IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Не е вариант, докато няма контрол върху инвестициите.... ако стане това - нали се сещаш как някои ще имат "малко" нереална доходност?
    Благодаря за отговора,
    а иначе не разбирам израза ти ... "малко" нереална доходност......
    та нали зад нея стоят реални активи със реални цени

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
      А нема ли вариант парите за управление да са процент от доходността ???? мисля че е по-справедливо
      Не е вариант, докато няма контрол върху инвестициите.... ако стане това - нали се сещаш как някои ще имат "малко" нереална доходност?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
        А нема ли вариант парите за управление да са процент от доходността ???? мисля че е по-справедливо
        Пак да питам същото, и започвам да си мисля че сте заинтересовани от текущия начин за определяне на годишното възнаграждение за управление .....

Коментар

• НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ !!!

http://www.dnevnik.bg/…/2753477_reformatori_gotvi_se_krajb…/

"Държавата подготвя национализация на индивидуалните партиди от втория стълб на пенсионното осигуряване, което е втората голяма кражба след КТБ. Това смятат представителите на Гражданския съвет на Реформаторския блок Мартин Димитров, Гроздан Караджов и Георги Ганев..."

А СЕГА КАЖЕТЕ И ‪#‎КОЙ‬ е крадеца Мартин Димитров, Grozdan Karadjov и Георги Ганев

А той е пенсионно осигурителното ВИ дружество е крадеца, защото партидите Ви остават там
          Горанов предлага да си платите за пенсия от УПФ ДВА ПЪТИ - един път с такси и втори път с партидите си като ги прехвърлите на пенсионно осигурителните дружества. НЕ - всъщност ТРИ пъти плащате, защото и след като си прехвърлите партидите пак ще има такси за изплащане на пенсиите ви.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Ami разликата е парите които ти прибират фондовете за управление. Аз си мисля че заради тази разлика са създадени и ще се създават такива фондове.Реално не им пука дали печелят или губят, интересуват ги парите за управление
            а, не не не
            питай Импето да ти каже, че не е така

Коментар

• А нема ли вариант парите за управление да са процент от доходността ???? мисля че е по-справедливо

Коментар

• Първоначално изпратено от Balans Разгледай мнение
                Според мен идеята на този "финансов корифей" нашия Фин. Мин. е следната:
                Тъй като преди малко повече от година не успя да обезсмисли частното пенсионно осигуряване сега прави втори опит.
                Премахвайки личните партиди след пенсиониране и вкарвайки парите в един кюп реално той цели да демотивира хората да се осигуряват и да изискват от работодателите си реално осигуряване, защото лишавайки се сега от разполагаемия си доход на този етап от живота си хората няма да оставят нищо на децата си при смърт, а парите им ще отидат в направление запушване на дупки. Тук имаме най-грозното посегателство от страна на държавата-нарушаване на частната собственост или с други думи национализация!!
                Целта според мен е борба за избиратели.
                Обезсмисляйки капиталовия пенсионен модел нашия корифей ще може да дръпне парите към НОИ и от там да увеличи текущите пенсии, давайки на пенсионерите сега, но ощетявайки младите българи, които все още пребивават, работейки и раждайки в тази държава. Или започвайки сега целта е преди изборите да се купят едни нови избиратели - пенсионерите, но корифея забравя, че младите, които са ощетените от предложените промени в КСО-то ще си потърсят друг пристан, особено след последните промени и в избирателния кодекс, които за малко не минаха, поне не всичките. И така вече картинката става съвсем ясна. Някой се опитва да вземе електората на БСП загърбвайки хората, които носят пари в тази държава- работещите и плащащите данъците си тук в България и тези, които работят в чужбина, но пращат пари в страната за роднините си- най-големия чужд инвеститор в страната. Тази идея на нашия Фин. Мин ми прилича на приказката, в която глупака реже клона на който седи !!!
                Ей това е истината !
                Горанов минава всякакви граници опитвайки се да прибере парите на младите за да плати за нови избиратели, да ама тия същите (младите) внасят пари в хазната, но трябва акъл за да го проумее нашия фин мин !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  Ami разликата е парите които ти прибират фондовете за управление. Аз си мисля че заради тази разлика са създадени и ще се създават такива фондове.Реално не им пука дали печелят или губят, интересуват ги парите за управление
                  А разгеле! Ти къде си виждал инак такива "комисиони" като техните?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнение
                    Така е . Редно е да има възможност за пенсиониране след 15 , а защо не и след 10 г. трудов стаж . Да има калкулатори , които да дават ясна представа какво действие като предприемеш какво ще се случи . А иначе ако ще е пожизнено допълнение към пенсията на НОИ и по правилата на НОИ - каква разлика има ?
                    Last edited by v_tin; 04.05.2016, 21:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                      Точно за това говоря. Ама за тези съществени неща никой не обелва дума, включително и пенсионните дружества.
                      Какви 7%, какво увеличение... само на намаление отива работата... какво ти натрупване на пари по лични партиди.... важни са сегашните пенсионери, на които да им вдигнат пенсиите... че се мисли и средносрочно... от сега се почва та ако може баш преди изборите сегашните пенсионери да получат едни хубави нови пенсии (пък било то и за кратко)!

С какво обаче да се постигне заветната цел освен с акумулирани някъде средства... та даже са и кръстени, че са за пенсии :-)... за кого обаче Горанката решава!
                      Last edited by tutun4o; 04.05.2016, 20:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Вноската трябваше да нарастне на 7% през 17-а година.... но вместо тия 2% да отиват в УПФ, управляващите ги пренасочиха към Ной - където да изчезват безследно.
                        Точно за това говоря. Ама за тези съществени неща никой не обелва дума, включително и пенсионните дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                          А знаеш ли какви и колко са тези "едни пари", които "се слагат" във фондовете? Ако се осигуряваш на минималния осигурит.доход, колко пари ще ти постъпват по индивидуалната партида??? Отделно вместо да се увеличава процента, който се отчислява в универсалните ф-ве, той е замръзнал от години на 5%, а говорят само за увеличаване на процента в НОИ... Как тогава да се натрупат прилични срредства, за да се изплащат прилични пенсии - като ПФ станат магьосници и ги удвояват.... Те че ПФ имат трески за дялане-имат, но и такива смешници като фин. ни министър, разни синдикални деятели са си директно за затвора.
                          Вноската трябваше да нарастне на 7% през 17-а година.... но вместо тия 2% да отиват в УПФ, управляващите ги пренасочиха към Ной - където да изчезват безследно.

Коментар

• Първоначално изпратено от sdar Разгледай мнение
                            Не може да е доброволно, защото хората още не са видели никакъв резултат и няма да искат да влизат доброволно в схеми.
                            Решението е лесно, просто пенсионните фондове трябва вече да започват да изплащат пенсии, да видят хората нещо реално насреща и сами ще почнат да искат да се осигуряват в тях. Все пак фондовете събират вноски вече над 15г., време е да се види как функционират и при разплщане, а не да се правят на НАП, само да събират.
                            Че те си изплащат пенсии. Всички доброволни пенсионни фондове плащат. Просто има хора в напреднала възраст, които вместо в бамка, са си турили парите в ДПФ и вече получават пенсия.

Иначе - да - има логика - УПФ да могат да плащат пенсии и на хора, навършили 58 години (примерно) в определени случаи - например ако човекът е трайно безработен.

Коментар

• Първоначално изпратено от sdar Разгледай мнение
                              Защо намесваш отношението работещи/пенсионери?
                              Нали говорим за индивидуални партиди?
                              Отделно вече 15-16г. се слагат едни пари във фондовете, които би трябвало да са нарастнали с доходността, т.е. би следвало да може да се отпуска някаква пенсия за подобен период, той хич не е малък. Но по-важното е фондовете да обявят методиката и някакъв калкулатор за изчисляване на пенсиите при тях по сегашните условия.
                              А знаеш ли какви и колко са тези "едни пари", които "се слагат" във фондовете? Ако се осигуряваш на минималния осигурит.доход, колко пари ще ти постъпват по индивидуалната партида??? Отделно вместо да се увеличава процента, който се отчислява в универсалните ф-ве, той е замръзнал от години на 5%, а говорят само за увеличаване на процента в НОИ... Как тогава да се натрупат прилични срредства, за да се изплащат прилични пенсии - като ПФ станат магьосници и ги удвояват.... Те че ПФ имат трески за дялане-имат, но и такива смешници като фин. ни министър, разни синдикални деятели са си директно за затвора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                http://offnews.bg/news/Interviu_66/T...am_628511.html

Това, което правят с вторите пенсии, е вид примитивен комунизъм
                                С непремерените си изказвания и премиерът, и министърът на финансите са за затвора, смята проф. д-р Йордан Христосков
                                Много добра статия! Обяснено ясно и на разбираем език абсолютно точно!

Коментар

Working...
                                X