IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Publicly traded MARA Holdings raises $1 billion to buy more Bitcoin.

Това не го разбирам. Маратон са един от големите миньори. Би трябвало да продават изкопаното, за да си покриват оперативните разходи. Вместо това набират средства, за да купуват това което добиват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнение
      Better, нищо не съм махнал.

Иначе и аз не съм първа младост, на 41 съм.

Я гледайте тука какво довлече дядо Мраз:
      BREAKING: Donald Trump's 'crypto advisory council' expected to set up strategic #Bitcoin reserve, Reuters reports.
      Я вижте като встъпи в длъжност Тръмп кой е първия уволнен:
      https://x.com/GaryGensler/status/185...-all-time-high

И на последно място, вижте Китай пак как не знаят какво точно искат:
      Chinese court rules #Bitcoin and crypto ownership legal as Bitcoin surges to record $97,930 - SCMP

Ако искате им продавайте на всички тия част от койните си, аз мисля, че трябва да платят доста по-висока цена за тях. Ще го видя Тръмп как ще намери 200 000 кончета, освен ако не са измислили план с приятелчето Лари Финк как да дъмпят. Или да не се окаже, че Сатоши е ЦРУ и тия 1 млн. Биткойна за които Тръмп говори да се окажат вече купени.
      Плащането е най-малкия проблем за тях, защото си имат печатница - могат да напечатат (генерират) колкото си искат гущери за да придобият колкото си поискат конове.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

достатъчно е да секвестират биткона на някоя голяма борса уличена в 'пране на пари' - примерно
        Скоро уличиха Бинанс в пране на пари, глобиха ги няколко милиарда, дори шефа им - CZ влезе в затвора за няколко месеца. Конфискация на средства няма как да има, както няма и при баМките уличени в пране на пари.
        С две думи, перат си пари, фащат ги, плащат глоби (10-20% от изпраното) и си свиркат.

Коментар

Better, нищо не съм махнал.
          ...
          Ако искате им продавайте на всички тия част от койните си, аз мисля, че трябва да платят доста по-висока цена за тях. Ще го видя Тръмп как ще намери 200 000 кончета, освен ако не са измислили план с приятелчето Лари Финк как да дъмпят. Или да не се окаже, че Сатоши е ЦРУ и тия 1 млн. Биткойна за които Тръмп говори да се окажат вече купени.
          достатъчно е да секвестират биткона на някоя голяма борса уличена в 'пране на пари' - примерно
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Нормално, все някога ще дойде, ама ти го разправяш от 60к. Познаваш колкото Нострадамус.

Коментар

• Как е еврейчета. Малко остана до сечта.Ама ще е много хубава обещавам ви. Яххяхяхяя
              Last edited by the architect; 22.11.2024, 06:25.

Коментар

• ЪЪЪЪЪЪЪЪП!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                  П.С Ако съм на 30 и нямам някаква спешна нужда не бих продал нищо (или почти нищо).....
                  Животът е пред тебе. Стискай си биткойните и дори на всяка корекция добавяй по малко. Ти ще си жив да видиш 1М след 2 корекции и 5-6 годинки.

Коментар

• Better, нищо не съм махнал.

Иначе и аз не съм първа младост, на 41 съм.

Я гледайте тука какво довлече дядо Мраз:
                    BREAKING: Donald Trump's 'crypto advisory council' expected to set up strategic #Bitcoin reserve, Reuters reports.
                    Я вижте като встъпи в длъжност Тръмп кой е първия уволнен:
                    https://x.com/GaryGensler/status/185...-all-time-high

И на последно място, вижте Китай пак как не знаят какво точно искат:
                    Chinese court rules #Bitcoin and crypto ownership legal as Bitcoin surges to record $97,930 - SCMP

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Как да няма нищо?
                      Има нещо, и то освен всичко друго е дефицитно, щом хората са готови да дават толкова много пари за него.
                      И знаеш ли какво има?
                      Има надежда за бързо забогатяване, а тя напоследък струва много скъпо ....
                      Има математическа гаранция, че тази надежда никой не може да ти я открадне.
                      Има доказателства, при това хиляди, че тази надежда наистина се е сбъдвала при много хора.
                      Има и голяма математическа вероятност цената на тази надежда да става все по-скъпа и по-скъпа.

Но най-важното - дефицитна е. Гарантирано е дефицитна. Златото не е толкова дефицитно, защото на другите планети ще намерим много злато. Нито един природен ресурс не е толкова дефицитен, защото и него ще го намерим на другите планети и спътници, при това скоро. Биткойна обаче гарантирано го няма в цялата вселена. Има го само тук на земята и то в силно огранчени количества.

Не е необходимо зад него да стои нещо физическо. Какаво физичееско стои например зад музиката, щото хората да са съгласни да плащат за нея. Какво физическо стои зад религията, че хората да са съгласни да плащат за нея и да я направят най-богатата световна институция? Какво физическо стои зад науката и знанието, щото по света да се харчат милиарди в търсене на ново знание?

И последно - какво физическо стои зад постингите ти точно в тази тема, че толкова настоятелно си губиш времето да ги създаваш?

Е тука съм съгласен и цената се движи от надеждата за бързо забогатяване и страха от загуба или да не се минеш.

Няма спор и за нефизическо (не материалните) неща струват пари, знания, софтуер, музика си струват пари. Така че тука никой не оборва тази разлика между материално и нематериално.

Оборвам разликата между полезно и безполезно или функционално или не функционално. Горе долу като банан залепен с тиксо и
                      Давид на Микеланджело или Мона Лиза на Да Винчи. Ма щом има хора да дават луди пари за банан залепен с тиксо що да няма дето да наливат пари и в цифрички дето единственото им качество е, че се генерират трудно.

Коментар

Абе ти нали на 60к се оплакваше, че не бил бърз, а 80 и колко викаше, че продаваш. Сега последно продаде ли нещо или като мен стискаш всичко засега?
                        На 50 изглеждаше много бавен, но бързо навакса, както очаквах.
                        Продавам лекичко, от 80 до 90 ордерите ми бяха през 5к, след 90 - на 93 и 97, имам на 99,5 и на 102, като излязат ще мислим на колко да сложа.
                        Ти май беше казал (или се бъркам), че чакаш 80 и ще разтовариш малко, ама май се отказа.

П.С Ако съм на 30 и нямам някаква спешна нужда не бих продал нищо (или почти нищо).....
                        Last edited by better; 21.11.2024, 21:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веселият_мелничар Разгледай мнение

SEC / Щатската комисия по ценни книжа / има дори легално определение на това какво представлява понци схема, финансова пирамида и пр. Биткойн може да бъде възприеман и харесван, съответно да не бъде, но не отговаря на нито една от характеристиката за понци схема. И това е причината днес да има ETF на Блекрок и Фиделити в САЩ. Студена вода действително ще се пие, като основния консуматор ще са европейците, доколкото в ЕС са забранени ETF за физически биткойни. Това, между другото, е поредния пропуск на ЕС, като съюза изостава драматично от САЩ в почти всичко и неслучайно през 2008г. БВП на еврозоната бе съизмеримо с това на САЩ, а 15г. по-късно САЩ водят с почти 10 трлн. долара / 2023/
                          Евро-?ейския съюз затъна в корупция и премина към комунистически режим на управление по модел от бившия СССР.
                          Цялата евро-?ейска комунистическа псевдо-"икономика" се крепи на непрекъснато печатане на пари, и на репресивни закони, иначе потъва към дъното, щото отдавна не е конкурентноспособна ...

Тоя евро-?ейски съюз отдавна лежи само на стари лаври, напоследък произвежда ли нещо смислено и полезно, освен ?ейове и регулации за криви краставици?!

Германците(в миналото известни с колите си), от много време насам произвеждат тотални бракми и боклюци, дето не стават за нищо...
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Абе ти нали на 60к се оплакваше, че не бил бърз, а 80 и колко викаше, че продаваш. Сега последно продаде ли нещо или като мен стискаш всичко засега?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Тук съм съгласен.

Точно преди малко платих за едно обедно хапване от заведение тип храна за вкъщи 13 лв за 2 броя големи пълнени чушки с постен ориз и една зелева салата. А още си спомням времето като можеше да купиш подобна порция пак от тях за 3-4 лв.
                              Ако искаш да "надбягваш" инфлацията, трябва да се качиш на най-бързия Кон, всички други активи са бавни и архаични.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Как да няма нищо?
                                Има нещо, и то освен всичко друго е дефицитно, щом хората са готови да дават толкова много пари за него.
                                И знаеш ли какво има?
                                Има надежда за бързо забогатяване, а тя напоследък струва много скъпо ....
                                Има математическа гаранция, че тази надежда никой не може да ти я открадне.
                                Има доказателства, при това хиляди, че тази надежда наистина се е сбъдвала при много хора.
                                Има и голяма математическа вероятност цената на тази надежда да става все по-скъпа и по-скъпа.

Но най-важното - дефицитна е. Гарантирано е дефицитна. Златото не е толкова дефицитно, защото на другите планети ще намерим много злато. Нито един природен ресурс не е толкова дефицитен, защото и него ще го намерим на другите планети и спътници, при това скоро. Биткойна обаче гарантирано го няма в цялата вселена. Има го само тук на земята и то в силно огранчени количества.

Не е необходимо зад него да стои нещо физическо. Какаво физичееско стои например зад музиката, щото хората да са съгласни да плащат за нея. Какво физическо стои зад религията, че хората да са съгласни да плащат за нея и да я направят най-богатата световна институция? Какво физическо стои зад науката и знанието, щото по света да се харчат милиарди в търсене на ново знание?

И последно - какво физическо стои зад постингите ти точно в тази тема, че толкова настоятелно си губиш времето да ги създаваш?
                                +100

Коментар

Working...
                                X