IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Призракът на комунизма

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
    Посткомунистическия тоже...ама то май нищо не остана , а пандур...
    тъпандур, ко речи, че нищо не ти се разбира..

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Май не четеш внимателно. Любопитно, също, кои сте "вие", дето ви било "добре така". Сигурно, говориш за шепата бандити и измамници, които още шмулят наред?
      Изненада:
      Материалът за шмулене привършва. Онзи, простият, дето току ви преизбере крадливото племе, да регенерира системата от паразити.
      Като свърши този, ще дойде друг, разбира се. А, дали няма да е по-нетърпелив и по-прозорлив, отколкото си мислите?
      Ще видим.
      Ние, сме различните от десетте комунета, пишещи тук. Ние сме българите.
      Бандитите са внуците на крадците на кашкавал. тези, на които се кефите вие(десетте комунета, пишещи тук).

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
        Да, Северна Корея те зове.
        На нас ни е добре така тук.
        Май не четеш внимателно. Любопитно, също, кои сте "вие", дето ви било "добре така". Сигурно, говориш за шепата бандити и измамници, които още шмулят наред?
        Изненада:
        Материалът за шмулене привършва. Онзи, простият, дето току ви преизбере крадливото племе, да регенерира системата от паразити.
        Като свърши този, ще дойде друг, разбира се. А, дали няма да е по-нетърпелив и по-прозорлив, отколкото си мислите?
        Ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
          Нека срамният и позорен комунистически период в историята ни бъде прокълнат завинаги!!!
          Посткомунистическия тоже...ама то май нищо не остана , а пандур...

Коментар

• Нека срамният и позорен комунистически период в историята ни бъде прокълнат завинаги!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Безработица?
              Ненатоварени производствени мощности?
              Непланируемост / непредвидимост?
              Ниски темпове на развитие...

Тези и още ред явления току наклоняват везните насам-натам, пораждайки спорове /и не само/ . Едно нещо, обаче, ми просветна: При соца /щото комунизъм в истински вид не е имало дори тогава/ държавата и нейната икономика бяха...почти изцяло в състояние на мобилизация.
              Оттам, високите темпове,
              Оттам, многото построено /представете си, все още има недоограбено и недоразрушено!/,
              Оттам многото извращения /така става, като няма кой да уравновеси глупостите на некомпетентни управляващи - не, че сега много има, ама все пак/
              Оттам малкото свобода с доста /поне в нашия вариант/ хляб и т.н.
              Та...кога ли ще се пречупи възходът на дивия, крадлив капУтилизъм, дето се вихри у нас? Кога ли пак ще се понесат призраците и как да върнем българина на себе си, преди да откачи отново по разни сладко звучащи завери и "революции"? Хората не беснеят току-така, издивяват от глад и липса на перспективи, а България се плъзга именно натам. Как да я върнем към здрав, рационален и уравновесен растеж и да я извадим от шуро-баджанашката крупционна мъгла, преди съвсем да е опустяла земята ни и кой с основание, кой-без, пак да са хванали де гори, де подземия? Връщане назад? НЕ. Да потърсим път напред и нагоре, без "обобществяване". Че му знаем и жилото, и как му миришеха краката.
              Идеи?
              Да, Северна Корея те зове.
              На нас ни е добре така тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Критерия за кадърност се измерва в това до колко пазара е готов да плаща за уменията на даден човек. дали това плащане ще става през заплати или през печалбата която си докарва по честен начин няма значение.

Когато човек работи това което прави е да дава нещо на обществото. Ценноста на това което дава[/B] се определя от това до колко обществото е готово да му плаща. Това е обективния критерии.
                това че някои си мисли че има ценни качества не значи нищо. Ако тези качества не са важни за никой друг значи не е кадърен. Може да е добър човек, може да е честен. Ама тогава да си намери работа където това са основните изисквания. Може да е имал някакъв опит в миналото и този опит в момента да не се търси. Отново - не е кадърен. Просто е човек с опит, който в момента не струва нищо. Ако смята че това е нещо ценно да напише мемоари. но ако и тях никой няма да ги чете значи дори и като спомени не са ценни за никой освен за самия него.

Или с други думи той няма какво да даде на обществото. Значи не е и кадърен. Това не го прави лош човек, просто не го прави кадърен.
                Откривам доста противоречия:
                1.
                Критерия за кадърност се измерва в това до колко пазара е готов
                Глупости: Пазарът може да не е готов поради незрялост, неплатежоспособност и/или и/ двете заедно. Способността на пазара е показател за пазара. Ако си обкръжен от идиоти - случва се - и ТЕ НЕ ТЕ ПРИЕМАТ, ти може да си също идиот, може да си посредствен или гений - те ще приемат това, което са способни и нищо повече.
                2.
                Ценноста на това което дава се определя от това до колко обществото е готово да му плаща. Това е обективния критерии.
                Отново, отклонения: Ако обществото не е готово да плаща, значи, ТО НЕ Е ГОТОВО. Ето, някой ти казва, че има изход от определен проблем, ти дори не питаш /примерно, не си разбрал или си прост/ и, продължаваш да си трошиш главата. Е, той може да ти е дал възможност да живееш, а ти си предпоел да умреш в мъки и простотия...И, значи, ТОЙ не бил ценен за теб? НЕ: ТИ НЕ СИ ГО ОЦЕНИЛ.
                3.
                Ако тези качества не са важни за никой друг значи не е кадърен.
                Глупости отново. Тези, "всички, за които не били важни качествата", може просто да не са си дали труда да вникнат. Ето защо, ако след това, са го духали, вината може и тяхна да е била. Кадърността на екземпляра не е в другите, а в него. Казано е: "Какво разбира свиня от кладенчева вода?"
                В другите ти постове откривам не едно зрънце истина но, конкретният, е съвършено сбъркан. Една мания, дори и "пазарна", е мания: ментално отклонение с натрапчив характер.
                Относно мрънкащите за "ДС отрепките" , нека ги успокоим: ДС отдавна няма. Обаче...
                Обаче, отрепките са клас двуноги по ментална настройка и за тях няма ДС-МС, няма "червени-сини", няма "комунисти-некомунисти".
                Отрепката е /за жалост/ неизтребима.
                Относно терзанията на "Сините камъни":
                Има лесно: Не влизаш точно тук, и ти олеква.
                Last edited by Pyramid; 22.08.2015, 23:53.

Коментар

...някъде да съм споменавал русофили или русофоби ? За мене крадците нямат цвят.
                  Така е, вече нямат цвят ДС отрепките. Сега са добре облечени бизнесмени и са в обръчите около БСП,ДПС,ГЕРБ и реформаторите. Сега отрочетата на членовете на политбюро са в почти всички парти. 25 години държавата се управлява от същите хора и затова е на този хал.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Защо - тъкмо става интересно за съжаление ще излизам вече та се налага да ви оставя за известно време - така че можете наспокойствие да пророните няколко сълзи от умиление за доброто старо време в което 50% от хората използваха работническо дело вместо продуктите на Белана да кажем
                    Айде за последно да ти направя густото!
                    Незнам, кой за какво е ползвал Работническо дело, да и за тоалетната, но твърдя, че баба ми и дядо ми никога не са ползвали ни едното, нито другото!
                    Здрави, жилави до последно!

И понеже явно тоалетната ти е проблем, почети малко, да разбереш, как един болен монарх предизвика мода в цяла Европа и създаде добър бизнес на фармацията!

Това го пусках и преди, май пак на един любител на темата за тоалетната хартия!
                    http://squat.beinsa.info

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                      И на мен не ми стана ясно, ама давай да върви!
                      Пак ти казвам, губим си времето тук!
                      Ама не мога да го изкореня тоя навик да влизам в Инвестор!
                      Но в последно време, направо си е … знам ли!
                      Както и да е! Здраве да е!

Коментар

Не стана ясно за какво ми изтрихте мнението , Амстердам ? Съдържаше нещо невъзпитано ли ?
                        И на мен не ми стана ясно, ама давай да върви!
                        Пак ти казвам, губим си времето тук!
                        Ама не мога да го изкореня тоя навик да влизам в Инвестор!
                        Но в последно време, направо си е … знам ли!
                        Както и да е! Здраве да е!

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                          Намери си фейс приятели с твоите рабирания и остави тая тема!
                          Стана скучно!
                          Засега това!
                          Защо - тъкмо става интересно за съжаление ще излизам вече та се налага да ви оставя за известно време - така че можете наспокойствие да пророните няколко сълзи от умиление за доброто старо време в което 50% от хората използваха работническо дело вместо продуктите на Белана да кажем

Коментар

Нямаш си и идея колко си права ! Улучи десятката от раз , жалко само че в случая се касае до теб !
                            Намери си фейс приятели с твоите рабирания и остави тая тема!
                            Стана скучно!
                            Засега това!

Коментар

• Не стана ясно за какво ми изтрихте мнението , Амстердам ? Съдържаше нещо невъзпитано ли ?

Коментар

• Аз никога не заставам зад партия. Работата на партията е да работи за моите интереси. Като намеря партия за която вярвам че работи за моите интереси гласувам за тях. Ако се съмнявам ще отида да се срешна с тях. Да си поприказвам с хората за които мисля да гласувам. ако сметна че ме лъжат, че не са искрени или просто че са много тъпи никога не бих гласувал за тях.

Коментар

Working...
                                X