If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе и аз изкопах първите си биткойни 2013 г.
с 15 видеокарти в 5 домашни компютера при 25 BTC за всеки изкопан блок,
но това време няма да се върне никога
Появиха се ASIC и край на гювеча
Ако цената падне много - да кажем 100 $, и ASIC ите ще бъдат за жълти стотинки и пак ше се копае у дома. Колкото повече падне цената, толкова по-голяма ще бъде децентрализацията.
Целта на коня е децентрализация. Ако големите миньори се откажат, то тва е много хубаво за децентрализицията, трудността ще падне, и така всеки ще може пак да копае от вкъщи, както всъщност е замислено да бъде. Сатоши дълго време е копал на домашен комп.
Абе и аз изкопах първите си биткойни 2013 г.
с 15 видеокарти в 5 домашни компютера при 25 BTC за всеки изкопан блок,
но това време няма да се върне никога
Появиха се ASIC и край на гювеча
Цената ще стане 0$, когато всичките миньори спрат да работят, а това ще стане, когато
цената на произвежданите от тях биткойни < цената на консумирания от тях ток + експлоатационните разходи
Целта на коня е децентрализация. Ако големите миньори се откажат, то тва е много хубаво за децентрализицията, трудността ще падне, и така всеки ще може пак да копае от вкъщи, както всъщност е замислено да бъде. Сатоши дълго време е копал на домашен комп.
Е хайде де, и коронкризата чакахме, ама стигна до 3к. Сега пак ли чакаме 0? Няма да стане, защото аз ще изкупя всичко на пазара още на 0,1$ за коин. Тва ще гарантира, че винаги ще има цена различна от 0.
Цената ще стане 0$, когато всичките миньори спрат да работят, а това ще стане, когато
цената на произвежданите от тях биткойни < цената на консумирания от тях ток + експлоатационните разходи
Да не се окаже само че след толкоз друсане на дървото останали нула круши?
Е хайде де, и коронкризата чакахме, ама стигна до 3к. Сега пак ли чакаме 0? Няма да стане, защото аз ще изкупя всичко на пазара още на 0,1$ за коин. Тва ще гарантира, че винаги ще има цена различна от 0.
Че кво му е? Цената е повече от перфектна! На фона на тая сеч по пазарите, царевичката учудващо е над 17к. Преди 2-3 месеца казах ретест на дъното. Наблюдаваме просто друсане на дървото да паднат гнилите круши.
В момента при тази цена на BTC, Hashrate Fee, Service Fee и Difficulty
не е изгодно да се купува.
На сайта Bitfufu показват грешни Static Output Ratio, защото
ползват усреднен курс и усреднена производителност по последните 30 дни.
Ако искате, ще ви кажа когато става изгодно
тук не е ли по-изгодно да се копае при този мораториум за цените на битовите ?
В момента при тази цена на BTC, Hashrate Fee, Service Fee и Difficulty
не е изгодно да се купува.
На сайта Bitfufu показват грешни Static Output Ratio, защото
ползват усреднен курс и усреднена производителност по последните 30 дни.
Ако искате, ще ви кажа когато става изгодно
Моето предположение е, че дъното ще е на около 6-8к за биткойн, може дори до 4 да стигне - може би към края на зимата. След това зависи само какво и дали ще се печата от централните банки, цени на енергия и състояние на икономиката. Ако падне под 8 може и да купя пак няколко различни, освен ако не влезем в дива рецесия. За сега съм изтеглил всичко от ексчейнджите, че не се знае дали ще оцелеят зимата.
Когато биткойнът (BTC) се търгуваше на нива над 60 000 долара, най-умните анализатори и хора с финансово мислене казваха на инвеститорите, че цената на BTC никога няма да падне под предишния си исторически връх.
Същите тези хора казаха, че 50 000 долара е възможност за покупка при срив, а след това казаха, че 35 000 долара е възможност за покупка на поколенията. По-късно те също така предположиха, че BTC никога няма да падне под 20 000 долара.
Разбира се, "сега" е чудесно време за покупка на срива и човек би си помислил, че покупката на BTC на или под 10 000 долара също би била покупката на живота. Но в настоящия момент всички така наречени "експерти" са замлъкнали и никъде не могат да бъдат видени или чути.
Така че инвеститорите са оставени на собствените си идеи и мисли да размишляват дали дъното е настъпило или не. Трябва ли човек да бъде търпелив и да изчака прогнозирания "спад до 10 000 долара", или сега е моментът да купи биткойн и алткойни?
По принцип назоваването на ценовите дъна е безполезна задача. Това, върху което наистина е важно да се съсредоточим, е дали има фундаментални причини за избора да се инвестира или не в Биткойн.
Аз продължавам да си копая биткойнчета и да реинвестирам
в производствени мощности TH/s при китайците в САЩ
Коментар