IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• vankata23

Единственния шанс на Европа е да се въоръжи с ново оръжие от ново поколение и по страшно от термоядреното и да го използва. Това има шанс да се случи.
    D.Y.F-091066

Коментар

• vankata23

Няма как да се върнат тези пари и се заблуждаваш относно Китай. Така както в момента в Китай има много малко държавна намеса в икономиката тя може да се увеличи и държавата да се нагърби да спасява огладнелите китайци. Истината е в обезценката на парите на западните държави, тогава жълтите няма да имат толкова голям отток на капитали а запада ще спре да ги захранва.Но пари зад които стоят толкова много "изправни" длъжници не се обезценяват и вярата че ще се върнат не умира.
      D.Y.F-091066

Коментар

• supertrader

Парите отиват към Китай, понеже да са склонни да си съсипат всичко, като започнеш от околната среда и стигнеш до човешкия капитал за някое и други €/$. Ама не е страно, и тяхното развитие ще спре. Европа, колкото и да се шегува(ме/те) с еврогейството е достатъчно силна и задружна, за да си държи икономиката като най-силната на планетата, ако има недостиг на капитали - бързо, бързо ще си дойдат обратно в стария континент. В момента има адски излишък, затова са такива лихвите на ЕЦБ.
        А за Китай и оръжие - недей да се притесняваш, те чайниците са "много известни" с "брилянтната си военна машина". Англо-саксонската цивилизация може да се притеснява от чайниците, ама в някой друг живот. Технологията на чайниците е поне 20 години зад нашата, колкото и военното лоби в белия свят да се опитва да прокара тезата, че не е така.
        Също така не ги бива в нищо друго, освен да слушкат и да изпълняват. Бизнес не съм имал с чайниците, но тези които са имали - това казват. Аз съм склонен да има вярвам, понеже докато следвах, колегите ми от чайника не ги биваше в нищо друго освен да преписват/зубкат и да харчат милионите на тати.

Така че - споко - капиталите ще си дойдат обратно, ако ни потрябват, а за военно тракане от чайника - не го мисли. Най-много да се чуе счупване на процелан

пс. Силно се надявам, че като аргумент за китайската мощ няма да ми бъде изтъкната книга на 2500 години.
        Last edited by vankata23; 23.06.2015, 22:40.
        #dagoduhatbednite

Коментар

• Бате Пешо

Тока е монопол, къкъв пазар и кой малоумен го е искал ?
          D.Y.F-091066

Коментар

• vankata23

В момента има жестоко изтичане на капитали в популярни посоки, бизнеса не може да се справи при капиталов недостиг - забрави. Много добре се знят причините - инвестиционни икономики привличат парите с измамна доходност. Обаче на никой не му стиска да обърне китайската икономика на минус, защото тогава Путин ще им се види мечта и проблемите които създава са детска играчка АКО КИТАЙ ПОЧНЕ ДА ДРЪНКА ОРЪЖИЕ И ДА СЕ ЗЪБИ. Това е истината и никак не е приятна, затова западните ЦБ се превърнаха в печатници на пари които по най бързия начин се отправят към "високодоходните" територии. Така ще карат докато взривят собствените си страни от задлъжнялост и там ще се случат катаклизми като ксенофобия, краен национализъм, граждански размирици, разпад на ЕС и т.н.т.
            И не е виновен нито бизнеса, нито хората които се чудят как да оцелеят защото в момента вирее само боклука който е на държавната хранилка.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
              Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Най-общо казано това е много подобрена теория за парите на Гезел.
              Паралелната крипто валута се емитира от държавата и е в борд с фиатната.
              Парите се раздават под формата на ежедневен базов доход и се олихвяват с отрицателна лихва ежедневно от бизнеса.
              Ако приемем(само пример) ,че в България има 5 000 000 потребителя и им раздаваме по 2лв. на ден базов доход, като изхарчените пари в бизнеса облагаме с 1% отрицателна лихва дневно то цикъла ще се затвори на 1011 ден, когато държавата ще взима точно 10 000 000 всеки ден от отрицателна лихва и ще ги раздава като базов доход на населението! При тези параметри са ни нужни само 1 милиарда лева! (за да е по лесно за бизнеса, при 0.1% дневна отрицателна лихва ни трябват 10 милиарда лева)

Естествено това тук е изключително елементарно обяснено. Цялата концепция с подробно описание на технологията, ползите и последиците от нея може да прочетете на този сайт: www.moneyofthefuture.com/bg.html

Вярвам ,че ще ме плюете но ви предизвиквам да ме оборите!

Л.Станков
              Член на Менса
              Не може ли вместо криптовалута, просто ваучер, за определен вид стоки и услуги, и с ограничение във времето, месец за месец. Да си платиш тока, водата, отопление, хранителни стоки, лекарства, памперси и евентуално данъци да можеш да покриваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                Най-добрия цитат от автора:

Като оставим настрана факта, че това е напълно незаконно спрямо международните споразумения, който сме приели и е в тоталнно противорчеие с TFEU... Показвам, че ние трябва да правим българския бизнес по конкурентно способен, чрез .... /изненада/ интервенция на държавата. Българския бизнес не може сам да се направи по конкурентноспособен, чрез повишена продуктивност, намалени загуби по веригата, развитие на технологията и т.н. - НЕ !!
                Българския бизнес може само и единствено да плаща 300€ месечен надник на работниците и да скимни, че държавата трябва да му оправи гемиите т.е. да прецака румънския производител, като изкуствено му завиши цената с 20%.

Не е директно погазване на принципите (примерно мито), но е индиректно - също толкова незаконно.

И сега идва въпроса - защо българския бизнес не помисли да увеличи жалките залати от 300€ на 800€ месечно - тогава може би, хората ще работят с по-голямо желание и ще са по-продуктивни... Защо българския бизнес не инвестира в технологии ?? - Защото трябва да се развозва с беемве и мерцедес и да шляка мадами в студентския (последното ми прибиране в БГ - в София видях повече баварци и мерджани от колкото в Женева за месец и половина).

Е това е българския бизнес - 300€ заплата за работниците, остатъка отива в шлякане на студентки и мерджан на лизинг.

И сега естествено ще се появи някой да нахрани системата - съвременната икономическа система е виновна, не е виновен маймуняка, който я изкривява.

Изкривяването се изразява във - вместо 700€ заплати и инвестиция в технологии -> 300€ заплати, инвестиция в шлякане на студентки и скимтеж държавата да въвежда базови доходи и абсурдни методи за пазарна дискриминазия. За да може 1)да му подсигури клиянтела (защото с тея заплати от 300 еврака - клиянтела няма. 2) да му убие конкуренцията, защото с инвестицията в мерджани и шлякане не плаши конкуренцията.

И така до края на света.
                Кога си прав прав си.Сега се оказа че и тока им пречи.Искаха пазар сега олеле...Ми като им е скъп тока на НЕК да си купят си от Румъния или от АЕЦ Козлодуй или от ТЕЦ МИ2 ако искат от Марс да си купят.Данъците и те им пречат и те високи кредитите и там лихвата висока па и гадните банкери искат да се връщат.Работниците и те гадни искат поне 1000 кинта заплата и да ги осигуряват на истинската заплата.Костов им раздаде заводите и тия уроди решиха че само ще лапат и пищят.Има един Васил Велев изключителен нещастник който твърди че е по добре НЕК да е на загуба отколкото бизнеса.Ми другарю Велев първо бъди така добър да си платиш завода.После плащай редовно на работниците си и ги осигурявай на истинските заплати

Коментар

• Много говориш, а нищо все още не си казал. Затова и скоро ще усетиш, че никой няма да ти отговаря на коментарите.
                  С първия си пост пуснах котвата за твоята идея и все още не си написал нищо смислено в отговор и нямам намерение да отговарям, докато не започнеш да мислиш, а продължаваш да пишеш свободни съчинения.

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
                    Много ми харесва ника Ви.... изключително завоалирано ме карате да се радвам ,че не живеем във средновековието и не можете да ми палнете клечката... колко и да ви се иска
                    Ало, менсата!..
                    Какво общо имат патриарсите с аутодафе-то, бе

Знам, че поствам извън темата, ама тя и без това е оспамена от самия й автор

Коментар

• Първоначално изпратено от Патриарх Разгледай мнение
                      Понеже го спомена тоз' данък няколко пъти:
                      Ти май не знаеш, че България е член на Европейския съюз, България членува в СТО и преди СТО е подписала ГАТТ (General agreement on terms of trade).
                      Няма да успееш да сложиш 20 % данък на вноса. Светът се върти около идеята за либерализиране на пазара и отварянето на икономиките една за друга, а не за тяхното затваряне. (Сравнителни предимства... Дейвид Рикардо) Друг е въпросът, че нискодоходните страни като нас са притиснати в нискодоходни отрасли, а високодоходните специализират във високодоходни отрасли и става по-трудно за нас да наваксаме и е добре да има ограничения в някои отношения. (Такива дискусии ги има с хиляди) Иначе с две думи... няма да наложиш данъка.
                      Но това с данъка не променя пак нищо... икономиката не се стимулира с потребление. Парите излизат навън и какво остане за бизнеса ще бъде нищо.
                      Този данък единствено ще носи негативни ефекти, защото хората въпреки всичко ще си купуват всичко онова, което не може да се произведе в националната икономика, само че на по-висока цена заради твоя данък.
                      Така или иначе с данъка и без него нещата не се променят.

Всичко останало, което си писал, включае и това, което изкоментирах, показва сериозна ограниченост по-отношение на знание и разбиране на икономическата система. Можеш да сядаш и да четеш, и то много. Така че няма какво да си кажем повече за икономиката.

П.С.
                      Безплатен хляб няма!
                      И преди да говориш за Кейнс, може да прочетеш нещо за него, защото неговите трудове стоят в основата на издигната днес Макроикономика, а не нечии други.
                      Вижте сега Патриарше, Кейнс седи в осоновата на нашата икономика но в основата на Кейнс седи Гезел... хубаво е да не изпускате умишлено изначалната логика на Кейнсиянската икономиката! Кейнс реално предлага алтернатива на Гезел поради факта ,че няма технологична възможност да се обезценяват парите... от там идва и вашата инфлация... тя е не успешен опит за копиране на концепцията на гезел за овехтяване на парите и естествения икономически ред! Да, в крайна сметка води до силен икономически ръст но съсредоточава капитала само към върха на пирамидата... контролира се изключително сложно и предизвиква периодични кризи! Аз давам алтернатива на Кейнс като се връщам към основополагащите принципи който са водили и него.. а именно теорията на Гезел! По ирония на съдбата и аз съм търговец като Гезел! Интересно как Вие ще опровергаете доказаните плюсове при експеримента в Вьоргл.... защото той абсолютно подкрепя моята теория!Или и това ще премълчите умишлено ?

Без потребление няма икономика Партиарше... така ,че твърдението Ви ,че икономиката не се стимулира с потребление звучи нелепо!

Що се отнася до законовата рамка и липсата на юридическа възможност за реализиране на идеята ми, Ви гарантирам ,че само двама световно известни икономисти ако ме подкрепят ще стигнем до толкова сериозен и голям дебат, че в крайна сметка в България ще се проведе експеримент с новата технология! Ние и без това сме толкова бедни, че няма какво да загубим! Имам усещането ,че като чели на Вас ви убягва основно свойство на моите пари... а именно да се стремят да седят в икономиката а не да излизат от нея! Другото което ви убягва е чисто социалния ефект върху обществото...! Третото което ви убягва е ,че с увеличаването на базовия доход можем да махнем някой социални пера от бюджета!

Много ми харесва ника Ви.... изключително завоалирано ме карате да се радвам ,че не живеем във средновековието и не можете да ми палнете клечката... колко и да ви се иска

И не бягайте от дебата... след като сте се хванали на хорото ще го играете докато не намерите начин да докажете ,че бъркам или не се присъедините към каузата ми!
                      Сметнете моля как ще се отразят 500 милиона бързо оборотни пари на икономиката ни, пари който имат свойство да се стремят да останат в икономиката!
                      www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Най-добрия цитат от автора:
                        Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
                        ПОСТ 1
                        Значи ако аз съм производител на чубрица в БГ , БГ производителя на чипс с чубрица ще продължи да си купува чубрицата от Румъния при положение ,че при мен може да купи с крипто а за Румъния му трябва Евро ? А за да обърне крипто в евро ще плати 20%... В абсолютно всички случай аз съм по конкурентно способен след като е въведено крипто... и имам много по голям шанс аз да продавам чубрица на производителя на чипс![/I]
                        Като оставим настрана факта, че това е напълно незаконно спрямо международните споразумения, който сме приели и е в тоталнно противорчеие с TFEU... Показвам, че ние трябва да правим българския бизнес по конкурентно способен, чрез .... /изненада/ интервенция на държавата. Българския бизнес не може сам да се направи по конкурентноспособен, чрез повишена продуктивност, намалени загуби по веригата, развитие на технологията и т.н. - НЕ !!
                        Българския бизнес може само и единствено да плаща 300€ месечен надник на работниците и да скимни, че държавата трябва да му оправи гемиите т.е. да прецака румънския производител, като изкуствено му завиши цената с 20%.

Не е директно погазване на принципите (примерно мито), но е индиректно - също толкова незаконно.

И сега идва въпроса - защо българския бизнес не помисли да увеличи жалките залати от 300€ на 800€ месечно - тогава може би, хората ще работят с по-голямо желание и ще са по-продуктивни... Защо българския бизнес не инвестира в технологии ?? - Защото трябва да се развозва с беемве и мерцедес и да шляка мадами в студентския (последното ми прибиране в БГ - в София видях повече баварци и мерджани от колкото в Женева за месец и половина).

Е това е българския бизнес - 300€ заплата за работниците, остатъка отива в шлякане на студентки и мерджан на лизинг.

И сега естествено ще се появи някой да нахрани системата - съвременната икономическа система е виновна, не е виновен маймуняка, който я изкривява.

Изкривяването се изразява във - вместо 700€ заплати и инвестиция в технологии -> 300€ заплати, инвестиция в шлякане на студентки и скимтеж държавата да въвежда базови доходи и абсурдни методи за пазарна дискриминазия. За да може 1)да му подсигури клиянтела (защото с тея заплати от 300 еврака - клиянтела няма. 2) да му убие конкуренцията, защото с инвестицията в мерджани и шлякане не плаши конкуренцията.

И така до края на света.
                        #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от Патриарх Разгледай мнение
                          Понеже го спомена тоз' данък няколко пъти:
                          Ти май не знаеш, че България е член на Европейския съюз, България членува в СТО и преди СТО е подписала ГАТТ (General agreement on terms of trade).
                          Няма да успееш да сложиш 20 % данък на вноса. Светът се върти около идеята за либерализиране на пазара и отварянето на икономиките една за друга, а не за тяхното затваряне. (Сравнителни предимства... Дейвид Рикардо) Друг е въпросът, че нискодоходните страни като нас са притиснати в нискодоходни отрасли, а високодоходните специализират във високодоходни отрасли и става по-трудно за нас да наваксаме и е добре да има ограничения в някои отношения. ....
                          Това горното относно данъците е така и е направено нарочно - за да го духат бедните страни и шанса им да настигнат по-богатите да клони към нула..
                          Съвременната макроикономическа система като цяло е построена със същата цел.
                          А относно полемиката ви с алхимика ще припомня само следното:
                          Ноевият ковчег е направен от любители.
                          Професионалистите са построили „Титаник“
                          Last edited by 77; 23.06.2015, 13:56.
                          Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Понеже го спомена тоз' данък няколко пъти:
                            Няма да успееш да сложиш 20 % данък на вноса. Светът се върти около идеята за либерализиране на пазара и отварянето на икономиките една за друга, а не за тяхното затваряне. (Сравнителни предимства... Дейвид Рикардо) Друг е въпросът, че нискодоходните страни като нас са притиснати в нискодоходни отрасли, а високодоходните специализират във високодоходни отрасли и става по-трудно за нас да наваксаме и е добре да има ограничения в някои отношения. (Такива дискусии ги има с хиляди) Иначе с две думи... няма да наложиш данъка.
                            Но това с данъка не променя пак нищо... икономиката не се стимулира с потребление. Парите излизат навън и какво остане за бизнеса ще бъде нищо.
                            Този данък единствено ще носи негативни ефекти, защото хората въпреки всичко ще си купуват всичко онова, което не може да се произведе в националната икономика, само че на по-висока цена заради твоя данък.
                            Така или иначе с данъка и без него нещата не се променят.

Всичко останало, което си писал, включае и това, което изкоментирах, показва сериозна ограниченост по-отношение на знание и разбиране на икономическата система. Можеш да сядаш и да четеш, и то много. Така че няма какво да си кажем повече за икономиката.

П.С.
                            Безплатен хляб няма!
                            И преди да говориш за Кейнс, може да прочетеш нещо за него, защото неговите трудове стоят в основата на издигната днес Макроикономика, а не нечии други.

Коментар

• Алхимик, стига си дрънкал глупости, ами разкаци за безпратния хляб.
                              И какво ще правиме с хора като наивника които ще купят цигари и алкохол с тия неща.
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Е не мога да издържа да чакам до утре!

ПОСТ 2
                                --------
                                "И не само това, но да видим от другия край на монетата какво има. Да... като ги вземеш от бизнеса с данъци... генерираш ефект на изтласкването. Макар и с 500 млн., които бизнеса ще понесе, ефекта си съществува колкото и да бъде малък."
                                Не разбирам какво означава „ефект на изтласкването“... обяснете моля!
                                И пак повтарям... аз от бизнеса взимам веднъж но харча вечно! Парите пак са си в бизнеса!

--------
                                "Първо тласкаш бизнеса към сивата икономиката (Крива на Лафер). За различните страни различно, но за България давам хипотезата, че културата е ниска и повечето ще имат стремеж да укриват след увеличаването на данъците."
                                Тук тотално Ви ли липсва разбиране за технологията на криптовалутите! Във всички случай ползите от въвеждане на криптовалута в официално обръщение ще са в пъти повече от скритите данъци, поради факта ,че самата валута има свойството да осветлява икономиката!
                                --------
                                "Възможно е да имаме съкращения в бизнеса или дори фалити на производства, които ще станат нерентабилни, заради натиска върху тях посредством данъците. Може и да нарастнат производствените цени..."
                                Няма как това да стане защото бизнеса който изнася няма да е засегнат изобщо от системата... бизнеса който внася ще е ощетен, но това не са производители, нашите производители ще са по конкурентни на вътрешния пазар.... няма как да фалира производство... точно обратното , ще се увеличи вътрешното потребление!
                                --------
                                "Всичко това води до един негативен ефект."
                                Нищо до тук не води до негативен ефект!
                                -------
                                "Какво правим ?"
                                Правим това което аз предлагам ,защото то за разлика от това което вие правите все още не е доказано ,че не работи!
                                ----------
                                "А между другото има ли разлика между фискалната политика и това, което си намислил.... така като гледам няма абсолютно никаква. Тогава защо мислиш, че ти ги обяснявам тия неща ? За да се убедиш, че това което искаш като резултат може да го получиш и посредством фискалната политика от сегашната система, ако малко напънеш сивото вещество, трябва да се досетиш... а ти ще дадеш още много милиони за осъществяването на подобна система, която вече както ти обясних не носи нищо различно от сегашната."
                                „ако малко напънеш сивото вещество, трябва да се досетиш...“НОСИ БАЗОВ ДОХОД!!!!!
                                -----------
                                "Ще затормозиш икономиката и това е. Ще станем по-бедни. Ще затрудниш икономическия растеж."
                                Точно обратното!
                                -------
                                "Политика на увеличаване на трансфери, социални помощи и тем подобни... това е нещо, което пречи на нашата икономика!"
                                Да преведа – политика на по високо потребление пречи – вашата икономика мен не ме интересува! Моята икономика може да подмени вашата бъгава дългова система с тотално неконтролируема инфлация която е циклична и прави хората бедни роби.... ако Кейн можеше да види това което предлагам щеше да извика ЕВРИКА!
                                -------
                                Изводи:
                                "1.Ако дадеш на хората по този начин, ще стимулираш външни икономики и дори да стимулираш местни ефекта ще е минимален.“
                                Вие не сте разбрали същността на моята идея!
                                -----
                                "2.Затормозяваш бизнеса и създаваш по-големи спирачки за растежа."
                                Точно обратното... бизнеса ще процъфти защото ще има потребление!
                                ------
                                "3.В съвременна България имаме сериозен дефицит на средства за изплащане на пенсии, тьй като системата е от разходно-покривен тип. Това означава, че една част се покрива посредством удръжките от заплатите на работна сила, а друга част от останалия бюджет на правителството."
                                Ами аз предлагам да им дадем пари на тия хора който да не идват от бюджета... така може да забавите вдигането на пенсиите!
                                -------
                                "4.Поради демографски проблеми ще се увеличи населението над 65г. и ще намали трудоспособното под 65г. Това непосредствено води до увеличаване на разходите за здравеопазване поради болести и старост."
                                Да ги избием всичките... това ли предлагате ? Или ще разчитаме само циганите да се плодят защото те хем са ВИ избиратели хем са тъпи, хем не боледуват много и умират млади! Аз съм на мнение ,че здравеопазването трябва и може да е безплатно!
                                -------
                                "5.Всички тези разходи вече създават проблеми на страната..."
                                ВЕЧЕ.... НИМА.... чак сега ли сте го забелязали ?
                                --------
                                "6.Искаш ли да създаваш още такива разходи за нищо ?*"
                                Пак не сте разбрали същността на идеята... аз създавам приходи а не разходи!
                                -------
                                "Ако не разглеждаме въпроса само от икономическата му страна, но и от морално-етичната трябва да имаме някакъв оптимум при натоварването на домакинствата и бизнеса. Този оптимум се определя въз основа на някакви критерии за справедливост, които обществото приема, а не каквито ти приемаш... Т.е. твоето мнение е без значение по отношение на цялото и е единствено от значение доколкото ти си част от цялото. Така че на теория... ако... ако... ако е хубаво нещо, но на практика, няма как."
                                Вижте сега.... старая се да Ви говоря на Вие както виждате през цялото време.... но сега ще кажа едно изречение на ТИ
                                Опитвай се да говориш по малко и да казваш повече!
                                Аз мисля за цялото аз съм цялото и единствено значение има цялото без значение дали аз съм или не съм част от него! Защото колкото по добре е цялото толкова по добре съм и аз като част от него! Това се нарича социално общество!

--------
                                "В този смисъл ще кажа нещо, което като идея е прекрасно стига да може да можем да се доближим до него като резултат.
                                "Общественият оптимум (най-доброто състояние на кономиката) се проявява там, където актуалната граница (крива) на възможната полезност се допира до най-високо разположената крива на общественото безразличие."*
                                Идеята, която стои зад този израз е изключително правилна и чак, когато я разбереш и знаеш всички необходими настройки за постигнеш оптимума и можеш да си представиш до какво води всяка една промяна в икономическата система,"
                                Интересно как би се начертала тази графика ако личното благоденствие бе константа на общественото... а не обратното, както е сега Опитайте да го видите и ще разберете какво предлагам!
                                ----------------
                                "тогава започни да даваш такива идеи, за да бъдат премерени ( 7 пъти мери и 1 път режи). Защото първо трябва да познаваш икономическата система, защото тя е главозамайващо сложна, с изключително много връзки, тя се охарактеризира и с други качества като вероятностност, динамичност ит.н....*
                                Имаш хиляди компоненти, за които преди да се дава идея за „Нова финансова система“ трябва да се премисли."
                                Сложна е естествено нали това ви е работата на икономистите... да я усложнявате непрекъснато за да замаскирате неминуемия краш на това безумие да се харчи повече от колкото има! Аз познавам икономика и то не от учебниците.
                                ---------
                                "Твоята идея в това отношение е пълна трагедия. "
                                Моята идея хич не е трагедия... вашата система е трагико-комична... само пуснете новините и се абстрахирайте от това ,че сте от тази планета... няма да повярвате на очите и ушите си в какъв безумен свят живеем благодарение на икономическата система която по неразбираеми за мен причини вие твърдите ,че работи?!

Като заключения мога да кажа ,че изобщо не сте разбрали какво предлагам! И Ви съветвам да се върнете на препрочитането ПАК!

Благодаря ,че се включихте!
                                www.moneyofthefuture.com

Коментар

Working...
                                X