IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Как да изберете къде да инвестирате в криптовалутите?

    Информирайте се и смятайте. Пример:
    Ако сегашните курсове на криптокойните и цените на Cloud Mining и Mining Difficulty
    останат без промяна за една година (нереална хипотеза),

    то 3362 USD, инвестирани в Cloud Mining на BTC, ETC или LTC се превръщат в:
    • 18880 GHS (BTC Cloud Mining) => 5078 USD/годишно
    • или 153 MHS (ETC Cloud Mining) => 11130 USD/годишно
    • или 278 MHS (LTC Cloud Mining) => 19668 USD/годишно
    Безсмислени сметки. Поради растящата трудност приходите от копане се движат в намаляваща прогресия и в един момент задължително стават НУЛА. Ако сумата от прогресията, намаляваща всеки две седмици с 10% е по-голяма от инвестицията ти - вероятно си струва. Иначе - не. В един момент се появява хардуер от следващо поколение и този, в който си инвестирал досега се превръща в безполезно желязо. Помня как в любимия и на мен Hashnest на Bitman се копаше с S2, S3, S4, S5. Истинско чудо е, че S7 e още рентабилен (само заради драстичния скок в цената на биткойна). И той беше почти заминал по едно време.

    Коментар


    • Долното съм писал на 28-ми миналия месец. След 10 дни ще направя нова сметка, но засега приходите от скромното ми миньорско оборудване изглеждат УМОПОМРАЧАВАЩИ на фона на това което съм вложил!!!
      Аз поне не знам за друга такава инвестиция, която да се избива в рамките на 2, макс. 3 месеца (в момента)!

      Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
      Аз ли какво Виждам?
      Инвестирани 8.000 лв. в "миньорско" оборудване, като повечето ми видео карти са с над 2 г. остатъчна гаранция. Имам само 2 с по една година а имам и захранвания и памети с над 9 г. остатъчна гаранция.
      Разход на ток около 200 лв. на месец - брой ги 24 месеца (по-малко са) = 4.800 лв.
      Общо разходи 12.800 лв.

      Приходи - миналата година продажба на Биткоини за 4.000 лв. (на които съм платил ДОД, между другото). Тази година продажби досега над 8.000 лв.
      Общо приходи - 12.000 лв.

      В момента имам двуцифрена сума Биткоин в портфейла а по борси криптовалути за над 8.000 USD

      Както се казваше в един виц - "Нищо не търся и нищо не предлагам - само се хваля"
      remember remember the fifth of november

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Какво значи "полезен продукт", за кого даден продукт е полезен?!
        Като изключим интернет зомбитата, които денонощно висят в интернет и онези, които използват биткойна за измами, на останалите нормални хора този биткойн нито им трябва, нито им върши някаква полезна работа, нито ще тръгнат да се занимават с крипто-щуротии. Така че ще минат и без него. Разбра ли сега какво е полезен продукт?

        Ако се направи статистика, за никого няма да е изненада, че броят на измамените или загубили пари от биткойн е много по-голям от броя на спечелилите.
        Тоя биткойн като продукт не се различава от магнитните наколенници на доктор Ливайн.
        В момента го крепят и го помпят само благодарение на масирана реклама в интернет. Но и това е до време, защото балъците един път като си изгърмят парите, втори път няма да се хванат на същата въдица и тогава да видим как ще го закрепят този биткойн.
        Last edited by Frosty; 18.06.2017, 14:12.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

        Коментар


        • Крипто валутите като цяло са категоричен балон по подобие на доткома през 2000 г. Причината е, че за разлика от парите, чиито количество е относително ограничено то крипто валутите, сумарно като количество са неограничени и клонят към безкрайност. Цената на абстрактното сумарно понятие крипто валути зависи от това дали повече спекулативни пари ще се наливат и реални разплащания ще се извършват или ще се печатат/създават нови и нови крипто валути и ще се копат монети от старите. Така погледнато мисли ли ли сте да си създадете собствена монетка в инвестора? Ей го на надъхани сте. Създавате си я от нищото и я продавате на нови фенове. Нещо като понци схема. Та да се върна на по-горното. Когато повече реални пари се наливат в системата с цел спекулация от колкото се печатат то цената им ще расте. И обратно когато новите реални пари от транзакции и спекуланти са по-малко от печатането то цената ще пада. Лошото в дългосточен план е, че количеството е неограничено и клони към безкрайност имаме биткойн, лайт, койн, етериум, рипъл ..... моля за извинение ако съм изтървал някоя монетка, която притежавате. Когато на входа е ограничено а на изхода е неограничено то рано или късно цената му ще започне да клони към нулата.
          Докато на макро ниво понятието кроптовалути е категоричен балон, то на микро ниво е доста по-интересно. Ако приемем, че това нещо ще го бъде, то реално накрая ще остане само една. Тук има икономия от мащаба. Хората ще ползват определена валута защото всички я ползват. Стане ли една конкретна крипто валута стандарт ползван от всички то ще се появяват все повече нови и нови крипто портфейли на търговци и клиенти. Тъй като всеки има норма на спесяване, то добавянето на всеки нов клиент ще води до реално вадене от обръщение на част от койните. Отделно ще се губят по гръмнали хардове и други подобни. Тоест в случай, че крайното количество койни е фиксирано, то ще имаме среда където цената на едната единствена останала монета клони към безкрайност защото количеството койни бавно клони към нула а реалните транзакции растат и покачването на цените води нови спекуланти.
          Така погледнато търгувате сляпата вяра на глупаците, че крипто валутите като общо понятие само ще растат и вярата в личните си умения да улучите единствената, която ще остане.
          Когато през 2000 г. се спука доткома гугъл и фейса още ги нямаше. Амазон беше смешна компанийка а майкрософт бяха проспали интернета. В случай, че накрая наистна остане само една, то от къде сте сигурни че ще познаете коя е? В случай, че банките, големите търговци и корпорации застанат зад някоя конкретна тя може би ще се наложи. Но остава още един въпрос. В случай, че централните банки започнат да ползват блок чейн технологията за крипто валута казваща се например американски долар или евро, която е законно платежно средство и няма нужда да се обменя срещу истински пари както е сега? Сякаш ще се получи доста интересно. Аз не съм програмист но имам усещането че блокчейн технологията ще се окаже много успешен проект, който ще продължи да се използва дълго и след крипто валутите.
          Поздравления за спекулантите като hemilio, които имат топки да участват в тази игра. Аз нямам. Пожелавам късмет и на глупаците, които не осъзнават какво става. Ще им е нужен. Успех на всички. Ще продължа да наблюдавам с интерес.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
            Лайткоина е подценен! Аз моите ще почна да ги продавам над 50 долара за парче, т.е. над 0,02 LTC/BTC
            Добри Ютро!
            Наближава момента!
            http://www.zerohedge.com/news/2017-0...-korean-buying

            http://www.zerohedge.com/sites/defau...oin%20ST_0.jpg

            remember remember the fifth of november

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

              Според мен тоя бибиткойн сам си копае гроба още от момента на създаването си, точно защото не произвежда никакъв полезен продукт. Колкото повече се вдига трудността, толкова повече нарастват разходите на печатарите. И ако няма достатъчно нови зомбита, които да наливат пари и да покриват увеличените разходи, пирамидата ще се разпадне от само себе си.
              В момента, в който печатането на бибиткойни стане нерентабилно, печатарите масово ще разпродадат каквото имат и ще се оттърват от тази криптощуротия. Виртуалната пара ще колабира и ще приключи за минути. Но предполагам, че преди това ще го надуят до астрономически стойности може и до 15 000 - 20 000 долара да го напомпят.
              Най-хубавото е, че никой не знае кога ще настъпи моментът на колапс - може да е днес, утре, след 3 месеца или след 5 години.


              Какво значи "полезен продукт", за кого даден продукт е полезен?! Изобщо защо говориш неща които не разбираш. Какви са тия примитивни разсъждения от преди 3 века.

              Можеби едни от най големите умове на човечеството в момента работят върху криптовалутите. Ти просто не можеш дори да си представиш за какво става въпрос. Защо поне не изгледаш интервюто с Виталик?! Да не мислиш, че Виталик е някакъв строител на пирамида??? Той навремето беше казал, че ако не успее да събере пари за разработката на Етириум, сам ще го разработва.

              Биткойн и криптовалутите са направили повече обикновени хора богати, отколкото всички социални програми на света, за всички времена... и ти наричаш това пирамида?! Значи Биткойн е "пирамида", а примерно икономиката на България не е пирамида?! Аз лично залагам, че Биткойн ще съществува много по дълго от нашата държава. Защото за разлика от България в Биткойн може да печели всеки, а не само приятелчетата на политиците и олигарсите. Днес в България, човек трябва да работи цял живот, без никаква надежда за нищо. За Биткойн трябва да работи само една година за да постигне повече. Кое е пирамидата, която ще се срути и изчезне първо??? Тя пирамидата България вече изчезва, единствените инструменти на държавата са тормоз и принуда, по никакъв друг начин тия хора не могат да печелят пари вече. Няма елементарни условия за нормален бизнес, някой ще каже "Данъците ни са ниски." е ниски са докато не попаднеш на държавен служител изнудвач. Тогава или трябва да станеш престъпник, като му дадеш подкуп или да си затвориш бизнеса. Другия вариант е да попаднеш на банка изнудвач, която те принуждава или да си правиш бизнеса по "техните правила"... или да зкриеш. Когато им го кажеш това отговорът винаги е: "Ами събирай си багажа и се махай." е колко хора трябва да се махнат... хората вече се махат с ускорени темпове. Най добрите ни умове, цветът на нацията така да се каже се изнася, но политиците ни олигарсите продължават със старата си мантра: "В България всичко е наред, който е работлив ще успее." Това е абсолютна лъжа, смо идиотите се връзват на тази мантра, нормалните хора се изнасят. Нивото пада и този форум го доказва, до преди 5 години, много повече смислени хора пишеха тук. Сега поради една или друга причина спряха да пишат. Аз също вече не пиша по другите теми, защото просто няма смисъл. Почти не пиша и в други форуми, просто в България почти не останаха смислени хора с които да си кажеш нещо. Английския е взел да ми става нейтив (роден)... а съм в България все още.

              В момента буквално се гради бъдещето на света, а тук в тази тема, повечето хора са настроени скептично, до кога!? След колко хиляди години ще станете "оптимисти". Кога ще седнете да прочетете повече от две изречения за тях?!

              П.С. Това за 3-те месеца и 5-те години изобщо го забрави. Биткойн ще съществува предостатъчно време, сравнено с един човешки живот. Криптовалутите са дигиталното ДНК на бъдещата икономика.

              Коментар


              • Как да изберете къде да инвестирате в криптовалутите?

                Информирайте се и смятайте. Пример:
                Ако сегашните курсове на криптокойните и цените на Cloud Mining и Mining Difficulty
                останат без промяна за една година (нереална хипотеза),

                то 3362 USD, инвестирани в Cloud Mining на BTC, ETC или LTC се превръщат в:
                • 18880 GHS (BTC Cloud Mining) => 5078 USD/годишно
                • или 153 MHS (ETC Cloud Mining) => 11130 USD/годишно
                • или 278 MHS (LTC Cloud Mining) => 19668 USD/годишно

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

                  А сега вече и алхимик
                  Ей ся ше разберем туй животно биткойна става ли за философски камък
                  Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение



                    Относно днк-спиралите,ей аз се чудя що ми е на сърце биткойна,ами инж.химик съм.


                    Благодаря.
                    А сега вече и алхимик

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      Щото ме кефи затова!
                      Интересувам се от различни видове пирамидални схеми.
                      Ами чукча,чети тогава,що пишеш?
                      И нали знаеш,докато има говеда,ще има и касапи
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

                        Ами като си само наблюдател,защо даваш акъл на тези реално занимаващи се с биткойн?
                        Щото ме кефи затова!
                        Интересувам се от различни видове пирамидални схеми.

                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                          Ама ти къде се слагаш в А група? С твоите мижави количества от видеокарти от теб нищо не зависи. Накъде ще върви пазара не го определяш ти, нито останалите крипто-фенчета, които пишат във форума, а го определят големите олигарси, които печатат хойните със специализираните машини и ферми, които са милиони пъти по-производителни от твоите видеокарти и хабят много по-малко ток.
                          Така че, ако за големите крипто-олигарси печатането на биткойни стане нерентабилно и печалбата им намалее, те ще унищожат стария биткойн, на негово място ще създадат нещо съвсем ново и ще почнат печатането отначало с ниски разходи и висока печалба.
                          Аз не копая,нямам видеокарти.
                          Не говори глупости.
                          Аз спекулирам, и имам отворена позиция,която обявих!
                          Лаладжии,що се занимавам.....
                          Заради такива дърдорковци и многознайковци, маса читав народ напусна форума....
                          Ама чукча писател,не читател!!!
                          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                            Аз и преди съм казвал, всички така сме ги виждали нещата в началото, просто за всеки от нас началото е по различно време. Когато човек опознае технологията и започне да я разбира, започва да мисли по съвсем различен начин.

                            Ето едно интервю с Виталик, направено наскоро, където той обяснява собствената си история:

                            Vitalik Buterin - The Mastermind Behind Ethereum: https://www.youtube.com/watch?v=KCQP02LHjGY

                            Между другото обърнете внимание как Виталик просто "грейва" когато говори за Сатоши Накамото. Гения на Сатоши е абсолютно неоспорим. Също така да направя малка отметка, че Виталик никога не е общувал директно със Сатоши, когато Виталик научава за Биткойн, Сатоши вече си е бил отишъл.

                            Виталик също е бил много скепчтичен в началото, всичките тези неща за това, че Биткойн няма "вътрешна стойност" и тн. си ги мисли всеки, който се сблъсква за пръв път с Биткойн и криптовалутите. Просто по интелигентните хора по някое време си правят "собствено проучване", докато "овците", чакат да им "кажат по телевизора". Когато по "телевизора" кажат официално да инвестирате в Биткойн, умните хора вече ще излиат от там. Когато бабите на село започнат да си дават пенсията за Биткойн, ще е времето другите да излязат.


                            П.С. За мен лично разбирането на блокчейн технологията се превърна в нещо което изцяло промени виждането ми за вселената, на фундаментално ниво. Вземете го най накрая това "червено хапче"... Морфиъс е Сатоши...
                            Аналогията с Матрицата е съвсем на място, представете си, че сте в Матрицата, за вас не съществува нищо друго, за вас Матрицата е истинският свят. Ако вземете "червеното хапче", ще се почувствате точно като Нео, после няма да искате да ги чуете всички тия глупости за пирамидите, понци схемите, лалетата и тн. простотии. Вие всъщност се в света на тия неща, ние сме в истинския свят.
                            ае Бохо ти какви шмъркотици си взел ве ?! днеска си в апогея на вълната .....

                            Коментар


                            • ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

                                Фрости - Искренно Оценявам загриженоста ти да ме предупредиш, ама:
                                1. Биткоина не познава граници, и ако аз спя, Бай Китаец е буден и обратно. Така че "някоя нощ" е нещо безмислено в този случай....
                                2. МТ Гокс, Мокс - не съм спекулант и не съм имал нещо там и въобще тази история ми е от единия крачол в другия .....
                                3. "тая щуротия" може да е бъдещето! Никой не знае защото историята се пише СЕГА!!! Не пречи да опитам да съм вътре и в Тази Игра. Всичко което имам като хардуер вече се е ИЗПЛАТИЛО в ПЪТИ!!! Нищо не рискувам (вече) - само се кефя
                                Ай Лека вечер и Успех с наблюдението!
                                Ама ти къде се слагаш в А група? С твоите мижави количества от видеокарти от теб нищо не зависи. Накъде ще върви пазара не го определяш ти, нито останалите крипто-фенчета, които пишат във форума, а го определят големите олигарси, които печатат хойните със специализираните машини и ферми, които са милиони пъти по-производителни от твоите видеокарти и хабят много по-малко ток.
                                Така че, ако за големите крипто-олигарси печатането на биткойни стане нерентабилно и печалбата им намалее, те ще унищожат стария биткойн, на негово място ще създадат нещо съвсем ново и ще почнат печатането отначало с ниски разходи и висока печалба.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                                Коментар

                                Working...
                                X