IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Да обобщим за последно, при СЕГАШНОТО положение на нещата, НАЙ-ИЗГОДЕН вариант е да си държите парите до последно (5 години преди пенсиониране) в упефето, след което пускате ексела и смятате, при натрупаното до момента в упефето, дали си заслужава да загубите 28% от ноиските...обещания за след 5 години + евентуалните им индексации за бъдещи периоди.
    След което се кръстите и "вземате обосновано инвестиционно решение"

+1

Коментар

НЯМА да ти дадат, щото всички с малко образование и осигуряващи се на добър доход, ще изчезнат моментално от нои, то е ясно.
      Айде пак тази мантра, че тези с големи осигуровки ще се махнат от НОИ.
      Ами какво им пречи на тези хора да се осигуряват в третия стълб.
      Ама нещо не виждам наплив.

Тези дето имат малко образование им е ясно какво представляват УПФ.
      Дават им едни пари, те играят на борсата с тях, ако спечелят - бонуси, ако загубят - КФН заверява отчета щото такова било международното положение.
      В крайна сметка от тях печелят само администрацията и собствениците на съответните фондове.

Имам една революционна идея за УПФ-тата.
      Искаш да управляваш примерно 1 милиард пенсионен фонд, ами дай и ти 1 милиард и тогава управлявай. Поне като губиш пенсиите на хората ще губиш и собствените си пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
        Абе как се навъдихте тука всичките на макс осигуровки и такава любов към НОИ Как един от моите познати осигуряващи се на макс (не са никак малко) не пожела да се премести в НОИ.
        Друго ми е чудно. Имаш избор, а ревеш. Като не ти харесва УПФ, бегай в НОИ. Що ревеш? Аз трябва да рева, че не искам НОИ, ама им плащам като поп
        За да реши човек къде е по изгодно трябва да дойде момента на пенсионирането и да се изчисли пенсията.Нямам представа как юе се изисляват пенсиите като отпадне варианта с коефицента.Ако някой знае нека каже.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          Аз и НОИ не искам.Не искам политици да се грижат за мен.Искам да си ми върнат парите със законната лихва и чао.Не им ща пенсията.
          Така съм съгласен. И аз го искам, ама няма. Максималният компромис за мен е УПФ, но и това няма да стане.
          Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

И за тоя спестен данък каква е заслугата на УПФ?Щото аз имам и още триесе кинта спестени данъци на вноската ми към НОИ.Не ми се смята колко е точно 12,7*2600/1000
            Айде да направят аз да превеждам парите на УПФ и да ми се обадят кога им дам пари доброволно
            Абе как се навъдихте тука всичките на макс осигуровки и такава любов към НОИ Как един от моите познати осигуряващи се на макс (не са никак малко) не пожела да се премести в НОИ.
            Друго ми е чудно. Имаш избор, а ревеш. Като не ти харесва УПФ, бегай в НОИ. Що ревеш? Аз трябва да рева, че не искам НОИ, ама им плащам като поп

Коментар

Ами бегай към НОИ тогава ... доброволно е. Хем не иска УПФ, хем има избор, хем реве, не мога да те разбера
              Аз и НОИ не искам.Не искам политици да се грижат за мен.Искам да си ми върнат парите със законната лихва и чао.Не им ща пенсията.

Коментар

И за тоя спестен данък каква е заслугата на УПФ?Щото аз имам и още триесе кинта спестени данъци на вноската ми към НОИ.Не ми се смята колко е точно 12,7*2600/1000
                Айде да направят аз да превеждам парите на УПФ и да ми се обадят кога им дам пари доброволно
                Ами бегай към НОИ тогава ... доброволно е. Хем не иска УПФ, хем има избор, хем реве, не мога да те разбера

Коментар

Имаш 13 кинта спестен данък върху тези 130.13-6.5=6.5 си напред още при внасяне. Таксите ще падат още. Вече е доброволно, спокойно можеш да се прехвърлиш в НОИ, там такси няма

Коментар

Зад Алианц стои дет викат на баба ти фърчилото.НЕК и един двама нашенски тариката.Немския Алианц не е чувал за вас
                    Това сериозно ли? А Coca-Cola чувала ли е за нашата Кока-кола
                    Last edited by GiRo; 01.06.2016, 18:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Това няма как да стане. Зад Allianz стоят 1.9 ГБ активи, а зад Ной стои една нула и лъжите на поредният социален министър.

Никой не може да национализира пари в една съвременна държава, защото никой няма да му позволи. Според тебе от кого ще открадне държавата, когато туканка останат 80% хъхреци, пенсионери и държавни храненици?
                      Зад Алианц стои дет викат на баба ти фърчилото.НЕК и един двама нашенски тариката.Немския Алианц не е чувал за вас

Коментар

А УПФ мое се оправдава с Космоса марсианците и международното положение.Каква отговорност носи УПФ?Митак неморално е да вземаш такса 6.50 на 130 кинта вноска това е рекет грабеж нагъл грабеж.Ако имах власт бих ви ликвидирал на момента.Кат ми вземеш 6.50 на 130 кинта после каква доходност трябва да имаш че да възстановиш само това.
                        Аз смятам доходност на сумата която внасям.Щото не желая насила да внасям и някой без да ме пита да си турга такси каквито си реши.Ако това беше доброволно досега да сте фалирали.Никой няма да ви плаща толкова за некадърното управление
                        Имаш 13 кинта спестен данък върху тези 130.13-6.5=6.5 си напред още при внасяне. Таксите ще падат още. Вече е доброволно, спокойно можеш да се прехвърлиш в НОИ, там такси няма

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Средният осигурителен доход не означава абсолютно нищо. Никой няма договор с Ной и Ной може да променя правилата в движение както си поиска. Ако ще и на 18 Б да се осигурявам, каква е ползата, ако - докато остарея, Ной промени правилата така, че да пукна преди да се пенсионирам, или да получавам мизерна пенсия само година-две?
                          А УПФ мое се оправдава с Космоса марсианците и международното положение.Каква отговорност носи УПФ?Митак неморално е да вземаш такса 6.50 на 130 кинта вноска това е рекет грабеж нагъл грабеж.Ако имах власт бих ви ликвидирал на момента.Кат ми вземеш 6.50 на 130 кинта после каква доходност трябва да имаш че да възстановиш само това.
                          Аз смятам доходност на сумата която внасям.Щото не желая насила да внасям и някой без да ме пита да си турга такси каквито си реши.Ако това беше доброволно досега да сте фалирали.Никой няма да ви плаща толкова за некадърното управление

Коментар

• Пенсионните реформи по света:

Чили:

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...fLuMoXQ4z8zopw

Други държави:

http://ime.bg/bg/download/aRc057511d07/

страница 21. Интересни примери има.

Бих допълнил, по света, но не и у нас. Ние по-скоро отиваме назад към цоцализъма

Коментар

Да обобщим за последно, при СЕГАШНОТО положение на нещата, НАЙ-ИЗГОДЕН вариант е да си държите парите до последно (5 години преди пенсиониране) в упефето, след което пускате ексела и смятате, при натрупаното до момента в упефето, дали си заслужава да загубите 28% от ноиските...обещания за след 5 години + евентуалните им индексации за бъдещи периоди.
                              След което се кръстите и "вземате обосновано инвестиционно решение"
                              Не съм убеден в това поради следните причини
                              1.никой не дава гаранция че в тия пет години няма да се гътнете и роднините ще вземат едно голямо нищо
                              2.Няма гаранция че когато останат пет години до пенсия законът ще е същия.
                              3.Няма никакви гаранции колко ще е останло по партидата ви в УПФ след игричките и некадърността на УПФ
                              Изводът е че към настоящия момент не може да вземете никакво решение.

Коментар

Не можеш да ги теглиш 5 години преди пенсиониране! можеш само да ги...подметаш за последно
                                За сега ....Но нали самите ПФ го предлагат - не , че много им се иска
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X