IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

За това - че държавата щяла да продължи да субсидира Ной - МНОГО ТРУДНО -защото нали тоя БВП първо някой трябва да го заработи, второ някой трябва да го вземе и трето - някой трябва да тури пенсионираните хора като приоритет - пред тия, дето никога не са работили, но цял живот живеят на социални помощи.
    Импе,

Това за БВП-то важи за всякакъв вид пенсии
    а) ако няма (достатъчно) БВП - няма на кого да продадеш дялове и акции в компании, които не работят....
    б) дори и да имаш - ще имаш пари, но...
    в) с парите няма да има какво да си купиш,

освен ако някой не ни вземе на буксир като Косово или Босна

Коментар

давал съм ного пъти - ето пак:

https://sites.google.com/site/bobskiroff/

Влиза се като кликне човекът на Рентограф - ама не горе, а долу на страницата.
      Благодаря ! Ще прегледам

Коментар

• ""Бърза се и именно затова ние виждаме две грозни цели на този законопроект. Едната е да се прехвърли от болната глава на здравата, т.е. НОИ е в окаяно състояние, дайте преди това да стане ясно - да прехвърлим тези 7-8 млрд. натрупани, за да го съживим. И втората е, че наистина в момента текат преговори за закупуване на един от големите пенсионни фондове и нека министърът на финансите ясно да заяви участва ли в тази игра на покупко-продажба, или не. След КТБ това ще е може би най-голямата кражба, която ще се осъществи, ако тези промени минат в парламента", каза Караджов."

някой знае ли с кого се пазарят за Доверие?

Коментар

• Това предлагам и аз Мите.

И даже знам резултатът! Още утре няма да остане кьорав човечец ни в нои, ни в подовете.

Ама пуста "солидарност" и "соцЯлна държава" ще изяде главите на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Да, съгласен съм че пъпната връв между НОИ и УПФ трябва да се прекъсне:
            * Еднаква вноска в НОИ за всички и еднакви пенсии при едни и същи условия. Тези пенсии ще са ниски и недостатъчни;
            * Искаш и УПФ? Няма проблем - допълнителна вноска в УПФ = допълнителна пенсия.
            Алчните некадърници оп дружествата дори и да загубят или "усвоят" половината от парите ти, остатъкът пак ще ти донесе допълнителна пенцийка и проблем за 2 пенсии по-малко от една няма да има.

За некадърниците от ПОД:
            - докарали били 2.2 % доходност за последните 2 години

Ако си купиш 10-годишни ДЦК от януари тази година, доходността е 2.58 % - без такси, без риск.

Оти ги ручате жабетата на пенсионните фондове?
            С тънката подробност, че обикновен човек няма начин да си купува ДЦК - нито български, нито каквито и да е - просто защото няма толкова пари. Не знам ПОД какви са некадърници - знам само, че доходността е зависима от финансовите пазари и от регулационната рамка, спусната от КФН на пенсионните компании.

За това - че държавата щяла да продължи да субсидира Ной - МНОГО ТРУДНО -защото нали тоя БВП първо някой трябва да го заработи, второ някой трябва да го вземе и трето - някой трябва да тури пенсионираните хора като приоритет - пред тия, дето никога не са работили, но цял живот живеят на социални помощи. Сега пенсионерите приоритетни ли са пред ромовите бандити? Защо тогава никога неработила хъхрячка взема над 1 Б на месец, само защото е изкендзала няколко нови хъхряка, а пенсионер, работил цял живот, взема 180 кинта пенсия? ЗАЩО мислите, че в бъдеще това ще се промени - и управляващите ще се боят повече от немощните пенсионери, отколкото от агресивните хъхрещи диваци?

Другият вариант е може би да наложите на малцината работещи хора след 30 години данъчно-осигурителна тежест от 60-80%... ама тогава и лудите няма да останат в тая държава !!! Накратко - ако така продължава - и ако политиците продължават да "инвестират" не в образование, икономика и законност, но в ромово размножаване - накрая тука ще останат основно пенсионери, ромове и шепа държавни служители... е, КОЙ ще плаща помощите на вторите, заплатите на третите, че да остане и за пенсии на първите? Нови заеми ли ще теглим? А кой луд ще ни стане кредитор - на държава, която затъва в диващина и става от година на година все по-ненадежден платец?

А защо човекът да е ДЛЪЖЕН да си внася в черната дупка Ной, но в УПФ: по желание? Защо да не направим двете системи равнопоставени? - Защото ПФ с повече или по-малко вноски, пак ще функционират (ДПФ са пример за това), но Ной - ако хората спрат да цакат, изгърмява още утре !!!

Лично аз предпочитам да се доверя - за бъдеща пенсия - на могъща световна компания с 2 ГБ активи, отколкото на калфин и черешарчето !!!! И искам да имам право на избор - не между Ной+УПФ или само Ной, а между Ной и между ПФ !!!!
            Last edited by Императорът; 03.05.2016, 18:06.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Иди на сайта на ДСК родина и ще видиш Дай линк към калкулатора, който ползваш, да го препоръчвам Последното е ако обичаш, разбира се
              давал съм ного пъти - ето пак:

https://sites.google.com/site/bobskiroff/

Влиза се като кликне човекът на Рентограф - ама не горе, а долу на страницата.

Коментар

* Еднаква вноска в НОИ за всички и еднакви пенсии при едни и същи условия. Тези пенсии ще са ниски и недостатъчни;
                Алчните некадърници оп дружествата дори и да загубят или "усвоят" половината от парите ти, остатъкът пак ще ти донесе допълнителна пенцийка и проблем за 2 пенсии по-малко от една няма да има.

За некадърниците от ПОД:

Ако си купиш 10-годишни ДЦК от януари тази година, доходността е 2.58 % - без такси, без риск.

В описанието си пропуснал само основната идея - да се намалят пенсиите от НОИ С нея се почва, инак нямаше да има "допълване" въобще... с което пък се замазва основният проблем - ефективно се намаляват пенсиите от НОИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                  Ами то с данъци, всичко може. .... По-скоро тези страни ще паднат до нивото /процент на БВП за пенсии/ на България, орколкото ние да ги стигнем
                  Pronto, какво ще направим "ние" като държава зависи ... (и) от теб. Що ми се струва, че в този форум и другаде говорим за държавата като за ... Османската империя и сякаш нищо не зависи от нас (в случая - от Вас)

Та като стигнеш пенсионна, ще изпратиш такива дУпетати в НС, които да вземат решение дали 12 % от БВП (данъци) да се изразродват за пенсии или за ... държавни поръчки. От теб зависи, аз няма да имам глас тогава, а паметник.

Коментар

По този въпрос ДА, смятам че ще може. Виж защо: дефицита на НОИ няма отношение към това дали и какви пенсии може да плаща НОИ. Важният показател тук е разходи за пенсии към БВП. У нас е 10 %, в Австрия - 16 % (Италия и Франция не са далеч)
                    А дали Мин Фина (НАП) ще събира тези 10-12 % от БВП като осигурителни вноски или данъци е техническа подробност
                    Ами то с данъци, всичко може. И именно това ще е начинът да си платиш за "голямата" ноевска пенсия.
                    Колкото за примера с Австрия, Франция и Италия - ами то това са баш страните тръгнали по пътя на Гърция, в обратен ред. Няколко десетилетия сред края на соц утопията, наблюдаваме и края на социал-демократическата такава. По-скоро тези страни ще паднат до нивото /процент на БВП за пенсии/ на България, орколкото ние да ги стигнем

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                      По-скоро Импа ще трябва да стиска палци арх Москов да те прати по-скоро на небето и да досъсипе здравната система. Черен майтап, извинявай нищо лично.

А, и аз така го виждам. Реформаторското правителство решава нещата така:
                      а) Здравната рИформа решава пенсионния проблем - колко по-малко ще останат до пенсия.
                      б) Пенсионната влиза в действие да довърши нерешения от здравната проблем, а
                      в) Образователната служи да държи в неведение младите за целите на здравната и пенсионната
                      Там помага и Императорът - да ви заблуждава с измислените пенсионни фондове, които - срещу тлъсти такси - да ви намалят пенсиите.

Защото тази 40-50% заместяемост ноевската се постига с над двойно по-голяма вноска и 50-60% субсидия от останалите данъци на всички.
                      Сега разглеждам крайния вариант на реформата на Черешкин: няма УПФ, 17-20% вноска в НОИ и една сума от няколко милиарда бонус в НОИ.
                      1. Смяташ ли, че държавата ще може да продължи да субсидира един доста набъбнал бюджет на НОИ с 50-60%? Защото само това ще е начинът за такива на възраст като Импа да се окаже вярна мантрата, че една пенсия ще е по-голяма от две.

По този въпрос ДА, смятам че ще може. Виж защо: дефицита на НОИ няма отношение към това дали и какви пенсии може да плаща НОИ. Важният показател тук е разходи за пенсии към БВП. У нас е 10 %, в Австрия - 16 % (Италия и Франция не са далеч)
                      А дали Мин Фина (НАП) ще събира тези 10-12 % от БВП като осигурителни вноски или данъци е техническа подробност

2. За тези пред пенсиониране буфер ще дойде от насъбраното в УПФ. Много е вероятно даже първите години-две да няма дефицит в НОИ, което ше освободи милиарда за ".усвояване" по други програми, което и целта на упражнението. Веднъж потекли в наши джобове, чного ще е трудно да се върнат в НОИ. И може да се окаже, че НОИ ще бъде с минимална субсидия в бъдеще. А Черешкин и Тиквоний ще се хвалят, че са му вързали бюджета

Големия риск за фиска е точно това, колко хора ще се събудят 5 години преди пенсиониране и ще се прехвърлят партидите в НОИ. Краткосрочно това ще закърпи НОИ, но дългосрочно означава, че парите получени от партидите на прехвърлилите ще са по-малко от настоящата стойност на ангажимента на НОИ да плаща пенсии. Ей това какъв ефект ще има мисля че не е смятано.

Но пък Импа и тези като него ще платят за пенсиите си два пъти: веднъж - 35 години такси на дружествата за тоя дето духа и втори път, вече като пенсионери, от ДДС-то на киселото мляко дето ще си купуват.

3. Слагаш кофти демографското развитие и нарастващата се милиционерщина пропорционално, а не абсолютно, с нейните привелегии

И получаваш, че Импа ще се пенсионира плащайки 17-20% осигуровки и замествайки нможе би около 30% от дохода си, и за него няма да важи, че една пенсия е по-висока от две. Което е много по-зле от сегашното положение. И което се случва вече в първопроходника Унгария.
                      Дори и да му се намали пенсията от НОИ на ИМПА, ако има глупостта да седи в УПФ, тя ще се намали с още 25 %. Пенсията му от УПФ няма да покрие тези 25-та допълнително намаление и пак ДВЕ ПЕНСИИ ЩЕ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА.

Според мен УПФ трябва да е напълни доброволен, но с право на избор и да дръпнеш повече от НОИ към него. А този технически пул е възможен и с 5-10% от вноските, а не с всичко насъбрано.

За некадърниците от ПОД:

Коментар

Не съм виждал такъв. този, който ползвам аз, изчислява доходност от 0%.
                        Иди на сайта на ДСК родина и ще видиш Дай линк към калкулатора, който ползваш, да го препоръчвам Последното е ако обичаш, разбира се

Коментар

Защото:
                          а) НОИ ти обещава 40-50 % заместване на последната ти работна заплата, а
                          б) УПФ – 6-8 % заместване (и то ако продаде хартийките по цена, по която ги води в баланса) – доста несигурност има около “допълнителните” (изваждащи) пенсии от УПФ.
                          НОИ само обещава, вярно. Хайде сега да си представим, че когато ти се пенсионираш НОИ го няма. Оставаш с 6-8 % от последната си заплата. Ко праиш?

Така, че Импе, стискай палци на ....
                          Бъди здрав и успешен!
                          По-скоро Импа ще трябва да стиска палци арх Москов да те прати по-скоро на небето и да досъсипе здравната система. Черен майтап, извинявай нищо лично.
                          Защото тази 40-50% заместяемост ноевската се постига с над двойно по-голяма вноска и 50-60% субсидия от останалите данъци на всички.
                          Сега разглеждам крайния вариант на реформата на Черешкин: няма УПФ, 17-20% вноска в НОИ и една сума от няколко милиарда бонус в НОИ.
                          1. Смяташ ли, че държавата ще може да продължи да субсидира един доста набъбнал бюджет на НОИ с 50-60%? Защото само това ще е начинът за такива на възраст като Импа да се окаже вярна мантрата, че една пенсия ще е по-голяма от две.
                          2. За тези пред пенсиониране буфер ще дойде от насъбраното в УПФ. Много е вероятно даже първите години-две да няма дефицит в НОИ, което ше освободи милиарда за ".усвояване" по други програми, което и целта на упражнението. Веднъж потекли в наши джобове, чного ще е трудно да се върнат в НОИ. И може да се окаже, че НОИ ще бъде с минимална субсидия в бъдеще. А Черешкин и Тиквоний ще се хвалят, че са му вързали бюджета
                          3. Слагаш кофти демографското развитие и нарастващата се милиционерщина пропорционално, а не абсолютно, с нейните привелегии

И получаваш, че Импа ще се пенсионира плащайки 17-20% осигуровки и замествайки нможе би около 30% от дохода си, и за него няма да важи, че една пенсия е по-висока от две. Което е много по-зле от сегашното положение. И което се случва вече в първопроходника Унгария.
                          Според мен УПФ трябва да е напълни доброволен, но с право на избор и да дръпнеш повече от НОИ към него. А този технически пул е възможен и с 5-10% от вноските, а не с всичко насъбрано.

Коментар

"Калкулаторите, които ползвам са неизмамни, защото човек сам си избира примерна доходност."

Да бе, хич не са измамни, вярвам ти.

Има един такъв (но не единствен), който ти позволява да си избираш примерна доходонст - за в бъдеще - между 7, 8 или 9 %

О те, милите, отчели за минало - 2.2 %

Пенсионните дружества лъжат по-нагло и от Калфин, до знаеш
                            Не съм виждал такъв. този, който ползвам аз, изчислява доходност от 0%.

Коментар

Бъдете здрав и вий.
                              "Калкулаторите, които ползвам са неизмамни, защото човек сам си избира примерна доходност."

Да бе, хич не са измамни, вярвам ти.

Има един такъв (но не единствен), който ти позволява да си избираш примерна доходонст - за в бъдеще - между 7, 8 или 9 %

О те, милите, отчели за минало - 2.2 %

Пенсионните дружества лъжат по-нагло и от Калфин, до знаеш

Коментар

Нали преди 2000 година не е имало ПФ? Значи - търси си ги от Ной... наистина ли мислиш, че е възможно Ной да извади твои пари отнякъде и да ги даде на ПФ? В Ной нямаш нищо твое, колкото и да си им наливал.
                                Нищо не мисля.Като не знам питам.Явно и ти не знаеш

Коментар

Working...
                                X