IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Истинска реформа: Паралелна дигитална валута за базов доход чрез отрицателна лихва.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е не мога да издържа да чакам до утре!

ПОСТ 1
    "1. Твоята "отрицателна лихва" е еквивалент на данък с функция да обезценява „ст-тта в ръцете на хората“, които държат тези пари."
    Нека първо разграничим хората от бизнеса... обектите са различни! Аз обезценявам „ст-тта в ръцете на бизнеса“ и увеличавам „ст-тта в ръцете на хората“! Нека най-важното не ви убягва... данъкът отива в крадливите политици а в моята система парите отиват в хората!
    ------
    "2. Твоята валута по нищо не се различава от обикновената фиатна такава, освен с това, че ще се обезценява по някакво правило."
    Абсолютно сте прав... при мен има правило а при фиатната няма такова... или има но само на учебник!
    -----
    "Независимо от всичко това инфлацията не може да бъде спряна. Когато някой от стопанските агенти не е доволен, просто ще повиши цените... инфлацията не може да се нулира. Флуктуациите са непреодолими."
    Това е само и единствено когато инфлацията се явява задължение на системата! Ако в системата не се вкарват повече пари от това което следва да се изкара(дефицит), няма да има нужда от инфлацията за да обира разликата!
    ------
    "Сега нека да ти се обясни другото с примери, защото е явно, че това, което предлагаш, е далеч от ефективното и, че не решава никакви проблеми."
    Да видим колко е явно!
    ------
    "1. Приемаме първо, че вкарваме твоята система в употреба като взимаш от бизнеса 500 млн. лв. и ги дадеш на хората да ядат и да пият
    http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...434996740b.jpg"
    Да, това е така, но нека не забравяме ,че ги взимаме само един единствен път а не непрекъснато... а хората ще „ядът и пият“ с тези пари непрекъснато... Чудя се некоректното обяснение дали се дължи на популизъм или на не проумяването на моята система ?
    ------
    "Това трябва да го вземеш в предвид... Зад всяка стотинка стои нещо.*
    P.Q = M.V*
    Сега ето какво ще стане, когато се въведе твоята валута.
    http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...434996807k.jpg"
    Взел съм го в предвид, както и това ,че зад всяка стотинка седи нечии дълг!
    Не съм особено съгласен да диференцирането по този начин но като цяло може и така да се разглежда.

-----
    "Сега се абстрахирай от паричния свят и не гледай какво става там с парите, защото парите са хартийки, и мисли малко с разума си."
    Ооооо аз мисля и то много.... парите са СТАТИСТИКА а не хартийки!
    -------
    "Ти даваш на всеки човек по 1 лев на ден. Най-вероятно този човек ще си купи хляб, защото с този 1 лев, който се обезценява няма да му се ще да натрупа за нещо друго."
    На него (ЧОВЕКЪТ) хляба му е нещо основно и няма нужда да натрупва за друго!
    -------
    "Ако пък приемем, че имаме семейство от 3-ма души най-вероятно точно с тези пари те ще си купят хляб и лютеница или каквото и да е днес на ст-ст от 3 лева и при всички положения ще е за храна най-вероятно, а и дори да е болче или гайка няма значение."
    Така е! Прав сте.И все пак ако гайката е вносна има значение....
    --------
    "Сега помисли какво ще стане. Те ще си купят с твоите пари хляб и лютеница, а обикновената фиатна валута ще си я оставят за други покупки, които покупки изискват някакво натрупване, или изискват повече средства и в чакането да се натрупа криптовалутата ти, хората просто няма да искат да губят от отрицателна лихва върху нея и затова ще гледат да се отърват от нея, затова приемаме, че ще купуват хляб и лютеница."
    Да си купиш лютеница и хляб не е отърваване е НУЖДА!
    ------
    "Сега те веднъж са намалили консумацията на хляб и лютеница от фиатните пари и веднъж са увеличили консумацията на хляб и лютеница от криптопарите (защото няма логика да купуват хляб и лютеница два пъти, хората не можеш да ги угояваш), а стоките в икономиката не се увеличават, нито се потребява повече хляб и лютеница."
    Обаче сега ще им останат пари и за луканка нали ?
    (вижте... аз не съм малоумен и разбирам ,че сте свикнали да обяснявате като на малоумни... аз също така обяснявам защото хората са глупави като цяло... но нека по натам в дебата говорим на малко по високо ниво... ако има нещо което не разбирам , за мен не е проблем да питам! Никой не се е родил научен!)

-------
    "Т.е. получаваме „ефекта на нищото“
    Т.е. не можеш да направиш хората прасета и да ядат повече отколкото вече ядат. Т.е. това потребление не създава стимули за производството. Нищо не стимулираш и увисваш."
    Значи това хората да останат с повече пари в джоба за вас е нищо... така ли ? Или освен да си купят хляб и лютеница да имат пари и за луканка... и това е нищо ?
    Или бъркам посоката в която върви вашата мисъл ?

------
    "От отрицателна лихва не се избива, защото парите може и да се олихвяват в твоята глава, ама хлябовете не се олихвяват."
    Няма какво да се избива.... единствено трябва да се избие това което се преподава по икономика след Кейнс!
    Олихвяват се хлябовете и още как... ако не го продам днес и утре... изхвърлям... каква по голяма отрицателна лихва от тази ?

--------
    "Ако хората потребяваха повече хляб и лютеница и то местна!, тогава местните производители щяха да произвеждат повече хляб и лютеница, защото щяха поради натиск от потреблението да купят машини и оборудване за производство, щяха да се построят повече мелници, щеше да се обработва повече земя и щяха да се наемат повече хора. ( а това си е и чисто на теория, докато на практика това е по-възможен вариант само в някаква зараждаща се икономика – т.е. пак нищо при нас )"
    Когато вносната стока осребрява крипто ще има „данък внос“(данък износ на пари) от което следва ,че ще се купува повече българска лютеница и то не на теория а математически обосновано! Цената на Българската лютеница ще е по ниска!
    --------
    "Но има и други проблеми като например това, че отвореността на всички национални икономики нараства драстично и вече няма смисъл да се разчита на политики за усилване на потреблението, тьй като парите, които се харчат няма да стимулират нашата, а чужди икономики."
    Да де, България е един пазар и нищо повече... мисля всички ни е ясно това... е аз предлагам да сложим „данък внос“ (данък изход на парите... по вярно казано... и за да съм в тон с писането като за малоумни ще обясня ,че плащанията вътре в икономиката ще стимулират икономиката и те няма да са обложени от „данък внос“)
    --------
    " Т.е. с нарастване на потреблението от твоите пари за хляб и лютеница, ще се изнизва повече от фиатната валута навън просто, защото хората ще имат повече от нея за други вносни покупки (тьй като вече си потребяват твоята за хляб и лютеница),"
    Чудесно.... значи трябва да сме бедни... даже не ,че трябва... ами е хубаво и полезно... дано не ни управляват хора с вашето мислене... извинете ме, но се надявам на това! А това ,че ще мога да кача децата ми на батута в парка защото хляба ми е без пари... това някак убягва от икономическата логика ? При положение ,че батута не е внос.... Или ,че при намаляване на отрицателната лихва ще се изнасят по малко пари... и това убягва... много удобно бих казал!
    -------
    "а за да се определи точно колко ще е вноса от 1 левче трябва да се погледне каква е пределната склонност към внос на една икономика, но нека не се занимавам с тези неща."
    Точно с тия неща аз искам да се занимаваме а не да теглим темата в удобна посока без да я обхващаме в нейната пълнота и завършеност която между другото има силна социална стойност! Сметнете моля с колко тези 500 милиона ще надвишат транзакционното търсене на вносна стока щом твърдите че ще предизвикат колосален внос който ще стресира фиатната икономика и ще доведе до обедняване!
    -------
    "Ами да ти покажа, че действително икономиката ни става все по-отворена за света.
    Доказателства:
    http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...434996910p.jpg"
    Чудесна графика... даже обнадеждаваща! Но ние няма да затваряме икономиката от към внос ами ще ограничим парите от към износ... има огромна разлика!
    -------
    "Вноса и износа отиват натам, че ще подминат потреблението. (върти обороти икономиката)
    Вноса расте драстично и износа също... това означава да конвергират все повече националните икономики, и стимули чрез потребление на национално ниво, все по-малко могат да създават производството."
    Хубаво е ,че икономиките се асамблират ,но ние сме хора и това ,че бизнеса ще се храни по добре от разликата между вноса и изхода нас не ни топли особено! Ако ръста на потреблението вървеше паралелно с ръста на вноса и износа бих бил съгласен с вас, но когато е явно(от графиката) че потреблението изостава , то аз като гражданин се чувствам ощетен защото очевидно държавата МИ мисли повече за бизнеса отколкото за МЕН! И тук аз искам да сложа бариера на износа на пари за да си подсигуря един базов доход който между впрочем ще се явни един екзистенц минимум на потреблението вътре в икономиката който ще я държи стабилна и свободна от сътресения!
    --------
    "Т.е. голяма част от това, което уж ще ползваш за стимул ще си отива."
    Абсолютно абсурдно твърдение... следвайки вашата логика разбирам защо ни държат бедни! Е аз не съм съгласен и мисля да го променя! Ще затворя частично икономиката от към изход на пари и ще си вдигна потреблението защото съм смъртен и искам да изживея дните си малко по добре!
    --------
    "Така става ясно, че с тия 500 млн. почти нищо не правиш. Какво говоря... абсолютно нищо по отношение на стимули за местната икономика."
    Най-големия абсурд казан до сега.... Сега аз ще обяснявам като за малоумни! Значи ако аз съм производител на чубрица в БГ , БГ производителя на чипс с чубрица ще продължи да си купува чубрицата от Румъния при положение ,че при мен може да купи с крипто а за Румъния му трябва Евро ? А за да обърне крипто в евро ще плати 20%... В абсолютно всички случай аз съм по конкурентно способен след като е въведено крипто... и имам много по голям шанс аз да продавам чубрица на производителя на чипс!
    www.moneyofthefuture.com

Коментар

• охоооо появи се икономист...готов да обори концепцията ми! сега ще става интересно
      Патриарше... утре ще Ви отговоря защото трябва да обмисля всичко казано от Вас, но като гледам на прима виста "липсва някак хуманността във вашата икономика...а уж сте духовник, някак ние сме само статистика а не живи хора.(ето това е популизам - тролове!)"

та... на прима виста:
      Основна разлика между моята система и вашата е , че вашата е доказано не работеща!Единственото в което се състои работата на икономиста е в това да отлага неизбежния крах на на системата като я усложнява!

Изключително съм Ви благодарен ,че се включихте!

-------------------------------------

Наивник изтри ми се поста без да искам и карах после "през просото".
      Всичко ще купуваме с тия пари! Що се отнася до цигарите аз съм на мнение ,че трябва да ги лепнем в списъка за леките наркотици въпреки ,че и аз пуша 2 кутии на ден!
      Данъците се плащат в левове от бизнеса... обемът от 500 милиона е прекалено малък за да се притесняваме от инфлация! Е, може акцизните вносни стоки да поскъпнат малко но това ще стимулира нашата икономика!
      www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Много ми е гот, когато някой с хиляди правила възлага на конкуренцията някаква роля.
        Дадох конкретен пример с акциз и ДДС върху цигарите. Предварително попитах ще има ли ограничение.
        Не получих отговор, какво ще стане, когато всички насочат криптолевовете в акцизни цигари с фиксирана цена.

Ти си знаеш твоето. Хляб, че хляб. Ами не ям хляб
        Айде бе!!!И кифлата ли без ляб я ядеш бре!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
          Както казах , конкуренцията ще коригира инфлацията която ще има САМО в началото!
          Много ми е гот, когато някой с хиляди правила възлага на конкуренцията някаква роля.
          Дадох конкретен пример с акциз и ДДС върху цигарите. Предварително попитах ще има ли ограничение.
          Не получих отговор, какво ще стане, когато всички насочат криптолевовете в акцизни цигари с фиксирана цена.

Ти си знаеш твоето. Хляб, че хляб. Ами не ям хляб

Коментар

Значи аз получавам 5 лева киберпари. Купувам бързо цигари в държавата влизат веднага 4 киберлева под формата на киберакциз и кибер ДДС и въшки, като реални левчета.Какво правим? Непушачите и те ще почнат да купуват акцизни стоки, вместо хляб за един лев и 50 киберстотинки. Ще ми продават цигарите по 4 лева, защото аз ще продължавам да пуша по 2 кутии.... Ще се налага да купуваме с киберпари киберасфалт за магистралите на Бойко
            Дано един ден да получавате 5 крипто... но това значи ,че отрицателната лихва да е под 0.1% дневно... защото ако отрицателната лихва е по висока.... ние или трябва да имаме доста добро производство или икономиката ще прегрее... или Европа трябва да е приела криптото за втора паралелна валута!
            За данъците: При настройка на системата с 1лв. БД и 1% ОЛ парите в обръщение ще са едва 500 милиона и няма да покриват транзакционното търсене на пари! Следователно няма нужда държавата да ги приема под формата на данъци! Не ,че е проблем държавата да приема % от дължимите данъци в крипто... даже може и обществени поръчки да прави в крипто... бизнеса сам ще прецени каква цена да определи, като най-задлъжнелия бизнес ще даде най-добра цена защото най-бързо ще се отърве от "горещия картоф" като редуцира част от дълга си!(говоря за междуфирменната задлъжнялост... банките са друга тема която можем да обсъдим ако имате конкретни въпроси)
            Както казах , конкуренцията ще коригира инфлацията която ще има САМО в началото!
            www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Алхимик, какво искаш да обясниш на обществото тук, което всъщност в по-голямата си част е съставено от зомбита на настоящата обществено икономическа система?
              Икономическата логика и ползите за обществото от системата която предлагаш ли?
              Трудна работа.
              Въпреки че тук има много умни и кадърни хора, способни да видят икономическата логика на това което предлагаш, същите тези хора са възпитани в краен индивидуализъм и ЕГО-ИЗЪМ, поради което няма как да са фенове на това държавата да стане по-социална и по-справедлива.
              Сбълкал си вратата на която чукаш за съжаление.
              Инвестора не е подходящата медия която търсиш.
              Зомбитата и троловете на СИСТЕМАТА са налазили темата ти и плюят по безплатния хляб който пропагандираш.
              Малко тук са ХОРАТА, ЧОВЕЦИТЕ, които могат да мислят извън кутията на настоящата обществено икономическа парадигма...
              Голама част от лаещите по идеите ти тролове даже не осъзнават, че трайно навлизаме в ерата на новата парадигма с отрицателни лихви...
              Ерата в която властва финансовата олигархия...
              Ерата на технологиите, роботизацията и ... милиардите излишни човешки същества, които са само баласт на системата.
              Тежест..., която има нужда от хляб, но СИСТЕМАТА не и дава нормална възможност за да го заработи...
              Като жаби ще бъдем бавно и сигурно сварени на бавен огън от тези нови парадигми с времето, ама още не го знаем всички, щото това ни го спестяват по телевизията и по вестниците....
              Ти, както и други подобни на теб мислещи за обществото хора като Прометей им показваш огъня на нова идея, която ЕВЕНТУАЛНО може да ги изведе до светлината в края на тунела, ама те си мислят че са по-умни и по-кадърни от 99-те процента плебс и няма да бъдат сварени жаби.
              Мислят си, че ще им се размине...
              Пожелавам им го.
              Last edited by 77; 22.06.2015, 23:11.
              Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• 1. Твоята "отрицателна лихва" е еквивалент на данък с функция да обезценява „ст-тта в ръцете на хората“, които държат тези пари.
                2. Твоята валута по нищо не се различава от обикновената фиатна такава, освен с това, че ще се обезценява по някакво правило.

Независимо от всичко това инфлацията не може да бъде спряна. Когато някой от стопанските агенти не е доволен, просто ще повиши цените... инфлацията не може да се нулира. Флуктуациите са непреодолими.
                Сега нека да ти се обясни другото с примери, защото е явно, че това, което предлагаш, е далеч от ефективното и, че не решава никакви проблеми.

1. Приемаме първо, че вкарваме твоята система в употреба като взимаш от бизнеса 500 млн. лв. и ги дадеш на хората да ядат и да пият
                http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...434996740b.jpg

Това трябва да го вземеш в предвид... Зад всяка стотинка стои нещо.
                P.Q = M.V
                Сега ето какво ще стане, когато се въведе твоята валута.
                http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...434996807k.jpg
                Сега се абстрахирай от паричния свят и не гледай какво става там с парите, защото парите са хартийки, и мисли малко с разума си.
                Ти даваш на всеки човек по 1 лев на ден. Най-вероятно този човек ще си купи хляб, защото с този 1 лев, който се обезценява няма да му се ще да натрупа за нещо друго.
                Ако пък приемем, че имаме семейство от 3-ма души най-вероятно точно с тези пари те ще си купят хляб и лютеница или каквото и да е днес на ст-ст от 3 лева и при всички положения ще е за храна най-вероятно, а и дори да е болтче или гайка няма значение.
                Сега помисли какво ще стане. Те ще си купят с твоите пари хляб и лютеница, а обикновената фиатна валута ще си я оставят за други покупки, които покупки изискват някакво натрупване, или изискват повече средства и в чакането да се натрупа криптовалутата ти, хората просто няма да искат да губят от отрицателна лихва върху нея и затова ще гледат да се отърват от нея, затова приемаме, че ще купуват хляб и лютеница.
                Сега те веднъж са намалили консумацията на хляб и лютеница от фиатните пари и веднъж са увеличили консумацията на хляб и лютеница от криптопарите (защото няма логика да купуват хляб и лютеница два пъти, хората не можеш да ги угояваш), а стоките в икономиката не се увеличават, нито се потребява повече хляб и лютеница.
                Т.е. получаваме „ефекта на нищото“
                Т.е. не можеш да направиш хората прасета и да ядат повече отколкото вече ядат. Т.е. това потребление не създава стимули за производството. Нищо не стимулираш и увисваш.
                От отрицателна лихва не се избива, защото парите може и да се олихвяват в твоята глава, ама хлябовете не се олихвяват.
                Ако хората потребяваха повече хляб и лютеница и то местна!, тогава местните производители щяха да произвеждат повече хляб и лютеница, защото щяха поради натиск от потреблението да купят машини и оборудване за производство, щяха да се построят повече мелници, щеше да се обработва повече земя и щяха да се наемат повече хора. ( а това си е и чисто на теория, докато на практика това е по-възможен вариант само в някаква зараждаща се икономика – т.е. пак нищо при нас )
                Но има и други проблеми като например това, че отвореността на всички национални икономики нараства драстично и вече няма смисъл да се разчита на политики за усилване на потреблението, тьй като парите, които се харчат няма да стимулират нашата, а чужди икономики. Т.е. с нарастване на потреблението от твоите пари за хляб и лютеница, ще се изнизва повече от фиатната валута навън просто, защото хората ще имат повече от нея за други вносни покупки (тьй като вече си потребяват твоята за хляб и лютеница), а за да се определи точно колко ще е вноса от 1 левче трябва да се погледне каква е пределната склонност към внос на една икономика, но нека не се занимавам с тези неща.
                Ами да ти покажа, че действително икономиката ни става все по-отворена за света.

Доказателства:
                http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...434996910p.jpg

Вносът и износът отиват натам, че ще подминат потреблението. (върти обороти икономиката)
                Вносът расте драстично и износът също... това означава да конвергират все повече националните икономики, и стимули чрез потребление на национално ниво, все по-малко могат да създават производството.
                Т.е. голяма част от това, което уж ще ползваш за стимул ще си отива навън.
                Така става ясно, че с тия 500 млн. почти нищо не правиш. Какво говоря... абсолютно нищо по отношение на стимули за местната икономика.
                И не само това, но да видим от другия край на монетата какво има. Да... като ги вземеш от бизнеса с данъци... генерираш ефект на изтласкването. Макар и с 500 млн., които бизнеса ще понесе, ефекта си съществува колкото и да бъде малък.
                Първо тласкаш бизнеса към сивата икономиката (Крива на Лафер). За различните страни различно, но за България давам хипотезата, че културата е ниска и повечето ще имат стремеж да укриват след увеличаването на данъците.
                Възможно е да имаме съкращения в бизнеса или дори фалити на производства, които ще станат нерентабилни, заради натиска върху тях посредством данъците. Може и да нарастнат производствените цени...
                Всичко това води до един негативен ефект.
                Какво правим ?
                А между другото има ли разлика между фискалната политика и това, което си намислил.... така като гледам няма абсолютно никаква. Тогава защо мислиш, че ти ги обяснявам тия неща ? За да се убедиш, че това което искаш като резултат може да го получиш и посредством фискалната политика от сегашната система, ако малко напънеш сивото вещество, трябва да се досетиш... а ти ще дадеш още много милиони за осъществяването на подобна система, която вече както ти обясних не носи нищо различно от сегашната.
                Ще затормозиш икономиката и това е. Ще станем по-бедни. Ще затрудниш икономическия растеж.
                Политика на увеличаване на трансфери, социални помощи и тем подобни... това е нещо, което пречи на нашата икономика.
                Изводи:
                1.Ако дадеш на хората по този начин, ще стимулираш външни икономики и дори да стимулираш местни ефекта ще е минимален
                2.Затормозяваш бизнеса и създаваш по-големи спирачки за растежа
                3.В съвременна България имаме сериозен дефицит на средства за изплащане на пенсии, тьй като системата е от разходно-покривен тип. Това означава, че една част се покрива посредством удръжките от заплатите на работна сила, а друга част от останалия бюджет на правителството.
                4.Поради демографски проблеми ще се увеличи населението над 65г. и ще намали трудоспособното под 65г. Това непосредствено води до увеличаване на разходите за здравеопазване поради болести и старост.
                5.Всички тези разходи вече създават проблеми на страната...
                6.Искаш ли да създаваш още такива разходи за нищо ?

Ако не разглеждаме въпроса само от икономическата му страна, но и от морално-етичната трябва да имаме някакъв оптимум при натоварването на домакинствата и бизнеса. Този оптимум се определя въз основа на някакви критерии за справедливост, които обществото приема, а не каквито ти приемаш... Т.е. твоето мнение е без значение по отношение на цялото и е единствено от значение доколкото ти си част от цялото. Така че на теория... ако... ако... ако е хубаво нещо, но на практика, няма как.
                В този смисъл ще кажа нещо, което като идея е прекрасно стига да може да можем да се доближим до него като резултат.
                "Общественият оптимум (най-доброто състояние на кономиката) се проявява там, където актуалната граница (крива) на възможната полезност се допира до най-високо разположената крива на общественото безразличие."
                Идеята, която стои зад този израз е изключително правилна и чак, когато я разбереш и знаеш всички необходими настройки за постигнеш оптимума и можеш да си представиш до какво води всяка една промяна в икономическата система, тогава започни да даваш такива идеи, за да бъдат премерени ( 7 пъти мери и 1 път режи). Защото първо трябва да познаваш икономическата система, защото тя е главозамайващо сложна, с изключително много връзки, тя се охарактеризира и с други качества като вероятностност, динамичност ит.н....
                Имаш хиляди компоненти, за които преди да се дава идея за „Нова финансова система“ трябва да се премисли.

Твоята идея в това отношение е пълна трагедия.
                Last edited by Патриарх; 23.06.2015, 00:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
                  Да, ще може! Няма как да ограничим хората какво да пазаруват и какво не! Разбирам ,че ме питате за вторичния пазар който най-вероятно ще се създаде от тази ситема.
                  Под вторичен пазар разбирам момента в който хората ще започнат да се презапасяват с цел складиране на крипто в ликвидна стока!
                  Този момент ще дойде обаче едва когато нуждите на обществото са задоволени и ситемата функционира достатъчно добре и достатъчно дълго време за да може да се вдигне базовия доход.... но тогава ще се е намалила и отрицателната лихва, което прави складирането на ликвидна стока излишно до някаква степан. Естествено такъв феномен ще има и не съм убеден дали изобщо трябва да се борим с него , защото това се явява едно изпреварено потребление което първоначално ще е създало инфлация а в последствие ще създава дефлация! Общо взето базовия доход и отрицателната лихва трябва много прецизно да се регулират за да не докараме икономиката до доброволна преватизация Това всичкото е в една изключително далечна перспектива в която ние с вас едва ли ще сме живи.... но като цяло моята визия свършва до там... разклоненията в политиката и икономиката стават прекалено много за да могат да се мислят конкретно! Имайте в предвид ,че и технологията ще е на съвсем друго ниво... както и обществото, което едва ли ще се движи от парите като основа на ценностната система! В по близка перспектива тази система ще ни спаси от войни и революции , от кризи и бедност!
                  Значи аз получавам 5 лева киберпари. Купувам бързо цигари в държавата влизат веднага 4 киберлева под формата на киберакциз и кибер ДДС и въшки, като реални левчета.Какво правим? Непушачите и те ще почнат да купуват акцизни стоки, вместо хляб за един лев и 50 киберстотинки. Ще ми продават цигарите по 4 лева, защото аз ще продължавам да пуша по 2 кутии.... Ще се налага да купуваме с киберпари киберасфалт за магистралите на Бойко

Коментар

Още един въпрос. С този кибер лев, ще може ли да се пазарува алкохол? А цигари?
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      Още един въпрос. С този кибер лев, ще може ли да се пазарува алкохол? А цигари?
                      Да, ще може! Няма как да ограничим хората какво да пазаруват и какво не! Разбирам ,че ме питате за вторичния пазар който най-вероятно ще се създаде от тази ситема.
                      Под вторичен пазар разбирам момента в който хората ще започнат да се презапасяват с цел складиране на крипто в ликвидна стока!
                      Този момент ще дойде обаче едва когато нуждите на обществото са задоволени и ситемата функционира достатъчно добре и достатъчно дълго време за да може да се вдигне базовия доход.... но тогава ще се е намалила и отрицателната лихва, което прави складирането на ликвидна стока излишно до някаква степан. Естествено такъв феномен ще има и не съм убеден дали изобщо трябва да се борим с него , защото това се явява едно изпреварено потребление което първоначално ще е създало инфлация а в последствие ще създава дефлация! Общо взето базовия доход и отрицателната лихва трябва много прецизно да се регулират за да не докараме икономиката до доброволна преватизация Това всичкото е в една изключително далечна перспектива в която ние с вас едва ли ще сме живи.... но като цяло моята визия свършва до там... разклоненията в политиката и икономиката стават прекалено много за да могат да се мислят конкретно! Имайте в предвид ,че и технологията ще е на съвсем друго ниво... както и обществото, което едва ли ще се движи от парите като основа на ценностната система! В по близка перспектива тази система ще ни спаси от войни и революции , от кризи и бедност!
                      www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Още един въпрос. С този кибер лев, ще може ли да се пазарува алкохол? А цигари?

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
                          Ако продължавате да поствате постоянно едно и също, ще заключа темата.
                          Цензура ли усещам или просто трябва да пусна отделна тема с въпроса си ? който между другото е част от тази тема!
                          Как е правилно по устав ? Щото спамерите не говорят по същество и избутват темата към някакви небивали глупости! Кой е крив тука ? Аз че искам да водя дискусия или биоботовете които гледат да съсипят дискусията ? Закачете ми въпроса да седи винаги на топ-а като последен пост и няма да го поствам непрекъснато за да напомням какво точно обсъждаме в темата!
                          Или това си е цензура.... защото Аз не виждам точно на кого преча АДМИНИСТРАТОРЕ ?

Или темата ми Ви се вижда маловажна...

п.п
                          или Имхотеп Ви е работодател...
                          Last edited by allximika; 22.06.2015, 21:34.
                          www.moneyofthefuture.com

Коментар

• Ако продължавате да поствате постоянно едно и също, ще заключа темата.
                            रादोस्त

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ
                              И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
                              Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и ги поставя в борд, с тях емитира същото количество КриптоЛевове и започва всеки ден да дава по 1 КриптоЛев на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
                              Това е по един безплатен хляб на човек на ден!
                              Естествено по натам като се види ,че системата работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн. Потреблението продължава... излизаме от кризата и влизаме в новия световен ред!
                              Това може да се случи само с 500 милиона... смешни пари дори и за България!

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Това го пускаш за 21 път.
                              За ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ПЪТ!

Безплатен хляб НЯМА!
                              Безплатен хляб НЯМА!

Гигов , за този който получава хляба без да го е платил, хляба се явява безплатен!Друг е въпроса ,че хляба се плаща от бизнеса и това е темата която дискутираме тук.... хубаво е да крещиш но още по хубаво е да си информиран преди да крещиш за да не изглеждаш смешен!
                              А най-хубаво е преди да се обаждаш в една тема да си я прочел цялата преди това!
                              www.moneyofthefuture.com

Коментар

• БЕЗПЛАТЕН ХЛЯБ
                                И сега по темата! Ще дам пример как всеки Българин ще получава по един безплатен хляб на ден.... предизвиквам всеки икономист да ми докаже ,че греша! Предизвиквам и всеки трол да ми докаже ,че един безплатен хляб на ден за всеки Българин е лошо и вредно нещо!

Ето ви примера:
                                Утре държавата отделя 500 МИЛИОНА (0.5 милиарда) и ги поставя в борд, с тях емитира същото количество КриптоЛевове и започва всеки ден да дава по 1 КриптоЛев на всеки пълнолетен гражданин... задължава бизнеса да ги приема със закон! Слага такса осребряване на крипто 20% само за фирми и след платени данъци! Забранява на хората да осребряват крипто. Облага цялото налично крипто в системата с 1% (ЕДИН ПРОЦЕНТ) отрицателна лихва дневно!
                                Това е по един безплатен хляб на човек на ден!
                                Естествено по натам като се види ,че системата работи ще вдигнем базовия доход или ще намалим отрицателната лихва, като изтеглим още пари от фиатната система и ги вкараме в крипто системата.... И запомнете, на 1000 ден приблизително държавата ще изхарчи и последната стотинка която има от тези 500 милион, но на 1001 ден ще вземе 1% от тях, защото те всички ще са в бизнеса... ще вземе 5 000 000 лв. и ще раздаде по 1лв. на 5 000 000 Българи! 1002 ден е същия като 1001 ден.... и тн. Потреблението продължава... излизаме от кризата и влизаме в новия световен ред!
                                Това може да се случи само с 500 милиона... смешни пари дори и за България!

Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                                Кажи ми как всички хора всеки ден ще си харчат този лев.
                                Не знам защо ми изтриха мнението за мерака ама още едно време са го казали, едно е да искаш (държавата емитира крипто или квито и да е), едно е да можеш (да изхарчиш 1лв всеки ден) и трето да го НАПРАВИШ.
                                Поне 20% няма успеят да го направят - какво става с техния лев?
                                Добре... хубаво питаш, но защо не прочетеш първо цялата концепция ? Там е обяснено.... Ако днес изхарчиш само 0.5 от твоя Лев, утря пак ще имаш 1 лв. а тия 0.5 са твой лични пропуснати ползи! Естествено когато системата заработи можем да разрешим натрупване в личната сметка но ще я облагаме и нея с отрицателна лихва за да стимулираме потреблението а не капитализацията! Държавата не губи от това ,че някой няма да си изхарчи базовия доход!

"Аз само да попитам, защо хлябът няма да започне да струва 1 лев и 50 криптостотинки?"
                                Хляба може да започне да струва и 1 криптолев и 50 стотинки.... все тая... държавата не губи! Парите са въртят а конкуренцията ще го регулира сама... невидимата ръка на пазара както казват икономистит

"Бе един луд тук се ебава с форума, също както един преди време с ник 'алхимика', после го баннаха.

Абе май е една персона това"
                                Гледам си започнал да се обаждаш само след като някой е вдигнал темата... това ли са новите инструкции на господаря Сорос ? "Ще спамиш без да рекламираш!"
                                С всеки мой отговор към теб ще цитирам господаря ти.... мисля ,че скоро ще ти заповядат да не се месиш! Но господаря ти е добре дошъл да обсъдим едно бъдеще в което да има място за всички... а не както той твърди ,че "бъдещето не е за всички"! Моята система е бъдещето... това е икономиката на Гезел ъпдейтната за нуждите на 21 век и с технологиите на 20 век!
                                www.moneyofthefuture.com

Коментар

Working...
                                X