IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
    Анджък !
    И две пенсии са по-малко от една, ако още не сте загряли
    Отново правите категорически заключения тръгвайки от абсолютно недоказуеми предпоставки - или по-точно от предвиждането, че след 20-30 години Ной не само че ще съществува, но ще изплаща адекватни пенсии - но и двамата ного добре знаем, че това е най-малкото твърде-твърде съмнително. Ной ще може да изплаща адекватни пенсии, само ако пенсионната възраст се вдигне дотолкова, че 6 от 10 човека пукнат преди въобще да се пенсионират, а още трима се озъбят най-ного пет години след пенсионирането си... тоест вдигането на пенсионната възраст да продължи с още по-стремглави темпове. Защото другият вариант е да принудят ромовете да работят и плащат данъци и осигуровки - а за това управляващите просто нямат топки.
    Пенсиите от ПФ са ного по-предвидими. Проблемът за който ни опищяха главите е решим чисто актюерски дори - актюерите могат да предположат, че всички осигурени ще живеят 98 години (примерно) и да разпределят парите по партидите на базата на туй предположение. ПФ нямат проблем да изплащат пенсия на хората от всяка възраст - защото те парите за това си ги имат налични и не са обвързани категорически с минимални пенсии.

От тая гледна точка по-скоро Ной намалява пенсиите на хората, които те биха получавали от ПФ.
    Last edited by Императорът; 02.05.2016, 20:12.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ПФ са паразитна и примитивна индустрия

Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Убеден съм, че от нашите ПФ няма никаква нужда и ПОЛЗА за осигурените !!!!
      1) Паразитна - не могат да съществуват в свободна конкуренция с управляващи дружества - Взимат много за да... Ви намалят пенсиите

2) Примитивна - не спазват елементари стандарти на инвестиционния бизнес, напр. да предлагат само подходящи портфейли на осигурените. Вместо това - един за всички, големи и мънички

Коментар

• Първоначално изпратено от market Разгледай мнение
        Анджък !
        И две пенсии са по-малко от една, ако още не сте загряли

Коментар

• http://profit.bg/news/Sistemata-za-v...id-150621.html

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Наистина че не съм подписал такова нещо- дадоха ми проспект- от сега до 65г трябваше да внасям по 85 евро. Забравил съм точната сума, но примерно ако трябваше да се съберат 10000, на 65г аз щях да имам да кажем 8000- наистина не си спомням данните, пък и сега не ми се рови из документите. След това се хванах да сметна колко внасям в бг за 10г и излезе че сумата в бг ще бъде по голяма да кажем 8500. А да също не получих отговор на въпроса какво ще стане ако спра да внасям пари по някаква причина- по точно беше отговора не може да спреш да внасяш- трябва да се внасят парите
            Нищо не пречи, ако ти имаш някъде фонд да кажеш какви са таксите.
            Внасяй повече, до 137 месечно има смисъл (от данъчна гледна точка). Ти да не си на 60 че са такива калкулациите? Както вече писах - в първите 5 години се удържат таксите им и няма печалби от цялата работа, после се натрупват. Имат минимална доходност 1.25% + каквото изкара фонда отгоре, когато аз си сключвах договора - бяха 1.75%+ добавката (и не, това ни фонда, ни държавата може да го свали надолу с решение или закон ).

Мога да изнеса всички данни от контракта си, но ще е леко глупаво - точно тук.

ПП: можеш да спреш да внасяш, разбира се. Има и варианти след това, единият е да се замрази капитала ти до това ниво, на което вече е станал и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
              Не. Тъй като нашия събеседник не е подписвал подобен договор - не знае че таксите се събират максимум за 5 години. После нЕма
              Наистина че не съм подписал такова нещо- дадоха ми проспект- от сега до 65г трябваше да внасям по 85 евро. Забравил съм точната сума, но примерно ако трябваше да се съберат 10000, на 65г аз щях да имам да кажем 8000- наистина не си спомням данните, пък и сега не ми се рови из документите. След това се хванах да сметна колко внасям в бг за 10г и излезе че сумата в бг ще бъде по голяма да кажем 8500. А да също не получих отговор на въпроса какво ще стане ако спра да внасям пари по някаква причина- по точно беше отговора не може да спреш да внасяш- трябва да се внасят парите
              Нищо не пречи, ако ти имаш някъде фонд да кажеш какви са таксите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                А-а-а-а: значи там повече чешат хората !!!!!
                Не. Тъй като нашия събеседник не е подписвал подобен договор - не знае че таксите се събират максимум за 5 години. После нЕма

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Ти не разбра ли, че сравненията ти с НОИ са неуместни !!!!!
                  Гледай ПФ какво правят - ами такси събират. Това, което ти казах по телефона е на път да се случи в БГ. Няма да го пиша.....
                  Да - прав си: неуместни. Да се сравняват реално инвестиращи капиталови фондове с финансова пирамида - това - неуместно.

Коментар

Какво има в немско че не разбрах, ако имаш в предвид фондове- да има, дръпнах един кредит от шпаркасата, разрешиха го сигурно за 5-6 минути, за сметка на това ме държаха около 1 час да ми говорят колко са велики Провинциал, колко награди имат и колко е добре ако внасям пари там, Най накрая казах на служителката че съм отишъл за кредит , а не за застраховка и ме остави на мира. Иначе да има фондове и като сметнах таксата за управление беше по висока отколкото в бг
                    А-а-а-а: значи там повече чешат хората !!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                      Че в немско има, ти що не участваш?
                      Какво има в немско че не разбрах, ако имаш в предвид фондове- да има, дръпнах един кредит от шпаркасата, разрешиха го сигурно за 5-6 минути, за сметка на това ме държаха около 1 час да ми говорят колко са велики Провинциал, колко награди имат и колко е добре ако внасям пари там, Най накрая казах на служителката че съм отишъл за кредит , а не за застраховка и ме остави на мира. Иначе да има фондове и като сметнах таксата за управление беше по висока отколкото в бг

Коментар

В колко държави има такава пенсионна система- по спомен от преди 5-6. Хората са го измислили- животоспестяваща застраховка. Това което е в бг са пълни глупости- създадоха бизнес за няколко човека

Че в немско има, ти що не участваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Има - ного повече, отколкото от Ной. Поне парите си не губиш - за 90% от хората това е най-добрият вариант. Може и ного по-добре, ако се бутнат някои работи - таксите да се намалят, да се измислят мултифондове и някои други.
                          Ти не разбра ли, че сравненията ти с НОИ са неуместни !!!!!
                          Гледай ПФ какво правят - ами такси събират. Това, което ти казах по телефона е на път да се случи в БГ. Няма да го пиша.....

Коментар

Май наистина ще излезе че най големите печеливши са мениджърите/собствениците на фондовете. При другите не знам как е но мен ме цакат с 3% при всяка вноска- доброволен фонд, ще излезе че поне година им трябват на 100лв да се избият и да започнат да печелят, ако не стане както в чили
                            Проблемът при банков депозит е че не можеш да внасяш всеки месец, трябва да правиш нов депозит. Другия вариант е застраховането, но и там имаш някаква сума/% от сумата за управление
                            Човешкото застраховане е съвсем различен продукт по принцип - там идеята е - ако Мишо те привика не навреме и подозрително за купонът у Петърчови - злочестото ти семейство по-леко да понесе туй поне финансово. Разбира се - зависи какво точно си направиш и как си го - защото можеш да си направиш чисто финансово-инвестиционен продукт, избирайки богат набор от фондове, замаскиран като човешка, за да караш г-н горанов (проклетдае) да страда. Ти сега с Депефенцето караш ли го да страда? Това отчиташ ли го като финансов ефект?

Иначе мен ми удържат около 2% по вноските по ДПФ - и на клиентите ми, де - не само на мене - щото съм служител на. Който внася по-сосни суми - 1.5% му удържат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                              Импе, аре стига ги омайва де! Файда от пенсионни фондове няма, не го усуквай.
                              Има - ного повече, отколкото от Ной. Поне парите си не губиш - за 90% от хората това е най-добрият вариант. Може и ного по-добре, ако се бутнат някои работи - таксите да се намалят, да се измислят мултифондове и някои други.

Коментар

В колко държави има такава пенсионна система- по спомен от преди 5-6. Хората са го измислили- животоспестяваща застраховка. Това което е в бг са пълни глупости- създадоха бизнес за няколко човека
                                Кога, драги - за последен път си виждал проста спестовна застраховка? Това е толкова несгодно нещо, че НИКОГА не съм сключвал такава на клиент, защото не искам той да ме набие след 20 години. А в последните 2 години станаха още по-несгодни.

Хората са го измислили: инвестиционна човешка застраховка... ама за там трябва повече финансова грамотност и отговорност и от клиентът и от консултантът му. Разбира се - и ного по-забавно е, ако човек си пада по такива работи.

Коментар

Working...
                                X