управление, нямам проблем!

Коментар

Някой от ПФ би ли обяснил защо от 2002г. насам не са формирали пенсионни (технически) резерви, а всичко е раздадено като заплати и бонуси? Или бъркам?
                            + защо вземат % за управление на активите като за агресивен фонд, а управляват като нискорисков фонд - ДЦК и депозити. % им за управление е абсурдно висок.
                            Bulls on BSE

Коментар

• Някой от ПФ би ли обяснил защо от 2002г. насам не са формирали пенсионни (технически) резерви, а всичко е раздадено като заплати и бонуси? Или бъркам?

Коментар

• Те ного са се прехвърлили, бе - ПФ ще останат без клиенти направо.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X