IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Е то щото малко се нанизаха на този х....

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron
      Стига с тези порнографски рисунки бе
      ами такъв е животът и "инвеститорите" ще го разберат, за съжаление

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron
        Стига с тези порнографски рисунки бе
        Че ако вземат да се случат и няма да ти излезе сметката с китайския $CAM......

        Коментар


        • Както разбирам зависи в коя посока ще дойде пробива- 42300- ново движение нагоре, 30к- спускане до 15-20 след това. Според мен обаче енергията за нагоре се изчерпа, (както виждаме дори туитчетата на Мъск не действат достатъчно ) масовия лапнишаран се опари, много изгоряха, други си прибраха печалбата и сега мераклиите да рискуват не са много. За това графиката на балона си е прилича за всички балонирани активи. Трябва да мине продължителен период на затишие след големия спад, за да почне нови движение нагоре. А тук според мен има още да спада.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

            Той триъгълника се превърна в правоъгълник Корективен,защо се опитваш да обясниш нещо,което е необяснимо с думи и то на Матеев,който е тотално скаран с пазарните сили И най ми е интересно,че ги пише тези неща за ПМО,теория на вероятносттите и т.н.,при положение,че е притежавал Форекс брокер и би трябвало да е наясно какво движи пазара. Но явно от тези години като собственик на брокер,е пропуснал съществени неща.
            Това е моето виждане за ситуацията,като в този момент могат да се пробват къси,с приемлив стоп.Ще се радвам да изложиш и твоето виждане за нещата И не се впрягай на Матеев,най много да вземе да те оборва с обиди и тем подобни изрази,произлизащи от високата камбанарийка.

            [ATTACH=CONFIG]n3773259[/ATTACH]
            А сериозно ....... предположението си за последващото развитие съм го дал още на 22.05 след бързия срив ............ като отговор на комплимента на беттърчо относно способностите ми като художник .....................

            Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

            НАЙ големия ........

            Това , разбира се , е само една по добра идеичка ........ на твоята рисунчица .....................
            Но , лично аз не вярвам да стане ............. по скоро ще ''''рисуваме '''' дъъъълга 4та вълна във вид на триъгълник и ще видите върха отново след Н.Година (ех тая Нова Година - изтрепа всички златни бъгове със бленуваното 3000 $ oz.........A бяха предупредени )

            Дъъъъългия триъгълник подведе Матейчо и като всеки аматьор с елементарни технически познания , реши че бързия пробив на малкото триъгълниче означава посока ................
            Да да .....ама НЕ !!!

            Малки триъгълник който подведе Габровчето а и 80 % от наблюдаващите го , за мен е само свързваща b вълна на B подвълната от реалния триъгълник който се оформя за сега ................
            Докато не пробием 42390 ....... сме в триъгълника на който хипотетично сега ''рисуваме '' D вълна ............
            Ако си схванал идеята - ок ............. Нямам го обозначен , в ума ми е а не ми се ''рисува '' че много ме трият ............ а това все пак си е време , което при мен си е ........... ПАРИ .............

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

              Той триъгълника се превърна в правоъгълник Корективен,защо се опитваш да обясниш нещо,което е необяснимо с думи и то на Матеев,който е тотално скаран с пазарните сили И най ми е интересно,че ги пише тези неща за ПМО,теория на вероятносттите и т.н.,при положение,че е притежавал Форекс брокер и би трябвало да е наясно какво движи пазара. Но явно от тези години като собственик на брокер,е пропуснал съществени неща.
              Това е моето виждане за ситуацията,като в този момент могат да се пробват къси,с приемлив стоп.Ще се радвам да изложиш и твоето виждане за нещата И не се впрягай на Матеев,най много да вземе да те оборва с обиди и тем подобни изрази,произлизащи от високата камбанарийка.

              [ATTACH=CONFIG]n3773259[/ATTACH]
              Миналия месец ......още преди започването на страничното движение във форма триъгълник , качих една ''весела картинка'' , върху графика на беттърчо , вече не помня , защо качена от него ............... Ето я :




              Ами ....мисля че нищо не се е променило оттогава ............. само където се е запълнило дясното рамо изрисувано от мен - големия художник ................ . До сега - във форма и размер очертани преди да съществува ................

              Развитието на ''картинката'' сега ..............






              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Имам малко над 500TB, от които са плотнати 330TB. Плотвам със скорост около 200 файла на ден, така че до 9-10 дена ще плотна всичките 500TB. Повече от това няма да разширявам.

                Основното количество дискове е съсредоточено в 3 Supermicro сървъра, всеки един от които има по 36 диска. Има разбира се и десетина други компютъра, вътре в които или на техните USB 3.0 интерфейси са набити по 5-6 диска на компютър. Има и около 30 други сървъра, които ги използвам само за плотване, но след като приключи офанзивата по плотването, ще ги спра, за да не горят ток.

                Инвестицията ми до момента е около 3600 лв. за 3-те SuperMicro сървъри, както и закупени около 20 бр. NVME SSD-та за около 2500 лв.

                Вече имам изкопани 2 Chia, с които съм си изплатил половината от инвестицията. Според калкулациите трябва средномесечно да изкопавам по 5.5 Chia. Вярно е, че нараства сложноста, но паралелно с това ми нарастват и плотнатите файлове. Така тази прогноза за 5-6 изкопани Chia на месец я съхранявам почти непроменена вече 20 дена. Ще я съхранявам още 10 дена, докато продължавам да плотвам, и горещо се надявам дотогава да изкопая още малко Chia, за да си избия инвестицията на 100%. След това каквото и да се случва, аз вече ще съм на печалба, която разбира се ще намалява с времето. Ще прекратя цялата операция когато ми стане неизгодна сметката на тока, но това може да се случи чак след 5-6 месеца.

                Само за информация - един Supermicro сървър с 36 диска консумира около 600W мощност, което прави около 15kWh на ден или 3 лева разходи за ток на ден. Трите сървъра - 9 лева на ден. Всички останали компютри - още толкова. Равносметката - разходи за ток от порядъка на 500-600 лв. на месец. Ще продължавам да копая Chia дотогава, докато средномесечната печалба от нея падне под тази цифра. Към днешна дата обаче печалбата е повече от 10 пъти по-голяма.
                Производителите на дискове спечелиха
                но Chia-та геройски загива

                Estimated Earnings https://chiacalculator.com/
                • Дискове: 490 TB
                • Произвеждат 2 240 USD/месец Курс: 421 USD/XCH
                Хардуер:
                • Plotting: хардуер за 1 250 USD
                • Farming: HDD (дискове): 36 x 14 TB цена 29 660 USD
                • Общо цена: 30 920 USD

                Коментар


                • Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение
                  Прогнозирането е невъзможно, понеже пазара се движи от случайни неща (или не толкова случайни), примерно туитовете на Мъск или други новини и събития. Обаче както виждаме, дори и това вече не може да изстреля цената нагоре както се случи преди 3-4 месеца. За да се случи ще е нужно още нещо, или няколко неща. Които няма как да се предвидят дали ще станат или цената постепенно ще си спадне до 15-20к.

                  Нищо няма да става лятото, хората с парите заминаха на почивка в скъпарските си вили и хотели. Есента/зимата ще са следващите големи движения. (ако има такива). Може и да отидем в нов "спящ период" за няколко години.

                  Малко допълнителни разсъждения по темата относно Биткойн.
                  Зависи дали запада ще използва криптовалутите срещу Китай или просто ще дреме и ще се опитва по други неефективни начини. Но един истински скок на криптовалутите за няколко години ще унищожи Китай, хората там също обичат парите и едва ли ще искат да са роби до живот само защото "Комунистическа партия смята, че Биткойн е вреден за обществото".

                  Нямам нищо против Китай, но Биткойн може да се използва като психо оръжие срещу тях... един вид "Вижте ни колко сме свободни и богати, а вие там сте в 19-ти век, заради комунистите". Някога използваха автомобилостроенето и битовата техника по подобен начин срещу СССР, докато СССР строеше танкове и ракети, западния блок строеше автомобили, телевизори, хладилници, перални и тн..... накрая на хората им омръзна да гледат на запад изобилието от техниха и сами свалиха "режима". Сега тоя "номер" с техниката и автомобилите няма да мине, защото Китай произвжда повече техника от тях.... но "номера" с Биткойн ще мине. Просто защото Китайските политици не знаят с какво чудо си имат работа... и тяхната "държавна криптовалута" (това звучи малко като дървено желязо) няма да измести Биткойн, нито ще откаже тамошните предпримачи, те по скоро ще започнат да емигрират... а една държава като си изгони най-умните хора, нищо добро не ги чака в дългосрочен план. Този филм вече сме го гледали поне 100 пъти.
                  Един вид в момента Китай на тепсия им поднася победата.... но те и западняците не са много умни... и за сега не се възползват особено успешно... макар че излизането на Койнбейс на борсата си е един вид подкрепа за Биткойн (иначе нямаше да ги допуснат никога до борсата). Също така ако успеят да изтеглят Китайските миньори в САЩ... ами то това вече си е една "малка победа", защото предполагам Китайските миньори не обичат партията особено много след като ги принуждават да отиват в чужбина.

                  Не ги разбирам Китайците, държавата ти да е номер 1 при криптовалутите и сам да се откажеш, това според мен е пълна лудост. Един ден ще съжаляват много за тази погрешна стъпка, за изгонването на борсите и миньорите. Това никога не съм вярвал, че ще се случи, като да имаш "философския камък" и да го пратиш на враговете си защото се страхуваш, че ще ти обезцени златото.... що за безумец трябва да бъдеш?! Разбира се те сами не знаят какво притежават и колко е ценно, ще го разберат след 30 - 40 години. Китай винаги прави едни и същи грешки. Някога императорите им са правели подобни глупости.


                  П.С. Хората които не разбират колко е ценен Биткойн и криптовалутите, няма да разберат и по-горните разсъждения.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
                    Малко предистория относно спора ми с Матеев за познанията му и движенията при Биткойня ..............................








                    Последващо развитие , което чинно и нагледно бях показал , с предварителната нагласа че Габровеца НЯМА да ''познае '' и пробива надолу е фейк .... ...





                    И накрая ........... както в повечето пъти става - човека срещу мен ГРЕШИ !!!! Не , че аз съм ПРАВ ....
                    Така ли е Матейкин ..............





                    Та ще се наложи да се повторя , като се самоцитирам отново за пояснение на Матеев , и за това '''чия дръжка е по голяма''' (както се изрази той ) .............................
                    От поста ми на 05.06 .....преди още да пробие надолу ..............





                    Сега обясненията за камбанарийки ......... Д § К ........ А8 ......... и ПМО .... не важат
                    Фактите говорят сами ............
                    Матеев , ти не разбираш от тази материя ............
                    Той триъгълника се превърна в правоъгълник Корективен,защо се опитваш да обясниш нещо,което е необяснимо с думи и то на Матеев,който е тотално скаран с пазарните сили И най ми е интересно,че ги пише тези неща за ПМО,теория на вероятносттите и т.н.,при положение,че е притежавал Форекс брокер и би трябвало да е наясно какво движи пазара. Но явно от тези години като собственик на брокер,е пропуснал съществени неща.
                    Това е моето виждане за ситуацията,като в този момент могат да се пробват къси,с приемлив стоп.Ще се радвам да изложиш и твоето виждане за нещата И не се впрягай на Матеев,най много да вземе да те оборва с обиди и тем подобни изрази,произлизащи от високата камбанарийка.

                    Click image for larger version

Name:	Screenshot_9.jpg
Views:	1
Size:	46.5 КБ
ID:	3773259
                    "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron
                      Само един RedCretin може да види
                      • Running Hashrate 880TH/S Yesterday’s Earnings +$223.76 (ежедневно)
                      и да процеди през зъби заядливо-злобно "Аз тук виждам, как си назад с 1115"
                      Такъв ... не заслужава да му показвам банковата си сметка, нито пък че
                      • BitFuFu Balance Account (BTC,ETH,USDT) = $705.00


                      Както вече казах, всичко е картинка в сайтче Хората с опит по борсите го знаят отлично, някои още чакат Годо.
                      При теб е доста простичко - "Вложил съм мои 6115,19 USD, изтеглил съм обратно 5000 USD" - твои думи, ако въобще са верни.

                      Коментар



                      • Една мина за копаене на биткойни Канадците не се шегуват


                        И китайците не се шегуват:
                        "One Chinese miner, who spoke on the condition of anonymity because he feared political repercussions in China, said he predicted 60 to 70 percent of his peers would migrate their operations to the United States or Europe. He said he is building about 50 shipping containers to house his computers to plop onto an oil field in West Texas, and is breaking ground on a 33-megawatt site in Newfoundland and Labrador, Canada."

                        https://www.washingtonpost.com/world...f28_story.html
                        Last edited by barbaron; 17.06.2021, 19:52.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение
                          И какво следва според тебе?
                          1 сатоши = 1 цент. До 10 години.

                          Коментар


                          • И какво следва според тебе?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение
                              Прогнозирането е невъзможно, понеже пазара се движи от случайни неща (или не толкова случайни), примерно туитовете на Мъск или други новини и събития. Обаче както виждаме, дори и това вече не може да изстреля цената нагоре както се случи преди 3-4 месеца. За да се случи ще е нужно още нещо, или няколко неща. Които няма как да се предвидят дали ще станат или цената постепенно ще си спадне до 15-20к.
                              Остави Габровчето какво пише ................. Прогнозирането е възможно и то за всеки ......... Сега , резултата вече , ще е различен ....
                              Такива като него са мнозинство ........Те немогат , за това казват че НЕ МОЖЕ .............
                              Както виждаш , и тук в Биткойня , опонирайки му , прогнозирах обратното на неговото - стана ......и в Златото прогнозирах спада точно от върха - случи се ......
                              2 ОТ 2 .............. Колко процента ПМО са това ..............

                              И друго ....Пазара не се движи от туитове на Мъск или случайни събития ...............От друго е ....По сложно е
                              .... Туитовете на Мъск и случайните събития са частица от това по сложно нещо ... И тук Теорията за вероятност , няма никаква роля ,,,,,
                              Ваденето на червена топка , от куфарчето със 4 зелени , 6 жълти и 2 червени ....е за Матеевци ....
                              На пазара , малко по по друг начин са нещата ...................

                              Коментар


                              • Прогнозирането е невъзможно, понеже пазара се движи от случайни неща (или не толкова случайни), примерно туитовете на Мъск или други новини и събития. Обаче както виждаме, дори и това вече не може да изстреля цената нагоре както се случи преди 3-4 месеца. За да се случи ще е нужно още нещо, или няколко неща. Които няма как да се предвидят дали ще станат или цената постепенно ще си спадне до 15-20к.

                                Коментар

                                Working...
                                X