IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ти също бъди коректен - обясних ти за НЕплащането на данък върху вноските, което не просто обезсилва входящата такса, но и те изкарва на плюс.

Загубите ти са съмнителни - последните години, когато си имал най-ного по партидата, или си бил на сосен плюс, или (миналата година) на около нула.
    като си на тема големина на партидата
    сметни, че твоите т.н. данъчни преференции важат само за новите вноски, които са малки на фона на партидата ми
    на останалата цяла сума си върви 1% без значение дали са свършили нещо през годината - пример - 2015 година

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      не каквото съм им дал - след такси и загуби
      бъди коректен
      Ти също бъди коректен - обясних ти за НЕплащането на данък върху вноските, което не просто обезсилва входящата такса, но и те изкарва на плюс.

Загубите ти са съмнителни - последните години, когато си имал най-ного по партидата, или си бил на сосен плюс, или (миналата година) на около нула.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ной ще ти плаща ню-ню вероятно - защото такива като калфин решават, ПФ ще ти плащат според каквото си им дал - може ню-ню, може неню-ню.
        не каквото съм им дал - след такси и загуби
        бъди коректен

Коментар

самите ПФ се кълняха, че реалната доходонст им е 0.46%
          забрави ли?
          и НОИ може от рано да плаща, ама нюню, както и ПФ
          много се радвам, че засега не правя планове да допирам до твоите ПФ
          Ной ще ти плаща ню-ню вероятно - защото такива като калфин решават, ПФ ще ти плащат според каквото си им дал - може ню-ню, може неню-ню.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            Ето това е най-голямата несправедливост в БГ - цял живот работиш за родината си и накрая гледат да те уморят че да не вземаш и мизерната пенсия. Па то и колко да я вземаш след 40г труд често къртовски по 12 часа на ден, всичко се обажда, пиеш по 1 шепа хапчета само да си жив, докторите те гледат като 60лв нацяло и не можеш ли да даваш не те лекуват

Аз на пенсия не се надявам - ни от НОИ ни от частниците - и от двете ще бъда ОКРАДЕН и ИЗМАМЕН. И колкото по рано се пенсионирам толкова по малко ще се набутам, Имам към 14к - 10г на макс праг.
            Питах така за бог да прости - да ми дадат заем срещу тези пари. Познайте какво ми казаха - сигурен съм че 99% ще познаят
            Цял живот работиш за - и когато остарееш разбираш, че всеки гнъсен, никога неработил и всеки "клет бежанец" - главорез-джихадист имат предимство пред тебе - а на теб ти подхвърлят толкова, че да можеш да си купиш ИЛИ храна, ИЛИ хапчета.

От Ной ще бъдеш окраден - защото Ной и сега ограбва старите хора - за частниците не говори - защото още никой не са излъгали и засега поне - обвиненията ти са безпричинни.
            Last edited by X_Y; 04.01.2016, 13:06.

Коментар

"Реално" според кой - според оня чичо професор ли, дето от три месеца не смее да си покаже цифката във форумът? И не давай за довод КФН - помним как Кафеджиите обвиниха Allianz и Доверчивите, че са ощетявали клиентите със сериозно поскъпващите акции на Каолин.

Такси се доят, докато работиш и внасяш - не докато получаваш. Ми да направят така, че ПФ да имат възможност да заизплащват по-рано пенсиите - самите ПФ това не ги бръка.
              самите ПФ се кълняха, че реалната доходонст им е 0.46%
              забрави ли?
              и НОИ може от рано да плаща, ама нюню, както и ПФ
              много се радвам, че засега не правя планове да допирам до твоите ПФ

Коментар

УПФ-то не дават по-рано пенсия - защото е направено такси да се доят, не ти нещо да вземеш. А те за 15 години откакто ги има реално са ти направили някакви 0.46% годишно - това какво е?
                "Реално" според кой - според оня чичо професор ли, дето от три месеца не смее да си покаже цифката във форумът? И не давай за довод КФН - помним как Кафеджиите обвиниха Allianz и Доверчивите, че са ощетявали клиентите със сериозно поскъпващите акции на Каолин. КФН вместо да си гледа работата, изпълнява политически поръчки.

Такси се доят, докато работиш и внасяш - не докато получаваш. Ми да направят така, че ПФ да имат възможност да заизплащват по-рано пенсиите - самите ПФ това не ги бръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнение
                  Ако имаш да кажеш нещо по въпроса с пенсиите добре дошъл.Тука темата не е политика и на заяжданици не мисля да отговарям
                  В обозримо бъдеще ще скъсат с досегашният модел, в който зависят от внесените осигуровки и или ще ги раздават по равно на калпак, или/по-вероятно/ дисперсията им ще бъде много по-малка, отколкото тази на осигурителният доход. Може да не е добре за теб или за мен, но е неизбежно.

Коментар

Ного точно е написано това, Бангов - но нещата всъщност са още по-зле.

Бисер Петков сигурно прави прогнози за след 20 години на базата на очакван брой лица в трудоспособна възраст... но забравя (или по-вероятно: не смее да каже), че огромната част от тези "лица в трудоспособна възраст" ще бъдат от един етнос, който отказва да учи, отказва да работи - и не само, че няма принос в данъчната и осигурителната система, но напротив - той е като воденичен камък на шията на. И при това винаги е с предимство и привилегии - затова една "социално слаба и самотна" хъхреща майка на 3-4 бъдещи паразити и престъпници, получава помощи по-големи от пенсията на петима средностатистически пенсионери - хора безпомощни след цял живот труд !!!
                    Ето това е най-голямата несправедливост в БГ - цял живот работиш за родината си и накрая гледат да те уморят че да не вземаш и мизерната пенсия. Па то и колко да я вземаш след 40г труд често къртовски по 12 часа на ден, всичко се обажда, пиеш по 1 шепа хапчета само да си жив, докторите те гледат като 60лв нацяло и не можеш ли да даваш не те лекуват

Аз на пенсия не се надявам - ни от НОИ ни от частниците - и от двете ще бъда ОКРАДЕН и ИЗМАМЕН. И колкото по рано се пенсионирам толкова по малко ще се набутам, Имам към 14к - 10г на макс праг.
                    Питах така за бог да прости - да ми дадат заем срещу тези пари. Познайте какво ми казаха - сигурен съм че 99% ще познаят
                    Last edited by bota156; 04.01.2016, 12:53.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ако имаш да кажеш нещо по въпроса с пенсиите добре дошъл.Тука темата не е политика и на заяжданици не мисля да отговарям
                      Че какво има да се каже за пенсиите?

За умрелите или добро или нищо! В случая ще е нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                        Няма кво да чакаш!
                        Обръщай веднага всичко в рубли за по-сигурно.

Коментар

Мите колкото хора толкова случаи.Аз например имам осем години осигурителен стаж първа категория.Както е известно три години първа категория се приравняват към пет години трета категория.Този ми стаж е по времето когато не е имало ПФ а само НОИ.В моя случаи с осем години осигурителен стаж първа категория не мога да се пенсионирам по условята на първа категория и ще ми се наложи да бачкам до 65г възраст по сегашните закони.Тогава тия осем години първа категория ще станат приблизително дванайсет години трета категория...А защо като се пенсионираш по рано ще получаваш по малка пенсия е ясно.Ще я получаваш по дълго.Интересно ми е защо ПФ не позволяват по ранно пенсиониране.Пенсията още е много далече така какво ще е след време не знам.Много станаха убедените че ЕС ще се трансформира в нещо друго че НАТО отива у киреча и че хиперинфлацията на долара и еврото чукат на вратата.Климатичните промени също ще бъдат страшен фактор.Природа ще ни накара да се осъзнаем....А ако има и война ако тръгне лавина бежанци?
                          УПФ-то не дават по-рано пенсия - чзащото е направено такси да се доят, не ти нещо да вземеш. А те за 15 години откакто ги има реално са ти направили някакви 0.46% годишно - това какво е?

Коментар

.... НАТО отива у киреча и че хиперинфлацията на долара и еврото чукат на вратата.Климатичните промени също ще бъдат страшен фактор.Природа ще ни накара да се осъзнаем....
                            Няма кво да чакаш!
                            Обръщай веднага всичко в рубли за по-сигурно.

Коментар

За ного. Може би не разбрал добре. Ако имаш нужния стаж, защо тогава да ти дават по-малко пенсия? Защото нямаш годините ли? - И как ще стане това - ако си почнал да бачкаш на 18 и нямаш пропуски в осигуряването ли? И КОЛКО такива случаи ще има? - Това: подигравка.

А ако нямаш стажът - какво правиш?

Какво общо имат ПФ с хиперинфлация - те да не държат парите на хората под някакъв мегадюшек?
                              Мите колкото хора толкова случаи.Аз например имам осем години осигурителен стаж първа категория.Както е известно три години първа категория се приравняват към пет години трета категория.Този ми стаж е по времето когато не е имало ПФ а само НОИ.В моя случаи с осем години осигурителен стаж първа категория не мога да се пенсионирам по условята на първа категория и ще ми се наложи да бачкам до 65г възраст по сегашните закони.Тогава тия осем години първа категория ще станат приблизително дванайсет години трета категория...А защо като се пенсионираш по рано ще получаваш по малка пенсия е ясно.Ще я получаваш по дълго.Интересно ми е защо ПФ не позволяват по ранно пенсиониране.Пенсията още е много далече така какво ще е след време не знам.Много станаха убедените че ЕС ще се трансформира в нещо друго че НАТО отива у киреча и че хиперинфлацията на долара и еврото чукат на вратата.Климатичните промени също ще бъдат страшен фактор.Природа ще ни накара да се осъзнаем....А ако има и война ако тръгне лавина бежанци?
                              Last edited by nuclear power plant; 04.01.2016, 11:49.

Коментар

Мите за много години да си жив и здрав.Ма трябваше да прочетеш статията.Там ясно си пише че пенсия по рано само око имаш нужния осигурителен стаж.В тоя форум предполагам на всички е ясно че пенсията която ще получат от НОИ няма нищо общо с вноските които са правили а ще бъде някакво съотношение към вноските на останалите в смисъл ако си внасял двойно повече ще получиш двойно повече или нещо неизвестно умножено по две.Това неизвестното ще бъде обословено от сумата на вноските към момента броя на пехсионерите към момента и възможностите на държавния бюджет към момента.От ПФ ще получат колкото са останали по партидата.Големия въпрос е какво ще се случи при една хиперинфлация на еврото и долара?
                                За ного. Може би не разбрал добре. Ако имаш нужния стаж, защо тогава да ти дават по-малко пенсия? Защото нямаш годините ли? - И как ще стане това - ако си почнал да бачкаш на 18 и нямаш пропуски в осигуряването ли? И КОЛКО такива случаи ще има? - Това: подигравка.

А ако нямаш стажът - какво правиш?

Какво общо имат ПФ с хиперинфлация - те да не държат парите на хората под някакъв мегадюшек?

Коментар

Working...
                                X