IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ехаааа биткойна е на трендлинийката . айде дълги , че господин давид соломон шевввв на голдмън сащ много обича трендлинийки

Last edited by the architect; 14.11.2025, 08:31.

Коментар

• ИГРАТА МИ НА БИТКОЙНА Е ПРОСТО БРУТАААААААЛНА

Коментар

• БИТКОЙНА МНОГО ДОБРЕ ПАДНА ДОВОЛЕН СЪМ

Коментар

• некви измамници от уолстриийт разбрах че напъвали вчера биткойна срещу бомбата ми

веднагически ги фалирам дори и в събота

Коментар

• Ееее, тъкмо когато всички очакваха корекцията да продължи, тя паузира. Шитовете се размърдаха!!!
            Затваряне седмицата над 103000 някъде и литваме.
            Лонговете ги обраха играчите, сега с тях ще понапомпат пазара, така ще оберат и шортовете и айде газ. Не им омръзна на трейдърите да ги обира този пазар ей. Браво, само така, смели мъже ни трябват, че да може да расте пазара.

Коментар

• МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМАМЕ ЛЕКА КОРЕКЦИЯ НА БИТКОЙНА И ПОСЛЕ ОТИВАМЕ НА СВЕЩЕНОТО 135800

Коментар

• ИГРАТА МИ НА БИТКОЙНА Е ПРОСТО НЕВЕРОЯТНОСТНО СТРАХОТНА

Коментар

• аве Манове.. щом си мисля зза етерюм до 2500.... както писах по преди ..що пък БИТКОЙНЕРА да не отиде do75000 -80000 ... той сега е 100000 ..колко му е да се срине . .. vii кво мислите по въпроса ..?
                  Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                    абе не знам. аз съм обикновен човечец и не разбирам такива сложни думи като волатилност / виж волатилния много го уважаваххххх/ . ама съм два бона напред с биткойна . дигна на секундата от бомбата ми .
                    Архитекте,

ти си младо мОмче още....
                    ... сега ти е времето да рискуваш....
                    ....действай смело и безотговорно...
                    ...както и аз съм правил....
                    ...докато можеш да си го позволиш.......

Успех ти желая във всички начинания!

Коментар

• абе не знам. аз съм обикновен човечец и не разбирам такива сложни думи като волатилност / виж волатилния много го уважаваххххх/ . ама съм два бона напред с биткойна . дигна на секундата от бомбата ми .

Коментар

биткойна пак падна . ти да видиш
                        Другарю Архитект,

волатилността на биткойна превишава многократно волатилността на всички досега известни финансови инструменти.....
                        Младок е биткойна още.... младоооок

Който е фен на казината може да спечели много....
                        ....а също и да загуби много ... като си играе на биткойн....

...квото му е писано .... ще стане.....

P.S. Не казвам, че биткойнът е лоша или добра инвестиция.... нищо не казвам всъщност....
                        ...трая си и гледам филма....
                        Засега е интересен....
                        Last edited by Kildirimbei; 30.10.2025, 06:52.

Коментар

• биткойна пак падна . ти да видиш

тука на бомбата затварям и отварям дълги яката

Last edited by the architect; 30.10.2025, 06:33.

Коментар

добре върви биткойна

биткойна продължава да пада от бомбата

Коментар

• добре върви биткойна

Коментар

• Първоначално изпратено от mvmrik Разгледай мнение

1. Идеята за биткойна/блокчейна е жестоко зарибявяща за широките народни маси - масата смятат Биткойн за глупост, много малък процент от хората го оценяват.

2. Сатошито не е един човек - как стигна до този извод? Явно е просто предположение, без въобще да си проучил нещата? Чел съм цялата кореспонденция на Сатоши през годините още преди да го стартира официално - как комуникира с другите, как се чуди точно по какъв начин да го направи, как те му предлагат идеи и т.н. Ти прочете ли ги или си правиш извод от нищото, защото просто ти харсва да е така?

3. Биткойна, етереума, стейбълкойните + останалите алтшитове са създадени и се поддържат от ХОРА - така е, но пак виждам неразбиране. Явно не знаеш, че това е математика и код, а децентрализацията е направена така, че дори създателя няма никакъв контрол върху кода си. Борсите са съвсем друго - там е ясно, че те контролират нещата, но никой не задължава никого да ги използва. Истинският Биткойн е на блокчейна си, не на борсите.

4. А защо, питам аз и отговор не чакам, първите 1 млн. биткойна са директно създадени и блокирани още през януари 2009г. - това не е вярно. Няма директно създадени биткойни - той винаги е работил по един и същ начин от самото начало. Първо за всеки блок наградата е била 50, след това през 4 години се намалява наполовина.

5. 'начи, общо 100 човека макс решават цената на биткойна - който мисли само за цената е спекулант - идеята на Биткойн е съвсем друга, но малко я осъзнават.

Моят извод е, че не знаеш основни неща, но даваш крайно мнение за нещо, което не разбираш. Знам, че по никакъв начин няма да ти променя мнението и въобще не искам да го правя - пиша го за други хора, които гледат, защото някой ще се върже на тези безсмислици. След като не ти харесва и си вкарал някакви глупости в главата си, по-добре ги пази за себе си и никога през живота си не купувай Биткойн - никой не те задължава по никакъв начин. След време ще четем цитати като твоя и ще си ги колекционираме, до тези - които навремето са казвали, че автомобилите никога няма да заменят конете, компютърът е пълна глупост, а телефонните разговори са нещо безсмислено.
                                -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                Благодаря за коментара, уважаеми/а mvmrik!

По т.1: масата смятат Биткойн за глупост, много малък процент от хората го оценяват.

Ми не са малко хората, които го оценяват, като се има предвид, че биткойна придоби някакви наченки на широка известност преди малко повече от 10 години (по данни от bitbo.io)
                                Click image for larger version

Name:	howmany1.jpg
Views:	1
Size:	59.8 КБ
ID:	4307187

Name:	howmany2.jpg
Size:	55.8 КБ
ID:	4307188

Name:	howmany3.jpg
Size:	38.4 КБ
ID:	4307294

По т.2: Сатошито не е един човек - как стигна до този извод? Явно е просто предположение, без въобще да си проучил нещата? Чел съм цялата кореспонденция на Сатоши през годините още преди да го стартира официално - как комуникира с другите, как се чуди точно по какъв начин да го направи, как те му предлагат идеи и т.н. Ти прочете ли ги или си правиш извод от нищото, защото просто ти харсва да е така?

Може да си чел/а цялата кореспонденция на Сатошито (тя не е голяма като обем), може дори да си прочел/а уайтпейпъра на биткойна (който е едно тънко книжле), но вероятно си нямаш дори и НАЙ-МАЛКА представа за МАТЕМАТИКАТА, която стои зад БЛОКЧЕЙНА, и ОБЕМА на кода, който е написан, компилиран, тестван, после съответно редактиран, отново компилиран, тестван, и така Ъмнайсет пъти.....докато се появи първият РАБОТЕЩ вариант на биткойна, зад който стои блокчейн, зад който стои математика, за която вероятно не си и чувал/а, че съществува... нядавам се искрено, че поне с АРИТМЕТИКАТА се оправяш горе-долу.... БЕЗ калкулатор

Когато се е появил 1вият РАБОТЕЩ вариант на биткойна, той е бил предложен на ограничен брой юзъри за мнения (на това му викат бета-версия на биткойна в дадения случай). Юзърите са си поиграли определен период от време с биткойна, и са дали мненията си за него.
                                Мненията се събират, обобщават, анализират и обсъждат. НЯКОЛКО пъти. Присъстват, дискутират и решават НЯКОЛКО човека.

Прави се ФИНАЛНО обобщение и анализ, като се решава от ВСИЧКИ ПРИСЪСТВАЩИ кое ще се преправя и програмира ДОПЪЛНИТЕЛНО.
                                .....и после пак се пише, компилира, тества, анализира, обобщава... и пак се пише, компилира, тества, анализира, обобщава.. и така ОЩЕ Ъмнайсет пъти.....докато се появи нещо, което МОЖЕ да се използва от всеки некадърник с достъп до комп и нет.

Това е лесният вариант, когато има САМО ЕДНА бета-версия.... че може да са НЯКОЛКО....

СЕГА стана ли ти ясно, че Сатошито НЕ Е ЕДИН ЧОВЕК?

Е, вече ти е ясно... НАДЯВАМ се искрено....

По т.3: Биткойна, етереума, стейбълкойните + останалите алтшитове са създадени и се поддържат от ХОРА - така е, но пак виждам неразбиране. Явно не знаеш, че това е математика и код, а децентрализацията е направена така, че дори създателя няма никакъв контрол върху кода си. Борсите са съвсем друго - там е ясно, че те контролират нещата, но никой не задължава никого да ги използва. Истинският Биткойн е на блокчейна си, не на борсите.

Създателят на кода НЯМА контрол над кода си, но НЕ ВСЕКИ МОЖЕ да пише и да дописва каквото си поиска. Всеки може да пише каквото си поиска, НО КАКВО ВЛИЗА в официалната и работеща версия се решава от ОПРЕДЕЛЕН БРОЙ ХОРА, които КОНТРОЛИРАТ какво ще влезе.
                                Биткойнът е ЕДИН - няма истински и неистински.

По т.4: А защо, питам аз и отговор не чакам, първите 1 млн. биткойна са директно създадени и блокирани още през януари 2009г. - това не е вярно. Няма директно създадени биткойни - той винаги е работил по един и същ начин от самото начало. Първо за всеки блок наградата е била 50, след това през 4 години се намалява наполовина.

Приемам забележката, изразих се неправилно.
                                Всичко е както казваш, НО ПЪРВИТЕ 1 млн. изкопани биткойни са изкопани и блокирани от януари 2009 г., и НИКОГА повече на са пипани..... КОГА и КОЙ може да ги пипа, НИКОЙ не знае... само ГРУПАТА, известна под никнейма САТОШИ НАКАМОТО, могат да ти кажат... ако знаеш кои са

По т.5: 'начи, общо 100 човека макс решават цената на биткойна - който мисли само за цената е спекулант - идеята на Биткойн е съвсем друга, но малко я осъзнават.

Ще цитирам отново мнението си, защото то НЯМА да се промени:
                                "Идеята за биткойна/блокчейна е жестоко зарибявяща за широките народни маси+спящата интелигенция, което създателите Му МНОГО ДОБРЕ са знаели..."

ЗАРИБЕНИЯТ човек е странен човек...
                                Надявам се че поназнайваш малко английски да си преведеш това, а ако не - ползвай гугъл преводача:
                                The phrase "the fool and his money are soon parted" means that a foolish or unintelligent person will not hold onto their money for long, either by being easily swindled, spending it frivolously, or simply being unable to manage their finances. The saying implies that people who are not sensible will quickly lose their wealth, and it originated in the late 1500s.

Такаааа....
                                А за това, че цитирам те: "Моят извод е, че не знаеш основни неща, но даваш крайно мнение за нещо, което не разбираш."...

Написах неща, от които си НЯМАШ никакво понятие, но ТИ казваш, че НИЩО не разбирам.
                                Аз знам, че нищо не знам, но ти дори и това НЕ знаеш.... за себе си.....
                                Не съм го измислил аз това, Сократ го е казал... виж в уикито кой е Сократ

Хайде със здраве!
                                Last edited by Kildirimbei; 28.10.2025, 19:49.

Коментар

Working...
                                X