IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение
    Такам, след вчерашния спад възстановяването нещо не върви добре, какво следва от тук нататък? Дали ще продължи възходящия тренд и биткойнът ще продължи нагоре или ще има нова корекция вече под нива от 40 к и спукване на крипто балона? Според мен лично нещата са на кантар и не се наемам да прогнозирам или да действам. Как мислите по-големите умници тук, какъв е най-вероятния сценарий?
    Виж линка дето постнах по-долу. Според мен пикът ще е есента. В миналите бичи пазари на БТК имаше по 4-5 корекции от по 25%+ процента преди почването на мечия пазар. Засега само 2 големи корекции след пробиването на предишния пик.
    Разбира се - мое мнение. Риск има и вс си знае

    Коментар


    • +100

      Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
      Ако вникнеш в това написаното от самият теб изречение,ще разбереш защо т.н.от теб тролове гледат с недоверие на биткойна.Но няма как да осмислиш написаното от самият теб.Разясни какво точно означава "да си ги копаш и да продаваш на други ентусиасти",а тия другите да го продават на други ентусиасти и така до кога?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
        Mateev, мноо съм боса. Моите крипто са в Exodus? В опасност ли са там?
        На теория Exodus е стабилен и надежден портфейл, в който уж Private Key-йовете са твоя лична собственост и никъде не се копират. Да, ама това е по волята и по доброто желание на самите програмисти. Със същия успех утре те могат да ти откраднат всички Private Keys и после да се оправдаят, че уж някой им е изхакнал софтуера. Бас ловя, че ако им изчетеш общите условия на публичния им безплатен лиценз, ще откриеш неща, които няма да ти се харесат. Например че те не носят никаква отговорност, и ти доброволно си се съгласила с това.

        И аз използвам Exodus, защото е добър, но го ползвам основно за трансфер между различните койни, и за съхраняване на дребни суми. Основните ми суми обаче стоят в Bitcoin Core Wallet, и освен всичко друго този Wallet е криптиран и заключен с парола. И последно - койните ми са разбити в няколко Wallet-а, които физически не присъстват в нито един онлайн компютър.

        Трябва да разбереш едно - твоите койни присъстват физически в блокчейна, но собственоста върху тях е твоя само и единствено ако си опазиш от открадване твоя Private Key. Ако не го опазиш - губиш и собственоста върху койните. Затова си струва човек да е малко параноичен в това отношение и да предприеме мерки за опазване на този Private Key.

        Та първото ниво на глупост е да не си пазиш Private Key. Второто ниво на глупост е да ползваш някакъв външен софтуер, който да се кълне, че Private Key е твой (напр. всички видове външни Wallet-и). Да ама какво прави този софтуер и дали не ти е копирал Private Key - това никой не го знае. И третото ниво на глупост е да си дадеш койните на някой друг под контрола на неговия Private Key, и той да се кълне, че койните ти са на сигурно място. Напр. всички видове борси, сайтове за групово копане, Bet сайтове и т.н.

        Всичките тези сайтове от криптоиндустрията може днес да ги има, а утре да ги няма, и с тяхното изчезване изчезват и твоите койни. Със същия успех можеш да изхвърлиш парите си през балкона на някой циганин, който се кълне, че парите ти са на сигурно място и ще ти носят доходи за в бъдеще.
        Last edited by Mateev; 27.02.2021, 14:54.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от monopola


          Каквото и да съм копал, бързо бързо съм го превръщал в Биткойн. В случаите, в които не съм го правил веднага, после съм съжалявал. Например Монеро-то ми го откраднаха, а BURST-а го прехвърлих към Биткойн чак когато загубих половината от стойноста му.

          С левкойна беше един бъзик - изкопах 6000 койна за 24 часа и се отказах, а после в биткойн форума се бъзикахме със създателя му, давайки му пример с моите 6000 койна колко е лабилна мрежата му и как никой не се занимава с копане, а камо ли с покупко-продажби.
          Last edited by Andi11; 27.02.2021, 14:39.

          Коментар


          • Mateev, мноо съм боса. Моите крипто са в Exodus? В опасност ли са там?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

              Щото има форк на 1ви Март. Ти уж го следиш, може ли така да питаш?
              как реши че го следя. Гледам графиката чат пат. Ако на това му викаш следене.... И как ще се отрази тоя форк на кардано? Ще падне ли след него?

              Коментар


              • Такам, след вчерашния спад възстановяването нещо не върви добре, какво следва от тук нататък? Дали ще продължи възходящия тренд и биткойнът ще продължи нагоре или ще има нова корекция вече под нива от 40 к и спукване на крипто балона? Според мен лично нещата са на кантар и не се наемам да прогнозирам или да действам. Как мислите по-големите умници тук, какъв е най-вероятния сценарий?

                Коментар


                • Повечето криптоманиаци са некомпетентни и не разбират разликата между Биткойн и останалите алткойни. Некомпетентноста им води до серия от ГРЕШКИ, които те не ги осъзнават, че са грешки. Знам го от колеги, които също са се хвърлили в света на криптото, без да са наясно с грешките, които правят. Накратко ще изредя най-важните грешки:

                  1. Дългосрочно съхраняване на алткони, вместо на секундата с изкопаването им да ги преобразуват в Биткойн.
                  2. Съхраняване на койни в борсите, без активно да търгуват.
                  3. Съхраняване на койни в някакви Wallet-и, които не са техни собствени, а на поредния писач на софтуер, който може с поредния ъпдейт да им открадне койните.
                  4. Даване на койни на някакви WEB сайтове, които им предлагат някаква услуга, или дори някакъв начин да реализират допълнителна печалба.

                  Съществува един единствен начин за надеждно съхранение на койните, и той е само ако Private Key-a е при вас, и освен това е дълбоко скрит и криптиран. Дадете ли койни на някой друг, те вече не са ваши, и само можете да се надявате да не ви излъже. Да, ама лъжите и кражбите в криптосвета са масови и често случващи се.

                  Единственият начин да сте подготвени за бърза и надеждна продажба е да поддържате едно или повече копия на програмата Bitcoin Core. Тази програма създава база данни от 350GB и я поддържа актуална, но това е най-малкото зло. Аз лично я имам тази програма на 3 различни компютъра и тя е включена денонощно, за да поддържа базата данни актуална. Освен това програмата с базата данни е сложена на отделни SSD-та, за да мога лесно да ги местя между компютрите.

                  Колкото до самите Wallet-и - съвесем не е задължително те да "живеят" в самата програма. Те са малки файлове с обем няколко килобайта. Слагате някои от тях в програмата само ако искате да направите някаква транзакция. През останалото време те се намират на някоя флашка или SSD, които физически са скрити на място, недостъпно за потенциалните крадци. Няма да ви казвам как и къде се крият, но вие сами можете да се досетите. Само ще намекна, че повечето съвременни смартфони имат NFC четци, а NFC лепенки или карти струват жълти стотинки. Една лепенка, залепена на някоя страница в някоя книга сред стотиците други книги в библиотеката е на практика неоткриваема. Може да се залепи къде ли не по мебели, или дори под плочките на пода или зад гипсофазера на някоя стена. NFC четеца ще я чете през стената/плочката, но един потенциален крадец посмъртно няма как да я откирие къде е. Освен това една парола, която стои само във вашата глава, допълнително ще увеличи надеждноста.
                  Last edited by Mateev; 27.02.2021, 14:57.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                    Що се изстреля Cardano, разбра ли някой
                    Щото има форк на 1ви Март. Ти уж го следиш, може ли така да питаш?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                      Що се изстреля Cardano, разбра ли някой
                      Щото проби историческият връх 1.62 януари 2018, подобно на Етериум преди това. Тук както при Етериум ще се ходи на майната си.





                      Last edited by Todor Sabev; 27.02.2021, 12:02.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение

                        Какво имаш предвид че алткойните са скам? Биткойнкеш по-специално?
                        Всеки един алткойн се създава под благородния предтекст, че е с нещо по-добър от Биткойна, а в действителност той е жалък опит за забогатяване на поредния екип програмисти. Тези програмисти изкопават за себе си първите лесни и бързи койни, и чак тогава пускат мрежата на останалите лапнишарани. Освен това тези програмисти контролират собствените си койни, и могат да си променят софтуера когато си поискат и както си искат.

                        Тоест всеки един алткойн си има физическо лице - лидер, който коли и беси по собствено усмотрение. И това колене и бесене е с една единствена цел - собственото обогатяване за сметка на лапнишараните, каквито винаги има в изобилие.

                        Това е и основната причина хилядите алткойни да се провалят, защото лидера им изчаква койна да натрупа достатъчно пари на лапнишарани, и после си кешира собствените койни, с което срива дадения алткойн почти до нулата. След това изоставя поддръжката на софтуера, защото това вече не му носи никаква изгода.

                        Биткойна може и да не е най-съвършената по параметри криптовалута, но за сметка на това е НАЙ-НАДЕЖДНАТА с огромен потенциал за оцеляване в бъдещето. Причината за това е начина, по който се променят основните му параметри. Този начин е КОНСЕНСУС между всички, който ползват програмата Bitcoin Core. Няма ли консенсус (50%+1), значи няма промяна. От тука идва стабилноста и надеждноста на Биткойна, защото постигането на този консенсус е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА..
                        Last edited by Mateev; 27.02.2021, 12:12.

                        Коментар


                        • Що се изстреля Cardano, разбра ли някой

                          Коментар


                          • За феновете на койна (противниците не ги касае).
                            Мн професионален анализ
                            https://bitcoinuncharted.substack.com/p/uncharted-4

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение

                              Какво имаш предвид че алткойните са скам? Биткойнкеш по-специално?
                              По правилно ще е сам да стигнеш до мнение. Прочети кой и как е създал биткоин кеш. Защо е създаден също е важен въпрос - уж да реши недостатъците на биткоин, само, че просто увеличава размера на блока. Това не е решение, а имитация, защото ако размера на блока просто се увеличава той никога няма да е достатъчен за да поеме транзакциите. Порови се исторически и виж какво правиха създателите на биткоин кеш, всичките има атаки срещу биткоин. Замисли се каква би била разликата, ако се създаде още един биткоин кеш с още по-голям размер на блока, какво ще промени това? Най-важното - децантрилизиран ли е?
                              Мога да отговоря и на готово, но надали така ще си създадеш сам мнение.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                                Kildirim_Bei,


                                Биткоин е различен от всички други шиткоини или айде да ги нарека алткоини, че да не се обидят собствениците
                                Рипъл и биткоинкеш са пълен скам, а додж коин е шега, която поради невежеството на хората все още съществува.


                                Какво имаш предвид че алткойните са скам? Биткойнкеш по-специално?

                                Коментар

                                Working...
                                X