IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
    Привети на Западна София и Негово Величество,

Импе, ясно ми е, че не мога да искам от някой като теб да разбере нещо, от неразбирането на което зависи заплатата (комисионните) му, но ще опитам:

НЕ получавам никакви възнаграждения от УПФ и вноските на осигурените в УПФ.

Карам по ред:

1) Намираш, че стъпвам на “абсолютно недоказуеми предпоставки - или по-точно от предвиждането, че след 20-30 години Ной не само че ще съществува, но ще изплаща адекватни пенсии - ...”

Предпоставката, на която стъпвам е, Eurostat, които предвиждат, че в 2050 г., когато ти ще си пенсионер, а аз ще ти махам от небето, България ще харчи за пенсии 11.1% от БВП за пенсии, при средно за Европейския съюз – 12.8 %, Франция – над 15 %, Австрия – над 16 % и т.н.
    http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/tab...20&language=en

Евростат ли, който вярва, че безработицата в България е под 10%? Колко ще е БВП на България 50-а година? Не забравяйте, че ако използваните за основа данни са погрешни или направо фалшифицирани, то и резултатите нямат нищо общо с действителността.

А ти на каква предпоставка стъпваш, че НОИ няма да съществува?

Не, не мисля, че няма да съществува, но съществуването му ще е формално. Ако чисто демографските тенденции останат непроменени, пенсионната система е обречена чисто математически - просто защото няма да има отде да взема пари, за да плаща пенсии.

2) “вдигането на пенсионната възраст да продължи с още по-стремглави темпове” – Вярно, вдигането на пенсионната възраст ще продължи с нарастване на продължителността на живота. Но това засяга не само пенсиите от НОИ, а и тези от УПФ.
    Например, ДНЕС, човек може да поиска пенсия от УПФ 5 години преди навършване на възраст за пенсиониране. Това, което предлагат “дружествата (за измама на бъдещите пенсионери) през устата на Горанов е този срок да се съкрати до 1 година. Т.е. достъп до уж твоите си пари в УПФ ще видиш 4 години по-късно.
    С нарастването на продължителността на живота, намалява и пенсията от УПФ от една и съща сума пари в началото.

Доколкото знам, черешарчето не е служител на ПФ. Разбира се, ако човек живее по-дълго, пенсията му намалява - но все пак това са си негови пари - ако някой е ощетен или привилегирован, това си е самият той.

3) “...другият вариант е да принудят ромовете да работят и плащат данъци и осигуровки...” Това е проблем, но защо мислиш, че засяга само пенсиите от НОИ? Противно на твоето схващане, във фондовете няма пари. Има хартийки, наричат ги “ценни”. За да ти плати пенсия, фондът трябва да продаде тези хартийки и да ги превърне в пари. Ако “ромовете”, а и ниско грамотни от всякаква националност не могат да работят в, да речем, “Софарма”, кой си мислиш че би купил акции на “Софарма” от АлианСЪТ? И на каква цена?

Някои са хартийки, някои са нехартийки - затова човек трябва да си избере внимателно фондът и компанията. Противно пък на вашите схващания повечето "ценни книги" отдавна вече не са книги, защото се придобиват и търгуват виртуално. Има фондове с НЕПРОДАВАЕМИ активи - но нали затова трябва да се правят стрес-тестове?

4) ... “Пенсиите от ПФ са ного по-предвидими...” “Ного” бъркаш. Кажи ми колко ще ми е пенсията от 10 000 лв. в УПФ? Не знаеш, защото и дружествата (за измама на българите) не знаят. Т.е. те знаят, но още не са си го прокарали в закона. И ще ти се завърти главата като го направят както те си знаят. [Моля да не ме насочваш към измамни калкулатори, които ползват технически лихвени проценти от 4 % - като стръв за шарани]
    Калкулаторите, които ползвам са неизмамни, защото човек сам си избира примерна доходност. Сам кажете кое е по-предвидимо - да получаваш пенсия от своите пари, които ЗНАЕШ колко са (непредвидимият фактор е 10%, аре: 20%) или да получаваш пенсия, която като размер зависи от благоволението на някой министър и която още не е налична, защото още никой не я е изработил?
    Ето как: а) Технически лихвен процент: 2-3 %; 2) Минус инфлация 2 %, 3) Минус такси, да речем 0.75 % - хоп = отрицателен технически лихвен процент, което значи, че като пенсии ще получиш по-малко пари, отколкото имаш по партида.
    И не ми обяснявай, че в пенсионните договори няма такси. Вж. проекта на Горанов и ще видиш таксите. Или ми кажи къде си видял безплатен финансов продукт, да ида да си купя.

Както казах, черешарчето не е от ПФ, но е най-обикновен крадец. И пак говорим за проекти, не за факти.

5) Но най-важното е, че сравнението НОИ – УПФ е като сравнение кон за кокошка. Защото:
    а) НОИ ти обещава 40-50 % заместване на последната ти работна заплата, а
    б) УПФ – 6-8 % заместване (и то ако продаде хартийките по цена, по която ги води в баланса) – доста несигурност има около “допълнителните” (изваждащи) пенсии от УПФ.
    НОИ само обещава, вярно. Хайде сега да си представим, че когато ти се пенсионираш НОИ го няма. Оставаш с 6-8 % от последната си заплата. Ко праиш?

Ной може да обещава и 368% заместване. Политиците ного обичат да обещават, когато благодарение на обещанията им те ще бъдат преизбрани след година, но самите обещания ще трябва да ги изпълнява някой след 20 години. Така и Мангау Хъхрев знае да обещава. Казах само как може да се сбъднат обещанията - ако 10 души цял живот плащат, а се пенсионират само четирима, трима от които се озъбят след година-две пенсионерство. Ето затова Ной е крадлива финансова пирамида - защото случайният дълголетник просто ограбва рано озъбилите се... нещо което при ПФ при опция наследяемост, няма как да стане.

Така, че Импе, стискай палци на НОИ.
    Напълно съм съгласен, че обещанията на НОИ трябва да са реалистични, подплатени със сметки, така че да можеш да им вярваш. Трябва, но ако калфинов и кликата му излезе с реалистически обещания, народът ще го линчува. Но ако не можеш, за което имаш основания, трябва да си купиш земеделска земя и да я ореш или даваш под аренда (ама пак на ромовете ще да е). Иначе – с 6 – 8 лв. на всеки 100 лв, които правиш сега, съвсем ще се озъбиш, което не ти го пожелавам.

Бъди здрав и успешен!

Бъдете здрав и вий.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
      Миташки аз имам трудов стаж първа категория преди 2000 та година.Къде са ми осигуровките за този период?Дали са в НОИ или са прехвърлени в частен фонд?Как мога да разбера?
      Нали преди 2000 година не е имало ПФ? Значи - търси си ги от Ной... наистина ли мислиш, че е възможно Ной да извади твои пари отнякъде и да ги даде на ПФ? В Ной нямаш нищо твое, колкото и да си им наливал.

Коментар

• Господин Христов Благодаря ви.Питах Митака нещо ама той не ми отговаря.Не му се сърдете добро момче е малко е заблуден но ще се оправи.Искам да ви попитам знаете ли ако човек който има трудов стаж първа категория преди 2000 та година дали някакви пари са прехвърлени в някой фонд след 2000 та година?Фонд в който осигуряват работещите първа категория труд.

Коментар

• Пенсионните фондове - най-голямата измама от пирамидите насам

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Отново правите категорически заключения тръгвайки от абсолютно недоказуеми предпоставки - или по-точно от предвиждането, че след 20-30 години Ной не само че ще съществува, но ще изплаща адекватни пенсии - но и двамата ного добре знаем,
          Привети на Западна София и Негово Величество,

Импе, ясно ми е, че не мога да искам от някой като теб да разбере нещо, от неразбирането на което зависи заплатата (комисионните) му, но ще опитам:

Карам по ред:

1) Намираш, че стъпвам на “абсолютно недоказуеми предпоставки - или по-точно от предвиждането, че след 20-30 години Ной не само че ще съществува, но ще изплаща адекватни пенсии - ...”

Предпоставката, на която стъпвам е, Eurostat, които предвиждат, че в 2050 г., когато ти ще си пенсионер, а аз ще ти махам от небето, България ще харчи за пенсии 11.1% от БВП за пенсии, при средно за Европейския съюз – 12.8 %, Франция – над 15 %, Австрия – над 16 % и т.н.
          http://ec.europa.eu/eurostat/tgm/tab...20&language=en

А ти на каква предпоставка стъпваш, че НОИ няма да съществува?

2) “вдигането на пенсионната възраст да продължи с още по-стремглави темпове” – Вярно, вдигането на пенсионната възраст ще продължи с нарастване на продължителността на живота. Но това засяга не само пенсиите от НОИ, а и тези от УПФ.
          Например, ДНЕС, човек може да поиска пенсия от УПФ 5 години преди навършване на възраст за пенсиониране. Това, което предлагат “дружествата (за измама на бъдещите пенсионери) през устата на Горанов е този срок да се съкрати до 1 година. Т.е. достъп до уж твоите си пари в УПФ ще видиш 4 години по-късно.
          С нарастването на продължителността на живота, намалява и пенсията от УПФ от една и съща сума пари в началото.

3) “...другият вариант е да принудят ромовете да работят и плащат данъци и осигуровки...” Това е проблем, но защо мислиш, че засяга само пенсиите от НОИ? Противно на твоето схващане, във фондовете няма пари. Има хартийки, наричат ги “ценни”. За да ти плати пенсия, фондът трябва да продаде тези хартийки и да ги превърне в пари. Ако “ромовете”, а и ниско грамотни от всякаква националност не могат да работят в, да речем, “Софарма”, кой си мислиш че би купил акции на “Софарма” от АлианСЪТ? И на каква цена?

4) ... “Пенсиите от ПФ са ного по-предвидими...” “Ного” бъркаш. Кажи ми колко ще ми е пенсията от 10 000 лв. в УПФ? Не знаеш, защото и дружествата (за измама на българите) не знаят. Т.е. те знаят, но още не са си го прокарали в закона. И ще ти се завърти главата като го направят както те си знаят. [Моля да не ме насочваш към измамни калкулатори, които ползват технически лихвени проценти от 4 % - като стръв за шарани]
          Ето как: а) Технически лихвен процент: 2-3 %; 2) Минус инфлация 2 %, 3) Минус такси, да речем 0.75 % - хоп = отрицателен технически лихвен процент, което значи, че като пенсии ще получиш по-малко пари, отколкото имаш по партида.
          И не ми обяснявай, че в пенсионните договори няма такси. Вж. проекта на Горанов и ще видиш таксите. Или ми кажи къде си видял безплатен финансов продукт, да ида да си купя.

5) Но най-важното е, че сравнението НОИ – УПФ е като сравнение кон за кокошка. Защото:
          а) НОИ ти обещава 40-50 % заместване на последната ти работна заплата, а
          б) УПФ – 6-8 % заместване (и то ако продаде хартийките по цена, по която ги води в баланса) – доста несигурност има около “допълнителните” (изваждащи) пенсии от УПФ.
          НОИ само обещава, вярно. Хайде сега да си представим, че когато ти се пенсионираш НОИ го няма. Оставаш с 6-8 % от последната си заплата. Ко праиш?

Така, че Импе, стискай палци на НОИ.
          Напълно съм съгласен, че обещанията на НОИ трябва да са реалистични, подплатени със сметки, така че да можеш да им вярваш. Но ако не можеш, за което имаш основания, трябва да си купиш земеделска земя и да я ореш или даваш под аренда (ама пак на ромовете ще да е). Иначе – с 6 – 8 лв. на всеки 100 лв, които правиш сега, съвсем ще се озъбиш, което не ти го пожелавам.

Бъди здрав и успешен!
          Last edited by LChristoff; 03.05.2016, 09:37.

Коментар

• "ПФ нямат проблем да изплащат пенсия на хората от всяка възраст - защото те парите за това си ги имат налични и не са обвързани категорически с минимални пенсии."
            Голям смях.... Сугурно, ако изплащат по лев и двайсет на месец, няма да имат никакви проблеми. Може и да ги изплащат доживот.... Егати смешниците...
            Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Опука ги: един гном с очилца.
              Да бе да.... Опукахте ги вие и сега се чудите какво да обясните...
              Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

Миташки аз имам трудов стаж първа категория преди 2000 та година.Къде са ми осигуровките за този период?Дали са в НОИ или са прехвърлени в частен фонд?Как мога да разбера?

Коментар

Защото повечето хора с ППФ бяха събрали твърде малко, поради липсата на време за това - впоследствие Дянков ги очеса.
                  не липса на време
                  липса на ДОХОДНОСТ !!!!!!!!!!!!!
                  Дянков нямаше друг избор, хората искаха пенсии, а ТИ нямаше от къде да платиш нещо смислено

Коментар

Не съм такова. Но ти засягаш ного важен въпрос. ПФ ще бавят и бавят пенсиите на хората - и то само защото двете са обвързани, а Ной не може да им плаща. Така ного хора ще се прецакат - ще си подарят партидите било на Ной, било на общия пул, няма въобще да доживеят пенсия, ще се озъбят и наследниците им няма да получат нищо - от ТЕХНИТЕ пари.
                    Ама много умело се криеш зад НОИ.Ми аз може да съм събрал много повече пари от някой и да не ми достигат примерно две години стаж що не вземете решение човек да се пенсионира когато поиска и кат свършат парите чао.Или не ви стиска

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                      Те са опукали парите, какво да плащат Затова отложиха и одити, и тестове.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        По спомен нали 2010 трябваше да започнат да плащат професионалните, защо не плащат някой има ли информация- официална и неофициална
                        Защото повечето хора с ППФ бяха събрали твърде малко, поради липсата на време за това - впоследствие Дянков ги очеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          По спомен нали 2010 трябваше да започнат да плащат професионалните, защо не плащат някой има ли информация- официална и неофициална
                          Те са опукали парите, какво да плащат Затова отложиха и одити, и тестове.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                            Миташки много тъ мола запри се.Станал си кат кучето на Павлов само някой да каже дума срещу тия мошеници и ти хоп на амбразурата.Я сега вземи да ми кажеш кога ПФ ще ми даде пенсия на 55 на 60 на 65 на 70 или когато НОИ ми я отпусне кога?
                            Не съм такова. Но ти засягаш ного важен въпрос. ПФ ще бавят и бавят пенсиите на хората - и то само защото двете са обвързани, а Ной не може да им плаща. Така ного хора ще се прецакат - ще си подарят партидите било на Ной, било на общия пул, няма въобще да доживеят пенсия, ще се озъбят и наследниците им няма да получат нищо - от ТЕХНИТЕ пари.

Коментар

• По спомен нали 2010 трябваше да започнат да плащат професионалните, защо не плащат някой има ли информация- официална и неофициална

Коментар

Отново правите категорически заключения тръгвайки от абсолютно недоказуеми предпоставки - или по-точно от предвиждането, че след 20-30 години Ной не само че ще съществува, но ще изплаща адекватни пенсии - но и двамата ного добре знаем, че това е най-малкото твърде-твърде съмнително. Ной ще може да изплаща адекватни пенсии, само ако пенсионната възраст се вдигне дотолкова, че 6 от 10 човека пукнат преди въобще да се пенсионират, а още трима се озъбят най-ного пет години след пенсионирането си... тоест вдигането на пенсионната възраст да продължи с още по-стремглави темпове. Защото другият вариант е да принудят ромовете да работят и плащат данъци и осигуровки - а за това управляващите просто нямат топки.
                                Пенсиите от ПФ са ного по-предвидими. Проблемът за който ни опищяха главите е решим чисто актюерски дори - актюерите могат да предположат, че всички осигурени ще живеят 98 години (примерно) и да разпределят парите по партидите на базата на туй предположение. ПФ нямат проблем да изплащат пенсия на хората от всяка възраст - защото те парите за това си ги имат налични и не са обвързани категорически с минимални пенсии.

От тая гледна точка по-скоро Ной намалява пенсиите на хората, които те биха получавали от ПФ.
                                Миташки много тъ мола запри се.Станал си кат кучето на Павлов само някой да каже дума срещу тия мошеници и ти хоп на амбразурата.Я сега вземи да ми кажеш кога ПФ ще ми даде пенсия на 55 на 60 на 65 на 70 или когато НОИ ми я отпусне кога?

Коментар

Working...
                                X