IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• pwise, колко са биткойните и каква роля имат, напротив те в САЩ ако го лансират ще се превърне това нещо в подкрепа за Китай. Колко биткойни има в Китай ? Ето кой ще им ги купи.
    https://treasuries.bitbo.io/countries/ , маса пари изкараха от производство на хардуер за биткойн също. В момента 2 трилиона маркеткап, ако тръгнат да продават дали ще има на кой да ги продадат, защото колко са тези които имат нужда от такъв актив.
    Last edited by supertrader; 19.12.2024, 20:40.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Шефът на ФЕД казал че нямат право да купуват биткойни и да създават такъв резерв. По закон им е забранено и не настояват закона да се промени.
      - Задайте си въпрос, парите са да опосредствят търговията, може ли търговията без койни ? Ако не може, това означава че има смисъл да съществуват.
      Пауъл и Тръмп си имат вражда от преди и Тръмп има планове да го замени за това така говори. Тръмп има планове да използва биткойн за резерв подобно на петрола. Предполгам не защото вярва в него, а защото не иска да се превръща във финансово оръжие в ръцете на Русия и Китай, за това иска и да имат много миньори в САЩ. Това е част от текущата икономическа война между изтока и запада. Новия шеф на SEC който избра също е крипто привърженик така, че всичко това което се случва и говори е класическа политическа помия изливана върху следващия кабинет преди да си тръгнат - доста по български

В тоя ред на мисли вероятно най-доброто време за продаване ще е когато започне мандата на Тръмп и тръгнат всичките тези новини за крипто. От друга страна ако биткойн ще има толкова централно място в тази икономическа война дори не съм сигурен дали този път ще видим краш типичен за 1г+ след халвинга или просто борбата около него ще го направи изкуствено скъп.

Коментар

• Шефът на ФЕД казал че нямат право да купуват биткойни и да създават такъв резерв. По закон им е забранено и не настояват закона да се промени.
        - Задайте си въпрос, парите са да опосредствят търговията, може ли търговията без койни ? Ако не може, това означава че има смисъл да съществуват.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
          MSTR ми направи годината и не - не е свършила приказката, очаквам 4-6 седмици почивка и пак почвам да дебна за вход. Чудя се дали Сейлър и последователи няма да могат да направят скуийз на биткойн. Само MSTR наливат 2B/седмица, което не е много, но и фрий флоута на BTC не е голям.
          Е, разбира се финалът ще е плачевен, но дотогава отдавна ще съм кеширал
          Какво ти е направила годината,като e на 20% от входа ти ....а междувременно всеки с някъв алт сгъна трицифрени %
          И щеше да я държиш,уж сега започвало движението,пък като ти казах,че я купуваш на върха,още на другия ден продаде

Коментар

• Вчера инвеститорите избягаха на сигурно - кеш и...fartcoin
            MSTR ми направи годината и не - не е свършила приказката, очаквам 4-6 седмици почивка и пак почвам да дебна за вход. Чудя се дали Сейлър и последователи няма да могат да направят скуийз на биткойн. Само MSTR наливат 2B/седмица, което не е много, но и фрий флоута на BTC не е голям.
            Е, разбира се финалът ще е плачевен, но дотогава отдавна ще съм кеширал

Коментар

• На MSTR средната цена на бтс е 61к.

Коментар

• Лалетата не са Понци схема, а балон.

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

Ооооо, холандските луковици са отдавна известни...

Нищо ново под Слънцето...
                  Примерът с лалетата касателно биткойн приключи с резрешението на SEC за ETF на биткойн. Самата щатска комисия по ценни книжа има определение за Понци схема и никога, ама никога нямаше да разреши подобни ETF, ако биткойн протокола отговаряше на тези характеристики. Това, което прави Сейлър също не е Понци схема, съответно не са и холандските лалета, но е много рисково според мен и лично аз не бих пипнал акция на MicroStrategy.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веселият_мелничар Разгледай мнение

Познанията на Сейлър за биткойн протокола не е нужно да бъдат коментирани, защото са безспорни. Но политиката му като executive chairman на MicroStrategy, изразяваща се в продажба на акции и съответно купуване на биткойн за тези пари, а също така заеми, обезпечавани с държаните от компанията биткойни и за капак облигационни заеми, с които също се купува биткойн ........ е малко налудничава според мен и прекалено рискова за моя вкус. Отделно от това, MicroStrategy държи приблизително 440.000 биткойна, а пазара оценява компанията на 91 млрд. долара в момента при положение, че софтуерния им бизнес струва няколко милиарда, т.е. пазара оценява биткойна, държан от MicroStrategy на 200.000 долара за брой. Това е много сериозен балон и при обръщане на тренда при биткойн, ще имаме брутален sell-off на техните акции
                    Ооооо, холандските луковици са отдавна известни...

Нищо ново под Слънцето...

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                      Новият Бъфет се казва Майкъл Сейлър.
                      Аналоговия динозавър срещу дигиталния визионер.
                      След време всеки с някаква идея ще се обръща за финансиране към г-н Сейлър.
                      Познанията на Сейлър за биткойн протокола не е нужно да бъдат коментирани, защото са безспорни. Но политиката му като executive chairman на MicroStrategy, изразяваща се в продажба на акции и съответно купуване на биткойн за тези пари, а също така заеми, обезпечавани с държаните от компанията биткойни и за капак облигационни заеми, с които също се купува биткойн ........ е малко налудничава според мен и прекалено рискова за моя вкус. Отделно от това, MicroStrategy държи приблизително 440.000 биткойна, а пазара оценява компанията на 91 млрд. долара в момента при положение, че софтуерния им бизнес струва няколко милиарда, т.е. пазара оценява биткойна, държан от MicroStrategy на 200.000 долара за брой. Това е много сериозен балон и при обръщане на тренда при биткойн, ще имаме брутален sell-off на техните акции

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

По-ясен шорт сигнал за mstr аз не знам. Добре че не е nasdog. За самия кон съм казал по-долу, друга бира е.
                        Давай , щом поставяш формата пред съдържанието. Шорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                          MSTR влиза в NASDAG след седмица. 0.47$ от 100$ инвестирани отиват в MSTR. Отделно завареното положение, Бъфет, Apple, Майкрософт ще се окажат с експозиция към биткойн, който те отричат.
                          По-ясен шорт сигнал за mstr аз не знам. Добре че не е nasdog. За самия кон съм казал по-долу, друга бира е.

Коментар

• MSTR влиза в NASDAG след седмица. 0.47$ от 100$ инвестирани отиват в MSTR. Отделно завареното положение, Бъфет, Apple, Майкрософт ще се окажат с експозиция към биткойн, който те отричат.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              Изключително ми е неприятно, че не спечелих от биткойн. Ако и да излязох напълно прав, че това е план Б на Щатите. Просто Щатите се оказаха по-силни отколкото очаквах и успяват да го наложат. Скоро и с официален декрет. Става направо опасно да не държиш биткойн, защото очевидно това е изходът от дълговете на хегемона. Решено е да се жертва долара.

Копирайте го този пост и си го сложете в рамка.

Аз от естетически съображения няма да се включа, ако ще и трилион $ да стане. Но ще продължа да товаря активи, дори на заем.
                              Може и да не се жертва. Ако се направи една добре премислена pump and dump схема. Купуваш малко по малко за да натрупаш на ниска цена, после купуваш яко за да я вдигнеш и накрая го продаваш на баг холдърите и си оправяш дълговете. После не ти пука колко ще струва. Работата обаче няма да стане точно така защото цената на биткойна се движи най-много от Китай. Според една статия която четох наскоро колкото по-големи капиталови репресии има там, толкова повече пари се насочват в биткойн. Та ако стане това което си мислиш, ще има странични ефекти като например доста богат Китай и други подобни (примерно Ел Салвадор ще стане най-добрата държава за живеене, Сатоши става най-богатия човек на планетата, MicroStrategy най-голямата компания на борсата и др.).

Коментар

• Новият Бъфет се казва Майкъл Сейлър.
                                Аналоговия динозавър срещу дигиталния визионер.
                                След време всеки с някаква идея ще се обръща за финансиране към г-н Сейлър.

Коментар

Working...
                                X