IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Мошшшшеничеството на Ной !!!!

ПО-РАННОТО ПЕНСИОНИРАНЕ ВЕЧЕ Е ВЪЗМОЖНО - С ПО-НИСКА ПЕНСИЯ:

http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...ensiia-6047947

На пръв поглед това е справедливо и така да се каже: право (както каза Джон Силвър по повод една от присъдите си) - въпросът обаче е в коефициентът при намаляването на: 0.4% за всеки недостигащ месец. Правим проста сметка - 10 години (ако не достигат на човекът) х12 месеца=120 месеца х 0.4%=48% !!! Това при положение, че изискуемият стаж е вече 40 години - т.е. ако на човек му липсва 1/4 стаж, той губи съвсем без малко ПОЛОВИНАТА си пенсия !!! "Интересно" къде отива останалата четвъртинка пенсия? И интересно - пак ли някой ще пъкне, за да обяснява как ПФ били мошшшшеници?

А на сегашното поколение - да липсват 10 години стаж, е обичайно - като си припомним, че 90-те години - чист бандитски капитализъм - осигуряване нямаше, а преди това ного предприятия, фалирайки, отидоха по дяволите с архивите си. Дори за поколението, излязло на пазарът на трудът след изграждането на осигурителната (ако можем така да я наречем) система, ще е страшно трудно да вземат някога пълна пенсия - защото това означава да започнат работа на 25 (моментално след завършване на висше образование) и НИКОГА да не остават безработни, което - особено за по-малките градове - граничи с фантастиката - освен ако младият човек не се намърда в някоя паразитна държавна структура. Всички останали - аре при Любо Пенев - липсват ти 5 години стаж (нормално за 40-годишна трудова дейност) - клъц: пенсията ти с 1/4.

Разбира се - единственото, което не подлежи на: клъц са пожизнените цигански пенсии - така наречените "социални помощи". Не подлежат на намаления, нито на запори.
    Мите за много години да си жив и здрав.Ма трябваше да прочетеш статията.Там ясно си пише че пенсия по рано само око имаш нужния осигурителен стаж.В тоя форум предполагам на всички е ясно че пенсията която ще получат от НОИ няма нищо общо с вноските които са правили а ще бъде някакво съотношение към вноските на останалите в смисъл ако си внасял двойно повече ще получиш двойно повече или нещо неизвестно умножено по две.Това неизвестното ще бъде обословено от сумата на вноските към момента броя на пехсионерите към момента и възможностите на държавния бюджет към момента.От ПФ ще получат колкото са останали по партидата.Големия въпрос е какво ще се случи при една хиперинфлация на еврото и долара?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
      нещо си се объркал пак. за да се пенсионираш требе да имаш необходимия стаж. става дума когато не ти достига възраст и то макс 1 година
      Не зная дали е както казваш ти, но това е още по-гнусно - тоест много хора въобще няма да се пенсионират, дори и със жалка пенсия.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

На пръв поглед това е справедливо и така да се каже: право (както каза Джон Силвър по повод една от присъдите си) - въпросът обаче е в коефициентът при намаляването на: 0.4% за всеки недостигащ месец. Правим проста сметка - 10 години (ако не достигат на човекът) х12 месеца=120 месеца х 0.4%=48% !!! Това при положение, че изискуемият стаж е вече 40 години - т.е. ако на човек му липсва 1/4 стаж, той губи съвсем без малко ПОЛОВИНАТА си пенсия !!! "Интересно" къде отива останалата четвъртинка пенсия? И интересно - пак ли някой ще пъкне, за да обяснява как ПФ били мошшшшеници?

А на сегашното поколение - да липсват 10 години стаж, е обичайно - като си припомним, че 90-те години - чист бандитски капитализъм - осигуряване нямаше, а преди това ного предприятия, фалирайки, отидоха по дяволите с архивите си. Дори за поколението, излязло на пазарът на трудът след изграждането на осигурителната (ако можем така да я наречем) система, ще е страшно трудно да вземат някога пълна пенсия - защото това означава да започнат работа на 25 (моментално след завършване на висше образование) и НИКОГА да не остават безработни, което - особено за по-малките градове - граничи с фантастиката - освен ако младият човек не се намърда в някоя паразитна държавна структура. Всички останали - аре при Любо Пенев - липсват ти 5 години стаж (нормално за 40-годишна трудова дейност) - клъц: пенсията ти с 1/4.

Разбира се - единственото, което не подлежи на: клъц са пожизнените цигански пенсии - така наречените "социални помощи". Не подлежат на намаления, нито на запори.
        нещо си се объркал пак. за да се пенсионираш требе да имаш необходимия стаж. става дума когато не ти достига възраст и то макс 1 година

Коментар

това, че НОИ не са както трябва не означава автоматично, че ПФ са наред - даже никак не значи това

ПРИМЕР:
          Ти плюеш ГЕРБ - да кажем основателно
          това автоматично ли значи, че си ярък комунист и си изцяло, и безрезервно за БСП ?????

Коментар

• Мошшшшеничеството на Ной !!!!

Коментар

Че ако си пазаруваш Трейдингченца - комисион не плащаш ли и то само за да те представлява посредникът ти на пазарът - без реално нищо да прави?

За предните три години си имал 13-15% доходност - ама то не може всяка година.
              един път плащам 0,5% и сред това докато държа в годините само дивидент вземам
              я виж ПФ какво вземат - припомни си го де

Коментар

• Във фонда на Оби Уан нещата също са около нулата, но малко под нея - 0,25%

Стойност на дял към 30.12.2014 - 1.56337
                Стойност на дял към 29.12.2015 - 1.55939

П.П. Оказа се, че инфото на сайта им не е било обновено и горното число било за 29 (за сесията на 28-ми) декември... Според публикуваното днес в сайта им число доходността за миналата 2015 г е положителна в размер на 0.20%

Стойност на дял към 30.12.2014 - 1.56337
                Стойност на дял към 30.12.2015 - 1.56649
                Last edited by Чичо Манчо; 04.01.2016, 12:59.
                Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  аз сам си харча парите, но да плащам на друг комисионни за 0.07% доходност след удръжките - остави тая работа
                  Че ако си пазаруваш Трейдингченца - комисион не плащаш ли и то само за да те представлява посредникът ти на пазарът - без реално нищо да прави?

За предните три години си имал 13-15% доходност - ама то не може всяка година.

Коментар

Ще гушнеш. Мигар от основната ти акция по-напред си?
                    аз сам си харча парите, но да плащам на друг комисионни за 0.07% доходност след удръжките - остави тая работа

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      май за тази година ще съм на + от УПФ 0.07%
                      това след едната гора такси и комисионни, които въобще не са с нули в началото
                      е та ще гуша пенсия след години ако я караме така - НАЛИ ???
                      Ще гушнеш. Мигар от основната ти акция по-напред си?

Коментар

• май за тази година ще съм на + от УПФ 0.07%
                        това след едната гора такси и комисионни, които въобще не са с нули в началото
                        е та ще гуша пенсия след години ако я караме така - НАЛИ ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Леонид Разгледай мнение
                          Имам един сериозен въпрос.Какво се случва с парите натрупани до момента в партидата в УПФ ако взема че умра утре, т.е. преди навършване на пенсионна възраст?Отиват в партидите на наследниците или ги получават в брои?
                          Че наследниците ти партиди може да нямат !!! То се знае - в брой.

Коментар

• Имам един сериозен въпрос.Какво се случва с парите натрупани до момента в партидата в УПФ ако взема че умра утре, т.е. преди навършване на пенсионна възраст?Отиват в партидите на наследниците или ги получават в брои?

Коментар

• Жей, първото което би трябвало да знаеш, че разликата между доброволните и задължителните е точно тази, която посочваш... иначе и едните и другите инвестират по еднакъв начин... ДПФ са ма-а-алко по-агресивни.
                              И аз нямам нищо против теб, напротив - уважавам те ного, но ти говориш без покритие. УПФ не са започнали да плащат, просто защото партиди в тях имат само хората, подени след 31.12.1959 - а те още не са достигнали пенсионна възраст... а пари подаряваш на Ной - защото колкото и да наливаш там, в Ной имаш точно 0.00 лева. Всичките ти вноски изчезват безследно.
                              Ако някой фонд е купил скъпо и продал евтино - това си е грешка на инвестиционните им специалисти. В Ной такива грешки не стават, защото те не инвестират парите ти, а просто ги изхарчват, ама не за тебе, а за други хора. Не зная акциите, които коментираш какъв процентен дял са имали в процента на УПФ-то, което атакуваш. В моето УПФ подобна грешка би довела до крайно незначителен отрицателен резултат, просто защото никоя компания няма дял дори 1%, а мисля - дори и половин процент.

За това на кой да вярваш за "отрицателната доходност" - като инвеститор трябва да вярваш на цифрите и изчисленията, довели до тях... а в случая изчислението е направено умишлено по некоректен начин... основната "грешка" е, че при сметчицата е тръгнато от презумпцията (очевидно невярна), че всички пари по партидата са внесени накуп в началото на периода - нещо което очевидно не е вярно. За коректността на КФН и продажбата на акции на загуба - не бяха ли КФН тия които заставиха двете най-големи пенсионни компании да продадат акциите на Каолин, защото чрез тях "източвали парите на осигуряващите се", въпреки че въпросните акции бяха поскъпнали с над 50% само за 5-6 месеца и след като ПФ се освободиха от тях (по заповед на КФН) продължиха да поскъпват? В случая КФН ощети осигуряващите се с милиони и не само, че никой от тая институция не бе санкциониран, но и никой не се извини !!!
                              Сравненията ти с КТБ са абсурдни - извинявай. Какво е общото между банка (чийто активи са кредитите - добри или лоши) и между инвестиционен фонд, инвестиращ в ДЦК, облизвации и акции? - НИЩО !!!

И как точно УПФ да започнат да плащат пенсии, преди клиентите им да са се пенсионирали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                Дели задължителни от доброволни фондове.... В едните слагаш ако искаш, в другите те карат насила! И хубаво приказваш, но трябва и покритие.........

Ще ми се да знам, след 15 години ''дейност'' фондовете (задължителните ''частни'' на които държавата ни кара да подаряваме пари) какви пенсии плащат? Втория ми въпрос е, защо някои фондове купуват акции скъпо, за да ги продават евтино или без печалба, докато си дърпат парите за разходи?! За тях печелим ли ние или губим няма значение - заплатите им си вървят, а пенсии нанай.. И третия, който ме касаеше лично (бях предупредил за него - че ще понесе лоша слава не само на тоя фонд, а и на други) и ме насочи да поогледам малко бизнеса с фондове е (и към КТБ ме бе насочила чиста случайност), защо например ПОК ''Съгласие'' АД продаде акциите си от Енерго-про без печалба, след като можеше да им вземе спокойно по 75-80 лв.? Финансови институции които ''пропускат'' от некадърност или нарочно да печелят пари, никога няма да раздават дивиденти - те ги нямат или няма да го имат ако са некадърни или крадат! Виж импе, нищо лично, може да имаш познати във фондовете, но за мен е от единия крачол в другия за тях, дори да потънат като Титаник след като играят в наша вреда и само точат парите, без нищо насреща. Относно отрицателната доходност (загубата им), склонен съм да вярвам повече на КФН отколкото на хора които събират пари от 15 г. и не са дали още и лев насреща освен, че си раздават заплати и въртят акцийки от БФБ къде над, къде под масата. 15 години! 15 години! А от кога трябваше да са започнали да плащат?! Я си спомни!

В Чили след 15 години дейност на частни фондове хората забравиха за тях защото вземаха вече пенсии, а тук?
                                Един гол.... ''Акционери'' в Първа Частна Банка, Ийст-Уест интернешънъл и КТБ

Поне в този им вид фондовете и нямат бъдеще! Помнете ми думата, че след 3-4-5 до 6 г. най-много, тия фондове, поне повечето от тях, няма да ги има и за това ще са виновни самите те! Всеки некоректен бизнес, рано или късно се проваля и примера е от КТБ назад към всички финансови алъш-вериши и ''тариктлъци'' пред последните 26 години в България. То само с връзки, некадърност и крадене не става - трябва и акъл!

ПС: Долу някой правилно е казал, че по време на голямата инфлация пенсиите бяха по 5 долара. Обаче поне хората това вземаха, а някой да е взел досега и лев от задължителните ''частни'' пенсионни фондове?! Все едно някой с фотоволтаиците да дойде и да ми плати поне веднъж тока, че съм го хранил от 6-7 години насам като ''частен'' бизнесмен. От умрял - писмо! Единственото доказателство, че те работят умно и коректно, е да започнат да плащат! Обаче те не могат след цели 15 години дейност.... Което означава...?

Един поздрав и от мен, а кой е прав и кой не, времето ще покаже... https://www.youtube.com/watch?v=75QXqaTGodE
                                +1
                                моята прогноза е за 5 - 10 години

Коментар

Working...
                                X