IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: ..

Първоначално изпратено от Muza
    Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq
    julius престани да пишеш 4е асен пак ще дойде и ще те направи за посмешище

Голям си образ, да знаеш!
    знае
    Life won't wait for you.

Коментар

Първоначално изпратено от zloblivi_podhvurlqniq

Голям си образ, да знаеш!

Коментар

• rage в един пост написа поне 4-5 бисера.ХвалЪ.
        Life won't wait for you.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Muza
            Първоначално изпратено от rage_against

Асене,
            не си прави труда да им отговаряш на мушмороците...
            и да им обясняваш с думи прости, все едно говориш на неграмотната, сляпа и стагнирала баба на Пордавача от Злокучене, и да им обясняваш и като на грамотни хора, тъпите мушмороци пак няма да те разберат...

на тях в главите им се въртят само пачки с долари, мерцедеси, "маркови" парцалки, мезонети, молове, бижута и други боклуци ;-)

цяло чудо е как и умни и свестни хора, измежду които и няколко мои приятели, повярваха на истерията и на глупостите за: "купувай сега, че недвижимите имоти винаги си повишават стойността!"

последният от моите познати си купи 3-стаен апартамент (около 60 м2) в мУнастирски лЕвади за около 110 хиляди евро. това преди 2 месеца. с ипотека (с месечна вноска от около 1200 лв. или нещо подобно). а преди това живееше в 2-стаен обзаведен апартамент до входа на Южен Парк за 300 лв. на месец.

айде сега се покривам, че ме вика жената ;-)
            rage_against,
            Сам казваш, че умни и свестни хора са се подвели. Пет да са разбрали, пак е от полза за тях и за всички ни. Мисля, че са много повече. Асен го прави по много добър начин. Дано има повече търпение.
            Muza,
            както е казал един добър човек от недалечното минало:
            "Свободата не ще екзарх, иска Караджата!"

на тъпите хора колкото внимателно и нагледно да им го обясняваш, не им ли треснеш един юмрук в носа, един шут в топките, не им ли навреш мутрата в лайната няма да разберат и дума от това, което им обясняваш ;-)

зомбирането на българските потребители и инвеститори продължава с пълна сила. слава богу, банките започнаха да затягат кесиите, та скоро ще секне това вартоломеево купуване на:
            - 2-3-месечни беемвета и мерцедеси на "лизинг" (защото една скъпа кола като излезе от шоурума и цената й пада с 20%! поне!),
            - ваканционни имоти
            - неваканционни имоти
            - ваканционни неимоти
            - неваканционни неимоти
            - безогледното пилеене на пари за пазаруване на китайски и виетнамски маркови боклуци от двата софийски мола и останалите селски псевдо-молове из Бг.

айде стига за бизнес и политика.
            Сламен Марков май ще хваща пътя. нацЕоналната гарнитурция направила 0:0 Грузия. тия дето дори Русия ги смачка за 1 ден, ние не можем да ги бием!
            срамота!
            само Бербо трябваше да им наниже поне 7-8 гола, Благойчо можеше да им вкара и той 2-3, Стилян Педров можеше и той да отбележи от кумова срама 3-4 гола и самите грузинци да си вкарат от страх поне 3-4 автогола...

тоя мач трябваше да бъде касапница и да бъде категорично спечелен от нас... а ние правим Хиксове... това ако не е рецесия, здраве му кажи ;-)

Коментар

• А така Асенка!

Измина една година от кеширането на умните пари. И на кеширалите , честито!

Коментар

• Re: ...

асене театъра се пълни,заесесите се вдигат,шоуто много скоро ще започне

Коментар

• За съжаление acen1975 отново ще излезе прав това "паричен вакуум" нещо ми звучи мнооого лошо

Коментар

• Първоначално изпратено от rage_against

Асене,
                    и да им обясняваш с думи прости, все едно говориш на неграмотната, сляпа и стагнирала баба на Пордавача от Злокучене, и да им обясняваш и като на грамотни хора, тъпите мушмороци пак няма да те разберат...

на тях в главите им се въртят само пачки с долари, мерцедеси, "маркови" парцалки, мезонети, молове, бижута и други боклуци ;-)

цяло чудо е как и умни и свестни хора, измежду които и няколко мои приятели, повярваха на истерията и на глупостите за: "купувай сега, че недвижимите имоти винаги си повишават стойността!"

последният от моите познати си купи 3-стаен апартамент (около 60 м2) в мУнастирски лЕвади за около 110 хиляди евро. това преди 2 месеца. с ипотека (с месечна вноска от около 1200 лв. или нещо подобно). а преди това живееше в 2-стаен обзаведен апартамент до входа на Южен Парк за 300 лв. на месец.

rage_against,
                    Сам казваш, че умни и свестни хора са се подвели. Пет да са разбрали, пак е от полза за тях и за всички ни. Мисля, че са много повече. Асен го прави по много добър начин. Дано има повече търпение.

Коментар

• ОСТАВЕТЕ АСЕН НА МИРА !!!

И НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВАТ МНОГО НЕЩА НО Е ДОБРЕ ДА СЕ ВИДИ И ДРУГАТА СТРАНА НА МОНЕТАТА

НЕ СЪМ КАЗАЛ ЧЕ АСЕН Е ПРАВ ИЛИ НЕ ПРОСТО РЕАЛНОСТТА Е ЧЕ Е МАЛКО ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ОСТАНАЛИТЕ

ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА

Коментар

• Аcen-ка... някакъв твой гъзолизец (zloblivi_podhvurlqniq) само ми праща нон-стоп разни съобщения - да не съм те (уф, че го изтрих...) заяждал ли беше... закачал ли беше... все ми е тая!

Това ти го казвам само информативно... На мен ми е все едно... такива като него могат само да ме разклатят за дисагите!

Ама да ти разясня разликата между стагфлация и депресия - да не пишеш повече такива неща!

Стагфлация - стагнация (свиване на производството) + инфлация! А стагнацията е сравнително краткосрочен процес - няколко месеца - продължителното свиване на ръста водещ до евентуално отрицателен ик. растеж (2 последователни тримесечия) е вече рецесия... а депресията трае години!

Няма как да ги сравняваш тези двете!

Стагфлацията е по-опасна от само стагнацията или от само инфлацията... щото е комбинация и от двете!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                          Първоначално изпратено от lobos
                          ami s BFB kakvo shte stane ?
                          преди една година още съм гледал на кафе за БФБ.
                          още не беше почнала да пада и се качваше.
                          тогава кафето ми показа,че веднъж тренда обърне ли,петилетка спирка няма да има.
                          и съм го писал в имоти.нет.
                          няма смисъл пак да гледам на кафе-още не са минали 5 години.остават още 4 години.

като мине петилетката,специално за теб ще погледна.
                          Асене,

Коментар

• Няма да е мнго по-различно отколкото при нас. В развитите страни цените на материалите и заплащането за трудна трябва да са долу горе еднакви.

Първоначално изпратено от B.Graham

Въпросът ми беше себестойност ако решиш да си построиш или предприемачите колко им излиза чистото строителство.Иначе при тоя екшън - къща за 1 долар /в Детройт май беше/ е ясно че нещата са относителни.

Коментар

• Бравос. Много логичен анализ. Дано обаче по-скоро да си оправят бакиите уса и еу , че да не зацапат съвсем пейзажа

Първоначално изпратено от acen1975
                              с други думи-в бг има много строители,които са започнали обекти и ще им трябват пари да ги довършат,а няма да има от къде да се вземе този ресурс.

тва е много фин момент и по принцип се случва изключително рядко.
                              и той ще доведе до паричен вакуум.
                              тва е термин на асен1975 и няма да го намерите другаде.

та с прости думи да го обясним:

строителите се надяват на банките или на тези купили на зелено,за да си финансират начинанията.
                              проблема е,че и купувачите на зелено също се надяват на банките,за да платят на строителите отделните фази на строежите.

обаче,банките влизат в неликвидност,заради безхаберното раздаване на ресурс преди и сега не могат да отдават кредит на никой и за нищо.

и от тук се получава и паричен вакуум.
                              на всички са им нужни средства,а няма от къде да се вземат.

това изключително рядко явление се получава,когато в даден отрасъл на икономиката се балонира до абсурдни размери и самото покачване стимулира нови проекти.но когато балона се пукне,няма ресурс за довършване на започнатото.

макроикономически погледната-бг е задлъжняла монетарно с 32 милиарда,но реално е задлъжняла с поне още 10 милиарда,които са нужни за довършване на започнати проекти.
                              тези 10 милиарда няма откъде да дойдат и от тук парите в бг ще се оскъпят до рекордни размери.
                              с други думи-дефицит на пари.
                              кво значи това?
                              строител ще е готов да продава на зелено и под 100 евро на кв,само и само да намери ресурс да си довърши обекта,защото иначе няма да вземе нищо и ще фалира!
                              това,както и затегнатото кредитиране ще сринат цените на НИ до смешни нива.
                              едва сега се почва-до преди месец този проблем го нямаше.
                              отделно,за това,че стоителите ще правят всичко възможно за да наберат ресурс за довършителни работи,много хора ще търсят пари,за да ги финансират,защото ще си мислят,че много ще спечелят.
                              в крайност,разбира се,всичко ще рухне,защото тва ще доведе до изливане и на малкия останал паричен ресурс отново там,където не му е мястото-в строителство.

до какво ще доведе паричния вакуум?
                              ами той ще акселарира рецесионните процеси и ще се получи дефлация,както и свиване на дефицита в по-големи размери,отколкото ако имаше само рецесия.

с прости думи-всичко,освен стоките от първа необходимост,ще се сринат в ценово отношение,спрямо в момента.

колите втора употреба ще станат безбожно евтини-всички ще продават,никой няма да купува.
                              ще има новооткрити магазини за втора употреба,където телевизори,перални и други стоки също ще се сринат в ценово отношение.

магазини-мебелни и всякакви други,продаващи стоки,които не са от първа необходимост,просто ще фалират.единици ще останат.
                              тва ще свие икономиката до депресия и икономика реално няма да има.
                              бг ще влезне в хаос.
                              много по голям от виденовия.

кой ще спечели от тази работа?
                              ще спечелят само тези,които са продали всичко и стискат КЕШ!!!!!!!!
                              ако си имал апартамент и младост и си го продал за 800 евро,ще имаш възможност да си купиш 3 такива за същите пари до една година.
                              ако си имал мерцедес и си го продал за 40 000евро,ще имаш възможност да си
                              купиш 3 такива след година за същите пари.
                              са някой ще каже-ама аз ще го изнеса в чужбина и там ще го продам по скъпо....
                              ами няма да се продаде по скъпо,защото половин източна европа ще страда от рецесионни процеси и всички ще си продават мерцедесите,а няма да има кой да им ги купи.
                              поздравления за всички,които са обърнали всичко в кеш-от една година за тва говоря-кеша ще е цар!
                              съчувствам на всички,които са се набутали в някакви инвестиции в бг,каквито и да са,или пък са се поглезили със луксозни стоки и автомобили-от сега нататък,ще се декапитализирате не с дни,а с часове и никой нищо няма да може да направи.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                                Първоначално изпратено от B.Graham
                                Асене колко излиза себестойността на НИ /къщи и апартаменти/ в Америка?Горе-долу разбира се.
                                себестойността е такава,каквато ти се дава.
                                ....
                                Въпросът ми беше себестойност ако решиш да си построиш или предприемачите колко им излиза чистото строителство.Иначе при тоя екшън - къща за 1 долар /в Детройт май беше/ е ясно че нещата са относителни.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X