IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Според мен ако Биткойна тръгне силно нагоре, алт.монетите ще отстъпят. Поради причината, че част от хората в алт.монети се включват при Биткойн когато има булл цикъл. В момента още не е съвсем ясно дали имаме нов булл цикъл при Биткойн, но до няколко дни ще разберем.
    По принцип е така,но се появяват наченки на нова парадигма и скъсване с познатия модел.
    Ако,рипъла стане първенец,ще има гейм чейнджър в системата.
    Аз съм на изчакване сега.
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Няма идеален вход,има идеален изход

Според мен ако Биткойна тръгне силно нагоре, алт.монетите ще отстъпят. Поради причината, че част от хората в алт.монети се включват при Биткойн когато има булл цикъл. В момента още не е съвсем ясно дали имаме нов булл цикъл при Биткойн, но до няколко дни ще разберем.

Коментар

Ами на 3.30 имаше ясен сигнал за сел.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

2.30-2.40 е идеален вход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Иначе, че помага - помага, но хората тук не искат нищо да разбират.

Всичко разбираме, нас не ни мисли, вие сте заблудените и си нямате на идея за какво иде реч. Нали щяхме да се срутиме... тръгнел ли Биткойна веднъж надолу и край... нал тъй... да ама не... Биткойн е по як от икономиката на повечето измислени държавички... а алт.монетите са му като офицери хем го пазят, хем го бутат назад напред, да не стои на едно място.

Вие си стойте от страни и си чакайте... можеби ще чакате да стане задължително ?!
            Last edited by Xman1; 05.01.2018, 19:05.

Коментар

Ето да си дойдем на думата:
              Дразня се, защото пишете,без да знаете (да сте попрочели поне),бъркате хората ,които искат да научат нещо от тази тема,и си става чист жизнерадостен спам.

XRP -не се копае!!!

Ластик се нарича краткосрочен дип или ъп с бързо движение на поне 25-30%,след което се възтановява(това за дей трейдващите е важно)

Разработчика на xrp е заложил 100 млрд. Бройки,т.е. ограничени са.
              емитирани са 99%,т.е. всички.

20% държат създателите,25% държат едно съглашение от няколко световни банки.
              ха познай къде ще ходи цената
              2.30-2.40 е идеален вход.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                hemilio - по какво разбра че е ластик. Риска при предварително изкопаните е че емитента като ги продаде може да няма кой да ги поддържа и направо да изчезнат. Не казвам че ще стане а че има вероятност и то голяма.
                Ето да си дойдем на думата:
                Дразня се, защото пишете,без да знаете (да сте попрочели поне),бъркате хората ,които искат да научат нещо от тази тема,и си става чист жизнерадостен спам.

XRP -не се копае!!!

Ластик се нарича краткосрочен дип или ъп с бързо движение на поне 25-30%,след което се възтановява(това за дей трейдващите е важно)

Разработчика на xrp е заложил 100 млрд. Бройки,т.е. ограничени са.
                емитирани са 99%,т.е. всички.

20% държат създателите,25% държат едно съглашение от няколко световни банки.
                ха познай къде ще ходи цената

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Не помага, това което правите е чист спам. Това все едно аз да вляза сега в темата за БФБ и да започна да обяснявам как работят криптовалутите и как акциите всъщност са безмислени и остарели.

Не ме интересува как "работи на теория" банковата система, моят личен опит с нея не е добър. Държат се нагло, не разбират от нищо, имат високи такси... не ме интересува нищо повече. Да стават перфектни или да се закриват... то май вече е много късно.
                  А ти говориш като пастор от секта...да ме прощават божиите служители .
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Друже, не се люти толкоз. Това помага и да бъде разбрана криптовалутата.
                    Нямам нищо против да пренесем разговора за парите в друга тема, ама вие “банкерите” не искате.

Иначе, че помага - помага, но хората тук не искат нищо да разбират. Крипто е религия с много секти.

Коментар

• Не сравнявай с акциите. Нали биткойн е пари, а не стока според тебе. Значи първо трябва да си наясно какво е пари.

Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Не помага, това което правите е чист спам. Това все едно аз да вляза сега в темата за БФБ и да започна да обяснявам как работят криптовалутите и как акциите всъщност са безмислени и остарели.

Не ме интересува как "работи на теория" банковата система, моят личен опит с нея не е добър. Държат се нагло, не разбират от нищо, имат високи такси... не ме интересува нищо повече. Да стават перфектни или да се закриват... то май вече е много късно.

Коментар

• Xman1 - проблема е че койните ще ги направят още по лоши, защото безобразията които ще се случат ще ги изкарат направо светци. Другия проблем е че политиците ги направиха безсмъртни частни бизнеси, които трябва да бъдат спасявани независимо как работят.И ако забеляза коментираме че чисто математически е заложено те да произведат кредитна експанзия и когато се завъртят 10 пъти парите изпадат в състояние на фалит и това е финансовата система, която трябва да защитаваме и тя да оцелява. Според мен е динозавър, но да се върнем към койните които пък са върха на глупостта и за да не хейтвам пак да не обеснявам какво понци са всъщност..хайде няма да го правя. Не знам защо те дразни че искаме да виждаме по далече от носа си. И все се надяваме да прихванеш и да не се зомбиш и да ти спестим неизбеното разочарование.

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Last edited by Xman1; 05.01.2018, 17:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                            Абе банкерите що не си ходите по банковите теми? Или в Скайп.. или на Луната?

Коментар

• Абе банкерите що не си ходите по банковите теми? Или в Скайп.. или на Луната?

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Бъркаш M1 и М2. Ако Банка А продаде ДЦК на ЦБ за 100лв, ЦБ ще плати на ТБ като създаде 100лв. в пасива си. Тези 100лв. са резерви на Банка А и Банка А ги записва в актива си.

Като има 100лв. резерви, Банка А може да раздаде кредити за 1000лв. Ако някой депозант направи превод примерно на 50лв. в друга Банка Б, тогава Банка А превежда 50лв. от резвервите си на Банка Б и Банка Б отваря сметка на получателя за 50лв.

Ако в един момент се преведат повече от 100лв. Банка А няма достатъчно резерви, за да направи плащането. Тогава Банка А взима резерви на заем от друга банка, която има излишни резерви. В случая Банка Б ще има излишни резерви. Но тъй като при дневното движение на депозитите парите текат в двете посоки обикновено нещата остават в баланс. Ако Банка А не може да намери резерви на междубанковия пазар, тогава ЦБ може да даде оувърдрафт на Банка А, като лихвата там ще е 100 базови пункта по-висока от лихвата на междубанковия пазар.

Ако икономиката върви добре ЦБ може да купи още ДЦК и да даде още резерви на банковата система.

Самите резерви не се дават на заем на заемополучателите. Те си стоят в ЦБ.

А алхимията на банковата дейност не е в това как технически като имаш 1 лев резерви правиш 10лв заеми. Алхимията е в трансформацията на ликвидност и матуритет. Банките, ЦБ и ТБ, трансформират по-малко ликвидни обещания в по-ликвидни, т.е. пари. Като ЦБ създава М1, а ТБ - М2.

Зад М1 са активите, които придобива ЦБ. Зад М2 са активите, които придобиват ТБ, а именно заемите.

Спомни си за рибата и зърното.

Аз дадох пример с депозитите и то в най-бързоликвидния им вариант - без изискване за срочност, за да бъде по-лесно за обяснение движението на парите. При ДЦК важи същият пример, само че банките вече не оперират с парите от от депозити, а буквално създават пари за кредити от нищото. Докато при депозитите човек може да вземе кредит кеш на ръка от банка А и да ги внесе като депозит кеш на ръка в банка Б, както и да се осъществи междубанков трансфер, за да не ги мъкне в куфарче, то при кредитите от ДЦК може да се осъществи само междубанков трансфер по същата схема, защото пари в случая няма - инструментът е ДЦК. Никой не получава като купувач на апартамент кредит в ДЦК от банка А и да ги внесе тези ДЦК като депозит в банка Б на сметка на продавача. Трансформацията на кредита в депозит е причина за десетократното увеличение на парите в сумарния баланс на банките и в активите, и в пасивите. Това е банковият мултипликатор - кредитът се мултиплицира, като за целта преминава през фазата на депозиране. Не може от кредит да се получи кредит - трябва този актив да бъде категоризиран като депозит, налични пари, за да се отделят задължителните 10% от него и остналите 90% отново да се дадат като кредит. И когато закъсат ТБ, ЦБ им налива ДЦК за разширяване на базата на резерва, но понеже няма кеш, с които ТБ да се разплатят с ЦБ, се печатат и пари. Затова ЕЦБ изкупува ДЦК и прави количествени улеснения, защото правителствата не могат да печатат пари.
                                Last edited by pinoccio; 05.01.2018, 16:36.

Коментар

Working...
                                X