IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    За мен, наречете ме динозавър, това е просто спекула тип "новите дрехи на царя". хайде да я наречем интернет революция, че е по-модерно, но интернет сам по себе си е нищо, важни са провайдърите и сайтовете, които го ползват, те са тези, които стигат до крайния потребител, останалото е имагинерна величина. Та дори и да приема, че това е нова технология, тип интернет, то самата технология не струва нищо, биткойнът сам по себе си е нищо, тъй като не е уникален - всеки може да си го направи и да си го ползва, поради което аз и не виждам стойност в него, но в тези, които в бъдеще ще базират услугите си върху тази безплатна технология - ок, сигурен съм, че имат бъдеще.

    Ми толкоз от мен - поправете ме, ако греша. И за да не съм съвсем офф (или пък точно затова ), без да се заяждам, да ти кажа, че обращение, когато става дума за някакъв оборот на валути или стоки, се пише с А, за разлика от обръщението на един човек към друг човек
    Онези, които базират "услугите си" върху тази технология, даваща анонимност в интернет, са само три групи - измамници, престъпници и спекуланти.
    Като изключим анонимността, това е една смотана технология, която няма бъдеще - не произвежда никакъв полезен продукт за хората, нито е енергоефективна. Хабят се огромни количества електроенергия в празни сметки и безмислени изчисления.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
      Bitcoin could hit $100,000 in 10 years, says the analyst who correctly called its $2,000 price
      • Bitcoin could make up 10 percent of the $5 trillion average daily volume in the foreign exchange market in 10 years, according to Saxo Bank analyst Kay Van-Petersen.
      • Its market capitalization could grow to $1.75 trillion which would make each bitcoin worth $100,000.

        http://www.cnbc.com/2017/05/31/bitco...-10-years.html

      ми добре алал да им е, да не излезе после некой друг у новините и да кае, че го е пророкувал да стигне до 5 коприльона след 15г. в петък вечер у 6 без 10 ?! То така говореха и за борсата и после всички станаха водолази ......
      Last edited by michaelis12; 31.05.2017, 12:12.

      Коментар


      • Bitcoin could hit $100,000 in 10 years, says the analyst who correctly called its $2,000 price

        • Bitcoin could make up 10 percent of the $5 trillion average daily volume in the foreign exchange market in 10 years, according to Saxo Bank analyst Kay Van-Petersen.
        • Its market capitalization could grow to $1.75 trillion which would make each bitcoin worth $100,000.

          http://www.cnbc.com/2017/05/31/bitco...-10-years.html



        remember remember the fifth of november

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение



          ......

          Вероятно ще станем свидетели на пълна трансформация на икономиката, революцията ще бъде по голяма от тази предизвикана от Интернет. За първи път в историята човечеството има такъв инструмент. Не говорим само в революция при разплащанията, а за революция при всякакъв вид договорни отношения. Ще бъдае възможно подписването на договори от разстояние с възможност за регулярни плащания или да речем плащания които ще се извършват след точно определено време при изпълнени други параметри. Друго което става възможно е всеки един ресурс да се дигитализира още при неговото добиване. Да речем електроцентралата добива 1 мегават, след това този 1 мегават може да бъде проследен до крайния потребител и да се види, кой къде, как и за какво го е използвал, данъците върху този 1 мегават могат да се отчисляват автоматично и тн.

          Човечеството ще бъде съвсем различно когато криптовалутите навлязат в масово обръщение.
          Аз отново да благодаря за инфото - много е ценно, но пак нещо не разбирам с моя си скептицизъм, който упорито искам да преборя, но трудно ми се удава Та да речем, че си прав и всичко ще може да се следи, това не убива ли всъщност най-големият уж плюс на криптовалутата, а именно анонимността?

          А колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че биткойнът няма как да бъде наречен валута - нова технология - да, съгласен, но тя отдавна вече не е уникална, т.е. нулеви предимства за самият биткойн като такъв, но валута - просто няма как да бъде. А вие се мъчите да ме убедите и в едното, и в другото. За мен, наречете ме динозавър, това е просто спекула тип "новите дрехи на царя". хайде да я наречем интернет революция, че е по-модерно, но интернет сам по себе си е нищо, важни са провайдърите и сайтовете, които го ползват, те са тези, които стигат до крайния потребител, останалото е имагинерна величина. Та дори и да приема, че това е нова технология, тип интернет, то самата технология не струва нищо, биткойнът сам по себе си е нищо, тъй като не е уникален - всеки може да си го направи и да си го ползва, поради което аз и не виждам стойност в него, но в тези, които в бъдеще ще базират услугите си върху тази безплатна технология - ок, сигурен съм, че имат бъдеще.

          Ми толкоз от мен - поправете ме, ако греша. И за да не съм съвсем офф (или пък точно затова ), без да се заяждам, да ти кажа, че обращение, когато става дума за някакъв оборот на валути или стоки, се пише с А, за разлика от обръщението на един човек към друг човек

          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • Добро Утро!
            През ноща Етерума (ЕТН) е скочил над 200 Евро/бр.! http://coinmarketcap.com/currencies/ethereum/#EUR
            А имаше дни, кгато с 2 видеокарти по 300 лв. се изкопаваха по 3-4 Етерума на ден!
            Edit: В момента най-големия Български чейндж на Биткоини rgcoins.com само купува, без да продава!
            Или е бъг в системата им (малко вероятно) или събират Биткоини за техен клиент или чакат сериозен скок в цената (най-вероятно)
            Last edited by marin1; 31.05.2017, 07:53.
            remember remember the fifth of november

            Коментар


            • Първоначално изпратено от BobbyD Разгледай мнение

              michaelis12

              Всъщност говорех специфично за борсите за биткойн, където реално едната транзакцията винаги е в биткойни и (предполагам) ти си първият, който правиш транзакция, преди те да те кредитират. Реално не знам дали имаш някаква правна основа да ги съдиш, че са ти "отркаднали биткойните". Лично за мен това е голямата спирачка. Колкото и да е децентрализиран модел, пак опираме до "борси", т.е. някакви юридически лица, където се изисква да им имаш доверие. Както каза Марин, трябва да се борави с малки суми и явно на повечко борси. Също голямо е изкушението борсата да каже, че са я "хакнали" и да изчезнат определен брой койни в небитието.

              За себе си съм взел решение да не се качвам на влака, но ще гледам с интерес какво се случва.
              знам че ми говореше за борсите ка биткойна, но аз ти изложих световната картинка каквато е тя в реалността ... С тва исках да кажа, че борсите на биткойна също са подвластни на този световен банков картел. В дадена банка уж има някви гаранции до 100К в нещо си при тия койни изведнъж от нищото фалират уж някакви "хакерски атаки", спрели им тока, нещо изфабрикуват и там мое се оплачеш само на Арменския Поп .... Обаче пък тези криптирани файлчета - койни можеш да си ги държиш на флашка, дори и да гръмне някоя борса те си остават на флашката у вас, кат тряя ги обменяш обаче щеш не щеш отиваш на борсата, там вече квот сабя покаже, че и цената я бъзикат до неузнаваемост за 15мин. може 20% фюу да се изпарят. Та моята теория е, че с койните тестват нещо, но какво точно тестват ще видим
              Last edited by michaelis12; 31.05.2017, 06:57.

              Коментар


              • Здравейте Момци,

                Някакви мнения, коментари за ripple coin-a ?

                Благодаря предварително на отзовалите се .

                Коментар


                • Първоначално изпратено от BobbyD Разгледай мнение
                  Момци,

                  Наистина интересна дискусия. Прочетох цялата тема преди да пиша, но няколко въпроса ме човъркат отвътре и ми се ще някой да може да отговори:

                  1. Облага ли се печалбата от Биткойн в България? Чета някакви публикации из нета, че НАП смята биткойна за финансов актив и дължите ДОД (или корпоративен данък) и трябва да си го включите в годишната декларация. Вие правите ли ги тия неща (особено сега като цената е в стратосферата и се очаква да литне до облака на Оорт в следващите няколко години) като си обменяте койнчетата на борсите? Да не ви приберат на топло като станете милионерчета .

                  2. Как вярвате на борсите? Какво пречи на една борса да се направи на "умряла лисица" и да откаже да ви преведе койните (или парите по сметка в банка при продажба на койни)? Какви права имате вие в случая и как точно може да си върнете парите при подобна схема? Дали борсите няма да почнат масово да обявяват фалити по пример на mtGox и изведнъж да стане became she what she became? Не знам как точно работи борсата, но предполагам, че първо вие трябва да преведете левчетата (или койните) и после тя ви превежда еквивалента?

                  Според мен цената ще върви много нагоре още при положение, че максимума е САМО 21 милиона и още сме далече от него и щом аз мога да си позволя да си купя 1-2 биткойна, то със сигурност има още поне 30 милиона такива като мене в световен мащаб, т.е. търсенето е много по-голямо от предлагането, да не говорим за лавинообразната популярност, която ще придобива оттук нататък. Правителствата ще се намесят, когато (ако) цената придобие чудовищни размери. Тогава може да стане незаконно да си обменяте койни или да ви гонят до дупка да си платите налога...


                  На първия въпрос мисля че отговориха, няма необходимост и аз да повтарям.

                  Относно борсите, зависи коя борса използваш, има такива които са лицензирани и няма "просто да ти откраднат парите".

                  За обмяна на криптовалута към криптовалута, има децентрализирани борси или такива които не държат пари, т.е. веднага правят обмяната, без да внасяш предварително и да седят там. Разбира се таксите са по високи, когато искаш да обменяш директно, но е възможно, особено ако се притесняваш, че борсата може утре да е фалирала. За обмяна на крипто към крипто, някои портфейли имат вградена функция и правят директна обмяна (през нещо подобно на борса но не съвсем, защото процеса е абсолютно автоматизиран). В момента се разработват редица технологии в тази област. Бъдещето ще бъде на децентрализирани и автоматизирани борси, като дори самата търговия най вероятно ще е автоматична, човек само ще си задава параметрите и бота ще търгува... т.е. казваш на компютъра "печели ми пари" и той започва да работи.

                  Относно това какво ще правят правителствата, едва ли някой може да предвиди тяхната реакция. В държави като Русия и Китай, най вероятно правителствата по скоро ще се опитат да ограничат технологията, защото парите са власт, а правителствата там искат цялата власт за себе си. За САЩ е тудно да се каже, те отдавна не са това което бяха и заприличват все повече на някаква корпоративна диктатура. От друга страна именно САЩ са тези които евентуално първи могат да прозрат ползата от криптовалутите, защото 90% от интелектуалния капацитет се е събрал именно там.

                  Според мен държавите една по една ще се включат в крипто революцията, най голяма ще е печалбата за тези които се включат първи (което важи и за всяка една технологична революция). Пълният ефект от технологията на криптовалутите не може да се предвиди дори от най гениалните хора в тази област. Вероятно ще станем свидетели на пълна трансформация на икономиката, революцията ще бъде по голяма от тази предизвикана от Интернет. За първи път в историята човечеството има такъв инструмент. Не говорим само в революция при разплащанията, а за революция при всякакъв вид договорни отношения. Ще бъдае възможно подписването на договори от разстояние с възможност за регулярни плащания или да речем плащания които ще се извършват след точно определено време при изпълнени други параметри. Друго което става възможно е всеки един ресурс да се дигитализира още при неговото добиване. Да речем електроцентралата добива 1 мегават, след това този 1 мегават може да бъде проследен до крайния потребител и да се види, кой къде, как и за какво го е използвал, данъците върху този 1 мегават могат да се отчисляват автоматично и тн.

                  Човечеството ще бъде съвсем различно когато криптовалутите навлязат в масово обръщение.

                  Коментар


                  • marin1

                    Благодаря за инфото! Това до някаква степен означава, че все пак държавата признава Биткойн за нещо законно (щом му налага данък). Гледам, че е така е и в Щатите и други държави. На практика има логика, защото анонимността много трудно може да се прикрие щом веднъж асоциираш даден портфейл със собственика му и дори може да се превърне в много силно оръжие точно в борбата срещу пране на пари в даден момент.

                    michaelis12

                    Всъщност говорех специфично за борсите за биткойн, където реално едната транзакцията винаги е в биткойни и (предполагам) ти си първият, който правиш транзакция, преди те да те кредитират. Реално не знам дали имаш някаква правна основа да ги съдиш, че са ти "отркаднали биткойните". Лично за мен това е голямата спирачка. Колкото и да е децентрализиран модел, пак опираме до "борси", т.е. някакви юридически лица, където се изисква да им имаш доверие. Както каза Марин, трябва да се борави с малки суми и явно на повечко борси. Също голямо е изкушението борсата да каже, че са я "хакнали" и да изчезнат определен брой койни в небитието.

                    За себе си съм взел решение да не се качвам на влака, но ще гледам с интерес какво се случва.

                    Коментар


                    • BobbyD

                      Борсата дефакто се репрезентира чрез Wallstreet, а тва кво е и за кво служи? - оръжия за масово финансово поразяване те тва ти е борсата. Напрайли са рулетка и кой иска може да влиза в казиното дори и да не си в казиното те пак могат да ти вземат парите поне по 150 начина, къде с девалвации, къде с лихви, къде с манипулации, с хипер инфлации, с електронни играчки като тази в тая тема, с акции въобще с квот ти дое на акъла ....
                      Но някои люде си въобразяват, че даден индивид може да стане незавизим с нещо си финансово от банковия картел, може за кратко със злато, но и там щи намерят калая стига да пожелаят пак чрез борсата ...... а ако си толкова голям че си цяла държава и клинчиш с некви злата и искаш да се измъкнеш от играта ?!? е тогава щи се случи същото квот се случи на арабите ....
                      Last edited by michaelis12; 30.05.2017, 23:16.

                      Коментар


                      • Добре дошъл и Браво че си прочел цялата дискусия преди да питаш.
                        1. Да - печалбата от Биткоин се облага точно както си разбрал, като продажба на финансов актив. Вече 2 години го попълвам в декларацията си. Във форума bitcoinbg.eu един колега беше писал че поради факта че не е декларирал приходите от продажба на Биткоин НАП са му направили акт за 5.000 лв. ....
                        2. Почваш с малки суми за проба и ако всичко е ОК увеличаваш сумите. Това не пречи утре сутринта като се събудиш брсата да е изчезнала. Когато започнах с Биткоин си бях поставил лимит от макс 0.05 БТЦ наличност в борса и след това тегля в портфейла. Със времето, за съжаление, човек става немарлив и в момента имам доста над това по борси .....
                        Успехи
                        remember remember the fifth of november

                        Коментар


                        • Момци,

                          Наистина интересна дискусия. Прочетох цялата тема преди да пиша, но няколко въпроса ме човъркат отвътре и ми се ще някой да може да отговори:

                          1. Облага ли се печалбата от Биткойн в България? Чета някакви публикации из нета, че НАП смята биткойна за финансов актив и дължите ДОД (или корпоративен данък) и трябва да си го включите в годишната декларация. Вие правите ли ги тия неща (особено сега като цената е в стратосферата и се очаква да литне до облака на Оорт в следващите няколко години) като си обменяте койнчетата на борсите? Да не ви приберат на топло като станете милионерчета .

                          2. Как вярвате на борсите? Какво пречи на една борса да се направи на "умряла лисица" и да откаже да ви преведе койните (или парите по сметка в банка при продажба на койни)? Какви права имате вие в случая и как точно може да си върнете парите при подобна схема? Дали борсите няма да почнат масово да обявяват фалити по пример на mtGox и изведнъж да стане became she what she became? Не знам как точно работи борсата, но предполагам, че първо вие трябва да преведете левчетата (или койните) и после тя ви превежда еквивалента?

                          Според мен цената ще върви много нагоре още при положение, че максимума е САМО 21 милиона и още сме далече от него и щом аз мога да си позволя да си купя 1-2 биткойна, то със сигурност има още поне 30 милиона такива като мене в световен мащаб, т.е. търсенето е много по-голямо от предлагането, да не говорим за лавинообразната популярност, която ще придобива оттук нататък. Правителствата ще се намесят, когато (ако) цената придобие чудовищни размери. Тогава може да стане незаконно да си обменяте койни или да ви гонят до дупка да си платите налога...

                          Коментар


                          • що
                            Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

                            Говориш вече абсолютни празни приказки, без никакви аргументи. Защо им е на службите да правят нещо, което според другите "експерти" може да е инструмент на мафията и да събори държавата?! Противоречите си, спрете се първо на една позиция и си я защитавайте.

                            След като не се интересуваш от Биткойна и няма какво да кажеш, нито за нито против, не е ли по добре да отидеш в друга тема да тролиш.




                            Тук просто отричаш абсолютен факт. Това не е измислица или някаква фалшива новина. Ето линкове:


                            http://time.com/4763114/bitcoin-record-high-japan/

                            http://markets.businessinsider.com/c...7-4-1001889776

                            https://www.ft.com/content/f102c906-...a-6027b8a20f23

                            http://www.japantimes.co.jp/news/201.../#.WS1vI-uGOUk

                            http://www.zerohedge.com/news/2017-0...aw-goes-effect

                            https://www.cryptocoinsnews.com/japa...od-whats-next/

                            Можеш да си потвърдиш новината (от преди повече от месец) и още 1000 пъти с едно търсене в Гугъл.
                            че то мафията е самата държава, я ми посочи една държава която не е така ?!
                            А до са аргументи не съм дал нье ич, те създателите контролират мрежата остава и да не могат да се справят със собственото си произведение, ама наистина сте некви много наивни ве, банковия най-мощен световен картел (публична тайна - западния) и той ше позволи на някой да излезе ?!? Добре луди ли сте само ми кажи ?! Китай станаха некви супер мощни финансово и веднага боц не един, а три самолетонасача там с цялата ударна група или викаш тва е зарад С.Корея ?!? Шшииу слезте на земята и се вгледайте у фразата : Всеки шеф си има шеф !!!
                            Last edited by michaelis12; 30.05.2017, 22:25.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                              "Имаше един Бай Марин - що не го послушах по-рано"
                              Вярно е, слушайте го внимателно! (благодарности)

                              Коментар


                              • Would you invest in a token that promises you absolutely nothing in return? Not even your money back?

                                If the answer’s no, beware, you may be publicly berated as a fool by one of the most sophisticated hype machines to hit markets in a long time.

                                But really the greatest value of the tokens seems to be in their speculative potential and the opportunity to cash them out at a premium at any of the crypto currency world’s many secondary market exchanges.
                                Истинската стойност на електронните жетони е техния спекулативен потенциал.

                                Коментар

                                Working...
                                X