Здравей, Алхимик!
Уикендът ударно е "избутал" темата ти на втора страница, въпреки твоя отговор, а аз започнах да разсъждавам дали пък това не е знак свише към мен, че не аз съм подходящият партньор за разговор
Не съм ти чел сайта още.
Ще коментирам кратко отговорите ти и ще давърша с едно много общо изложение.
Дотук всичко е ясно и нямам викакви допълнителни въпроси или коментари.
Оттеглям хипотезата си за криптобанкнотата.
Остава само един регистър с данни и алгоритъм за неговото управление.
Следва да се самокоригирам. Първоначално смятах, че за да придобие право на вземане към търговеца, гражданинът следва да получи заверка, която да е отразена в личната му карта. Затова казах: първо кредит, което би следвало да значи, че картата му се заверява с преведената сума. После следва: дебит, което значи, че от картата наличността отива към с/ка на търговеца. Това не е необходимо. Водещ ще е държавният регистър. Картата е следство за достигане до регистъра и ползване на съответната услуга.
Важно! По-широкото приложение предполага по-висока "стойност".
----------------------------
Детайл, който ще се изчисти. На този етап не е важен.
Да, отказах се от идеята си за криптобанкноти!
Ясно е вече! Доста е подходящо това обяснение за разбиране на идеята с въвеждането на фигурата на "нотариуса".
Общото изложение ще направя в един отделен, финален пост, който ще изисква повече време и внимание.
Уикендът ударно е "избутал" темата ти на втора страница, въпреки твоя отговор, а аз започнах да разсъждавам дали пък това не е знак свише към мен, че не аз съм подходящият партньор за разговор
Не съм ти чел сайта още.
Ще коментирам кратко отговорите ти и ще давърша с едно много общо изложение.
Първоначално изпратено от allximika
Разгледай мнение
Не разбирам за технологията или за принципа ме питате ? Не се обезценява и не губи стойността си.... 0.1% от стоиността се връща в държавата. Парите се преразпределят сами!
Остава само един регистър с данни и алгоритъм за неговото управление.
Това не го разбирам „ Веднага кредит, веднага след това дебит по картата и получава 1 хляб?“
Потребителя плаща в обекта все едно е с банкова карта в която има само 2лв.
Естествено банките веднага ще видят ниша за бизнес... ще искат да "закачат" към криптосметката и сметка на банката.... за да може потребителя когато плаща с криптокарта и криптото не е достатъчно за да покрие цялата сметка, вместо да вади друга карта или кеш, разликата автоматично да се взима от банкова сметка. Естествено точно тук е ролята на държавата да прецени колко ще взима от банките за това че им предоставя опция да вържат банкови сметки към криптосметки!!!
Потребителя плаща в обекта все едно е с банкова карта в която има само 2лв.
Естествено банките веднага ще видят ниша за бизнес... ще искат да "закачат" към криптосметката и сметка на банката.... за да може потребителя когато плаща с криптокарта и криптото не е достатъчно за да покрие цялата сметка, вместо да вади друга карта или кеш, разликата автоматично да се взима от банкова сметка. Естествено точно тук е ролята на държавата да прецени колко ще взима от банките за това че им предоставя опция да вържат банкови сметки към криптосметки!!!
9. Гражданинът има/няма право да се разплаща с държавата с криптолева по свои задължения?
Това трябва да се смята... на мнение съм ,че е редно да се приема частично криптолев за данък само от гражданите за да ги стимулираме да приемат крипто под формата на заплата от бизнеса, понеже на тях не им е вменено задължението да приемат крипто както е вменено на бизнеса... следователно, те трябва да бъдат стимулирани.
Това трябва да се смята... на мнение съм ,че е редно да се приема частично криптолев за данък само от гражданите за да ги стимулираме да приемат крипто под формата на заплата от бизнеса, понеже на тях не им е вменено задължението да приемат крипто както е вменено на бизнеса... следователно, те трябва да бъдат стимулирани.
----------------------------
9. Търговецът акумулира криптолева и има право да се разплаща с тях с други търговци и с държавата?
Всички ЮЛ са длъжни да приемат крипто без значение от кого... ЮЛ ,ФЛ или държавата.
За държавата е въпрос на смятане и на много мислене.... дали и кога. Ако обема крипто е малък можем да минем и без да ги даваме на държавата, но когато обема нарасне ще трябва да се приемат. като държавата ще преценява по кое перо се преразпределят на мига.
Всички ЮЛ са длъжни да приемат крипто без значение от кого... ЮЛ ,ФЛ или държавата.
За държавата е въпрос на смятане и на много мислене.... дали и кога. Ако обема крипто е малък можем да минем и без да ги даваме на държавата, но когато обема нарасне ще трябва да се приемат. като държавата ще преценява по кое перо се преразпределят на мига.
10. Попадналата обратно в държавата дигитална банкнота на криптолев се нулифицира?
Не, държавата разплаща свои задължения или вдига базовия доход
Това го обсъждаме ако заложим в настройките на системата , държавата да приема крипто!
Не, държавата разплаща свои задължения или вдига базовия доход
Това го обсъждаме ако заложим в настройките на системата , държавата да приема крипто!
Не, в началото държавата не трябва да приема криптовалутата от бизнеса. Обема на крипто трябва да е достатъчно малък за да не е проблем парите да седят в обръщение на ниво бизнес-бизнес. Бизнеса може да предложи на персонала частично плащане в крипто но държавата не задължава ФЛ да го приемат!
Настройките които позволява тази система са много финни и в основата на нейния успешен старт са верните такива. В началото системата трябва да се разглежда като договор между бизнеса и обществото в който договор държавата изпълнява само ролята на нотариус като предоставя технологията на държавната криптовалута.
Настройките които позволява тази система са много финни и в основата на нейния успешен старт са верните такива. В началото системата трябва да се разглежда като договор между бизнеса и обществото в който договор държавата изпълнява само ролята на нотариус като предоставя технологията на държавната криптовалута.
Общото изложение ще направя в един отделен, финален пост, който ще изисква повече време и внимание.
Коментар