Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Точно от това има нужда за да стане дискусия, но ако от мненията бълва, злост, злоба и завист - никой не печели, най-малко ти!
Както и да е - Пирамиди е имали и винаги ще има. Но именно натрупания Житейски Опит позволява на Човек да взима правилни решения (не само инвестиционни). Спомням си пирамидата която даваш за пример - беше 1990 или 1991 г. Имах 3 съседчета бяха луданали, аз им викам пирамида е бе момчета, те викат не е ..... Всичко приключи една вечер когато Благовест Сендов излезе в телевизията (мисля беше по Всяка Неделя) и каза че е прамида, всичко се срути на следващия ден. После тези съседчета дълго го псуваха (Благовест Сендов) щото си мислеха че той е виновен че са загубили пари ....
Както и да е - как се запалих по Биткоина? Беше между Рождество Христово 2013 и Нова Година 2014 и нямах много работа и си викам - тез бай приятели (политиците) си ни еβат отвсякъде!!! Нашето поколения нито пенсия ще вземе, нито нищо!!! Златото си е Злато ама що не взема да пробвам и с Биткоина - да вкарвам в системата 10$ на месец (около 0.05 Биткоина по това време) пък ако се разработи и има бъдеще - добре дошло, ако изчезне ще загубя там нещо, но няма да е много. И купих си една карта (Sapphire R7 260X) за около 200 лв. и я сложих на един стар комп. дето го бях взимал на сина 2008 г. (между другото на този комп и в момента имам 2 карти кото копаят). По това време копаенето въобще не беше доходно - това което се изкопаваше, горе-долу покриваше разхода за ток, но си вкарвах около 0.05 БТЦ в системата - т.е. все едно тока го превръщах в Биткоини. Преди около 2 години нещата почнаха да се променят! Излезнаха нови алгоритми и полека, лека доходите почнаха да се качват - аз вече бях понатрупал опит, знаех къде да гледам за нови монети и в едим момент, след като излезна Етерума започна БУМА На Копаенето с Видеокарти. Може би съм един от първите 10 в България които започнаха да копаят Етерум и в началото се печелеше страшно!!! Вече отдавна съм си избил и инвестиции и ток за години напред.
Ако трябваше сега обаче да се "хващам" с копане бих се замислил сериозно и може би щях да расъждавам като Вас (Скептиците), но от моя гледна точка Криптовалутите са Възможност, която се появява в Човешкия Живот само веднъж!!!
П.С. Единствено съжелявам че продадох първата си карта за 90 лв. трябваше да да си я пазя и да я топна в една Златна Баня!!!
Коментар