IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• къде е Xmana1 с червените хапчета дет ми разпраа, че съм бил мноо далече от нещата ?!? ..... Xmana1 що стае да ти дам ли от мойте розовите апчетия да не падладееш ако имаш нешо при тия ?!? ........

Coinbase is currently down for maintenance. Please try again later or see our status page for more information.

https://www.coinbase.com/503.html

Service Unavailable

Coinbase - Mobile Major Outage
    Coinbase - Website Major Outage
    Ethereum Major Outage

с три терци майорни нема начин, дигаме на всичко коз .....
    Last edited by michaelis12; 22.06.2017, 00:15.

Коментар

• некой е дигнал на всичко коз .....

Ethereum Flash Crashes By 96% After Status ICO Clogs Network

http://www.zerohedge.com/news/2017-0...-clogs-network

нешо на няква си coinbase ли кво е са и спрели тока с тия 96% down, балъците сигур са изтръпнали .....
      Last edited by michaelis12; 22.06.2017, 00:12.

Коментар

• Гари - не мисля че проблема със сигурността на сделките е решим чрез излизане от ананимност и обявяване на адресите. Сам казваш не пречи да имаме и някой друг необявен адрес. Реално не може да се контролира истинността на транзакциите, може да платиш на някой и да не получиш нищо и нямаш никакви доказателства че те е измамил.По скоро проблема може да се реши чрез специализирани посредници на които ще се плащат комисионни.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
          Сега пък мрежата на етера е претоварена, транзакции висят, някъде са спрели временно тегленията. Явно всички те слушат, Барбароне. Цялата криптообщност чете форума на Инвестор.бг и се е юрнала да купува Ethereum .
          И тая тема ше последва съдбата на Политика...щом барбаранди е пуснал котва тука ...

Коментар

Сега пък мрежата на етера е претоварена, транзакции висят, някъде са спрели временно тегленията. Явно всички те слушат, Барбароне. Цялата криптообщност чете форума на Инвестор.бг и се е юрнала да купува Ethereum .

Мрежата се задръсти яко от транзакции... миньорите не смогват да напечатат валута... за всички желаещи... хи хи..

Хъм незнам дали някой забелязва, но само преди няколко месеца се запълни изцяло мрежата на Биткойн от транзакции, сега и Етириума се задъхва. Следва... Лайткойн.. можеби..

П.С. Мисля че съвсем скоро Етириум ще надмине Биткойн по транзакции.

Коментар

• Сега пък мрежата на етера е претоварена, транзакции висят, някъде са спрели временно тегленията. Явно всички те слушат, Барбароне. Цялата криптообщност чете форума на Инвестор.бг и се е юрнала да купува Ethereum .

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                Значи сега е моментът да станете крипто-милионери.
                Я вижте какво намерих:
                https://asicminermarket.com/product/...-all-gpu-coin/
                Печатница за виртуални пари само за 2700 долара.
                Бай Марине, ти като специалист какво мислиш за това?
                Първо се смята, после се мисли

Ако цената на ЕTH остане на 350 USD и трудността не се променя,
                "печатниците" се изплащат за 93 - 170 дни.

Ако цената на ЕTH се върне на 200 USD и трудността не се променя,
                "печатниците" се изплащат за 192 - 313 дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                  НЕ!!!

Ако някой иска да скача в "майнинга" най-добре да започне от А и Б. Ако си купиш готов миньор и не можеш сам да го сглобиш, кой ще ти го поддържа после ???
                  Иначе нароиха се и по нашите сайтове "тарикатчета" и продават с едно 500-600 лв. горница на копач
                  https://www.olx.bg/ad/rig-za-kriptov...tml#a1d7c8297f
                  https://www.olx.bg/ad/rigove-za-kopa...tml#a1d7c8297f Сега видях че този юнак иска 10.000 лв. за нещо дето може (ако се появят карти на пазара де) да се сглоби за до 5.000 лв.

П.С. и не съм специалист а най-обикновен, "хоби" миньор.

Те с тези обяви не са ли малко нагли... дори МНОГО нагли. При тези цени които искат, Cloud-Mining-а излиза по евтино, а там тока е безплатен (купуваш си чисти MH/s). Алчни са тия хора и явно търсят заблудени балъци.

Те и двамата са супер нагли искат повече от 2х пари, отколкото биха стрували тези конфигурации.

Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Я вижте какво намерих:

​​​​​​​Out of stock
                  Last edited by Xman1; 21.06.2017, 14:09.

Коментар

• НЕ!!!
                    Ако не е измама и наистина доставят "копача" ще е с Китайски Уиндоус .....
                    После: "A 90-day warranty is provided starting from the shipping date." ако си го сглобя с компоненти от БГ видокартите са с 3 години гаранция а има и компоненти с 10 г. или доживотна!
                    По-добре това (пак от същия сайт) - https://asicminermarket.com/product/...ni-miner-spec/ но отзивите за подръжката са че на практика няма поддръжка! https://bitcointalk.org/index.php?topic=1889984.0

Ако някой иска да скача в "майнинга" най-добре да започне от А и Б. Ако си купиш готов миньор и не можеш сам да го сглобиш, кой ще ти го поддържа после ???
                    Иначе нароиха се и по нашите сайтове "тарикатчета" и продават с едно 500-600 лв. горница на копач
                    https://www.olx.bg/ad/rig-za-kriptov...tml#a1d7c8297f
                    https://www.olx.bg/ad/rigove-za-kopa...tml#a1d7c8297f Сега видях че този юнак иска 10.000 лв. за нещо дето може (ако се появят карти на пазара де) да се сглоби за до 5.000 лв.

П.С. и не съм специалист а най-обикновен, "хоби" миньор.

Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Я вижте какво намерих:

Last edited by marin1; 21.06.2017, 13:21.
                    remember remember the fifth of november

Коментар

• Груев, никога не съм имал акции на Оргахим. Още преди 2007 имах само такива, които редовно плащат дивидент - тогава портфейла ми беше Атера, Каолин, Монбат, Фазерлес, Дружба стъкларски заводи, М+C и още някои, които вече не помня. И аз както много други, не излязох навреме и загубих доста пари. Нямам претенции да съм някакъв гуру, който знае всичко и винаги познава. Признавам, че само малка част от вложенията ми са в биткойн и че от 2 години насам, не съм вкарвал нищо. Напротив, изкарвам от време на време по малко и прехвърлям в други активи. След този рязък скок от началото на годината, ми се струва още по-рисковано да се купува. Такива ръстове са ненормални. Но все още смятам, че инвестицията си заслужава риска за този, който не го е направил досега. И няма нужда да се инвестират хиляди долари за 1 BTC, може да са и $100. Моята стратегия е да поддържам фиксиран процент от портфейла си в койни - една част си стоят в моя порфейл, една част са инвестирани в миньори. Като се качи цената на биткойна, той натежава и продавам малко. Още не се е налагало да купувам, защото от инвестициите в разните облачни копачи все идват още койни, а и разликата трябва да е голяма, за да си заслужава транзакционните разходи. Не твърдя, че е най-добрата стратегия на света, отворен съм и за други, по-добри от моите идеи. Със спекула, скъсяване и маржин търговия не се занимавам и там не ме търси.
                      Тези, изтървали биткойна, могат да се насочат към други обещаващи криптовалути, които все още не са толкова скъпи.
                      Last edited by Гари; 21.06.2017, 13:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                        Иначе ето една прогноза и от мен. Аз предвиждам до края на годината, пазарната капитализация на всички криптовалути сумарно да надмине $ 200 милиарда, а през следващата $ 1 трилион. Кои криптовалути ще спечелят най много от това... само може да гадаем.

Я вижте какво намерих:

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Революция, поне според мен, няма как да има. Дали греша - ще видим - 50/50 е
                          Тя революцията вече е започнала и дори първите "жертви" паднаха... в лицето на т.нар VC (венчър капитал) инвеститори.

Иначе ето една прогноза и от мен. Аз предвиждам до края на годината, пазарната капитализация на всички криптовалути сумарно да надмине $ 200 милиарда, а през следващата $ 1 трилион. Кои криптовалути ще спечелят най много от това... само може да гадаем.

В момента средно около $ 500 милиона на ден влизат като инвестиции в криптовалутите.
                          Last edited by Xman1; 21.06.2017, 12:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Проспунал съм биткойна, когато беше двуцифрени стойности, т.е. пропуснати полза за мен, сега виждам, че яко се помпи и маркетира, т.е. влиза в радара, което за мен значи сигурен краш, тъй като зад биткойна, поне от прочетеното тук, от което се ограмотих (благодаря за което_, няма нищо реално зад него, а само пожелателно мислене. Революция, поне според мен, няма как да има. Дали греша - ще видим - 50/50 е
                            Намерил откъде да се ограмотява - от този форум
                            Ето ти четиво за ограмотяване: https://docs.google.com/spreadsheets...5sg/edit#gid=0
                            Ето ти и една книжка http://www.gbv.de/dms/zbw/830306846.pdf
                            Last edited by barbaron; 21.06.2017, 11:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                              Но сега искам да питам от тия нива в момента кой от вас би купил за да си държи спестяванята в биткойн? Едно е като си ги имал на 100 или на 10, но да се говори,че това е виртуално злато е просто смешно.Та в него нямам никаква стойност освен куха спекула.

Относно цените - за мен те са манипулирани. Нито една от борсите не е регулирана, и както надолу супертрейдъра каза огромна част от сделките са фалшиви. Ми ако нямаше регулации да кажем на бфб аз и още някой постояно може да вдигаме цената на даден актив.
                              Много точно казано. Каква е цената на тези виртуални шиткойни няма никакво значение, тъй като това не е реален пазар. Нито сделките са реални. Китайските крипто-фараони с фермите като си напечатат малко повече и почват - от единия джоб продават койни, от другия джоб си ги купуват обратно на по-висока цена. С тези анонимни сделки сами си помпят курса и привличат нови зомбита, на които да обират парите.
                              Доста хитра схема наистина.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Груев, да ти кажа, 100% е сигурно, че един ден доларът и еврото няма да съществуват. Не дръж такива измишльотини. Компании като Епъл и Гугъл някой ден ще изчезнат. Така че не си заслужава да се инвестира в тях. Някой ден недвижимият имот, който си купил, ще бъде руини - абсолютно неизбежно е. Много добре знаеш, че няма нищо сигурно в света на инвестициите.
                                Не разбирам защо изобщо пишеш в тази тема - искаш да предпазиш мен да не губя пари или убеждаваш себе си, че имаш сериозни причини да не си инвестирал и да не спечелиш пари. Аз не убеждавам никого да прави каквото и да е. Като си толкова убеден в краха на криптовалутите - скъсявай ги и печели.
                                Здрасти, Гари,
                                много обичам въпроси от сорта на - ти какво търсиш в тази тема?!?!? Ами форум е, има теми, не спамя, не пиша само ъъъп или краш, споделям мнение и търся такова, за да си изградя позиция по въпроса. Проспунал съм биткойна, когато беше двуцифрени стойности, т.е. пропуснати полза за мен, сега виждам, че яко се помпи и маркетира, т.е. влиза в радара, което за мен значи сигурен краш, тъй като зад биткойна, поне от прочетеното тук, от което се ограмотих (благодаря за което_, няма нищо реално зад него, а само пожелателно мислене. Революция, поне според мен, няма как да има. Дали греша - ще видим - 50/50 е

Та конкретно, понеже си съставям позиция по този нов балон (споед мен е балон, според други е съвсем в началото си е яко подценено, като чакат да стане поне милион долара парчето), затова и пиша тук - засега мисля да го шортя, когато пак стигне 3000. Като/ако го направя, ще кажа, пък какво ще се случи след това - каквото сабя покаже. Дотук в темата има няколко типа:
                                - копачи, дето са изкарали по 20-на койна (примерно)
                                - купили си на 10-20 пъти по-ниска цена
                                - зяпачи като мен
                                - и един сал Емилио, дето рече, че го е взел лонг на 2450 доларесте

Съвсем ясно е, че първата и втората група са супер бичи - на тях колкото и да им падне, все тая, пак са на плюс - вече давах пример с пирамидите, нали? Там първите печелят и баш ги брига, че били пирамиди - имам не един идвама приятели, дето КТБ за тях е най-великата банка, щото са им давали тлъста лихва, а Цецоу е патриот и родолюбец. как да им кажа, че грешат и аз съм им покрил марафа на тлъстите лихви? Та и тук до голяма степен е така...

П.С. Апропо, без да повдигам стари скелети, но теб те помня като уважаван форумец и бик, особено при Орга на 800 кинта, обаче може и да имам пропуски в спомените, щото нали с Марин си ги мерим кой и откога, та той се обиди, понеже съм си позволил да кажа лоша дума за свети Остап Бендер (а.к.а. Форекс Мастър), дето му отворил очите. То и Цецоу, както вече казах, е светец за доста хора и за себе си те са си прави...

Успех и чакам ниво 3000, за да ти кажа дали съм шортил
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X