IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ной ще индексира, докато въобще има от кого да цоца пари. в един момент (защото няма да има от кого да) пенсията или ще става символическа и няма да стига дори за кисело млечице, или ще се дава за възраст над 75 и стаж над 50 години.
    Аз мисля, че си прав Мите, ама погледни от моя страна.
    Държавата, поне докато я има в тоя вид (и в частност общественото осигуряване), ВИНАГИ ще има повече власт от вас частните упефета.
    Та тя винаги ще има от кого да открадне (сигурно пак от мен то се знае ) за да раздава пенсии.
    Ако положението се сговняса толкова, колкото си описал ти, то вие НАЙ-ВЕРОЯТНО ще сдадете багажа, винаги ПРЕДИ държавата (дали ще ви национализират парите или друго е все тая). то всъщност нашите пари ще национализират, ама кво да правиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
      "... А и всички наблюдения и анализи сочат, че втората пенсия няма да може да навакса тези 28 процента на фона на икономическата ситуация в последните години"

проф. Христина Вучева
      http://www.frognews.bg/news_112926/P...niska-pensiia/

? други авторитети ти трябват? Брюксел? Вашингтон? Москва?

II и III стълб се сгромолясаха в ръцете на нескопосано законодателство, мърляво управление на портфейлите и алчни, крадливи и лъжливи директори на ПОД.

Чети, чети кога съм го предвидил
      2017 г., София - пенсионерски бунтове
      ...Пенсионните фондове да дадат избор на осигурените
      23 фев 2007
      http://www.capital.bg/biznes/moiat_k...erski_buntove/http://www.capital.bg/biznes/moiat_k...erski_buntove/

Ощетени (под маската на "осигурени") - защите си правата и парите.
      Не ги давайте наивно на некадърни мошеници.
      ОК. Прехвърлете ми всички вноски от НОИ в УПФ-то, аз обещавам, че няма да се бунтувам
      Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Абсолютна смешка, приказки без никакво покритие и празни лозунги.
        Законът, който действа, числата и сметките са тук - публични
        Прочети, ако можеш, и тогава се изказвай

Две пенсии или една? (When Two Pensions are Less than One)
        http://papers.ssrn.com/sol3/papers.c...act_id=2740262

Lubomir Christoff
        March 1, 2016

Bulgarian Abstract:
        Съгласно влезлите в сила на 1.01.2016 г. изменения и допълнения на Кодекса за социалното осигуряване (КСО) родените след 1959 г. могат да избират да се осигуряват в универсални пенсионни фондове (УПФ) или не. При осигуряване в УПФ те получават право на две пожизнени пенсии – от УПФ и намалена от държавното обществено осигуряване (ДОО), а при отказ от осигуряване в УПФ – право на една пенсия от ДОО в пълнен размер.

Конструираме “уравнението на безразличие”, за да отговорим на въпроса “При какви условия две пенсии са равни на една?”. Пресмятаме пенсиите на мъж и жена при сценарий, в който параметрите на пенсионната система остават постоянни в течение на 40 години.
        Установяваме, че:

1. За да се постигне равенство на две пенсии на една, доходността на осигурените в УПФ трябва да изпреварва темпа на нарастване на средния осигурителен доход за страната и

2. През периода 2002-2015 г. действителната доходност, получена от осигурените в УПФ, изостава значително от темпа на нарастване на средния осигурителен доход за страната за същия период.

3. Продължаването на тази тенденция означава, че очакваният размер на пенсия от УПФ няма да компенсира намалението на пенсията от ДОО и сумата от две пенсии по необходимост ще е по-малка от пълния размер на пенсията от ДОО.

Коментар

Не се отплесвай. При тези закони, които действат НЯМА НАЧИН пенсия от УПФ да компенсира намалението на пенсия от НОИ, колкото и малка да е тя. Това е, друго няма.
          Да се променят законите. Да се даде възможност за избор и в двете посоки, а пък да видим има ли или няма начин. Това НОИ светия граал го изкарахте. С двеста лева на месец пенсия, мерси. Я ми дай избор аз цялата вноска къде да си я внасям, а пък аз ще ти обадя дали няма начин след 40 години. Тарикати, нямало начин. Дайте избор на хората, не ми говорете само не става, няма начин. Няма начин защото НОИ ще спре да цоца от хората с големи осигуровки и в него ще останат само тези с малки и тогава ще се види, че всъщност царят е гол!
          Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• "... А и всички наблюдения и анализи сочат, че втората пенсия няма да може да навакса тези 28 процента на фона на икономическата ситуация в последните години"

проф. Христина Вучева
            http://www.frognews.bg/news_112926/P...niska-pensiia/

? други авторитети ти трябват? Брюксел? Вашингтон? Москва?

II и III стълб се сгромолясаха в ръцете на нескопосано законодателство, мърляво управление на портфейлите и алчни, крадливи и лъжливи директори на ПОД.

Чети, чети кога съм го предвидил
            2017 г., София - пенсионерски бунтове
            ...Пенсионните фондове да дадат избор на осигурените
            23 фев 2007
            http://www.capital.bg/biznes/moiat_k...erski_buntove/http://www.capital.bg/biznes/moiat_k...erski_buntove/

Ощетени (под маската на "осигурени") - защите си правата и парите.
            Не ги давайте наивно на некадърни мошеници.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              Защо да няма
              Има и е много прост начинът - да изкарват нетна доходност по-голяма от индексирането на нои.
              Е това, че те не могат е отделен въпрос, който се решава по стандартен начин в съвремието - УВОЛНЕНИЕ!!!
              Ной ще индексира, докато въобще има от кого да цоца пари. в един момент (защото няма да има от кого да) пенсията или ще става символическа и няма да стига дори за кисело млечице, или ще се дава за възраст над 75 и стаж над 50 години.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не се отплесвай. При тези закони, които действат НЯМА НАЧИН пенсия от УПФ да компенсира намалението на пенсия от НОИ, колкото и малка да е тя. Това е, друго няма.
                Абсолютна смешка, приказки без никакво покритие и празни лозунги.

Коментар

Защо да няма
                  Има и е много прост начинът - да изкарват нетна доходност по-голяма от индексирането на нои.
                  Е това, че те не могат е отделен въпрос, който се решава по стандартен начин в съвремието - УВОЛНЕНИЕ!!!

Коментар

Позовавате се на голям капацитет, дума да няма: кретенът, според който пазарът на череши е по-важен от фондовата борса. .

Коментар

• Позовавате се на голям капацитет, дума да няма: кретенът, според който пазарът на череши е по-важен от фондовата борса. В нормална държава тоя палячо най-ного да се уреди за портиер на Министерството на финансите, само в правителство, оглавявано от картофоглавият дебил, това може да е министър.

Първият и вторият стълб се конкурирали... ами тогава нека бъдат поставени при РАВНИ условия !!! Защо вноската в Ной е 2.5 пъти по-висока от тая в УПф и защо човек не може да избира между Ной и УПФ, а е заставен да избира между Ной и между... Ной?

Това е все едно в някоя футболна среща на играчите от единият отбор да им завържат по една 20-килограмова гира на краката и за всеки случай да им забранят да минават и центърът - а после да говорим за честно съперничество.

Коментар

• Чак МинистерЪТ разбра, че
                        ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА

"Големият проблем, който не се изрича на глас, е, че първият и вторият стълб се конкурират. Пенсията от втория стълб не се явява надграждаща, защото тя трябва да замести намалената с 28% пенсия от НОИ на родените след 1959 г. Тоест пенсионните фондове трябва да бъдат управлявани така, че да осигурят заместване на тези 28%. Според мен има риск това да не се случи и общата пенсия от двата стълба да е по-малка от пенсията от НОИ", каза министърът.

http://www.mediapool.bg/finansoviyat...ews249857.html

Остава и Импето да стопли, че вреди на клиентите (заблудени паценти) на фондовете.
                        Нищо, те ще го намерят, когато му дойде времето.

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                          Пич, Обади ми се да ти уредя под 5% ипотечен
                          Благодаря но аз кредити не взимам.Така съм възпитан.Пари имам достатъчно апартаменти си имам не ми трябват още.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                            Ми кво да коментираме такси до небето лихви по депозити един процент по кредити десет.Е това ако са банкери аз съм космонавт.Това нагли крадци и мошеници а българската държава е техен ортак
                            Пич, Обади ми се да ти уредя под 5% ипотечен

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                              Те са си дупе и гащи. Я само как Зорничка п*чка се мазни на Владко.
                              Просто се опитва да лъска имидж.

п.п. фортис, пич-бате, коментирай печалбите на банките
                              Ми кво да коментираме такси до небето лихви по депозити един процент по кредити десет.Е това ако са банкери аз съм космонавт.Това нагли крадци и мошеници а българската държава е техен ортак

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                Финансовият министър излиза от Тристранния съвет
                                Те са си дупе и гащи. Я само как Зорничка п*чка се мазни на Владко.
                                Просто се опитва да лъска имидж.

п.п. фортис, пич-бате, коментирай печалбите на банките

Коментар

Working...
                                X