IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А биткойня е страшен еталон. Изобщо не си променя стойността. Хората винаги са мечтаели за такъв еталон. Като го вземеш на 18 000 преди Коледа и до февруари вече да си с 6 500.

    И защо на “еталона” му мерим стойността в долари или лева, които не били еталон?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

      Предупредил... кой? Случайно той да е заинтересовано лице? Много ясно, че шефчетата на национални и световни бамки така ще разправят... кое е по-Понци? За мен схема на Понци е безумното печатане на пари. Колко от покупателната си стойност е загубило зеленичкото за 20 години? А за сто?

      ЗАТОВА пъкнаха електронните койнчета... затова поскъпват и акциите... защото и акциите са по-истински пари от зеленичките, евраците и т.н. - ама не можем да си пазаруваме с акции на Атерата или Глаксо...
      Да , акцииите са по истински при хиперинфлационен сценарий. Но не всички акциии, акциите на компаниите които почити нямат дълг ще съхранят стойност както и имотите на физически лица и фирми който нямат дълг.За имотите не се изразявам много правилно. Акциите на компании за добив на суровини също ще полудеят, на горе. При дефлационен сценарии акциите са застрашени да занулят., и всички се качват на кеша. Има едно изключение при срива от 29 32 година единствения актив които бие кеша малко след това е златото . Не можеш да пазаруваш акции със сметка при посредник с акции или злато, но можеш да пазаруваш с франкове като хеджираш долоравата или евровата сметка със франкове.Успех
      Last edited by Todor Sabev; 27.02.2018, 00:10.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
        Mиналата година един гараж в София струваше 25 К лева. Биткойн беше над 20 К $.
        Тая година един гараж в София пак струва 25 К лева. Биткойн беше под 6К $.
        Цените на $ спрямо нефт, храна, енергия и т.н. пак са относително еднакви. Нещо не ми се струва удачно точно с измислените цифрички да сравнявате всичко.
        Твоя си работа точно криптосите да са ти еталон. Обаче досега никой не успя да каже за какво му е това крипто. Извън надеждата някой друг да го купи, също без идея за какво му е.
        защото логаритъмът не го позволява.
        Предполагам имаше предвид алгоритъм. Хубаво, ама се появиха десетина копия само на Биткойн, останалите 1200 криптота отделно. Твоите лайтчета също са към т.нар. алтернативни койнове, дето излизат на ден по 2 нови.
        Еталон е това, което се приема за еталон. Сам помисли колко е струвало едно прасе преди 50 години - или барел петрол - и помисли що са "еталон" е зеленото - щото едно прасе и преди 50 години, и сега - все си е прасе. Днешното - ако и да струва 38 пъти повече - пак е прасе - а не Неймар или Роналдо.

        Апропо - навремето (1910 година) Рокфелер опитва за купи основният си конкурент Royal Dutch Shell за 100 КБ, а лятото Пари Сен Жермен купиха някакъв ромоподобен ритнитопковец за 222 КБ... еталон, а?

        Еталонът е еталон - защото е неизменен. Да казваш, че зеленото е еталон - това е все едно да твърдиш, че килограместият еталон (май се пазеше в Париж) се е стопил до размерът на главичката на топлийка.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Императорът - поне си се усетил че има елемент на дебилност в това биткойна да си помни всички транзакции във веригата, но тази нумизматична стойност я караш на фантазия. Тя нумизматичната може да бъде по висока от стойността когато се е използвало, но при койните този шанс го няма. Не разбираш ли че в наше време парите са ПРЕОБЕЗПЕЧЕНИ с дългове и точно това спъва развитието, но как койните ще го решат този проблем си нямам и идея. Според мен стават за опосредствяне на натурална размяна в бъдеще време и то на локално ниво, на глобално стават само за измами
          Тая теория за обезпеченост с дългове я слушам постоянно, но я намирам абсурдна. Дълг - "обезпечен" с нещо без стойност и натрупан, и изчислен в нещо без стойност - абсурд. Все едно аз да ти дължа 100 кила ракия и да ти я платя с пари, които сам съм си нарисувал на пияна глава с децки пастелчета. Това е по-несериозно и от игра на Монополи. Казваш: койните стават само за опосредстване на натурална размяна - ами ТОЧНО ТОВА Е ИСТИНСКАТА ФУНКЦИЯ НА ПАРИТЕ. Ти произвеждаш ракия, аз отглеждам лозя, Събев гледа прасюги, а Баце шие дрехи - и трябва някак да си разменим благата. Затова хората са измислили пари. Парите трябва да са общоприета стока и то такава, че нито ти, нито аз, нито Събев или Баце да можем тайно да си ги произвеждаме, защото това ще оперверзи цялата система и ще съсипе останалите производители на прасета, дрехи и ракия - защото аз (например) вместо да се кютам с мотиката и лозарската ножица - просто ще си рисувам банкноти с все повече нули, докато ви купя с парцалите - ама вие няма да ми се вържете и ще ми наврете лозарската ножица отзад.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
            Казах еднакви за долара, не за койна.
            Хубаво, нямал койнът копия и не било клонинг. Тогава е инфлация, другата дума на печатане. Увеличаване на паричното предлагане.
            В момента имаме 15-тина милиона биткойна, и към няколко трилиона алтернативни монети.
            Нелогическо сравнение, нелогическо... Все едно да кажеш, че доларът е подложен на инфлация, щото монголците яко печатали тугрици.

            Да, стана мода да се измислят нови и нови и нови и нови и нови и нови и нови криптовалути... ама не всички ще се наложат - или поне не световно, както и парите на Габонь (не знам как се казват) никой не ги признава, сигурно и самите габонци ного-ного не си ги тачат.

            както рекох и по-долу - всичко може да играе временно или за дълго ролята на пари - акции, криптоси, хартийки, мидички или боц-боц (хем те са със шарени главички - всеки цвят може да значи различен номинал) - зависи само колко хора ще ги приемат и признаят за такива.

            Сега всеки би различил книжни пари на каква да е държава - ако ти паднат тугрици или пари на Габонь - ти ще познаеш, че са пари по видът им - правоъгълна хартийка с цифрички, символи и картинки - ама това е атавизъм, просто навик, наложен ни всъщност сравнително отскоро - отпреди век - ама то и за Дядо Мраз - мнозинството вярва, че екипчето му е червено по презумпция - а то е измислено от Coca cola.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

              Съгласен съм теб за две неща Книжните пари не се ползвали в началото с голямо доверие. И също можем да сравним крипто балона с балона с на Джон Лоу . http://www.banker.bg/sudbi/read/geni...enika-djon-lou. Което предполагам имаш предвид. Това което ме притеснява за криптосите е реалните извършени разплащания. И държавите залагащи на него. Относно измамническите пари вече съм писал коментар по статия ,,Крипто валутите са схема понци предопреди президента на световната банка,, виж в профила ми. А второ нещо за,, вова,, мисля че действа правилно. Иска не иска централната банка трябва да се държи като трейдър. Кво прави БНБ купува облигации от ядрото на еврозоната.Поне малко франкове да беше купила. Ако почнат да купуват злато ще ги обявят за луди и ще ги уволнят.
              Предупредил... кой? Случайно той да е заинтересовано лице? Много ясно, че шефчетата на национални и световни бамки така ще разправят... кое е по-Понци? За мен схема на Понци е безумното печатане на пари. Колко от покупателната си стойност е загубило зеленичкото за 20 години? А за сто?

              ЗАТОВА пъкнаха електронните койнчета... затова поскъпват и акциите... защото и акциите са по-истински пари от зеленичките, евраците и т.н. - ама не можем да си пазаруваме с акции на Атерата или Глаксо...
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Императорът - поне си се усетил че има елемент на дебилност в това биткойна да си помни всички транзакции във веригата, но тази нумизматична стойност я караш на фантазия. Тя нумизматичната може да бъде по висока от стойността когато се е използвало, но при койните този шанс го няма. Не разбираш ли че в наше време парите са ПРЕОБЕЗПЕЧЕНИ с дългове и точно това спъва развитието, но как койните ще го решат този проблем си нямам и идея. Според мен стават за опосредствяне на натурална размяна в бъдеще време и то на локално ниво, на глобално стават само за измами.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                  Не бъди толкова сигурен, разбира се не всички ще осъзнават че участват... т.е. ще има хора които дори няма да знаят, че това което използват има блокверига в основата си. Аз на няколко пъти се опитвах да обясня основните причини поради които това ще се случи, но получих само нападки и обиди в отговор, затова няма да си правя труда да обяснявам отново.

                  На мен сегашната ситуация, ми напомня 90-те години и недоверието на хората към Интернет и Персоналните компютри. Тогава на повечето хора и двете неща им се виждаха безмислени и смятаха, че ще си останат такива... а я виж сега какво се случва.

                  На практика в момента почти няма човек без компютър и Интернет. Изключвам "старата генерация"... т.е. хората на по 60 - 70 години. (макар че част от тях също имат)
                  То и дотком балона тръгна с тая песен за интернета... после имаше много плач!

                  Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                    Несравними неща. Говорим за вероятна революция във финансовата сфера - третата (пръвата е измислянето на парите, заменили натуралната размяна, втората е измислянето на книжните пари, заменили златните), а не просто някакъв нов продукт в ай-ти сферата. Дори преподавателят във ВУЗФ - на академията, дето заведох учениците си, каза тия неща - които ние сме коментирали отдавна, помня: с някои наши другари от Инвесторът още преди 10-12 години коментирахме какво може да замени компрометиралите се хартиени държавни пари - е, за туй не бяхме се сетили - но - мисля: криптосите са бъдещето или поне основата му.

                    На държавно ниво - Мъдуров и други такива - вкопчват се за криптоси или си измислят свои само от спекулативна цел - за да изкарат със зарибяване на будали някоя мегабимберичка зелено - съмнително е дали те разбират въобще идеята на. Вова не го мисли - той трупа огромни запаси златце. Криптопарите са създадени като противовес именно на държавите, политиците и техните измамнически (вече) пари - които още се крепят само благодарение на навикът на хората и фактът, че им плащат в хартийки. в края на краищата: пари може да е всичко, което ние приемаме за пари и което се приема от търговците в магазинът - ако решим да търгуваме с мидички, офис-кабарчета "боц-боц" или акции на Софарма - то нима не може? Впрочем разликата е, че боц-боц се произвеждат лесно и ще стане обезценяване, докато акциите на Софарма - няма как - защото са краен брой - и винаги може да бъдат обменени срещу аналгинчета, ако ни заболят тимбериците от финансови галимации.
                    Съгласен съм теб за две неща Книжните пари не се ползвали в началото с голямо доверие. И също можем да сравним крипто балона с балона с на Джон Лоу . http://www.banker.bg/sudbi/read/geni...enika-djon-lou. Което предполагам имаш предвид. Това което ме притеснява за криптосите е реалните извършени разплащания. И държавите залагащи на него. Относно измамническите пари вече съм писал коментар по статия ,,Крипто валутите са схема понци предопреди президента на световната банка,, виж в профила ми. А второ нещо за,, вова,, мисля че действа правилно. Иска не иска централната банка трябва да се държи като трейдър. Кво прави БНБ купува облигации от ядрото на еврозоната.Поне малко франкове да беше купила. Ако почнат да купуват злато ще ги обявят за луди и ще ги уволнят.
                    Last edited by Todor Sabev; 26.02.2018, 21:36.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                      в момента телефоните представляват малък компютър с тъч-скрийн
                      А стига бе ...............
                      Верно ??
                      Баси гения си ..............
                      Като малък сигурно са те ударили с ябълка по главата.............
                      И.........само малко не стига да си Нютон
                      Last edited by БАЦЕ; 26.02.2018, 21:33.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                        По-миналата година койнЪТ беше $500. Относително еднакви, а?
                        Биткойнът няма копия. Не си схванал, че форкът не прави клонинги Ако разглеждаш всяка монета като акция, пусната от тийм-а зад нея, ще ти просветне защо тепърва се развива тоя пазар. За капак хубавото е че е на принципа на краудфъндинг.
                        Казах еднакви за долара, не за койна.
                        Хубаво, нямал койнът копия и не било клонинг. Тогава е инфлация, другата дума на печатане. Увеличаване на паричното предлагане.
                        В момента имаме 15-тина милиона биткойна, и към няколко трилиона алтернативни монети.
                        Last edited by IvanTerziev; 26.02.2018, 21:30.
                        Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                        Коментар


                        • Ха, Добри Ютро!!!
                          Goldman Sachs-backed payments company Circle has acquired U.S. cryptocurrency exchange Poloniex
                          https://poloniex.com/press-releases/...-joins-Circle/
                          "вълците" като ви говорят едно - мислете точно обратното!!!
                          П.С. Та какво излезе??? Гаражната борса Полониекс - гаражна, гаражна, колко да е гаражна???
                          П.С. 2: Преди повече от месец започнах да си изнасям средставата от там и към момента държа "символични" суми ама след 2-3 дни тях ще съм изнесъл от там
                          Last edited by marin1; 26.02.2018, 21:33.
                          remember remember the fifth of november

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                            Mиналата година един гараж в София струваше 25 К лева. Биткойн беше над 20 К $.
                            Тая година един гараж в София пак струва 25 К лева. Биткойн беше под 6К $.
                            Цените на $ спрямо нефт, храна, енергия и т.н. пак са относително еднакви. Нещо не ми се струва удачно точно с измислените цифрички да сравнявате всичко.
                            Твоя си работа точно криптосите да са ти еталон. Обаче досега никой не успя да каже за какво му е това крипто. Извън надеждата някой друг да го купи, също без идея за какво му е.
                            защото логаритъмът не го позволява.
                            Предполагам имаше предвид алгоритъм. Хубаво, ама се появиха десетина копия само на Биткойн, останалите 1200 криптота отделно. Твоите лайтчета също са към т.нар. алтернативни койнове, дето излизат на ден по 2 нови.
                            По-миналата година койнЪТ беше $500. Относително еднакви, а?
                            Биткойнът няма копия. Не си схванал, че форкът не прави клонинги Ако разглеждаш всяка монета като акция, пусната от тийм-а зад нея, ще ти просветне защо тепърва се развива тоя пазар. За капак хубавото е че е на принципа на краудфъндинг.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                              Компютрите вече не са толкова масови. Младото поколение ползват телефони и ако нямат реална нужда от компютър не купуват.
                              в момента телефоните представляват малък компютър с тъч-скрийн

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                                Съжалявам, но нищо не си разбрал от постът ми. Изчисляваш стойността на криптосите в пари, които отдавна са загубили всякаква идея за стойност. Ако утре шефчето на ФЕД реши да изфабрикува 658 ТБ зеленички, то ще стори това с няколко клика на мишката, няма нужда вече дори да ги печата. В същото време ако някой реши да изфабрикува 500 КБ биткойнчета - това ще си остане негова мечта, защото логаритъмът не го позволява. Няма как дори да фалшифицира каквото и да е количество - защото ще трябва да удвоянчи цялата верига чак до началото и, а за това трябва да има ебаси машината.

                                Точно ТОВА е предимството на криптовалутите.

                                А да сравняваш зеленичките или кои да са други пари със златото, което е реален физически актив, е абсурдно.
                                Mиналата година един гараж в София струваше 25 К лева. Биткойн беше над 20 К $.
                                Тая година един гараж в София пак струва 25 К лева. Биткойн беше под 6К $.
                                Цените на $ спрямо нефт, храна, енергия и т.н. пак са относително еднакви. Нещо не ми се струва удачно точно с измислените цифрички да сравнявате всичко.
                                Твоя си работа точно криптосите да са ти еталон. Обаче досега никой не успя да каже за какво му е това крипто. Извън надеждата някой друг да го купи, също без идея за какво му е.
                                защото логаритъмът не го позволява.
                                Предполагам имаше предвид алгоритъм. Хубаво, ама се появиха десетина копия само на Биткойн, останалите 1200 криптота отделно. Твоите лайтчета също са към т.нар. алтернативни койнове, дето излизат на ден по 2 нови.
                                Last edited by IvanTerziev; 26.02.2018, 21:12.
                                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                                Коментар

                                Working...
                                X