IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • monopola - конкретно в цифри НАП ако изкарат колко са постъпленията от данъка върху печалбата да не цъфне оборот от порядъка на 5 койна за всичките борси че и по малко може да е. Това имам предвид, а тези преводи през банките съм написал защо са извън закона и банките не би трябвало да ги правят. Но понеже са дребни суми могат да се оправдаят че не са могли да ги идентифицират.

    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

      Ти как си я представяш финансовата система без банките без кредита без увеличаване на паричното предлагане.
      Чудна си я представям Шегата на страна - смарт контрактите могат да изместят изцяло банките от услугите по кредити/влогове, но проблема при банките е не тази им функция, а безумно раздутите такси за какво ли не. Справка - българската банкова система, печалбата и и от какво идва.

      Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

      Мен не ме интересува, че копачите плащали ддс на тока. И......................
      Не знам как да ти отговоря, защото теза в писането ти не виждам. Подобни неща би бръщолевил някой еко терорист без връзка с реалността.

      IvanTerziev, за сървърите веротно си прав и съм съгласен, ама то банката не е само това - офиси, централи, климатизация, вентилация, осветление, компютри, принтери, кафемашини и не знам си какво. Ако толкова ви пука за планетата ще се замислите, че хартията потребена само за ден в банковите офиси в нашата страна вреди повече отколкото тока похабен за цяла година в крипто. Това за 30те киловата наляво и надясно са тотално неверни неща. За един апартамент са предвидени 6 киловата с все уредите вътре, увеличението не е толкова лесно, да не говорим че вкъщи не може да е фермичката.

      Supertrader, много ясно, че е деклариран. Борсите работят с банкови сметки, целия оборот се декларира, плащат се данъци и т.н. НАП си имат тълкувателно писмо, даже за ДДС на копането са се произнесли, въобще неясноти няма.

      И да попитам - абе момчета тоя хейт за какво е? Да разбирам, че супер много ви дразни идеята, че може да изкарате пари от нещо?

      Коментар


      • 4i40 - търговия с койни няма кой знае каква, ти данъци ще дойдат от нея. Разни изцепки за 50-100милиона обороти въобще не им връзвай, остави българчетата ако могат да продадат някой койн да го направят. Аз като гледам в България при липса на реализация и солидно образование какво ще правят тези хора и как ще си вадят хляба, не се занимавай с глупости. Само да не подвеждат българи - наивници да не се набълбукат в тази пирамида, нищо че не било пирамида защото нямала била фараон и била децентрализирана. Той и Форекс маркета е децентрализиран но някои банки платиха големи глоби защото са манипулирали пазара.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Я да попитам...

          Плащат ли се данъци върху печалбата от търговия с койни...?

          Щот си мисля да предложа на МФ, да направи още една графа в справка 5....
          За 2015 и 2016 съм плащал данък като ФЛ за продажба на Биткоин. За 2017 пак ще плащам и то доста, примерно 9-10 пъти повече от 2015 и 2016 взети заедно .......
          Ма не пречи и ти да предложиш "нещо иновативно" и дай Боже по-добро, път и дано да те чуят!
          remember remember the fifth of november

          Коментар


          • Я да попитам...

            Плащат ли се данъци върху печалбата от търговия с койни...?

            Щот си мисля да предложа на МФ, да направи още една графа в справка 5....

            Коментар


            • Бонвиван - като изчистиш всичките койни питай как се продават 1000 койна и ще ти отговоря, сега не е момента. Не са големи комисионните които си платил, нормални са - така е. Те ниските транзакционни такси са само за транзакции срещу кеш наужким..за помпене на цената.

              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                ......Оказа се, че в Бг няма посредник, който може да осигури еднократна продажба на повече от 2, и нещо койна.
                Пробвай тук: rgcoins.com
                Няма проблем за 2, 3 или 5 - за нагоре трябва да им се обадиш и уговориш предварително
                Аз лично бих изчакал с продажбата до след 11-ти Декември, но всеки си решава сам!
                Успехи!
                remember remember the fifth of november

                Коментар


                • Мислих, мислих и реших да продам 1/2 от протфейла си. Понеже не съм в час ползвам услугите на посредник/посредници. Оказа се, че в Бг няма посредник, който може да осигури еднократна продажба на повече от 2, и нещо койна. Затова продадох вместо 3, два койна. При цена над 13500 лв/койн към 21.11.2017 в петък в сметката ми постъпиха малко над 25000лв. Разликата е за приятели, посредници, брокери...факт, но това е равносметката като не съм запознат и използвам услугите на посредници.

                  В понеделеник продавам още два койна:-))))

                  Ба...х мамааа...му ако някой има за продажба 1000 или 10000койна как ще ги продаде чрез Бг посредник?!

                  Ще си оставя 2 койна за спекула. Дали ще стигне койна 1000000$ или 0$ вече не ме интересува:-)
                  Кеша е наличен!
                  Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

                  Коментар


                  • Penko - като е толкова голям, той деклариран ли е а на печалбата от таксите къде са и данъците - от НАП би трябвало да кажат.

                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Frosty - банките не би трябвало да правят преводите от криптоборсите към бенифициенти въобще, тези преводи са под ударите на международни закони и споразумения за борба с пране на пари и финансиране на тероризъм. Хайде сега познай защо банките престъпват закона ? А могат ли в деня Х да се сетят че трябва да го спазват и правителствата могат ли да кажат - банка която не спазва закона без лиценз и закриване.Какво ще стане с притежателите на биткойни и на улицата ли ще ги продават за фиатни пари.

                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Според управителя на една от водещите български борси за криптовалути, Crypto.bg, Стамен Горчев оборотът на всички български биткойн борси е между 50 и 100 млн. лв. месечно.

                        http://www.capital.bg/biznes/moiat_k...rcha_bitkoina/

                        Аз лично се изненадах

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                          Хващам бас, че ако някой си направи труда да провери колко ток харчат например банките в България с всичките им офици, централи, дейта центрове и т.н. ще се окаже, че всичкия ток за копачки е много пъти по-малък. Ама явно за вас дейността на банките в България има особена полезност не само за хората, но и за околната среда, планетата и най-вече за пришълеца от бъдещето.
                          Само един единствен сериозен апартаментен копач удря в земята потреблението на сървърите на цяла банка. Правили сме проекти за банки и знам как изглеждат отвътре. Нищо особено. Повечето време процесорите им са в idle режим и не дърпат ток. Дори бъзиках админа им да копае койни, че да ги натовари
                          Освен това Биткойн има капацитет 3 транзакции на секунда, което е много меко казано недостатъчно да замени световния оборот. Дори за малка държава не стига.
                          Най-оптимизираните са докъм 20 транзакции в сек., което също е смешно.
                          Първоначално изпратено от frosty
                          Ами хубаво, щом ще сменята финансовата система - сменяйте я. Преди това обаче или намерете начин да си печатате виртуалните цифри без да разхищавате енергия напразно и да отделяте топлина и парникови газове, или трябва принудително да бъдете обложени със солени данъци, екотакси и акцизи за да може да се даде път и да бъдат стимулирани енергоефективните технологии, които не разрушават равновесието на планетата.
                          Не бе само да ги задължат да се откачат от енерго мрежата и да си правят ток както намерят за добре. Хем свободата ала бала, нова парадигма, ама захапали контакта като смок, и дърпат 30 киловата на поразия! На всичко отгоре охлаждат с климатик, още няколко киловата в парников газ! Тогава да видиш как Биткойн ще изпихне за дни! Има криптоси, дето не хабят ток.
                          Като цяло съм за свободата, ама да гориш въглища за безсмислени сметки е престъпление към планетата. Особено след като има криптоси дето не хабят.
                          Last edited by IvanTerziev; 25.11.2017, 15:05.
                          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                            Фрости, тока се продава с акциз и ДДС, независимо кой за какво го ползва. Копачите си плащат въпросните данъци, както всички други хора, ползващи ток.
                            Мен не ме интересува, че копачите плащали ддс на тока. И производителите на храни и стоки също го плащат.
                            Според мен трябва да се въведе 1% облагане на всички парични преводи към крипто-борси. Така допълнително ще се обложи всяка покупка на виртуални криптоси и приходите от тях могат да се събират отделно от общия бюджет, в специален фонд за борба с последиците от климатичните промени.
                            Правителството добре направиха като сложиха 10% данък на печалбата от койни.

                            Ами хубаво, щом ще сменяте финансовата система - сменяйте я. Преди това обаче или намерете начин да си печатате виртуалните цифри без да разхищавате енергия напразно и да отделяте топлина и парникови газове, или трябва принудително да бъдете обложени със солени данъци, екотакси и акцизи за да може да се даде път и да бъдат стимулирани енергоефективните технологии, които не разрушават равновесието на планетата.
                            Last edited by Frosty; 25.11.2017, 14:40.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                              Хващам бас, че ако някой си направи труда да провери колко ток харчат например банките в България с всичките им офици, централи, дейта центрове и т.н. ще се окаже, че всичкия ток за копачки е много пъти по-малък. Ама явно за вас дейността на банките в България има особена полезност не само за хората, но и за околната среда, планетата и най-вече за пришълеца от бъдещето.
                              Ти как си я представяш финансовата система без банките без кредита без увеличаване на паричното предлагане.

                              Коментар


                              • Хващам бас, че ако някой си направи труда да провери колко ток харчат например банките в България с всичките им офици, централи, дейта центрове и т.н. ще се окаже, че всичкия ток за копачки е много пъти по-малък. Ама явно за вас дейността на банките в България има особена полезност не само за хората, но и за околната среда, планетата и най-вече за пришълеца от бъдещето.
                                Last edited by RUBLA; 25.11.2017, 14:08. Причина: Моля пишете по темата и без личностни характеристики на участниците във форума

                                Коментар

                                Working...
                                X