Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнениеMSTR влиза в NASDAG след седмица. 0.47$ от 100$ инвестирани отиват в MSTR. Отделно завареното положение, Бъфет, Apple, Майкрософт ще се окажат с експозиция към биткойн, който те отричат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИзключително ми е неприятно, че не спечелих от биткойн. Ако и да излязох напълно прав, че това е план Б на Щатите. Просто Щатите се оказаха по-силни отколкото очаквах и успяват да го наложат. Скоро и с официален декрет. Става направо опасно да не държиш биткойн, защото очевидно това е изходът от дълговете на хегемона. Решено е да се жертва долара.
Копирайте го този пост и си го сложете в рамка.
Аз от естетически съображения няма да се включа, ако ще и трилион $ да стане. Но ще продължа да товаря активи, дори на заем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пъпеш не "се налага над всички останали след него", а е наложен. Неслучайно е толкова трудно да купиш и продадеш монеро.
За другото може и да си прав, но отново става въпрос за активно налагане, включително с промяна на законодателство тип Пеевски. Неслучайно спряха китайските тролеи от внос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИзключително ми е неприятно, че не спечелих от биткойн. Ако и да излязох напълно прав, че това е план Б на Щатите. Просто Щатите се оказаха по-силни отколкото очаквах и успяват да го наложат. Скоро и с официален декрет. Става направо опасно да не държиш биткойн, защото очевидно това е изходът от дълговете на хегемона. Решено е да се жертва долара.
Аз от естетически съображения няма да се включа, ако ще и трилион $ да стане. Но ще продължа да товаря активи, дори на заем.
И двете събития ще се случат в рамките на следващите 8 до 10 години.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Last edited by troika; 16.12.2024, 14:48.
Коментар
-
Изключително ми е неприятно, че не спечелих от биткойн. Ако и да излязох напълно прав, че това е план Б на Щатите. Просто Щатите се оказаха по-силни отколкото очаквах и успяват да го наложат. Скоро и с официален декрет. Става направо опасно да не държиш биткойн, защото очевидно това е изходът от дълговете на хегемона. Решено е да се жертва долара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеИзчезването му от форума странно съвпада с прекратяването на активност по адреса му.
Логиката навява на мисълта, че ако две събития са се случили по едно и също време, вероятно има връзка между тях.
Мастъра беше супер-арогантен тип. При тези цени на койните, всеки ден щеше да е в любимата си тема да ни шока канчетата, и да ни се подиграва, че не го послушахме през 2011-та, когато биткойните бяха по 30 долара/парчето.
Щом не се е вясвал във форума почти 10 години, за мен най-вероятно е мъртъв.
Може да е загинал по време на ковид-епидемията...
а първата транзакция към BTC-адреса (1848ukqwX6vU2onDf2Se8Fitr7ttHopTuH) на Forex Master
е моя подарък от 0,01 BTC (днес $1000) на 04/5/2013 14:56:27
в знак на благодарност, че привлече вниманието ми към BTC
04.05.2013, 15:19Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеДраги Forex Master,
Току що ти пратих един miniBTC, изкопан с пот и кръв
Заслужаваш много повече, защото преди 15 дни събуди любопитството ми към биткойн-индустрията.
Чудно е как досега не съм забелязал биткойна - досега винаги съм се старал да бъда на гребена на вълната: 1976 - дисертация (Lisp+Nonnumerical Computations+Compiler-compilers+CAD/CAM...), 1977-1982 - RDBMS, 1982 - Banking Software on Oracle+VAX+Linux, 1995 - Internet services provider, 2012 - Scala etc.
И аз преживях подобен спор - има ли полза от Интернет за една банка
През 1995 след BBSите се запалих по Интернета и инсталирах сървер BSDI с 64 модема (USR) в къщи. Демонстрирах чудесата на Интернета пред директората на банката за която работех, но не успях да ги убедя в ползата от Интернета ... и закъсняхме с 10 години, а можехме да бъдем първата банка във Франция с интернет за клиентите.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Сейлър взема заем (т.е ползва ливъридж), за да купи. При възходящ пазар - всичко е ок. Въпросът е какво става когато тръгне надолу?
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
100K жълти стотинки? Живеем явно в други светове
Това разбира се, не е съвет за криене на данъци. От догодина влизат новите регулации (MICA), и вероятно всички борси, ще бъдат задължени да обменят информация със съответните власти.
Както каза Матеев, данъците (все още) са ниски и не си струва криенето, особенно на по-високи суми.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
За 20-30-50, че и 100к не ти трябва изобщо да се занимаваш с фирми и т.н. Никой не се интересува от жълти стинки.
Проблем ще има ако си купиш имот или скъпа кола.
Коментар
Коментар