IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

По-ясен шорт сигнал за mstr аз не знам. Добре че не е nasdog. За самия кон съм казал по-долу, друга бира е.
    Давай , щом поставяш формата пред съдържанието. Шорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
      MSTR влиза в NASDAG след седмица. 0.47$ от 100$ инвестирани отиват в MSTR. Отделно завареното положение, Бъфет, Apple, Майкрософт ще се окажат с експозиция към биткойн, който те отричат.
      По-ясен шорт сигнал за mstr аз не знам. Добре че не е nasdog. За самия кон съм казал по-долу, друга бира е.

Коментар

• MSTR влиза в NASDAG след седмица. 0.47$ от 100$ инвестирани отиват в MSTR. Отделно завареното положение, Бъфет, Apple, Майкрософт ще се окажат с експозиция към биткойн, който те отричат.

Коментар

Изключително ми е неприятно, че не спечелих от биткойн. Ако и да излязох напълно прав, че това е план Б на Щатите. Просто Щатите се оказаха по-силни отколкото очаквах и успяват да го наложат. Скоро и с официален декрет. Става направо опасно да не държиш биткойн, защото очевидно това е изходът от дълговете на хегемона. Решено е да се жертва долара.

Копирайте го този пост и си го сложете в рамка.

Аз от естетически съображения няма да се включа, ако ще и трилион $ да стане. Но ще продължа да товаря активи, дори на заем.
          Може и да не се жертва. Ако се направи една добре премислена pump and dump схема. Купуваш малко по малко за да натрупаш на ниска цена, после купуваш яко за да я вдигнеш и накрая го продаваш на баг холдърите и си оправяш дълговете. После не ти пука колко ще струва. Работата обаче няма да стане точно така защото цената на биткойна се движи най-много от Китай. Според една статия която четох наскоро колкото по-големи капиталови репресии има там, толкова повече пари се насочват в биткойн. Та ако стане това което си мислиш, ще има странични ефекти като например доста богат Китай и други подобни (примерно Ел Салвадор ще стане най-добрата държава за живеене, Сатоши става най-богатия човек на планетата, MicroStrategy най-голямата компания на борсата и др.).

Коментар

• Новият Бъфет се казва Майкъл Сейлър.
            Аналоговия динозавър срещу дигиталния визионер.
            След време всеки с някаква идея ще се обръща за финансиране към г-н Сейлър.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Бъфет е олд скул инвеститор, който се рови в счетоводни отчети, P/E ratio и прочее. През последните двадесет години е пропуснал всяка една значима компания, която е нарастнала до капитализация от трилиони, включително и Майкрософт, основана от неговия приятел Бил Гейтс. Единственото изключение е Apple, но и там влезе много късно. Хора, като Стенли Дръкънмилър, Пол Тудор Джоунс и Рай Далио, управляващи хедж фондове, са много по-наясно с финансите, а също така са и по-добри инвеститори от Бъфет, но просто не са толкова популярни като него. Ако днес реша да проуча възможността за инвестиране в биткойн, бих чул мнението на тези трима, а не на Бъфет.

Коментар

• https://youtube.com/shorts/htyE4J_TE...fhUHW8QoP0Njy0

Коментар

• Пъпеш не "се налага над всички останали след него", а е наложен. Неслучайно е толкова трудно да купиш и продадеш монеро.

За другото може и да си прав, но отново става въпрос за активно налагане, включително с промяна на законодателство тип Пеевски. Неслучайно спряха китайските тролеи от внос.

Коментар

Изключително ми е неприятно, че не спечелих от биткойн. Ако и да излязох напълно прав, че това е план Б на Щатите. Просто Щатите се оказаха по-силни отколкото очаквах и успяват да го наложат. Скоро и с официален декрет. Става направо опасно да не държиш биткойн, защото очевидно това е изходът от дълговете на хегемона. Решено е да се жертва долара.

Аз от естетически съображения няма да се включа, ако ще и трилион $ да стане. Но ще продължа да товаря активи, дори на заем.
                    Това е протокол, а обикновено първия установен такъв се налага над всички останали след него, дори и последващите да са по-съвършени. Същото е като IP, който ползваме - има още 30-тина след първия установен, но ползваме първия. И е по-устойчив от всяка една компания, колкото и брилянтна да е тя. А по отношение пропускането да се спечели, това се случва много по-често, отколкото хората предполагат. Съдейки по коментарите в темата "NYSE", повечето от вас ще пропуснат процеса на налагане на автономните автомобили на Тесла, които ще преобърнат автомобилната индустрия с краката нагоре, съответно няма да видят как към средата на следващото десетилетие десетки милиони подобни автомобили, притежавани от компанията, ще превозват пътници за 0.25 долара на километър и ще носят няколко стотин милиарда долара годишна печалба. Ще пропуснат и роботиката на Тесла и първия масов хуманоиден робот, произвеждан в промишлени мащаби и заместващ работниците в предприятията. С думи прости - мнозина ще проспят превръщането на TSLA в първата компания с капитализация от 10 трлн. долара по същия начин, както и пазарната капитализация на биткойн протокола в размер на 20 трлн. долара, т.е. 1 милион за биткойн.

И двете събития ще се случат в рамките на следващите 8 до 10 години.

Коментар

Значи, аз поради глупост, недалновидност, неразбиране и каквото още си продадох каквото имах в един момент, трябваха ми пари за нещо друго. Сега гледамкакво става но не ми пука особено, само малко. Видях едни украинци от Одеса какви койни имат и да поствам:
                      Click image for larger version

Name:	photo_2024-12-16_12-02-38.jpg
Views:	1
Size:	74.9 КБ
ID:	4233884

Last edited by troika; 16.12.2024, 14:48.

Коментар

• Изключително ми е неприятно, че не спечелих от биткойн. Ако и да излязох напълно прав, че това е план Б на Щатите. Просто Щатите се оказаха по-силни отколкото очаквах и успяват да го наложат. Скоро и с официален декрет. Става направо опасно да не държиш биткойн, защото очевидно това е изходът от дълговете на хегемона. Решено е да се жертва долара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                          Изчезването му от форума странно съвпада с прекратяването на активност по адреса му.
                          Логиката навява на мисълта, че ако две събития са се случили по едно и също време, вероятно има връзка между тях.

Мастъра беше супер-арогантен тип. При тези цени на койните, всеки ден щеше да е в любимата си тема да ни шока канчетата, и да ни се подиграва, че не го послушахме през 2011-та, когато биткойните бяха по 30 долара/парчето.

Щом не се е вясвал във форума почти 10 години, за мен най-вероятно е мъртъв.
                          Може да е загинал по време на ковид-епидемията...
                          https://www.blockchain.com/explorer/...8Fitr7ttHopTuH

а първата транзакция към BTC-адреса (1848ukqwX6vU2onDf2Se8Fitr7ttHopTuH) на Forex Master

е моя подарък от 0,01 BTC (днес $1000) на 04/5/2013 14:56:27
                          в знак на благодарност, че привлече вниманието ми към BTC

04.05.2013, 15:19
                          Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Драги Forex Master,
                          Току що ти пратих един miniBTC, изкопан с пот и кръв
                          Заслужаваш много повече, защото преди 15 дни събуди любопитството ми към биткойн-индустрията.
                          Чудно е как досега не съм забелязал биткойна - досега винаги съм се старал да бъда на гребена на вълната: 1976 - дисертация (Lisp+Nonnumerical Computations+Compiler-compilers+CAD/CAM...), 1977-1982 - RDBMS, 1982 - Banking Software on Oracle+VAX+Linux, 1995 - Internet services provider, 2012 - Scala etc.

И аз преживях подобен спор - има ли полза от Интернет за една банка
                          През 1995 след BBSите се запалих по Интернета и инсталирах сървер BSDI с 64 модема (USR) в къщи. Демонстрирах чудесата на Интернета пред директората на банката за която работех, но не успях да ги убедя в ползата от Интернета ... и закъсняхме с 10 години, а можехме да бъдем първата банка във Франция с интернет за клиентите.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Сейлър взема заем (т.е ползва ливъридж), за да купи. При възходящ пазар - всичко е ок. Въпросът е какво става когато тръгне надолу?
                            Става много лошо за акцията, но самият Сейлър се подсигурява като продава отвреме-навреме. Тук играта е да разчиташ графиките и да се продаде около върха. Сега като гледам се кани да отиде към 800 поне. Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение

100K жълти стотинки? Живеем явно в други светове
                              За държавата тва са жълти стинки - не си струват ресурсите и времето, за установяване и доказване на подобни нарушения.
                              Това разбира се, не е съвет за криене на данъци. От догодина влизат новите регулации (MICA), и вероятно всички борси, ще бъдат задължени да обменят информация със съответните власти.
                              Както каза Матеев, данъците (все още) са ниски и не си струва криенето, особенно на по-високи суми.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

За 20-30-50, че и 100к не ти трябва изобщо да се занимаваш с фирми и т.н. Никой не се интересува от жълти стинки.
                                Проблем ще има ако си купиш имот или скъпа кола.
                                100K жълти стотинки? Живеем явно в други светове

Коментар

Working...
                                X