IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Раздават по 20 000 на безработни за собствен бизнес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ИКОНОМИКА НА КРАВИТЕ
    ......
    Българска корпорация - Нямате никакви крави, но твърдите, че сте експерт в гледането им. Наемате консултант, който да ви напише проект, с който кандидатствате да получите две безплатни крави по ФАР и едно теле по САПАРД. След три годишни мъки получавате само двете крави, които веднага давате на консултанта като разплащане за услугите му. Консултантът твърди, че му дължите още две крави и едно теле и ви съди
    .
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• кво се нервиш ,пари току така никой няма да получи,цялата работа е да се превъртят парите от Еврофондовете в бюджета и да има работа за бюрокрацията
      Условията са булшит -една камара бумаги,3 години мониторинг , могат да се харчат само за някои неща ,не се дават наведнъж ,трябва да създадеш нова фирма ,да създадеш освен твоето и още 2 работни места поне за 1 година ;ще плащаш на консултантски фирми и т.н. Р Едно няма нищо ...Дейност да се развива ама от държавните служители

Първоначално изпратено от windkits Разгледай мнение
      Мен пък ме дразни факта, че в програмата са допуснати да се запишат не само реално безработни хора, а и такива, които умишлено са освободени от собствените им бизнеси и са се записали на борсата дни след обяввването на програмата. Половината включени в Компонент1 са фалшиво безработни, записани в бюрото с единствената цел да гушнат 20,000лв. Тези хора са напуснали семейните си бизнеси, много от тях успешно работещи (да не ви споменавам, че в другата група има една, която сигурно на ден прави по 20,000лв. от семейната им фабрика за шоколади и всякакви сладки изделия, и същата тази без никакъв срам се е наредила и тя на опашката на безработните,за да гушне паричките), само и само да облажат и те от помощите за безработни, които от месеци или години са на борсата...Тези тъпагйозни богаташи без никакъв свян могат да вземат залъка от устата на бедния безработен човек, който евентуално може да стартира свой бизнес с тези пари (ако бъдат отпуснати). Нямам нищо против богаташите-тарикати, ама тия същите в момента ми се явяват конкуренция и особено ме дразнят - ако заради някаква тапанарка, която се е записала за безработна, а фирмата на мъжа й работи в пълна пара, вземе тя пари, за да ги даде във фирмата на мъжа й, т.е. в семейната им фирма, а аз отпадна с моя проект, еееее......ще побеснея наистина.
      Няма ли да има контрол в тези неща? Що всеки си трае за такива? Няма ли да се гледа кой реално е безработен и кой е там, но с успешен семеен бизнес?
      Тия последните с нищо не помагат на безработицата в България да се облекчи, каквато всъщност е целта на програмата.

Коментар

• ех мечти...

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
          От 3-ти Октомври тази година стартира програмата "Подкрепа за предприемчивите българи" на Агенцията по заетостта, по която безработни могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ от 20 000 лева за стартиране на собствен бизнес.

Трябва да не сте дългосрочни безработен, да сте регистриран в бюрото по труда като безработен и да имате поне средно образование...

Ето и още информация: http://sobstvenbiznes.net/bezvyzmezd...otni-a180.html

Новите фирми ще бъдат следени една година и това е. Кой каквото направи!
          Май раздават, голи приказки на хартия!
          Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от windkits Разгледай мнение
            Мен пък ме дразни факта, че в програмата са допуснати да се запишат не само реално безработни хора, а и такива, които умишлено са освободени от собствените им бизнеси и са се записали на борсата дни след обяввването на програмата. Половината включени в Компонент1 са фалшиво безработни, записани в бюрото с единствената цел да гушнат 20,000лв. Тези хора са напуснали семейните си бизнеси, много от тях успешно работещи (да не ви споменавам, че в другата група има една, която сигурно на ден прави по 20,000лв. от семейната им фабрика за шоколади и всякакви сладки изделия, и същата тази без никакъв срам се е наредила и тя на опашката на безработните,за да гушне паричките), само и само да облажат и те от помощите за безработни, които от месеци или години са на борсата...Тези тъпагйозни богаташи без никакъв свян могат да вземат залъка от устата на бедния безработен човек, който евентуално може да стартира свой бизнес с тези пари (ако бъдат отпуснати). Нямам нищо против богаташите-тарикати, ама тия същите в момента ми се явяват конкуренция и особено ме дразнят - ако заради някаква тапанарка, която се е записала за безработна, а фирмата на мъжа й работи в пълна пара, вземе тя пари, за да ги даде във фирмата на мъжа й, т.е. в семейната им фирма, а аз отпадна с моя проект, еееее......ще побеснея наистина.
            Няма ли да има контрол в тези неща? Що всеки си трае за такива? Няма ли да се гледа кой реално е безработен и кой е там, но с успешен семеен бизнес?
            Тия последните с нищо не помагат на безработицата в България да се облекчи, каквато всъщност е целта на програмата.
            То е ясно, че ще има далавера... Но все пак влизат някакви пари при предприемчиви хора. и за цици да ги похарчат пак е оборот.

Коментар

• Мен пък ме дразни факта, че в програмата са допуснати да се запишат не само реално безработни хора, а и такива, които умишлено са освободени от собствените им бизнеси и са се записали на борсата дни след обяввването на програмата. Половината включени в Компонент1 са фалшиво безработни, записани в бюрото с единствената цел да гушнат 20,000лв. Тези хора са напуснали семейните си бизнеси, много от тях успешно работещи (да не ви споменавам, че в другата група има една, която сигурно на ден прави по 20,000лв. от семейната им фабрика за шоколади и всякакви сладки изделия, и същата тази без никакъв срам се е наредила и тя на опашката на безработните,за да гушне паричките), само и само да облажат и те от помощите за безработни, които от месеци или години са на борсата...Тези тъпагйозни богаташи без никакъв свян могат да вземат залъка от устата на бедния безработен човек, който евентуално може да стартира свой бизнес с тези пари (ако бъдат отпуснати). Нямам нищо против богаташите-тарикати, ама тия същите в момента ми се явяват конкуренция и особено ме дразнят - ако заради някаква тапанарка, която се е записала за безработна, а фирмата на мъжа й работи в пълна пара, вземе тя пари, за да ги даде във фирмата на мъжа й, т.е. в семейната им фирма, а аз отпадна с моя проект, еееее......ще побеснея наистина.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Тук според мен сте в грешка, редовен студент няма право на обезщетения от бюро по труда най малкото защото тези права се придобиват от предшни вноски на осигурителни вноски. Чак като завърши.....
                Недумай. Брей не можа да се разбере, че в тоя форум в някакви супер редки случаи мога да допусна грешка и то е доста трудно доказуемо тогава.

Оня пита може ли. ДА МОЖЕ.

Чадо въпроса е: Може ли да се запише ако е редовен студент в бюрото по труда и отговора е ДА МОЖЕ. Не всички работи се вършат през деня.

А това, че е студент ама хептен не ги интересува в бюрото по-труда по този въпрос.

А отделно съм убеден, че това червеното дето си го написал също е дрън дрън щото той може да е редовно и пак да е назначен на работа и да се осигурява.

И с мен няма да се спори ей.
                Last edited by msimov; 22.03.2012, 19:17.
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
                  Програмата "Аз мога" е за работещи ако искат да се преквалифицират, а за безработните такова животно нема или ти предлагат преквалификации които нямат връзка с нуждите на реалния бизнес!
                  ...само, за да претекат едни пари от държавни в "правилните" ръце.
                  - Как не се сетих, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Това е реална и функционираща програма в много страни от ЕС(сумите са различни).
                    Няма причини и в България да не се реализира, дори само заради контрола от ЕК и общественият натиск. Не знам какво е развитието, но срока е една година, мисля
                    Както и другата подобна програма "Аз мога", мисля че и в България има голямо покритие в момента.

Нещата са толкова зле, че е тъпо да се отрича нещо, което би помогнало за нечие развитие и нова квалификация и ориентация на навиците, вместо само да плачем
                    Програмата "Аз мога" е за работещи ако искат да се преквалифицират, а за безработните такова животно нема или ти предлагат преквалификации които нямат връзка с нуждите на реалния бизнес!
                    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      В България нещо се прави, само ако има вече измислена схема за крадене. Ако няма как да се открадне, не се прави, дори да е лесно за правене.
                      Цинично, но вярно
                      Айде стига поводи за цинизъм!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                        Парите били тук, но някак си не стигали до хората...
                        В България нещо се прави, само ако има вече измислена схема за крадене. Ако няма как да се открадне, не се прави, дори да е лесно за правене.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                          Парите били тук, но някак си не стигали до хората...
                          - Как да не стигат? Струва ми се, тези, които могат, са сложили ръка и до тях стигат, и още как.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                            Ето ти и отговора В ГООГЛЕ ПИШЕ ВСИЧКО.

ДА МОЖЕШ.

Написваш: студен редовно бюро по труда регистрация.

ЗАПОМНЕТЕ ДОБРЕ В ГООГЛЕТО ИМА ВСИЧКО ВСИЧКО ВСИЧКО Като информация.

ГООГЛЕТО Знае да ви отговори по-добре от един куп некомпетентни служители тук и там.
                            Тук според мен сте в грешка, редовен студент няма право на обезщетения от бюро по труда най малкото защото тези права се придобиват от предшни вноски на осигурителни вноски. Чак като завърши.....
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Парите били тук, но някак си не стигали до хората...

Коментар

• Рано е за хилядарките.Засега се обучават още.

Коментар

Working...
                                X