IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гответе се!

Николай Флоров
    http://www.svobodata.com

Гответе се за най-голямото предателство срещу България и мечтата на българските комунисти за целия преходен период: АЕЦ «Белене».

От Москва «Правда» ви го казва директно в очите:

«НЯМА ДА ПОСЛЕДВА НИКАКВО ПОДОБРЯВАНЕ, ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ НЕ ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАЛАГАТ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ И... НА РУСИЯ. БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ИМА ТАКЪВ ОПИТ, ТРЯБВА ПРОСТО ДА ИЗДИГНЕМ СЪТРУДНИЧЕСТВОТО НА НОВО РАВНИЩЕ»!

«Да залагат на собствените си сили» означава да не чакат от Европа. Това е целта на путинския пратеник Станишев, това е неговата кауза. Не би било етично да го наречем предателско куче, ако не приложим същия етичен стандарт и към неговия наемник Орешарски.

Да удържат властта до летните си отпуски е просто един начин да ви пратят по дяволите. Идва есен, но мотането около АЕЦ вече е започнало: заедно с преговорите с «Росатом» ще ви пробутват едновременно и ненужни анализи – Е-Д-Н-О-В-Р-Е-М-Е-Н-Н-О. Тоест, много им пука какво мислите вие!

Станишев има кауза, но вие не сте Грузия! Ако четете добре, вие сте една страхлива балканска страна, на която Путин е вдигнал мерника! Не подскачайте докачливо че сте страхливи – пред вас конфронтацията е неизбежна: имате си работа с комунисти, тоест мръсни, подли и гадни, точно такива, каквито ви взеха страха за цели петдесет години с безпощадност и жестокост, точно такива, каквито ви обраха до голо, за да могат и сега да ви лъжат.

Да, Станишев има кауза! Днес или утре, те ще ви вържат на шията и воденичния камък АЕЦ «Белене», преди да ви захвърлят на дъното, както подобава на всеки удавник, неспособен да разпознае враговете си.

Ако не можете да разпознаете какво ви казва руския цар, значи не заслужавате държавата си. За тези, които могат, конфронтацията е неизбежна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Смешко ти си на страната на опропастилите и окралите България.Омръзна ми да слушам колко лоши били панелките и комунистическите заводи.Ма седесарите ги откраднахте и унищожихте а панелките не връщате а искате по 60-80000 евро за тях.Вие сте патологично некадърни и бездарни.За 23г нищо не можахте да построите.Вижте си лидерите какви посерковци и бездарници са.За къде сте тръгнали с Тиквуня Надка Миглена и Малтинчо.Смешковци и посерковци
      Бате Пешо, вие си ги окрадахте и си мълчахте докато гледате, че по- окумуш колегите ви правят първи стъпки в капитализма от пост комунистически тип.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fair Разгледай мнение
        Aми казвам ти го в очите - червен боклук!
        Човека с право те пита откъде-накъде разни смърдящи на нафталин скотове срещу две кебапчета ще ни определят бъдещето!?
        Аз пък щях да питам как така стана, че от всички страни по света, газени от комунизма, нито една не е прокопсала. НИТО ЕДНА! Но няма да питам за да не измъчвам селския ти мозък с такива сложнотии.
        Много здраве на червения коптор.
        Браво ...
        Да живее Хитлер и Сталин...
        добре дошли на гости в нашия Форум на умните ,възпитани и богати млади хора..
        който се борят за едно ново общество ,където болните ,бедните и инвалидите ще бъдат въдворени където им е мястото ...газовите камери..

Коментар

• Отцепник на ГЕРБ: Вежди Рашидов е откровен лъжец!
          Не съм си и помислял да строя хотел в Балчик, кълне се Павел Димитров
          Публикувано: 29 юли 2013, 18:04 | Обновено: 29 юли 2013, 18:04
          Разпечатай
          прочитания: 1325 | коментари: 22
          Варна, България

Отцепник от ГЕРБ нарече бившия министър на културата "откровен лъжец", съобщава "Афера". Бившият варненски депутат Павел Димитров, който е и едно от знаковите лица, които напуснаха партията в знак на несъгласие с методите на Цветан Цветанов и Искра Фидосова, останал потресен от изявление на Рашидов, че искал да строи хотел в Балчик.Преди дни Рашидов каза, че Димитров дошъл заради това при него, а той от своя страна докладвал на Бойко Борисов. Според думите на Вежди Рашидов отцепникът се "обърнал срещу ГЕРБ" заради отказа на Борисов.

"Това е откровена лъжа! Рядко си позволявам като юрист да правя квалификации, но Вежди Рашидов е откровен лъжец! Нека се чуе истината за случилото се, което няма нищо общо в лъжите, изговорени от Рашидов! Още в началото на мандата на ГЕРБ, през есента на 2009 година, един от избирателите ми ме помоли да му съдействам в качеството ми на депутат, тъй като тогавашният заместник на културата Чобанов му създаваше невъобразими проблеми. Човекът има място в близост до двореца в Балчик, но е получавал спънки от Чобанов, който го карал два пъти да променя проекта си. От колегиална гледна точка се обадих на Румен Иванов, който и сега е действащ депутат от ГЕРБ, от Добрич, и е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да не е през главата му, и двамата с Румен Иванов отидохме при Вежди Рашидов. По това време Вежди Рашидов беше в конфликт със заместника си Чобанов, по-късно успя да го изгони. Заедно с Румен Иванов обяснихме на Вежди Рашидов, какъв е проблемът на човека и как той не може да се справи с него, благодарение на действията на Чобанов. Рашидов говори по-късно с Борисов и после ни каза – абе, няма да се занимаваме с това, с Чобанов не можем да се оправим. И сега излезе, че аз съм щял да строя хотел в Балчик. Това е нагла лъжа!", обясни Димитров

"Румен Иванов е жив и здрав, човекът, когото го караха да преработва два пъти поректи, да плаща и се хвана за главата, а накрая и нищо не успя да направи, е жив и здрав. Не съм ходил сам при Вежди Рашидов, нито пък съм си и помислял да строя хотел, още по-малко пък Борисов не бил ми дал и затова съм се бил обърнал срещу ГЕРБ. Мотивите и причините да напусна ГЕРБ аз ясно и категорично описах и декларирах. Това, което говори Вежди Рашидов са чисти лъжи и аз призовавам Румен Иванов като действащ депутат от ГЕРБ да има доблестта да каже истината. Потресен съм от начина по който се скалъпват имислици”, добави Павел Димитров. /БЛИЦ

БКП- СИК- ГЕРБ

Коментар

• Умозаключенията на Станишев

Управляващите най-после отговориха на протестиращите. Досега се правеха, че не ги забелязват, защото не знаеха какво да им кажат. Сега обаче вече знаят: ще им казват да си гледат работата. Коментар на Татяна Ваксберг.

Deutsche Welle

Това са две различни политики, нищо че ги предизвиква един и същи задух при мисълта за изплъзващата се власт. Първата политика беше инертна, втората е продукт на осмисляне на терена. В първата БСП, ДПС и „Атака” за часове сменяха политики, оценки и намерения, докато уцелят онова решение, което не води до загуба на власт, а само до загуба на физиономия.

Този начин на управление с една допълнителна поука, която БСП прилага съвсем буквално: колкото повече противоречиви изказвания се правят в единица време, толкова по-сигурно е, че ще бъдат забравени. В този смисъл дали в Хизбула са терористи или в Хизбула не са терористи, е важно само дотолкова, доколкото следващият въпрос е от още по-мащабно естество. Примерно, дали на мафията трябва да се има доверие или на мафията не бива да се има доверие. Което си е съществена дилема, но не и ако я поставим в контекста на следващия въпрос: дали хората имат значение или нямат значение.

Станишев и Мария-Антоанета

Миналата седмица стана ясно, че правителството е намерило отговор на този въпрос: хората нямат значение. Не и когато протестират срещу него 45 дни поред.

По думите на Сергей Станишев, който доскоро говореше като премиер под прикритие, но вече говори като надправителствен орган, кабинетът няма да подава оставка. Нищо, че му я искат. Мотивите, които той изтъкна пред партийния си пленум, са следните: първо, не БСП, а политическият ѝ опонент ГЕРБ ще спечели едни предсрочни избори, и второ, след евентуална оставка на кабинета президентът на страната ще добие власт. Трети аргумент не се посочва.

Тези доводи са точно толкова съкрушителни, колкото и виждането на Мария-Антоанета за това защо бунтът срещу нея е неуместен. Нейното мнение гласи: вместо да протестирате срещу мен заради това, че съм ви оставила гладни, просто похапнете пасти. Неговото отива малко по-далеч: вместо да протестирате срещу мен заради това, че се доверявам на мафията, просто ми осигурете мнозинство в следващия парламент.

Тоест, няма да си ходи от властта, защото ще остане без власт. И това е мислено над 40 дни. 40 дни, в които Станишев трябва да е наобещавал какво ли не кому ли не, за да спечели подкрепа за въпросната логика (сред по-лесните медии, синдикатите, вътрешнопартийната опозиция в лицето на Първанов...). И за да изведе дилемите на още по-високо стъпало, както го изисква методът „Борисов“.

"Ще стоим, докато можем"

В края на миналата седмица дойде новото двоумение: дали изборите имат стойност или нямат стойност. Този въпрос се различава от всички предишни по това, че този път полярните изводи бяха направени в рамките на няколко минути след пленума на БСП - изборите бяха посочени като изход от положението и като не-изход от положението.

"Оказваме се пред търсене на месия, но днес месията не е личност, а процедура - избори като универсалното решение", каза Станишев и добави, че избори днес биха означавали „да кажем НЕ на промяната". Минути по-късно същият човек заяви: "През май ще има евроизбори и те ще бъдат тест за доверието в правителството и ние ще се съобразим“.

Накратко: на неясно каква вътрешнопартийна цена БСП е взела решението, което още преди три седмици беше взето от ДПС и изразено от депутата на ДПС Йордан Цонев: „ще стоим [на власт], докато можем“. В превод от бакалски на български - докато не ни изгонят.

Коментар

• Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнение
              Хи, хи! Много е глупаво да вярваш, че превъзхождаш опонента си по възраст, жизнен опит и акъл. Но това си е типично за хората с комплекси.
              А що се отнася до това да ни пребият, да има кърпел по празните глави, да ни теглят един як кютек - то за това мечтаеха комунистите и такива като теб и през 1990, и през 1997, та и сега. Ама не можете вече. И не се дразни, като си на страната на губещите. Свиквай! Такъв съвет дадох и на Гиговчо. Трайте си и се изказвайте по тези, които разбирате.

ПП Не те би е срам малко, че си заедно в борбата с Мишо Шамара?
              Смешко ти си на страната на опропастилите и окралите България.Омръзна ми да слушам колко лоши били панелките и комунистическите заводи.Ма седесарите ги откраднахте и унищожихте а панелките не връщате а искате по 60-80000 евро за тях.Вие сте патологично некадърни и бездарни.За 23г нищо не можахте да построите.Вижте си лидерите какви посерковци и бездарници са.За къде сте тръгнали с Тиквуня Надка Миглена и Малтинчо.Смешковци и посерковци

Коментар

• Цитат на деня: Който има деца и семейство - на почивка, останалите да поддържат кворума

Препоръчване (18)

От Дневник

Капитал
                Има време, когато има кворум, депутатите, които имат семейства, деца, да отидат да починат. Проявявам разбиране към това, че трябва да ги заведат седмица или две на почивка. Но тези, които нямаме ангажименти, можем да направим така, че да сме тук и да поддържаме кворума и да минат важните закони.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус", коментира пред журналисти подготвяната ваканция на парламента. В изказване след среща с лидерите на синдикатите КНСБ и "Подкрепа" той заяви, че депутатите от ГЕРБ са готови през август да работят по "важните теми".

Когато ми трябва енергиен експерт, всичките депутати ще бъдат тука, ще си дойдат. Направих магистрала до морето, три часа и са тука, следобед ще се върнат за плажа, продължи Борисов.

Депутатите от ГЕРБ не участваха в работата на парламента повече от месец, но през миналата седмица се включваха в заседанията на всички комисии за обсъжданията на актуализацията на бюджета.

На въпрос дали ГЕРБ готви вот на недоверие към правителството днес Борисов отговори: "Не искам да ми се разводнява разговорът с теми, които не са на дневен ред. Ние можем и сигурно ще вкараме вот на недоверие и няма да мине с това мнозинство. Ако е само като политическа маневра, можем да го направим."

Бившият премиер коментира и отсъствието на лидера на "Атака" Волен Сидеров от пленарните заседания в последната седмица: "Тройната коалиция го прибра, защото започва да им създава големи проблеми в Европа. Прибраха си го малко да си почине. Сега пускат женския му батальон, да поддържа огъня. Белята, която направи на Станишев и Местан, е толкова голяма в Европа, че… това е причината."

На въпрос дали сега се подслушва по-малко, отколкото преди година-две, Борисов отговори: "Ако чакате за МВР, ДАНС, въобще за службите да кажа лоша дума, няма да го чуете от мен. Имам колегиално отношение."

БКП- СИК- ГЕРБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Най интересното ,че тези който протестират заради моралните устой на управляващите ни засипват с обиди , камъни ,разрушения , заплахи, простотии ,лъжи ,манипулации и циркаджиилъци , само да стане тяхното...
                  Немам нерви.... от това и от тези...
                  С камъните са ваши. Вие си ги пращате там.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    .....

Права не се дават. Права се вземат.

1. Първоначално с мирни протести.
                    2. После с фъргане на камъне и дърве.
                    3. Накрая ако трябва ще ги обезвластим по начина, по който те взеха властта на 9ти септември 1944
                    4. Шанс да сме им били дадели. Ми да ги разклатят.
                    Тъй де?

Но аз не виждам Ти и "протестиращите" какви ПРАВА Искате?

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                      http://news.ibox.bg/opinion/id_918285807

50 000 на Бузлуджа? Може, но за последните 10 години

"Опитващата се да управлява под натиска на ДПС Българска социалистическа партия се похвали, че на традиционния събор на Бузлуджа в събота се събрали 50 000 симпатизанти.
                      Или поне така информираха услужливите медии.

От снимки, правени от хеликоптер по време на 122-ия събор на левицата, обаче се вижда „суровата истина", коментира Bulgariautre.bg.
                      На традиционния "червен" форум присъстват не повече от 8000, максимум 10 000, симпатизанти на Столетницата от цялата страна, установява още изданието."
                      Те дневник са го написали , пък ти ина тях ен вярваш.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...dja_stanishev/

Даже и снимки са направили:

http://www.dnevnik.bg/photos/2013/07...?pic=1#picture

Някои включително и на хората в гората.

Ама на теб звездите ти го говорят друго .....
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Ето за това пиша...
                        Поне малко прочети какво става в държавната ..
                        Февруарските протестиращи и по точно ,който ги преставляват на среща с Орешарски ,дават 100 дни на правителството да си върши работата... и смятат днешните протести за нелигитимни...Точно защото няма социални искания...
                        Е как да няма. Ти лозунгите на протестиращите чете ли ги. Пресконференциите гледа ли ги. Има искания, и те са точно за прозрачност и граждански контрол. Също и за промяна на изборния закон.

Докато не се промени изборния закон, протестите просто няма да спрат. Независимо колко време ще мине и колко правителства и от какви бои ще се сменят междувременно. Че това покупателната способност на населението да е десет пъти по малка от средната за Европа. Че то това е срамно бре. Ние ако сме роби, децата ни не могат да живеят с този срам. А вече порастнаха. И ще ги бутнат комунистите. Няма прошка. Няма втори шанс. 69 години малък шанс ли бяха. Колкото ограбиха, ограбиха. Лъвът скъса синджиря !!!
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                          Ако искаш да ми го кажеш това в очите , в профила ми има личния сайт и съответно мой кординати......

Ало модератора що тиеш мои по рязък отговор а на тоя обидата стои ????

Нещо и вие пристрастно го давате напоследък !

Aми казвам ти го в очите - червен боклук!
                          Човека с право те пита откъде-накъде разни смърдящи на нафталин скотове срещу две кебапчета ще ни определят бъдещето!?
                          Аз пък щях да питам как така стана, че от всички страни по света, газени от комунизма, нито една не е прокопсала. НИТО ЕДНА! Но няма да питам за да не измъчвам селския ти мозък с такива сложнотии.
                          Много здраве на червения коптор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                            E ee смях хора без морал искат да ги управлява правителство с морал.Я се погледни ти имаш ли морал платен драскач
                            Ей, я да не обиждаш! Карал съм курс за изтънчени и неизтънчени (селски) обиди. Не ме карай да започвам, че трудно спирам

Коментар

• Най интересното ,че тези който протестират заради моралните устой на управляващите ни засипват с обиди , камъни ,разрушения , заплахи, простотии ,лъжи ,манипулации и циркаджиилъци , само да стане тяхното...
                              Немам нерви.... от това и от тези...

Коментар

• Монти, доколкото схващам, според теб можем да протестираме единствено и само за детски надбавки, енергийни помощи, субсидии за тютюн и т.н., но не и да изискваме среда, в която социалните искания ще бъдат безпредметни.

Коментар

Working...
                                X