IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• НЕ!!!
    Ако не е измама и наистина доставят "копача" ще е с Китайски Уиндоус .....
    После: "A 90-day warranty is provided starting from the shipping date." ако си го сглобя с компоненти от БГ видокартите са с 3 години гаранция а има и компоненти с 10 г. или доживотна!
    По-добре това (пак от същия сайт) - https://asicminermarket.com/product/...ni-miner-spec/ но отзивите за подръжката са че на практика няма поддръжка! https://bitcointalk.org/index.php?topic=1889984.0

Ако някой иска да скача в "майнинга" най-добре да започне от А и Б. Ако си купиш готов миньор и не можеш сам да го сглобиш, кой ще ти го поддържа после ???
    Иначе нароиха се и по нашите сайтове "тарикатчета" и продават с едно 500-600 лв. горница на копач
    https://www.olx.bg/ad/rig-za-kriptov...tml#a1d7c8297f
    https://www.olx.bg/ad/rigove-za-kopa...tml#a1d7c8297f Сега видях че този юнак иска 10.000 лв. за нещо дето може (ако се появят карти на пазара де) да се сглоби за до 5.000 лв.

П.С. и не съм специалист а най-обикновен, "хоби" миньор.

Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Значи сега е моментът да станете крипто-милионери.

Я вижте какво намерих:
    https://asicminermarket.com/product/...-all-gpu-coin/

Печатница за виртуални пари само за 2700 долара.
    Бай Марине, ти като специалист какво мислиш за това?
    Last edited by marin1; 21.06.2017, 14:21.
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Груев, никога не съм имал акции на Оргахим. Още преди 2007 имах само такива, които редовно плащат дивидент - тогава портфейла ми беше Атера, Каолин, Монбат, Фазерлес, Дружба стъкларски заводи, М+C и още някои, които вече не помня. И аз както много други, не излязох навреме и загубих доста пари. Нямам претенции да съм някакъв гуру, който знае всичко и винаги познава. Признавам, че само малка част от вложенията ми са в биткойн и че от 2 години насам, не съм вкарвал нищо. Напротив, изкарвам от време на време по малко и прехвърлям в други активи. След този рязък скок от началото на годината, ми се струва още по-рисковано да се купува. Такива ръстове са ненормални. Но все още смятам, че инвестицията си заслужава риска за този, който не го е направил досега. И няма нужда да се инвестират хиляди долари за 1 BTC, може да са и $100. Моята стратегия е да поддържам фиксиран процент от портфейла си в койни - една част си стоят в моя порфейл, една част са инвестирани в миньори. Като се качи цената на биткойна, той натежава и продавам малко. Още не се е налагало да купувам, защото от инвестициите в разните облачни копачи все идват още койни, а и разликата трябва да е голяма, за да си заслужава транзакционните разходи. Не твърдя, че е най-добрата стратегия на света, отворен съм и за други, по-добри от моите идеи. Със спекула, скъсяване и маржин търговия не се занимавам и там не ме търси.
      Тези, изтървали биткойна, могат да се насочат към други обещаващи криптовалути, които все още не са толкова скъпи.
      Last edited by Гари; 21.06.2017, 14:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Иначе ето една прогноза и от мен. Аз предвиждам до края на годината, пазарната капитализация на всички криптовалути сумарно да надмине $ 200 милиарда, а през следващата $ 1 трилион. Кои криптовалути ще спечелят най много от това... само може да гадаем.
        Значи сега е моментът да станете крипто-милионери.

Я вижте какво намерих:
        https://asicminermarket.com/product/...-all-gpu-coin/

Печатница за виртуални пари само за 2700 долара.
        Бай Марине, ти като специалист какво мислиш за това?
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Революция, поне според мен, няма как да има. Дали греша - ще видим - 50/50 е
          Тя революцията вече е започнала и дори първите "жертви" паднаха... в лицето на т.нар VC (венчър капитал) инвеститори.

Иначе ето една прогноза и от мен. Аз предвиждам до края на годината, пазарната капитализация на всички криптовалути сумарно да надмине $ 200 милиарда, а през следващата $ 1 трилион. Кои криптовалути ще спечелят най много от това... само може да гадаем.

В момента средно около $ 500 милиона на ден влизат като инвестиции в криптовалутите.
          Last edited by Xman1; 21.06.2017, 13:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Проспунал съм биткойна, когато беше двуцифрени стойности, т.е. пропуснати полза за мен, сега виждам, че яко се помпи и маркетира, т.е. влиза в радара, което за мен значи сигурен краш, тъй като зад биткойна, поне от прочетеното тук, от което се ограмотих (благодаря за което_, няма нищо реално зад него, а само пожелателно мислене. Революция, поне според мен, няма как да има. Дали греша - ще видим - 50/50 е
            Намерил откъде да се ограмотява - от този форум
            Ето ти четиво за ограмотяване: https://docs.google.com/spreadsheets...5sg/edit#gid=0
            Ето ти и една книжка http://www.gbv.de/dms/zbw/830306846.pdf
            Last edited by barbaron; 21.06.2017, 12:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
              Но сега искам да питам от тия нива в момента кой от вас би купил за да си държи спестяванята в биткойн? Едно е като си ги имал на 100 или на 10, но да се говори,че това е виртуално злато е просто смешно.Та в него нямам никаква стойност освен куха спекула.

Относно цените - за мен те са манипулирани. Нито една от борсите не е регулирана, и както надолу супертрейдъра каза огромна част от сделките са фалшиви. Ми ако нямаше регулации да кажем на бфб аз и още някой постояно може да вдигаме цената на даден актив.
              Много точно казано. Каква е цената на тези виртуални шиткойни няма никакво значение, тъй като това не е реален пазар. Нито сделките са реални. Китайските крипто-фараони с фермите като си напечатат малко повече и почват - от единия джоб продават койни, от другия джоб си ги купуват обратно на по-висока цена. С тези анонимни сделки сами си помпят курса и привличат нови зомбита, на които да обират парите.
              Доста хитра схема наистина.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                Груев, да ти кажа, 100% е сигурно, че един ден доларът и еврото няма да съществуват. Не дръж такива измишльотини. Компании като Епъл и Гугъл някой ден ще изчезнат. Така че не си заслужава да се инвестира в тях. Някой ден недвижимият имот, който си купил, ще бъде руини - абсолютно неизбежно е. Много добре знаеш, че няма нищо сигурно в света на инвестициите.
                Не разбирам защо изобщо пишеш в тази тема - искаш да предпазиш мен да не губя пари или убеждаваш себе си, че имаш сериозни причини да не си инвестирал и да не спечелиш пари. Аз не убеждавам никого да прави каквото и да е. Като си толкова убеден в краха на криптовалутите - скъсявай ги и печели.
                Здрасти, Гари,
                много обичам въпроси от сорта на - ти какво търсиш в тази тема?!?!? Ами форум е, има теми, не спамя, не пиша само ъъъп или краш, споделям мнение и търся такова, за да си изградя позиция по въпроса. Проспунал съм биткойна, когато беше двуцифрени стойности, т.е. пропуснати полза за мен, сега виждам, че яко се помпи и маркетира, т.е. влиза в радара, което за мен значи сигурен краш, тъй като зад биткойна, поне от прочетеното тук, от което се ограмотих (благодаря за което_, няма нищо реално зад него, а само пожелателно мислене. Революция, поне според мен, няма как да има. Дали греша - ще видим - 50/50 е

Та конкретно, понеже си съставям позиция по този нов балон (споед мен е балон, според други е съвсем в началото си е яко подценено, като чакат да стане поне милион долара парчето), затова и пиша тук - засега мисля да го шортя, когато пак стигне 3000. Като/ако го направя, ще кажа, пък какво ще се случи след това - каквото сабя покаже. Дотук в темата има няколко типа:
                - копачи, дето са изкарали по 20-на койна (примерно)
                - купили си на 10-20 пъти по-ниска цена
                - зяпачи като мен
                - и един сал Емилио, дето рече, че го е взел лонг на 2450 доларесте

Съвсем ясно е, че първата и втората група са супер бичи - на тях колкото и да им падне, все тая, пак са на плюс - вече давах пример с пирамидите, нали? Там първите печелят и баш ги брига, че били пирамиди - имам не един идвама приятели, дето КТБ за тях е най-великата банка, щото са им давали тлъста лихва, а Цецоу е патриот и родолюбец. как да им кажа, че грешат и аз съм им покрил марафа на тлъстите лихви? Та и тук до голяма степен е така...

П.С. Апропо, без да повдигам стари скелети, но теб те помня като уважаван форумец и бик, особено при Орга на 800 кинта, обаче може и да имам пропуски в спомените, щото нали с Марин си ги мерим кой и откога, та той се обиди, понеже съм си позволил да кажа лоша дума за свети Остап Бендер (а.к.а. Форекс Мастър), дето му отворил очите. То и Цецоу, както вече казах, е светец за доста хора и за себе си те са си прави...

Успех и чакам ниво 3000, за да ти кажа дали съм шортил
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Груев, да ти кажа, 100% е сигурно, че един ден доларът и еврото няма да съществуват. Не дръж такива измишльотини. Компании като Епъл и Гугъл някой ден ще изчезнат. Така че не си заслужава да се инвестира в тях. Някой ден недвижимият имот, който си купил, ще бъде руини - абсолютно неизбежно е. Много добре знаеш, че няма нищо сигурно в света на инвестициите.
                  Не разбирам защо изобщо пишеш в тази тема - искаш да предпазиш мен да не губя пари или убеждаваш себе си, че имаш сериозни причини да не си инвестирал и да не спечелиш пари. Аз не убеждавам никого да прави каквото и да е. Като си толкова убеден в краха на криптовалутите - скъсявай ги и печели.
                  Никой не иска да ви убеди в нищо. Аз даже ви се радвам,че сте направили пари от това нещо, защото сте влезнали от рано. Но сега искам да питам от тия нива в момента кой от вас би купил за да си държи спестяванята в биткойн? Едно е като си ги имал на 100 или на 10, но да се говори,че това е виртуално злато е просто смешно.Та в него нямам никаква стойност освен куха спекула.

Относно цените - за мен те са манипулирани. Нито една от борсите не е регулирана, и както надолу супертрейдъра каза огромна част от сделките са фалшиви. Ми ако нямаше регулации да кажем на бфб аз и още някой постояно може да вдигаме цената на даден актив.

Относно биткойна - трябва да си абсолютен найвник да смятате,че зад биткойна седи някакав си Сатоши матоши, насакото яката и нз си кой. Този човек е една илюзорна фигура, Правиха къп разследваня да го намерят и се оказа,че не бил японец, а австралиец, после нз си какво. Моята теория е,че това е проект на службите било то ЦРУ било някоя друга и защо смятам така: тези служби не се финансират директно от бюджета на дадена страна,а чрез мръсни операции било то от наркотици,оръжя и други. А каква по-лесна печалба от създаване на койна и продажбата му на разни балъци, защото в момента трябва да си голям балък да купиш на тези цени. Пак казвам едно е на 10 или 50 или 100. С две думи те разменят някаква виртуална монета срещу реални пари и така се финансират чисто и в голям мащаб.

Когато се стигне до момента на световна виртуална валута, то тя ще бъде регулирана от централните банки, мвф и нз си още кой. Нали не вярвате,че разни сатошовци ще определят и ще печатат те парите.

И в крайна сметка аз пак ще попитам КОЙ ОТ ВАС СИ КУПИ БИТКОЙН НА ЦЕНА ДА КАЖЕМ ОТ 1500 НАГОРЕ? Повечето от тук пишещите които имат от този койн го имат и търсят нива на продажба на разни балъци, или ще го държът още за по-висока цена, но кой от вас е купил?

Коментар

• Груев, да ти кажа, 100% е сигурно, че един ден доларът и еврото няма да съществуват. Не дръж такива измишльотини. Компании като Епъл и Гугъл някой ден ще изчезнат. Така че не си заслужава да се инвестира в тях. Някой ден недвижимият имот, който си купил, ще бъде руини - абсолютно неизбежно е. Много добре знаеш, че няма нищо сигурно в света на инвестициите.

Коментар

Много разумни въпроси и ти благодаря, че се опитваш да върнеш темата към някаква конструктивна дискусия, каквато напоследък наистина липсва. Когато преди няколко години направих първата си инвестиция в биткойн, не съм си мислил изобщо да копам или да спекулирам. За мен това беше алтернатива на фиатните валути, които постоянно и умишлено се обезценяват. Тогава мислех, че има 10% шанс биткойнът да се превърне в новата световна валута, което би донесло печалба от поне 100 000%, така че залогът си заслужаваше. Сега, 3-4 години по-късно, нещата ми изглеждат различно. Биткойнът може би си е подобрил шансовете до 20%, защото е станал много по-разпознаваем и употребяем. Цената се е покачила много и потенциалната печалба е вече не 100 000%, а 10 000%, но все още си заслужава. Вече е напълно ясно, че биткойн има много недостатъци и не може да бъде ЕДИНСТВЕНАТА криптовалута. Бавните и скъпи транзакции са факт и това нещо едва ли може да се коригира в достатъчна степен. Междувременно обаче са се появили множество други криптовалути, които се опитват да коригират тези недостатъци. Или развиват криптовалутите до някакво следващо ниво. Например Dash е замислена като средство за мигновени плащания, Etherium - за P2P инвестиране и т.н.Има и няколкостотин, в които няма нищо особено и новаторско, така че са обречени на изчезване.
                      Възможното бъдеще, както го виждам аз: Също както сега има много валути, но 5-6 са общоприети, ще съществуват няколко криптовалути - разпознаваеми и използваеми. Биткойнът е нещо като виртуално злато - много рядко се използва като разплащателно средство, служи повече за съхраняване на стойност. За ежедневни нужди, търговия, инвестиране и др. се използват 3-4 други, едва ли повече. Които се котират към биткойна и фиатите. Кои ще са те, не се наемам да прогнозирам. Сега се появяват, има още много дълъг път докато станат разпознаваеми и широко използваеми. Все още има голям шанс това никога да не се случи, правителствата да се обединят, да поемат курс на война с криптовалутите и да ги унищожат. Ако навсякъде по света използването им е криминализирано - край. За да имат бъдеще, трябва поне една голяма държава да ги подкрепя, поне мълчаливо, оставяйки ги сами да се развиват.
                      Копането на койни е бизнес, който има още няколко години живот. Съвсем не е толкова лесно колкото описват някои тук, нито толкова печелившо.

Проблемът със сигурността на сделките, който посочи Супертрейдъра, може да се реши много лесно с излизане от анонимност. Няма пречки аз или търговецът да декларираме един или повече криптоадреси, които са наши и да ги използваме за плащанията и сделките си. Най-вероятно за търговците това по някое време ще стане задължително. За НАП ще стане много лесно да следят оборотите . А не пречи да имаме още някой адрес, който само ние си го знаем.
                      Много хубав пост с няколко много големи проблема в него, които койн феновете подминават като малка гара:

1. Засега койните растат само и единствено защото се спекулира с тях с мисълта - турил съм 500-1000 лева (примерно), баш ме брига дали ще ги загубя, ама ако спечеля, направо си е евало майката от проценти печалба. Ставам новият Рокфелер и всички на село ще ми гледат само сянката, гиди мутри прости Дори виждам, че и сега пак поддържате тази теза - нямало да има 1000 пъти ръст, само 100 пъти щял да е - е, айде, няма нужда, а

2. Викате, че сега гледах интервю и на някакъв льольо, че сте щели да убиете банките - малиии, честно, ама това наистина ли го вярвате??? Умни хора, икономисти, айде за индЖинерчетата и ИТ-тата е ясно - те и сами не могат да осъзнаят какви нереални пари вземат, така че фантазиите им летят.

Офтопик - вчера срещам едно приятелче, бивш съученик, не го бях виждал едно 10-на години - доста посредствено момче беше, но някак изкласи някаква ИТ специалност във Варна с 300 зора. Сега ми вика - ти мен като ме гледаш. зле ли съм - тегля една майна на роботодателя и после 10 други се избиват за мен - то бива да хвърчиш из облаците, ама това е върхът! Че ако не се бяха случили поредица от щастливи случайност, индЖинерите и ИТ-та сега ряпа щяха да ядат - най-много безработни през 90-те имаше именно сред инжинерите, но да не отплесвам. Та с койните е същото - дал Форекс мастъра 100 прогнози, познал една по случайност, и айде, вече е невероятно велик! Ми да е жив и здрав, ама чак пък толкова славославене...

3. И к'во, биткойна щял да е виртуалното злато - буахахаха, е, тук наисъина се разсмях - как ще е виртуално злато нещо, дето скача с по 10% на ден нагоре-надолу? Че щяло и стойност да съхранява - мани, мани, не е истина

4. Пак стигаме до основните проблеми - една валута за нищо не става, затова ще си направим милион валути и ще си търгуваме. Една за съседката, друга - за договори, трета - за НАП, четвърта - за ноЙ и т.н., то не че нещо, но всички тогава тръгваме с молива и химикалка, та малко като в онзи виц:

Офтопик:Заека имал голям проблем. Всеки дан вълкът го минавал поне по веднъж и понеже това неможело да продължава, Зайо отишъл при добрия стар лъв да се оплаче.
                      Лъвът:"Виж сега , заек, заека си е заек, вълка си е вълк, аз нищо немога да направя , мога само да огранича вълка да те минава не повече от веднъж седмично"
                      На другия ден Зайо върви из гората и насреща му вълка.
                      Вълка: "Заек , я ела тука ... "
                      Заека не се дърпал , понеже знаел че после цяла седмица няма да го закачат.
                      На следващия ден пак се засичат и ...
                      Вълка: "Заек , я ела тука ... "
                      Зайо: "Ама нали по веднъж на седмица ... ? "
                      Вълка: "Е, нищо де, това ще е за другата седмица" ...
                      ... И така дните минавали, вълка пак си пердашил заека всеки ден , само че му казвал че е за по- ....другата седмица ...
                      Един ден заека решил да отбелязва за колко седмици на пред го е минал вълка и пак да отиде при лъва, но този път с доказателства ...
                      Един ден си върви лиса и гледа заека седи на един пън с един куп календари и зачертава, псува ...
                      Лиса: "Зайо , какво става ... ? "
                      Зайо: "Абе, непитай, нестига че ме шибат всеки ден, ами и съм затънал в бумащина"

5. И за финал, че ме мързи да пиша дълго рано сутрин - как си го представяте това с някоя от тези крипто "валути" да бъде подкрепена от правителство? Ами нали това е удар директно срещу системата - щели да имат по една сметка за НАП, а по друга - за черна каса - не е истина, честно! Койните или сапродукт на някое разузнаване (американско) и тогава имат някакъв шанс, но всички копачи изведнъж ще го изядат, защото получават нечестно предимство спрямо останалите (т.е. честно е, но няма как някой пъпчив жмую изведнъж да стане по-богат от и можещ от ЕЦБ, щото имал примерно 1000 биткойна от 1 долар, купувани някога си, а в света могат да се изкопат само 21 милиона и това за целият свят!), или са случайна понзи схема, която и гледат сеира, тип човешки експеримент в реално време и е само въпрос на момент да я секнат за секунди.

Толкоз - за мен е все по-видно, че в койните няма нищо, освен ПР. Останалото са очаквания под налягане, а най-смешното е, че хората, които се борят срещу фиатните пари, всъщност създават нови такива, но хептен виртуални - преди ги правеха с едно драсване на 2 реда в ЕЦБ и ФЕД, сега ги копат от дома и си вярват, че са ФЕД и ЕЦБ....
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Криптокойните имат бъдеще и то се казва Lightning Network

Scalable, Instant Bitcoin/Blockchain Transactions

• светкавични преводи
                        • микроплащания
                        • милиарди разплащания на ден
                        https://lightning.network/

Коментар

• Първоначално изпратено от BobbyD Разгледай мнение
                          Към всичките поддръжници на биткойна и на Мастъра...

Ако прочетете началния пост на тая тема, ще видите, че изобщо не става въпрос за спекула, печалба и цена на биткойна. Не това го прави успешно разплащателно средство (каквото претендира да бъде). Мен лично това ме заинтригува в началото - дали наистина може да има заместител на фиат-а. Е, колкото и да струва, тук биткойна се провали с гръм и трясък. Всичко живо купува за спекула, никой нищо не плаща с него реално, 'щото ша съ мине. Най-големия провал - таксите за превод - 4 долара на парче (средно) - гледам реалните данни по блоковете, не разни сайтове. Гледам долу ми сравнявате сума към комисиона. За биткойн сравнявайте сатошита на байт (сумата не е от значение като при банките). Една транзакция за $2 може да е 350 байта (с рестото) и да ви одерат кожата с $10 комисиона, за да мине изобщо при копачите. Може и да е $1 милард и да е 226 байта (стандартна, без ресто) и да мине и с $2 долара. Нещата са несъизмерими (банките не ви таксуват за дължинатаимат бъдеще трябва п на детайлите на плащането).а

Дайте да направим една по-стойностна дискусия. Последните постове са някакви тотални небивалици. За спекула - признавам - казвам ви едно голямо браво, че успяхте да направите пари. Все пак погледнете с нормалните очила и погледнете напред във времето и как виждате да се решат горните проблеми? Щото аз точно това не виждам, а един як срив може да откаже страшно много хора от идеята за виртуални пари изобщо, което ще е много по-голямата беда от няколко (стотин) загубени койна.

Също така казвате, че при $300 има смисъл да се копае, но това е защото в момента имате 12.5 койна наградка. След година-две като се изпари, оставате само на комисиони (които в момента са около 4 биткойна на блок, т.е. 3 пъти по-малко), т.е. или цената трябва да е около $1200, или комисионите да скочат драстично.
                          Много разумни въпроси и ти благодаря, че се опитваш да върнеш темата към някаква конструктивна дискусия, каквато напоследък наистина липсва. Когато преди няколко години направих първата си инвестиция в биткойн, не съм си мислил изобщо да копам или да спекулирам. За мен това беше алтернатива на фиатните валути, които постоянно и умишлено се обезценяват. Тогава мислех, че има 10% шанс биткойнът да се превърне в новата световна валута, което би донесло печалба от поне 100 000%, така че залогът си заслужаваше. Сега, 3-4 години по-късно, нещата ми изглеждат различно. Биткойнът може би си е подобрил шансовете до 20%, защото е станал много по-разпознаваем и употребяем. Цената се е покачила много и потенциалната печалба е вече не 100 000%, а 10 000%, но все още си заслужава. Вече е напълно ясно, че биткойн има много недостатъци и не може да бъде ЕДИНСТВЕНАТА криптовалута. Бавните и скъпи транзакции са факт и това нещо едва ли може да се коригира в достатъчна степен. Междувременно обаче са се появили множество други криптовалути, които се опитват да коригират тези недостатъци. Или развиват криптовалутите до някакво следващо ниво. Например Dash е замислена като средство за мигновени плащания, Etherium - за P2P инвестиране и т.н.Има и няколкостотин, в които няма нищо особено и новаторско, така че са обречени на изчезване.
                          Възможното бъдеще, както го виждам аз: Също както сега има много валути, но 5-6 са общоприети, ще съществуват няколко криптовалути - разпознаваеми и използваеми. Биткойнът е нещо като виртуално злато - много рядко се използва като разплащателно средство, служи повече за съхраняване на стойност. За ежедневни нужди, търговия, инвестиране и др. се използват 3-4 други, едва ли повече. Които се котират към биткойна и фиатите. Кои ще са те, не се наемам да прогнозирам. Сега се появяват, има още много дълъг път докато станат разпознаваеми и широко използваеми. Все още има голям шанс това никога да не се случи, правителствата да се обединят, да поемат курс на война с криптовалутите и да ги унищожат. Ако навсякъде по света използването им е криминализирано - край. За да имат бъдеще, трябва поне една голяма държава да ги подкрепя, поне мълчаливо, оставяйки ги сами да се развиват.
                          Копането на койни е бизнес, който има още няколко години живот. Съвсем не е толкова лесно колкото описват някои тук, нито толкова печелившо.

Проблемът със сигурността на сделките, който посочи Супертрейдъра, може да се реши много лесно с излизане от анонимност. Няма пречки аз или търговецът да декларираме един или повече криптоадреси, които са наши и да ги използваме за плащанията и сделките си. Най-вероятно за търговците това по някое време ще стане задължително. За НАП ще стане много лесно да следят оборотите . А не пречи да имаме още някой адрес, който само ние си го знаем.

Коментар

• BobbyD - при койните има ГОЛЯМ проблем със сигурността на сделките. Или - като платиш с тях ако не получиш нищо насреща от ответната страна няма какво да сториш, и тези разменници на койни срещу фиатни пари са много несигурни. Затова когато спекулата обърне тренда и сайтовете им изведнъж се оказват с проблем, истината е че те продават койни и не купуват такива или купуват когато спекулантите не искат да продават защото цената му се покачва. Според мен над 99% от сделките при тях са фейк за да надуват цената и няма никаква логика нещо което в момента се добива на 5 пъти по ниска цената да се избива някой да го купува въобще. Би трябвало навалицата да е в добиването му. Доста елементарно прозират нещата и единственната теза която може да отхвърли варианта на ИЗМАМА е че както казваше един приятел - Ако едно нещо не е религия, то значи не е измама и само религиите са откровенна измама.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Към всичките поддръжници на биткойна и на Мастъра...

Ако прочетете началния пост на тая тема, ще видите, че изобщо не става въпрос за спекула, печалба и цена на биткойна. Не това го прави успешно разплащателно средство (каквото претендира да бъде). Мен лично това ме заинтригува в началото - дали наистина може да има заместител на фиат-а. Е, колкото и да струва, тук биткойна се провали с гръм и трясък. Всичко живо купува за спекула, никой нищо не плаща с него реално, 'щото ша съ мине. Най-големия провал - таксите за превод - 4 долара на парче (средно) - гледам реалните данни по блоковете, не разни сайтове. Гледам долу ми сравнявате сума към комисиона. За биткойн сравнявайте сатошита на байт (сумата не е от значение като при банките). Една транзакция за $2 може да е 350 байта (с рестото) и да ви одерат кожата с $10 комисиона, за да мине изобщо при копачите. Може и да е $1 милард и да е 226 байта (стандартна, без ресто) и да мине и с $2 долара. Нещата са несъизмерими (банките не ви таксуват за дължината на детайлите на плащането).а

Дайте да направим една по-стойностна дискусия. Последните постове са някакви тотални небивалици. За спекула - признавам - казвам ви едно голямо браво, че успяхте да направите пари. Все пак погледнете с нормалните очила и погледнете напред във времето и как виждате да се решат горните проблеми? Щото аз точно това не виждам, а един як срив може да откаже страшно много хора от идеята за виртуални пари изобщо, което ще е много по-голямата беда от няколко (стотин) загубени койна.

Също така казвате, че при $300 има смисъл да се копае, но това е защото в момента имате 12.5 койна наградка. След година-две като се изпари, оставате само на комисиони (които в момента са около 4 биткойна на блок, т.е. 3 пъти по-малко), т.е. или цената трябва да е около $1200, или комисионите да скочат драстично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                                Бай Марине, защо скачаш като ужилен? Нито те нападам, нито те обиждам, само казах, че понеже печелиш и затова се хвалиш.
                                Сигурен съм, че и Форекс майстора ако беше спечелил нещо от койните щеше да се похвали. Помня старите му постове като споменаваше, че има някакви преводи към Гокса и затова питам дали си е взел парите..
                                Фрости - Извинения за Предни ми пост - ако наистина си подходил искренно!
                                Форекс Мастъра - не го мисли!!! Сигурно отдавна е на някое екзотично местенце и ако ни чете тука, само се забавлява - Да е Жив и Здрав!!!
                                remember remember the fifth of november

Коментар

Working...
                                X