IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императора
    А това на българско нещо дали може да се разчита откъм почтенство? Някой търгувал е ли? Продават криптовалутки, можеш да си платиш през Ебаси пей. https://cryptobank.bg/tradeltc/buy.php
    ИМпи !? и ти ли Бруте, ?! продаде душата си на алгоритама?! a Къде отиде великата шаячена прявда !>
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

А това на българско нещо дали може да се разчита откъм почтенство? Някой търгувал е ли? Продават криптовалутки, можеш да си платиш през Ебаси пей.

https://cryptobank.bg/tradeltc/buy.php
      Нямам си на идея даже дали са ОК!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

Успех!!!
        П.С. Кракен е известен с това че като стане "напечено" и нищо не можеш да направиш защото се бъгва ...... Нито поръчки, нито теглене - НИЩО!!!
        Писано е тук много пъти
        Тя и coinbase ,която е скъпа ,не работеше тези дни ,като беше напечено.А иначе благодаря за съвета,все пак съм новобранец тука и се уча по трудния начин проба-грешка.За бъгването си много прав,постоянно дава че няма връзка със сървара,после има и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
          Борса някаква е ,казват че е добра.Аз днес пратих няколко хил евро там.Цената на BTC понякога е ,тези дни ,беше с 1000 дол по изгодна от coinbase.Върти ми се някакъв арбритаж през главата...
          Успех!!!
          П.С. Кракен е известен с това че като стане "напечено" и нищо не можеш да направиш защото се бъгва ...... Нито поръчки, нито теглене - НИЩО!!!
          Писано е тук много пъти
          remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
            Борса някаква е ,казват че е добра.Аз днес пратих няколко хил евро там.Цената на BTC понякога е ,тези дни ,беше с 1000 дол по изгодна от coinbase.Върти ми се някакъв арбритаж през главата...
            А това на българско нещо дали може да се разчита откъм почтенство? Някой търгувал е ли? Продават криптовалутки, можеш да си платиш през Ебаси пей.

https://cryptobank.bg/tradeltc/buy.php
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Наско - какво беше това: Кракен - не беше ли нещо от митологията с хиляди крака? Да - добре е някъде да се споделят такива работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                Фючърсите какво общо имат с койните след като няма реална покупка? Поредната лотария. Фючърси върху температурата на въздуха биха имали същия ефект за капитализацията на койна.
                Аз на това му викам - фючърс на фючърса....

Коментар

• Фючърсите какво общо имат с койните след като няма реална покупка? Поредната лотария. Фючърси върху температурата на въздуха биха имали същия ефект за капитализацията на койна.
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                    Капитализацията на койните е абсолютно куха, тъй като пазара на криптоси не е много ликвиден и няма достатъчно участници на него. Днес може да е 100 милиарда, а утре да стане нула. Тъй като пазарът е фиктивен, не са нужни нито много пари, нито много койни за да се правят "манипулации" с цената.
                    От снощи вече не е така, с пускането на фючърсите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Не бих казал че я обезсмисля, понеже все пак всико продължава да действа както преди, и просто се позволява на потребители да правят непотвърдени транзакции без това да ги лишава от сигурността на блокчейн. Има няколко варианта да се измами системата, разбира се, но те са предвидени и има вградени защити. Мен по-скоро ме притеснява неизбежната нужда да си държиш биткойните в hot wallet за продължително време, или поне тези които смяташ да използваш като платежно средство чрез лайтнинг мрежата. Това ще е рай за всякакви хакери и измамници.
                      Абсолютно се обезсмисля. Дори да оставим настрана сигурността и да предположим, че е бетон.

Нали биткойн иска да избяга от клиъринга и нетинга на сегашните системи за плащания. Пък накрая пак забива там откъдето твърди, че бяга.

Коментар

• Abnell - разбрах, на мен ми е ясно че е нефункционално. Има чисто технически проблеми които ще рефлектират на сигурността. Функционално не много удобно имах впредвид.
                        Last edited by supertrader; 11.12.2017, 20:55.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Това изцяло обезсмисля основната идея на биткойн.

Едно време така е ставал сетълмънта между банките. Имали са дневен баланс, правили са си нетинг и в края на деня са теглили чертата и са правили реалния сетълмънт в "злато" (слагам го в кавички, защото реално сетълмънта е ставал в сертификати за злато).

В днешно време повечето централни банки имат RTGS и сетълмънтът става в реално време. Забавянето за ритейла идва от т.нар. reconceliation of accounts по веригата.
                          Не бих казал че я обезсмисля, понеже все пак всико продължава да действа както преди, и просто се позволява на потребители да правят непотвърдени транзакции без това да ги лишава от сигурността на блокчейн. Има няколко варианта да се измами системата, разбира се, но те са предвидени и има вградени защити. Мен по-скоро ме притеснява неизбежната нужда да си държиш биткойните в hot wallet за продължително време, или поне тези които смяташ да използваш като платежно средство чрез лайтнинг мрежата. Това ще е рай за всякакви хакери и измамници.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Просто казано ти и търговеца си купувате и продавате един на друг, и вместо за всяко кафе да правите нова транзакция, вие си имате общ баланс, който непрекъснато се ъпдейтва. Като дойде време да се разплатите финално, последният баланс се пуска в биткойн мрежата и чак тогава се минава през дългия процес. Понеже всичко е дигитално и блокчейн е непробиваем, нещата се случват с много висока степен на сигурност. Звучи супер, но има някои видни недостатъци, няколко от които изброих в друг пост по-долу.
                            Това изцяло обезсмисля основната идея на биткойн.

Едно време така е ставал сетълмънта между банките. Имали са дневен баланс, правили са си нетинг и в края на деня са теглили чертата и са правили реалния сетълмънт в "злато" (слагам го в кавички, защото реално сетълмънта е ставал в сертификати за злато).

В днешно време повечето централни банки имат RTGS и сетълмънтът става в реално време. Забавянето за ритейла идва от т.нар. reconceliation of accounts по веригата.

Коментар

• Ето линк който показва какво представлява LN: https://imgur.com/R6923sM

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                DeBeers - Неразбираемо е ? Много мъгляво от техническа гледна точка. Като рекламна брошура му е дескрипцията, да не вземат парите и после ги няма.
                                Просто казано ти и търговеца си купувате и продавате един на друг, и вместо за всяко кафе да правите нова транзакция, вие си имате общ баланс, който непрекъснато се ъпдейтва. Като дойде време да се разплатите финално, последният баланс се пуска в биткойн мрежата и чак тогава се минава през дългия процес. Понеже всичко е дигитално и блокчейн е непробиваем, нещата се случват с много висока степен на сигурност. Звучи супер, но има някои видни недостатъци, няколко от които изброих в друг пост по-долу.
                                Last edited by Abnell; 11.12.2017, 19:13.

Коментар

Working...
                                X