Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mitko77 Разгледай мнениеЗдравей Императоре,
До тук от вноски са ми събрани 10798.22 лв. Срещу тях имам 8144.29408 дяла. При цена на дял 1.40328лв прави 11428.72лв. Това каква доходност прави от 2004г. до сега? Това е при Вас в Алианц.
Поне имаш реални активи и инвестиции, а не кухи такива.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mitko77 Разгледай мнениеЗдравей Императоре,
До тук от вноски са ми събрани 10798.22 лв. Срещу тях имам 8144.29408 дяла. При цена на дял 1.40328лв прави 11428.72лв. Това каква доходност прави от 2004г. до сега? Това е при Вас в Алианц.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПопрочетох линкнатото и много се смях.... значи отчитате, че доходността от ДПФ е ОТРИЦАТЕЛНА, само защото НЯКОИ клиенти са си изтеглили парите на дъното на пазарите 2008-а година ????
Това са ЧАСТНИ СЛУЧАИ, които не касаят доходността на фонда. По същата логика има клиенти, които са ВНЕСЛИ на дъното и са си дръпнали парите миналият април.
Пример - клиент си внася 10 Б ноември месец 2008 година. Удържат му се 2% такса (200 лв), остават му 9800 лв, с които му се закупуват около 9400 дяла. Ползва данъчни облекчения върху половината сума (5 Б), НАП му връща 500 лв, които той РЕинвестира обратно в ДПФ. След таксата му остават около 487 кинта, закупуват му се (на още по-ниски цени) 471 дяла, общо му стават 9887 дяла. Миналия април си тегли парите - на стойност на дяла 1.51 - получава 14929 лв, минус таксата за теглене (20 лв) 14 909 лв... да кажем, че изтегли кръгло 14 900, за да не си закрива партидата.
Накратко - внесени 10 000, дръпнати 14 900.
Ето контрапример.
НЯМА НАЧИН два фонда да стартират едновременно от стойност на дяловете 1.0000, в края на отчетния период дяловете на първия да са на стойност 1.39, а на другия - на стойност 1.44 (примерно) и първият фонд да е на плюс, втория на минус. Това е математическо безумие. Вие може да напишете и 500 страници анализи и изчисления, дори дете в трети клас ще ви се смее, защото и то знае, че 1.44 е по-голямо число от 1.39.
И стига сте ни набивали в някакви математически дебри и сложни формули - това с нищо не променя факта, че в ПФ хората знаят какво имат като пари и те са си техни, докато в Ной парите им просто изчезват. Не отричам, че ПФ имат трески за дялкане и ного неща за оправяне, но това с нищо не променя очевидния факт, че при тия демографски, икономически и всякакви други тенденции, ПФ е безкрайно по-добър вариант от Ной.
На места пишете, че е добре човек да инвестира и самостоятелно, за да се подсигури за късните си години - ето това е нещо, с което съм на 1000% съгласен... но малцина хора имат нужната финансова грамотност, а и осъзнават нуждата от това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеа бе комисионите да вървят. другото са подробности
Проблемът при банков депозит е че не можеш да внасяш всеки месец, трябва да правиш нов депозит. Другия вариант е застраховането, но и там имаш някаква сума/% от сумата за управлениеLast edited by v_tin; 28.04.2016, 10:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеKаквито и сравнения и класации да има - едно е неизменно - фонда на Импето все на последно място, що така бе миме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеhttp://www.capital.bg/biznes/kompani...ove_kum_kraia/
Средната годишна доходност на местните универсални пенсионни фондове за последните две години се понижи до 2.23%, обяви Комисията за финансов надзор. Данните обхващат срока от края на март 2014 г. до края на март 2016 г. Това е приблизително равно на доходността, която търговските банки даваха по обикновените депозити през 2014 и 2015 г.
Kаква я мислехме, каква стана
Kаквито и сравнения и класации да има - едно е неизменно - фонда на Импето все на последно място, що така бе миме...
Коментар
-
Атаката срещу пенсионните трябва да е неспирна и те не будят никакво съжаление за мен, преди ги защитавах
По абсурдна гилдия аз не познавам, вземат пари от хората играят си и със спестяванията за пенсия и не показват никаква социална отговорност или резултати за повереното доверие.
Бандити с бели якички кито са напълно ненужни в сегашния си видBulls on BSE
Коментар
-
http://www.capital.bg/biznes/kompani...ove_kum_kraia/
Средната годишна доходност на местните универсални пенсионни фондове за последните две години се понижи до 2.23%, обяви Комисията за финансов надзор. Данните обхващат срока от края на март 2014 г. до края на март 2016 г. Това е приблизително равно на доходността, която търговските банки даваха по обикновените депозити през 2014 и 2015 г.
Kаква я мислехме, каква стана
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеБългария нема нищо общо с твоя пример“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТеглят, защото дори и един мишкуняк не вижда особена файда в 0.38% годишна лихва... теглят защото бамкерчетата ги подучват да инвестират в други работи - фондове, човешки застраховки, домове, депефенца и т.н.
Бамките не искат пасиви - под формата на сулюви депозити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеИмат си и примери: Кипър. А какво ще ги правят, те си знаят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеИмат си и примери: Кипър. А какво ще ги правят, те си знаят.
Коментар
Коментар