If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?
ако някой преди двайсе години ми беше казал, че тази дискусия въобще ще съществува щях да му се изсмея в лицето…,
явно, че при нас всичко е възможно…..
само, че в триадата “ да запазим лъвския лев,” се включват и хора средно интелигентни,
шах с пешаката
Мдам и тия простотии започнаха с плоскоземните "дискусии"... Първо разколебаваш хората в основни факти,а после вече е лесно
ако някой преди двайсе години ми беше казал, че тази дискусия въобще ще съществува щях да му се изсмея в лицето…,
явно, че при нас всичко е възможно…,
за едни 15-20% от народо-населението , които така или иначе нямат нито левове, нито евро, нито виетнамски донги е някаски разбираемо да са противници на всичко ново, включително и еврото.
само, че в триадата “ да запазим лъвския лев,” се включват и хора средно интелигентни,
шах с пешаката
Преди 20-30 години слугите на запада у нас фалираха лева и се стигна до валутен борд. Това за лева- ми не е надежден и в дългосрочен план всеки бяга от него. За еврото - преди 20-30 години беше във възхода си и беше голямата работа. Сега еврото все повече прилича на лева от 90те т.е преди валутният борд и хората естестявено бягат от него в имоти, злато...
@ на всичкото отгоре , въпроса е толкова деликатен, че е част от националната сигурност в степен толкова висока, че не се сещам за по-висока , +++ААА
та наистина е необяснимо за мен, как всякакви неграмотници са оставени да си развяват кончето като се изказват и експлоатират темата за всякакви политически, икономически и социални цели ….,
явно, че при нас всичко е възможно…,
за едни 15-20% от народо-населението , които така или иначе нямат нито левове, нито евро, нито виетнамски донги е някаски разбираемо да са противници на всичко ново, включително и еврото.
шах с пешаката
Откак сме в чакалнята СЕДЕМ пъти избирахме парламент, НИТО ВЕДНЪЖ противниците на еврозоната не взеха дори 1/3 от гласовете! Предишните СЕДЕМ избора взеха даже по-малко.
Амчи ние вече сме решили бре - още преди 20+ години!
Ти къде спа тогава?
Мачът вече свирен - решението остава само да се приложи!
Откак сме в чакалнята СЕДЕМ пъти избирахме парламент, НИТО ВЕДНЪЖ противниците на еврозоната не взеха дори 1/3 от гласовете! Предишните СЕДЕМ избора взеха даже по-малко.
Иди в Полша и им кажи,че са копейки, щом не искат еврото. Да видим какво ще се случи.
По тая логика всеки, който е за еврото, е поддръжник на Пеевски.
Имаше някакви социологически изследвания на Евробарометър за Еврото - в Полша е същото като в България - говоря за населението, а не за политическата класа.
Не става въпрос за мен,а за българският народ да реши.Вместо корумпирани политици.Човек от списъка Магнитски е най-големият поддръжник на еврото. Сигурно, щото мисли за доброто на народа.
Амчи ние вече сме решили бре - още преди 20+ години!
Ти къде спа тогава?
Мачът вече свирен - решението остава само да се приложи!
Понеже бил "честен" и трябвало той да решава за еврото !
По-голяма глупост не можа ли да измислиш?
Отивай да замесваш тестото, стига генерира безмислен трафик - поне да ти плащаха от инвестора!
Не става въпрос за мен,а за българският народ да реши.Вместо корумпирани политици.Човек от списъка Магнитски е най-големият поддръжник на еврото. Сигурно, щото мисли за доброто на народа.
Няма никакви проблеми с теглене от банка на Евро в брой. Просто заявяваш сумата два дена предварително. И теглиш еврата си директно от левовата си сметка. Тоест смяната става On Fly по курса на банката.
Ходих и на чейндж бюро - никакви проблеми да ти сменят в Евро до 10 000 лв. на ден в брой без да ти искат лична карта. Дори предлагат услугата "дай сега веднага да ти сменя за 2 поредни дена". Тоест 2 пъти по 10 000 лв. с едно ходене до чейндж бюрото. Сменят и други хора. Опашки няма, но има доста голям интерес за купуване на евро. Предполагам едно единствено чейндж бюро продава ежедневно по 100-200 к Евро. Не знам откъде го вземат в такива количества, но факт е, че бизнеса им потръгна, а народа лека полека започна да си сменя паричките в Евро.
Та който има скътани левчета, вече преминава на Евро (тоест влиза в еврозоната ), а който няма - стои в къщи на компютъра си и реве из форумите.
Да, няма опашки - но има засилен интерес. И трябва със заявка както каза.
Един приятел ходил до банката да смени малко Евро щото му трябвало за екскурзия - което винаги е ставало на момента. И му казали със заявка след 2-3 дена. Става въпрос за 1000 Евро, преди винаги са се сменяли на момента, включително и аз съм сменял често малки суми до 2000 Евро на момента. Сега заявка.
Коментар