Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Ще ми се да знам, след 15 години ''дейност'' фондовете (задължителните ''частни'' на които държавата ни кара да подаряваме пари) какви пенсии плащат? Втория ми въпрос е, защо някои фондове купуват акции скъпо, за да ги продават евтино или без печалба, докато си дърпат парите за разходи?! За тях печелим ли ние или губим няма значение - заплатите им си вървят, а пенсии нанай.. И третия, който ме касаеше лично (бях предупредил за него - че ще понесе лоша слава не само на тоя фонд, а и на други) и ме насочи да поогледам малко бизнеса с фондове е (и към КТБ ме бе насочила чиста случайност), защо например ПОК ''Съгласие'' АД продаде акциите си от Енерго-про без печалба, след като можеше да им вземе спокойно по 75-80 лв.? Финансови институции които ''пропускат'' от некадърност или нарочно да печелят пари, никога няма да раздават дивиденти - те ги нямат или няма да го имат ако са некадърни или крадат! Виж импе, нищо лично, може да имаш познати във фондовете, но за мен е от единия крачол в другия за тях, дори да потънат като Титаник след като играят в наша вреда и само точат парите, без нищо насреща. Относно отрицателната доходност (загубата им), склонен съм да вярвам повече на КФН отколкото на хора които събират пари от 15 г. и не са дали още и лев насреща освен, че си раздават заплати и въртят акцийки от БФБ къде над, къде под масата. 15 години! 15 години! А от кога трябваше да са започнали да плащат?! Я си спомни!
В Чили след 15 години дейност на частни фондове хората забравиха за тях защото вземаха вече пенсии, а тук? Един гол.... ''Акционери'' в Първа Частна Банка, Ийст-Уест интернешънъл и КТБ
Поне в този им вид фондовете и нямат бъдеще! Помнете ми думата, че след 3-4-5 до 6 г. най-много, тия фондове, поне повечето от тях, няма да ги има и за това ще са виновни самите те! Всеки некоректен бизнес, рано или късно се проваля и примера е от КТБ назад към всички финансови алъш-вериши и ''тариктлъци'' пред последните 26 години в България. То само с връзки, некадърност и крадене не става - трябва и акъл!
ПС: Долу някой правилно е казал, че по време на голямата инфлация пенсиите бяха по 5 долара. Обаче поне хората това вземаха, а някой да е взел досега и лев от задължителните ''частни'' пенсионни фондове?! Все едно някой с фотоволтаиците да дойде и да ми плати поне веднъж тока, че съм го хранил от 6-7 години насам като ''частен'' бизнесмен. От умрял - писмо! Единственото доказателство, че те работят умно и коректно, е да започнат да плащат! Обаче те не могат след цели 15 години дейност.... Което означава...?
Един поздрав и от мен, а кой е прав и кой не, времето ще покаже... https://www.youtube.com/watch?v=75QXqaTGodE
Коментар