Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеДа обобщим за последно, при СЕГАШНОТО положение на нещата, НАЙ-ИЗГОДЕН вариант е да си държите парите до последно (5 години преди пенсиониране) в упефето, след което пускате ексела и смятате, при натрупаното до момента в упефето, дали си заслужава да загубите 28% от ноиските...обещания за след 5 години + евентуалните им индексации за бъдещи периоди.
След което се кръстите и "вземате обосновано инвестиционно решение"Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеДа обобщим за последно, при СЕГАШНОТО положение на нещата, НАЙ-ИЗГОДЕН вариант е да си държите парите до последно (5 години преди пенсиониране) в упефето, след което пускате ексела и смятате, при натрупаното до момента в упефето, дали си заслужава да загубите 28% от ноиските...обещания за след 5 години + евентуалните им индексации за бъдещи периоди.
След което се кръстите и "вземате обосновано инвестиционно решение"За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Да обобщим за последно, при СЕГАШНОТО положение на нещата, НАЙ-ИЗГОДЕН вариант е да си държите парите до последно (5 години преди пенсиониране) в упефето, след което пускате ексела и смятате, при натрупаното до момента в упефето, дали си заслужава да загубите 28% от ноиските...обещания за след 5 години + евентуалните им индексации за бъдещи периоди.
След което се кръстите и "вземате обосновано инвестиционно решение"
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
1. .... темпа на нарастване на средния осигурителен доход....
2. ... темпа на нарастване на средния осигурителен доход...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОт ППФ КС им заповяда да ги върнат, от УПФ вече не смеят направо да очешат парите, но опитват методът на телефонните измамници. Трудно ще ги очешат.
Засега има от къде да вземат евтини заеми.......все още.
Пак ти казвам, когато положението в държавата лъсне със страшна сила, "народеца" хич няма да му е до вас. То на нашия "народец" по принцип не му е до нищо друго освен до салатката и ракийката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеМи ти не виждаш ли бе човече!!!!
Те са на ръба да ви/ни свият кинтите, ти питаш "от кого ще вземе" и "какво ще национализира"?
Първо от нзок, после от ппфетат, после от упефетата, после някои депозити в "частни" баМки, дето вече няма да са толкова частни, щото солидарност си требе.....та така.
То всъщност едни частни депозити в една баМка вече отидОха по предназначение....чакам още.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеЗаконът, който действа, числата и сметките са тук - публични
Прочети, ако можеш, и тогава се изказвай
Две пенсии или една? (When Two Pensions are Less than One)
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.c...act_id=2740262
Lubomir Christoff
March 1, 2016
Bulgarian Abstract:
Съгласно влезлите в сила на 1.01.2016 г. изменения и допълнения на Кодекса за социалното осигуряване (КСО) родените след 1959 г. могат да избират да се осигуряват в универсални пенсионни фондове (УПФ) или не. При осигуряване в УПФ те получават право на две пожизнени пенсии – от УПФ и намалена от държавното обществено осигуряване (ДОО), а при отказ от осигуряване в УПФ – право на една пенсия от ДОО в пълнен размер.
Конструираме “уравнението на безразличие”, за да отговорим на въпроса “При какви условия две пенсии са равни на една?”. Пресмятаме пенсиите на мъж и жена при сценарий, в който параметрите на пенсионната система остават постоянни в течение на 40 години.
Установяваме, че:
1. За да се постигне равенство на две пенсии на една, доходността на осигурените в УПФ трябва да изпреварва темпа на нарастване на средния осигурителен доход за страната и
2. През периода 2002-2015 г. действителната доходност, получена от осигурените в УПФ, изостава значително от темпа на нарастване на средния осигурителен доход за страната за същия период.
3. Продължаването на тази тенденция означава, че очакваният размер на пенсия от УПФ няма да компенсира намалението на пенсията от ДОО и сумата от две пенсии по необходимост ще е по-малка от пълния размер на пенсията от ДОО.
Това е. Всичко останало са сметки без кръчмар.
Но винаги съм казвал, че в края на краищата всеки сам трябва да си решава и да отговаря за. Дадоха възможност на хората да си дават парите само на Ной. Дайте и обратната възможност: който иска - да се осигурява само в УПФ и Ной да му внесе там всички пари, дето му е прибрал - пък нека защитниците на УПФ да мрат от глад на стари години, а ноевите фенове да се къпят в охолство и да си карат старините на Лазурният бряг. Аз съм готов да поема рискът - да се доверя на "жалкият" Allinz и да се откажа от услугите на "хипермегаебасимогъщият" Ной.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова няма как да стане. Зад Allianz стоят 1.9 ГБ активи, а зад Ной стои една нула и лъжите на поредният социален министър.
Никой не може да национализира пари в една съвременна държава, защото никой няма да му позволи. Според тебе от кого ще открадне държавата, когато туканка останат 80% хъхреци, пенсионери и държавни храненици?
Те са на ръба да ви/ни свият кинтите, ти питаш "от кого ще вземе" и "какво ще национализира"?
Първо от нзок, после от ппфетат, после от упефетата, после някои депозити в "частни" баМки, дето вече няма да са толкова частни, щото солидарност си требе.....та така.
То всъщност едни частни депозити в една баМка вече отидОха по предназначение....чакам още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеИма начин - когато НОИ занули баланса в края на годината, ще стане ясно, че 2 пенсии са мнооого повече от една. Ма никой няма муде да поореже пенсиите на милицоцонери и подобна сган.
Щото сега си е просто дъно без каца
И аз чакам бунтовете вече....ама не срещу упефетата....или поне не САМО срещу тях, а срещу скапания държавен модел на узаконена кражба.
Само дебело въже ще ги излекува от "солидарност и социаглистизъм" тия дебили.
Ама народа има още кво да яде, има време, нека поогладнее.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеНЯМА да ти дадат, щото всички с малко образование и осигуряващи се на добър доход, ще изчезнат моментално от нои, то е ясно.
А къде ти е "солидарността с баймангао и сегашните пенсии"? щото те са 70% от електората.Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеАз мисля, че си прав Мите, ама погледни от моя страна.
Държавата, поне докато я има в тоя вид (и в частност общественото осигуряване), ВИНАГИ ще има повече власт от вас частните упефета.
Та тя винаги ще има от кого да открадне (сигурно пак от мен то се знае ) за да раздава пенсии.
Ако положението се сговняса толкова, колкото си описал ти, то вие НАЙ-ВЕРОЯТНО ще сдадете багажа, винаги ПРЕДИ държавата (дали ще ви национализират парите или друго е все тая). то всъщност нашите пари ще национализират, ама кво да правиш.
Никой не може да национализира пари в една съвременна държава, защото никой няма да му позволи. Според тебе от кого ще открадне държавата, когато туканка останат 80% хъхреци, пенсионери и държавни храненици?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеНе се отплесвай. При тези закони, които действат НЯМА НАЧИН пенсия от УПФ да компенсира намалението на пенсия от НОИ, колкото и малка да е тя. Това е, друго няма.
Щото сега си е просто дъно без каца
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеДа се променят законите. Да се даде възможност за избор и в двете посоки, а пък да видим има ли или няма начин. Това НОИ светия граал го изкарахте. С двеста лева на месец пенсия, мерси. Я ми дай избор аз цялата вноска къде да си я внасям, а пък аз ще ти обадя дали няма начин след 40 години. Тарикати, нямало начин. Дайте избор на хората, не ми говорете само не става, няма начин. Няма начин защото НОИ ще спре да цоца от хората с големи осигуровки и в него ще останат само тези с малки и тогава ще се види, че всъщност царят е гол!
А къде ти е "солидарността с баймангао и сегашните пенсии"? щото те са 70% от електората.
Коментар
Коментар