Първоначално изпратено от Императора
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
А това на българско нещо дали може да се разчита откъм почтенство? Някой търгувал е ли? Продават криптовалутки, можеш да си платиш през Ебаси пей.
https://cryptobank.bg/tradeltc/buy.php
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
Успех!!!
П.С. Кракен е известен с това че като стане "напечено" и нищо не можеш да направиш защото се бъгва ...... Нито поръчки, нито теглене - НИЩО!!!
Писано е тук много пъти
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнениеБорса някаква е ,казват че е добра.Аз днес пратих няколко хил евро там.Цената на BTC понякога е ,тези дни ,беше с 1000 дол по изгодна от coinbase.Върти ми се някакъв арбритаж през главата...
П.С. Кракен е известен с това че като стане "напечено" и нищо не можеш да направиш защото се бъгва ...... Нито поръчки, нито теглене - НИЩО!!!
Писано е тук много пътиremember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнениеБорса някаква е ,казват че е добра.Аз днес пратих няколко хил евро там.Цената на BTC понякога е ,тези дни ,беше с 1000 дол по изгодна от coinbase.Върти ми се някакъв арбритаж през главата...
https://cryptobank.bg/tradeltc/buy.phpМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Наско - какво беше това: Кракен - не беше ли нещо от митологията с хиляди крака? Да - добре е някъде да се споделят такива работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеФючърсите какво общо имат с койните след като няма реална покупка? Поредната лотария. Фючърси върху температурата на въздуха биха имали същия ефект за капитализацията на койна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеКапитализацията на койните е абсолютно куха, тъй като пазара на криптоси не е много ликвиден и няма достатъчно участници на него. Днес може да е 100 милиарда, а утре да стане нула. Тъй като пазарът е фиктивен, не са нужни нито много пари, нито много койни за да се правят "манипулации" с цената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение
Не бих казал че я обезсмисля, понеже все пак всико продължава да действа както преди, и просто се позволява на потребители да правят непотвърдени транзакции без това да ги лишава от сигурността на блокчейн. Има няколко варианта да се измами системата, разбира се, но те са предвидени и има вградени защити. Мен по-скоро ме притеснява неизбежната нужда да си държиш биткойните в hot wallet за продължително време, или поне тези които смяташ да използваш като платежно средство чрез лайтнинг мрежата. Това ще е рай за всякакви хакери и измамници.
Нали биткойн иска да избяга от клиъринга и нетинга на сегашните системи за плащания. Пък накрая пак забива там откъдето твърди, че бяга.
Коментар
-
Abnell - разбрах, на мен ми е ясно че е нефункционално. Има чисто технически проблеми които ще рефлектират на сигурността. Функционално не много удобно имах впредвид.
Last edited by supertrader; 11.12.2017, 20:55.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Това изцяло обезсмисля основната идея на биткойн.
Едно време така е ставал сетълмънта между банките. Имали са дневен баланс, правили са си нетинг и в края на деня са теглили чертата и са правили реалния сетълмънт в "злато" (слагам го в кавички, защото реално сетълмънта е ставал в сертификати за злато).
В днешно време повечето централни банки имат RTGS и сетълмънтът става в реално време. Забавянето за ритейла идва от т.нар. reconceliation of accounts по веригата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение
Просто казано ти и търговеца си купувате и продавате един на друг, и вместо за всяко кафе да правите нова транзакция, вие си имате общ баланс, който непрекъснато се ъпдейтва. Като дойде време да се разплатите финално, последният баланс се пуска в биткойн мрежата и чак тогава се минава през дългия процес. Понеже всичко е дигитално и блокчейн е непробиваем, нещата се случват с много висока степен на сигурност. Звучи супер, но има някои видни недостатъци, няколко от които изброих в друг пост по-долу.
Едно време така е ставал сетълмънта между банките. Имали са дневен баланс, правили са си нетинг и в края на деня са теглили чертата и са правили реалния сетълмънт в "злато" (слагам го в кавички, защото реално сетълмънта е ставал в сертификати за злато).
В днешно време повечето централни банки имат RTGS и сетълмънтът става в реално време. Забавянето за ритейла идва от т.нар. reconceliation of accounts по веригата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеDeBeers - Неразбираемо е ? Много мъгляво от техническа гледна точка. Като рекламна брошура му е дескрипцията, да не вземат парите и после ги няма.Last edited by Abnell; 11.12.2017, 19:13.
- 1 like
Коментар
Коментар