Първоначално изпратено от sdar
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеПри такова съотношение работещи-пенсионери това едва ли скоро ще се случи.
Те искат ако може след 70г да получаваш пенсия ти искаш на 35г да ги излъжеш да
ти плащат.
Нали говорим за индивидуални партиди?
Отделно вече 15-16г. се слагат едни пари във фондовете, които би трябвало да са нарастнали с доходността, т.е. би следвало да може да се отпуска някаква пенсия за подобен период, той хич не е малък. Но по-важното е фондовете да обявят методиката и някакъв калкулатор за изчисляване на пенсиите при тях по сегашните условия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнениеТака е . Редно е да има възможност за пенсиониране след 15 , а защо не и след 10 г. трудов стаж . Да има калкулатори , които да дават ясна представа какво действие като предприемеш какво ще се случи . А иначе ако ще е пожизнено допълнение към пенсията на НОИ и по правилата на НОИ - каква разлика има ?
Те искат ако може след 70г да получаваш пенсия ти искаш на 35г да ги излъжеш да
ти плащат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sdar Разгледай мнениеНе може да е доброволно, защото хората още не са видели никакъв резултат и няма да искат да влизат доброволно в схеми.
Решението е лесно, просто пенсионните фондове трябва вече да започват да изплащат пенсии, да видят хората нещо реално насреща и сами ще почнат да искат да се осигуряват в тях. Все пак фондовете събират вноски вече над 15г., време е да се види как функционират и при разплщане, а не да се правят на НАП, само да събират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнениеНай - демократично би било самото осигуряване да е доброволно - в този случай пенсионните фондове да се конкурират за доброволни вноски . Въпросът е кое повече искат - комунизъм или демокрация в крайните им варианти .
Решението е лесно, просто пенсионните фондове трябва вече да започват да изплащат пенсии, да видят хората нещо реално насреща и сами ще почнат да искат да се осигуряват в тях. Все пак фондовете събират вноски вече над 15г., време е да се види как функционират и при разплщане, а не да се правят на НАП, само да събират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнениеНай - демократично би било самото осигуряване да е доброволно - в този случай пенсионните фондове да се конкурират за доброволни вноски . Въпросът е кое повече искат - комунизъм или демокрация в крайните им варианти .Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Според мен идеята на този "финансов корифей" нашия Фин. Мин. е следната:
Тъй като преди малко повече от година не успя да обезсмисли частното пенсионно осигуряване сега прави втори опит.
Премахвайки личните партиди след пенсиониране и вкарвайки парите в един кюп реално той цели да демотивира хората да се осигуряват и да изискват от работодателите си реално осигуряване, защото лишавайки се сега от разполагаемия си доход на този етап от живота си хората няма да оставят нищо на децата си при смърт, а парите им ще отидат в направление запушване на дупки. Тук имаме най-грозното посегателство от страна на държавата-нарушаване на частната собственост или с други думи национализация!!
Целта според мен е борба за избиратели.
Обезсмисляйки капиталовия пенсионен модел нашия корифей ще може да дръпне парите към НОИ и от там да увеличи текущите пенсии, давайки на пенсионерите сега, но ощетявайки младите българи, които все още пребивават, работейки и раждайки в тази държава. Или започвайки сега целта е преди изборите да се купят едни нови избиратели - пенсионерите, но корифея забравя, че младите, които са ощетените от предложените промени в КСО-то ще си потърсят друг пристан, особено след последните промени и в избирателния кодекс, които за малко не минаха, поне не всичките. И така вече картинката става съвсем ясна. Някой се опитва да вземе електората на БСП загърбвайки хората, които носят пари в тази държава- работещите и плащащите данъците си тук в България и тези, които работят в чужбина, но пращат пари в страната за роднините си- най-големия чужд инвеститор в страната. Тази идея на нашия Фин. Мин ми прилича на приказката, в която глупака реже клона на който седи !!!
Коментар
-
http://offnews.bg/news/Interviu_66/T...am_628511.html
Това, което правят с вторите пенсии, е вид примитивен комунизъм
С непремерените си изказвания и премиерът, и министърът на финансите са за затвора, смята проф. д-р Йордан Христосков
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеЧети за Чили, щото ще те е страх да се покажеш на улицата после - от хората дето сега ги лъготиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТуканка грешиш. Ного-ного хора се осигуряват доброволно в ДПФ.
Е, сигурно и в Ной ще останат около няколко човека.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеТова предлагам и аз Мите.
И даже знам резултатът! Още утре няма да остане кьорав човечец ни в нои, ни в подовете.
Ама пуста "солидарност" и "соцЯлна държава" ще изяде главите на всички.
Е, сигурно и в Ной ще останат около няколко човека.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ искам да имам право на избор - не между Ной+УПФ или само Ной, а между Ной и между ПФ !!!!
Но ни сме по "кентаврите", хем х*** в п****, хем душата в рая.
Друг е въпроса, че в Чили си ухапаха задниците 30 години по-късно и въведоха минимална държавна пенсия за осигурените в техните си УПФ-та, щото нямаха пари за смислени пенсии (като нашите ППФ-та през 2011 г.)
Коментар
Коментар