IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
    Aма скамът Макафи се намъква с ъпдейтите на Адоб Флаш, без да пита грам.
    Махни го този флаш и ползвай Гугъл хром, той няма нужда от другия флаш, защото има вграден. Освен това отметката за инсталиране на МакАфи можеш да я махнеш, но явно не обръщаш внимание.


    Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
    Обещавам, но искам да ми кажеш какъв ти е лично проблемът. Щото пиша верни неща ли? Tука търсите истината, или зарибявате нови шарани? Щото ако е второто е логично да ти преча, ама ако е първото няма логика.

    Тук търсим истината, но хейтърите повтарят едни и същи неща, които нямат нищо общо с истината. Това е все едно ние тук да обсъждаме астрономически въпроси, а хейтърите да пишат, че Земята е плоска и звездите са окачени като лампиони по небосклона... и това да го повтарят всеки ден и всеки час, до степен ние да не можем да обсъждаме реалните въпроси при криптовалутите. Нещата които пишете са "заблудата на лаиците" и мейнстрийм пропаганда. Достатъчно го има това нещо и в другите теми не е необходимо и тук.

    Всички тези неща които ти ги говориш важат за всеки един бизнес, дори хората да имат най добри намерения, всеки бизнес може да се провали и фирмата да фалира, дори преди това години да е била успешна. Голямата разлика между пирамида и нормален бизнес е идеята на собственика, всеки бизнес може да завлече инвеститорите. Няма регулация която да спре някой да си източи компанията и да изчезне, просто няма такава регулация, не си го вярвай това нещо. Колко компании в България бяха източени и фалираха... сигурно няма край бройката им... някои от тях нарочно фалирани и прехвълени на просяци с цел да не се платят данъците. Същото нещо е и при криптовалутите, има такива които са създадени само за да вземат парите на "балъците", но има и нормални криптовалути, които са създадени с цел да бъдат полезни за техните потребители/инвеститори.

    Коментари от рода "Биткойн е пирамида" са пълна глупост... кого облагодетелства тази пирамида, защо Сатоши не си е взел парите още преди 5 години и тн. неща показват, че Биткойн не е пирамида, нито Понци схема. Съвсем друг е въпросът, че голяма част от хората са си купили Биткойн с цел спекулация, но то не е ли така с почти всяка една компания?! Колко от компаниите на Уолстрийт имат реалистична цена?! Масово са надценени и се разчита на бъдещ растеж. Навсякъде е по този начин и този феномен не е само при Биткойн (криптовалутите).


    Темата за криптовалутите според мен е място където да се обсъждат криптовалутите и ако смяташ, че някоя от тях е пирамида или понци схема, няма лошо, кажи коя и дай аргументи. Но вместо това ти ги слагаш всички под един знаменател и най голямата глупост е, че си вярваш, че ще изчезнат "съвсем скоро", нещо което е голяма заблуда и показва, че не разбираш достатъчно, не само криптовалутите, а и света по принцип.

    Примерно защо трябва хората да се откажат от криптовалутите, а да не се отказват от Изкуствения Интелект или Квантовите компютри, които са още по далечни като приложение. На някои хора и ИИ им изглежда като някаква "измишльотина", за която едни хора вземат много пари. В смисъл ти от къде знаеш коя технология е реална и коя измислица?! Имаш някаква всевиждаща кристална топка ли, или гадателка която ти подсказва?!

    И не на последно място, аз много пъти казах, че преди години аз също си мислех, че Биткойн е пирамида и Сатоши буквално ще дойде един ден и ще си вземе парите, след което всичко ще рухне. Точно толкова наивно съм си го мислел. Разбира се нещата се оказаха съвсем различни. Дори Виталик, човека който според мен е втори след Сатоши по оказано влияние върху криптовалутите, някога си е мислел, че това нещо няма да го бъде и Биткойн (криптовалутите, но тогава е съществувал само Биткойн) няма никаква реална стойност.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

      Винаги ми е било чудно как хората с лека ръка поверяват сигурността на файловете си на хора, които нито са виждали, нито познават.
      Може да не го познавам, ама поне съм го виждал и ми изглежда много почтено. По-кофти е че му хакнаха Туитър акаунта
      Attached Files

      Коментар


      • Money - кризите при този модел на финансова система въобще не са изненадващи и са зададени функционално, по същия начин е зададен възходящия тренд на койна. При резерв от 10 % е нормално кедитната експанзия да продължи до преминаване на депозитната маса в резервни пари в ЦБ, ти ще кажеш това е М2 а онова М1 но това няма значение защото точно в него момент банките остават безпарични и започват да набират депозити , то не е да си имаш М2 без да имаш в М1. И грешката - кредитната експанзия се коригира като този път парите ги заемат на държавата срещу ДЦК докато пак свършат парите и се наложи ЦБ да им купува книгите за държавните заеми за да им налее пари с които те да купят още книги. Липсва всякъкъв елемент на изненада и нищо форсмажорно неочаквано не се е случило. Няма цикли, те са измислица на социалистите и на Маркс. И въобще икономиката не е циклична, цикличен е театъра и затова трябва да се обяснява на хората и те да знаят че ги мамят.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

          Тъй наречените "антивирусни програми" са всъщност подобие на задни вратички и троянци, през които такива като Макафи и НСА могат да сканират файловете на компютъра и ако решат могат по елементарен начин да гепят портфейлите с койни. После върви ги гони.
          Винаги ми е било чудно как хората с лека ръка поверяват сигурността на файловете си на хора, които нито са виждали, нито познават.
          В хардуерният форум някакъв койнаджия разправяше как отишъл за малко на почивка и някой му източил към 2 биткойна през личния компютър.
          Aма скамът Макафи се намъква с ъпдейтите на Адоб Флаш, без да пита грам.
          Първоначално изпратено от Xman1
          А ако ги минем, ти ще обещаеш ли да спреш да пишеш във форума?!... или поне по темата за крипто?
          Обещавам, но искам да ми кажеш какъв ти е лично проблемът. Щото пиша верни неща ли? Tука търсите истината, или зарибявате нови шарани? Щото ако е второто е логично да ти преча, ама ако е първото няма логика.
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Това е най-малкият проблем. Странно е да искаме да го решим като се върнем в банковата анархия от 15 век. При това го решаваме с бърз и евтин (което само по себе си е под въпрос) трансфер на едно нищо...
            Това са най-очевидните проблеми, тези които са най-близо до обикновения човек. Има и много други проблеми, но ме обвиняват в "политизиране на темата", затова не споменавам за тях.

            Коментар


            • А причината за тази невъзможност е, че кризата освен от външен шок, може да се генерира индогенно, много често като самосбъдващо се предсказание. Получава се т. нар. feedback loop и от едно малко трепване може да стане голяма патаклама, когато стадото хукне да бяга в паника.

              Коментар


              • Невъзможността да се предвижда бъдещето е основен проблем на финансовата система и причина за бизнес цикъла и кризите.

                Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                Предвиждането на бъдещето е невъзможно поради много фактори, но най вече ние имаме твърде оскъдна информация за вселената. Още повече сме заети през повечето време да се борим по между си, а не с изучаване на вселената.

                Освен това философското ниво на повечето хора е примитивно, можеби защото философия не се изучава изобщо в училище или се изучава повърхностно. Повечето хора разчитат на някаква смесица от религиозни догми и примитивна философия да ги води напред. А така не се стига до никъде. Не може човек от 21 век основната му грижа да са недвижимите имоти... ние вече не сме 19-ти век, нито има чак такива богатства под земята, (да не говорим че в повечето държави подземните богатства са държавни) нито липсва територия за производство на храна.

                В момента основният проблем е липсата на добра организация, а не някакъв недостиг на каквото и да било... всичко материално е в излишък и то много голям.

                Коментар


                • Това е най-малкият проблем. Странно е да искаме да го решим като се върнем в банковата анархия от 15 век. При това го решаваме с бърз и евтин (което само по себе си е под въпрос) трансфер на едно нищо...

                  Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                  Добре аз прекрасно разбирам, че си харесвате системата каквато е и смятате, че е перфектна. Но защо си мислите, че всички хора трябва да са съгласни с това никога да не се измисля нещо по-добро?!

                  Аз многократно споменах какви са проблемите на днешните разплащания. Високи такси, липса на универсалност, липса на скорост... и тн. има и още много недостатъци. Дори елементарна липса на уважение към клиента, ако вземем за пример България и нашите банки, макар че ние не сме света.

                  Просто една безкрайна редици от "проблеми", които като се изтъкнат.... излиза някой и казва... "Еми аз нямам такива проблеми, ти си се оправяй." ... и това е. Няма отговор нито кога ще се решат тези проблеми нито как.

                  Криптовалутите може да не са "най-доброто" решение, но са единственото нещо което съществува реално, всички останали неща за подобряване на днешната система са някакви теории/фантасмагории. А според някои хора, днешната система дори няма нужда от подобрение, защото и така си е идеална.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                    Тъй наречените "антивирусни програми" са всъщност подобие на задни вратички и троянци, през които такива като Макафи и НСА могат да сканират файловете на компютъра и ако решат могат по елементарен начин да гепят портфейлите с койни. После върви ги гони.
                    Винаги ми е било чудно как хората с лека ръка поверяват сигурността на файловете си на хора, които нито са виждали, нито познават.
                    В хардуерният форум някакъв койнаджия разправяше как отишъл за малко на почивка и някой му източил към 2 биткойна през личния компютър.

                    [
                    Е , от твоя няма да откраднат нищо ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                      Макафи е един от най-дразнещите в софтуера. Без да ме пита си намъква антивируса с ъпдейте на Флаш. После твърди, че имам бацили, и такованка да му платя, че да ги чисти! Кога щеше да си реже топките, ако кеска класик не стане половин милион?
                      https://twitter.com/officialmcafee/s...12614131372032
                      От петима големи трима се ОТКАЗАХА да ги ползват.
                      Тъй наречените "антивирусни програми" са всъщност подобие на задни вратички и троянци, през които такива като Макафи и НСА могат да сканират файловете на компютъра и ако решат могат по елементарен начин да гепят портфейлите с койни. После върви ги гони.
                      Винаги ми е било чудно как хората с лека ръка поверяват сигурността на файловете си на хора, които нито са виждали, нито познават.
                      В хардуерният форум някакъв койнаджия разправяше как отишъл за малко на почивка и някой му източил към 2 биткойна през личния компютър.

                      https://www.24chasa.bg/Article/1658032

                      Компютърният спец Джон Макафи, създал едноименната антивирусна програма, е арестуван до границата на Белиз с Мексико, стана ясно от официалната му страница whoismcafee.com. Той е заподозрян в убийството на свой съсед.Мъжът бе издирван няколко седмици. Полицията твърди, че търсела 67-годишния Макафи само за разпит във връзка с убийството на друг американец- 52-годишния Грегъри Фол, който бил открит в дома си на карибския остров Амбъргрис Кайе в локва от собствената си кръв. Смъртта била настъпила от изстрел в тила. Нямало следи от взлом, но мобилният телефон и лаптопът на жертвата липсвали.

                      И по-рано Макафи е имал неприятности със закона. Според медиите през май т.г. домът на компютърния спец бил обискиран от спецполицаи на Белиз. Срещу него тогава били повдигнати обвинения в незаконно притежание на оръжие и производство на наркотици, но впоследствие те били снети.
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                        В такъв случай няма да стигнем 500 000 $ и Макафи ще си яде недорасляка.
                        А ако ги минем, ти ще обещаеш ли да спреш да пишеш във форума?!... или поне по темата за крипто?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

                          Отказаха се заради голямата волатилност в цената, не за друго. Но и това ще мине, няма да е винаги да играят курсовете с по 20% на ден.
                          В такъв случай няма да стигнем 500 000 $ и Макафи ще си яде недорасляка.
                          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            new_investor - транзакцията в блок веригата се явява допълнителна и оскъпяваща, не е проблема само във волатилността.
                            Пак продължаваш с тази глупост, няма нищо "оскъпяващо", нали затова миньорите имат "награда", за да може транзакциите да са почти безплатни.

                            Коментар


                            • new_investor - транзакцията в блок веригата се явява допълнителна и оскъпяваща, не е проблема само във волатилността. Няма и смисъл да се ползват в интернет, риска и труда да се занимават с койни търговците го вкарват в цената и тя е по висока отколкото да платиш по друт начин или при друг търговец.
                              Last edited by supertrader; 10.01.2018, 18:13.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                                Макафи е един от най-дразнещите в софтуера. Без да ме пита си намъква антивируса с ъпдейте на Флаш. После твърди, че имам бацили, и такованка да му платя, че да ги чисти! Кога щеше да си реже топките, ако кеска класик не стане половин милион?
                                Той от години вече няма нищо общо с антивирусната с неговото име.

                                Коментар

                                Working...
                                X