IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
    Ами не разбираш от темата и по добре да си замълчиш. Не са ти ясни проблемите.
    Напротив, от почти година следя въпроса с прехвърлянето, защото аз самият искам да се прехвърля. И преди съм го казвал, наближавам пенсия, е не чак толкова скоро но се вижда на хоризонта, и просто искам какво се случва с парите ми. А 15г. хич не е малко време за един УПФ да започне да изплаща пенсии поне на категорийните работници. Аз честно казано се съмнявам вече че УПФ-тата у нас изобщо ще платят и една пенсия дори и след още 15г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
      Реално прехвърлянето е възможно много от скоро, преди това само се говореше, но нямаше процедура и реално не беше възможно. Според мен хич не е малка бройката на прехвърлените и тепърва ще расте като се види как функционира цялото нещо. А причината за прехвърлянията е тривиална, от една страна ниска или липсваща доходност на УПФ-тата, а от друга УПФ-тата още и една пенсия не са отпуснали, а вече ги има къде 15г. на тоя свят. Уж щяха да дават пенсии на категорийните преди няколко години, ама ги отложиха отново, и така хич не се и вижда скоро да дадат и една пенсия. Затова и хората бягат. Ако УПФ-тата искаха да бъдат реален фактор нямаше да се измъкват постоянно, а щяха да искат самите те да даддат пенсии поне на категорийните на които трябваше да го направят преди гидини за да ги видим че са ОК и да привличат нови хора. Е да ама, те не действат така, то затова и хората масово им нямат доверие.
      Ами не разбираш от темата и по добре да си замълчиш. Не са ти ясни проблемите.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Апропо - вчера говориха по ТВ за "масово прехвърляне" на партиди към Ной - цели около 14 000 човека се били прехвърлили... Това има-няма половин процент от осигуряващите се - ама щом казват - масово, да приемем че е така. Само че вече има заведени и граждански искове срещу Ной за измама - от хора, които са били излъгани от чиновниците в, че пенсиите им ще бъдат завишени...
        Реално прехвърлянето е възможно много от скоро, преди това само се говореше, но нямаше процедура и реално не беше възможно. Според мен хич не е малка бройката на прехвърлените и тепърва ще расте като се види как функционира цялото нещо. А причината за прехвърлянията е тривиална, от една страна ниска или липсваща доходност на УПФ-тата, а от друга УПФ-тата още и една пенсия не са отпуснали, а вече ги има къде 15г. на тоя свят. Уж щяха да дават пенсии на категорийните преди няколко години, ама ги отложиха отново, и така хич не се и вижда скоро да дадат и една пенсия. Затова и хората бягат. Ако УПФ-тата искаха да бъдат реален фактор нямаше да се измъкват постоянно, а щяха да искат самите те да даддат пенсии поне на категорийните на които трябваше да го направят преди гидини за да ги видим че са ОК и да привличат нови хора. Е да ама, те не действат така, то затова и хората масово им нямат доверие.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          Тази година ще приключи за мен със загуба от УПФ-то ми. Като наслагам и таксите - става повечко загубата.
          Не чакам подобрение през 2016 година. Свиквам със ситуацията - ама трудно.
          Ного-неного загуба? Нашият УПФ е назад 1 стотинка на дял и то от тия дни - заради резкият спад на пазарите - все още има време да завърши годината не на загуба. Случват се и такива работи - световните пазари понесоха много бой... но пък от лятото 3-4 месеца хората са си купували дялове на ниски нива. 16-а година - ще видим - очаквам нормален, умерен ръст на.

Апропо - вчера говориха по ТВ за "масово прехвърляне" на партиди към Ной - цели около 14 000 човека се били прехвърлили... Това има-няма половин процент от осигуряващите се - ама щом казват - масово, да приемем че е така. Само че вече има заведени и граждански искове срещу Ной за измама - от хора, които са били излъгани от чиновниците в, че пенсиите им ще бъдат завишени...
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

това обяснение ми се струва много много абсурдно
            ти така си го мислиш и от е много в полза на ПФ, но няма как да направиш точна преценка ако го допускаш това нещо, защото не е точно така

Уфф, боооже. (човеченце удрящо се с длан по челото в безсилен гняв)

Погледни който и да е заплатов фиш, попитай който и да е счетоводител и ще се убедиш сам в това. Според теб как е - от брутната заплата ти удържат за Ной и НЗОК, после ти удържат данъкът общ доход и чак после Ной ОТНОВО ти удържа пари, които да ти внесе в УПФ?

Коментар

• Тази година ще приключи за мен със загуба от УПФ-то ми. Като наслагам и таксите - става повечко загубата.
              Не чакам подобрение през 2016 година. Свиквам със ситуацията - ама трудно.

Коментар

Реално не само за.

Пари за осигуровки ти удържат от заплатата ПРЕДИ облагането с данъци или казано по друг начин - от общият доход ти се удържат първо здравни и пенсионни (вкл. УПФ), остатъкът СЛЕД тази удръжка формира т.нар. "данъчна основа", върху която вече се начислява 10% данък - следователно върху осигуровките ти не плащаш данъци. При парите, които отиват в Ной и НЗОК няма значение, защото ти така и така ги губиш тия пари - те вече не са твои, защото нямаш партида... но при УПФ не е така - реално ти ползваш 10% данъчно облекчение, както и ако си имаш ДПФ.

Разбира се това няма да ти го каже нито Любомир Христов (нищо че е "професор" и "финансист"), нито кой да е друг герберастки клакьор, убеждаващ хората колко са назад от вторият стълб на пенсионната система, но то е факт, очевиден за всеки с поне малко счетоводна грамотност... стига да го забележи, та да му стане очевиден.
                това обяснение ми се струва много много абсурдно
                ти така си го мислиш и от е много в полза на ПФ, но няма как да направиш точна преценка ако го допускаш това нещо, защото не е точно така

Коментар

При настоящата трудна ситуация за всички, масово се намаляват маржове на работа в бизнеса /има изключения/, а ПФ си жулят старите такси при вече ГОЛЕМИ ОБЕМИ за управление. Не е ли малко не както трябва?
                  Абсолютно не е нормално, да не кажа че е нагло.... Но когато имаш гарантиран от държавата бизнес (а може би и негласни споразумения помежду си) е много сладко.

Коментар

защо намалението е ПЛАВНО???? какво ги спира да е еднократно в целия предвиден размер???
                    така решили това - защо мен питаш? по-добре плавно, отколкото: хич.

Коментар

данъчното облекчение не беше ли само за ДПФ?
                      Реално не само за.

Пари за осигуровки ти удържат от заплатата ПРЕДИ облагането с данъци или казано по друг начин - от общият доход ти се удържат първо здравни и пенсионни (вкл. УПФ), остатъкът СЛЕД тази удръжка формира т.нар. "данъчна основа", върху която вече се начислява 10% данък - следователно върху осигуровките ти не плащаш данъци. При парите, които отиват в Ной и НЗОК няма значение, защото ти така и така ги губиш тия пари - те вече не са твои, защото нямаш партида... но при УПФ не е така - реално ти ползваш 10% данъчно облекчение, както и ако си имаш ДПФ.

Разбира се това няма да ти го каже нито Любомир Христов (нищо че е "професор" и "финансист"), нито кой да е друг герберастки клакьор, убеждаващ хората колко са назад от вторият стълб на пенсионната система, но то е факт, очевиден за всеки с поне малко счетоводна грамотност... стига да го забележи, та да му стане очевиден.

Коментар

Не омаловажавам нищо - таксите ще бъдат намалени и това мисля вече е решено, но ти не омаловажавай това, дето ти рекох. Върху тези удръжки за УПФ ти НЕ плащаш данък, тоест ползваш 10% данъчно облекчение, въпреки, че парите остават лично твои, в твоя партида. тоест - елемантарна сметка: 10% данъчно облекчение минус 5% входяща такса = 5% доходност още в момента, в който са ти удържали пари.

Разбира се, ако си подариш парите на Ной, те вече няма да са твои - и ти губиш И данъчното облекчение, освен парите си... тоест получава се като оня, дето от инат за бълхата, изгаря юрганът.
                        защо намалението е ПЛАВНО???? какво ги спира да е еднократно в целия предвиден размер???

Коментар

Не омаловажавам нищо - таксите ще бъдат намалени и това мисля вече е решено, но ти не омаловажавай това, дето ти рекох. Върху тези удръжки за УПФ ти НЕ плащаш данък, тоест ползваш 10% данъчно облекчение, въпреки, че парите остават лично твои, в твоя партида. тоест - елемантарна сметка: 10% данъчно облекчение минус 5% входяща такса = 5% доходност още в момента, в който са ти удържали пари.

Разбира се, ако си подариш парите на Ной, те вече няма да са твои - и ти губиш И данъчното облекчение, освен парите си... тоест получава се като оня, дето от инат за бълхата, изгаря юрганът.
                          данъчното облекчение не беше ли само за ДПФ?

Коментар

не омаловажавай въпроса за високите такси
                            от 2002г до сега никой никъде не ме е прехвърлял, но такси са ми вземали редовно
                            като няма доброволно намаление на таксите от ПФ - това ще е най-добрия вариант - принудително като хората се изнижат - ако искта да ги намаляват тогава !!!!
                            както няма такса за първоначален избор, защо сега да има???

Коментар

• При настоящата трудна ситуация за всички, масово се намаляват маржове на работа в бизнеса /има изключения/, а ПФ си жулят старите такси при вече ГОЛЕМИ ОБЕМИ за управление. Не е ли малко не както трябва?

Коментар

Беше без заверка... но ЗАЩО бе въведена заверката? - Ами за да бъдат предпазени хората от прехвърляници между компаниите без тяхно съгласие. подчертавам - МЕЖДУ компаниите - защото това е важно. Дори да ти прехвърлят 8 Б от Алианц в ЦКБ (например) нещата са поправими - можеш да си ги върнеш обратно и да вдигнеш скандал.... но ако ти вземат ЛИЧНИТЕ пари и ги налеят в кацата Ной? КАК ще ти ги върнат после, дори и да вдигнеш скандал (ако въобще разбереш, защото повечето хора изобщо няма да разберат), ако никъде не е отчетено колко пари са прехвърлени?

Също и със служебното разпределение досега - може да се падне човекът при Доверчивите, може при Горещите - но все е някъде и му се трупат парички.... но ако тези парички в един момент просто изчезнат с фалшива прехвърляница към Ной?

Може да откраднат на хората хиляди левове, а ти говориш за някакви такси, които само данъчните облекчения ги избиват двойно.
                                не омаловажавай въпроса за високите такси
                                от 2002г до сега никой никъде не ме е прехвърлял, но такси са ми вземали редовно
                                като няма доброволно намаление на таксите от ПФ - това ще е най-добрия вариант - принудително като хората се изнижат - ако искта да ги намаляват тогава !!!!
                                както няма такса за първоначален избор, защо сега да има???

Коментар

Working...
                                X