IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

    Чесно казано не знам какво да пиша, тази тема определено не е за Биткойн или за криптовалутите, а за това някакви хора да ни обясняват и поучават, какъв балон, пирамида и тн. са тези неща. Защо не си направят друга тема... примерно "Биткойн е балон" и там да си пишат колкото си искат. Наистина смятам, че тези хора имат нужда от отделна тема.

    Иначе на мен ми беше интересно да попитам нормалните хора тук какво мислят за "CryptoKitties", което се явява една от първите игри върху блокверигата. Но вече знам отговорите... "Биткойн е балон, другите също", "К'ви са па тея глупости.", "Все що е крипто е боклук", "Помпят им цената, като ги продават сами на себе си", "Още една безмислена простотия.", "ЦРУ-то и другите трибуквени ше ви оправят вас." и тн... до безкрай.

    Аз лично чета коментарите ти, както и тези на innergy, бай Марин и още няколко души и исках да благодаря за мненията ви относно dash, когато повдигнах въпроса преди време. Спестихте ми доста четене по форумите, а съм сигурен, че сте помогнали и на други като мен, които отскоро инвестират в криптовалути. Ще се радвам, ако не спираш да коментираш, когато имаш нещо полезно за споделяне, както вече каза и бай Марин.
    По темата за криптовалутите - аз съм оптимист в краткосрочен план за биткойн и мисля, че е напълно възможно да посрещнем новата година с цени над 20 хиляди. Според мен включването на фючърсите само ще ускори ръста на биткойн. Ако някой реши да го шорти, докато е в бичи пазар мисля, че ще съжалява. Корекцията, която обаче се задава след това (вероятно през първото тримесечие на следващата година) очаквам да е по-сериозна и доста хора, които пишат против биткойн тук ще отварят шампанското, според мен прибързано. Главните ми опасения са, че в един момент правителствата може да забранят борсите за криптовалути - прекалено бързия ръст на биткойн привлича твърде много внимание и последните позиции на централните банки ме карат да мисля, че се задават неприятности. Точно поради това от известно време се интересувам от bitshares - очаквам търговията с криптовалути да се пренесе там при развитие на един подобен сценарий. Техническият анализ също показва потенциал за добър ръст в цената. Освен това транзакциите на ден надвишават тези на биткойн: http://blocktivity.info . Някой тук интересувал ли се е преди от bitshares и ако да какво мисли за бъдещето им? Други криптопроекти, в които обмислям да инвестирам скоро са LBRY credits, Cardano (там изчаквам да коригира още малко) и Monaco, която е по-дългосрочен проект и поне според мен с повече риск. Темата е ''биткойн'', а не ''биткойн - балон или не'' и поради това мисля, че една голяма част от мненията са за друга тема. Тук би трябвало да се обсъжда главно биткойн и алтернативните криптовалути, които са силно зависими от неговите движения. Вие в кои крипто-проекти вярвате в дългосрочен план? Мнението ми не е препоръка.
    п.с. Ако някой се интересува от faucet за безплатни Ark (също интересен проект) ето един сайт: https://classicdelegate.biz/faucet



    Коментар


    • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
      За спора - как ще стане точно това? Цялата философия на биткоина е да няма централизация и да няма trusted third party, понеже няма да има нужда от това. Екосистемат не е създадена от миньорите-инвеститори, а от миньорите-ентусиасти. Аз не си представям как например аз ще си преместя мощностите (колкото и да маловажни те в световен мащаб) към валута създадена от някой владетел на някоя си държава. А за да се изгради такава екосистема трябват мнооооооого мощности. Самият факт, че дори биткоин при гигантските печалби напоследък не е централизиран от никой е показателен. На теория има как да се случи, на практика не вярвам.
      Биткойн не е централизиран, но над 50% от копачите все пак са в Китай. Отделно алгоритъмът на биткойн позволява копаене с asic, което доста улеснява точно централизацията, чрез позволяване на копаене в индустриални размери, вместо някаква утопична децентрализирана система от нормални хора по целия свят.

      Иначе ето как аз си представям как държава си прави собствен койн: Първо забранвява биткойн като платежно средство на територията си. После разрешава плащането с нова криптовалута, с някои подобрения и оптимизации спрямо биткойн. Например нещо като етериум, което не е съвместимо с asic и така създава сигурност, че няма да дойде някой голям играч който да манипулира пазара, или поне ще му е доста по-трудно. Също така, държавата поема отговорността да пази тази нова криптовалута от всякакви измамници и подлага всички exchanges на регулации, така че да не могат просто ей така един ден да затворят врати, обявят фалит и едни 800000 биткойна да липсват. Мислиш ли, че това няма да мотивира доста хора да се прехвърлят?
      Last edited by Abnell; 06.12.2017, 17:49.

      Коментар


      • За спора - как ще стане точно това? Цялата философия на биткоина е да няма централизация и да няма trusted third party, понеже няма да има нужда от това. Екосистемат не е създадена от миньорите-инвеститори, а от миньорите-ентусиасти. Аз не си представям как например аз ще си преместя мощностите (колкото и да маловажни те в световен мащаб) към валута създадена от някой владетел на някоя си държава. А за да се изгради такава екосистема трябват мнооооооого мощности. Самият факт, че дори биткоин при гигантските печалби напоследък не е централизиран от никой е показателен. На теория има как да се случи, на практика не вярвам.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
          Точно поради тази причина всичките глупости как еди си коя банка, държава и т.н. ще си пускат собствена валута хващат дикиш само пред хора, които просто не желаят да се информират малко поне.
          Тук не съм съгласен. Видео картите като техника не са по никакъв начин обвързани с определена криптовалута. Една държава има много механизми с които да мотивира копаещите си граждани да се прехвърлят към нов койн, както и всички по света, които искат да търгуват с тази държава. Точно и това ще стане ако технологията продължи да се разпространява. Едно време когато златото и среброто са били номер едно цяла Европа се е разпръснала по света и заробила цели цивилизации за природните им богатства. Сега вече сме малко по-цивилизовани и силните просто ще си направят тяхно злато, което ще е добре не само за гадните банкери, а и за самите граждани, които ще си запазят стойността на спестяванията и активите вместо да обслужват някакви предприемачи от Китай и програмисти които си майнват вкъщи от години.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            Е то копането нали така или иначе ще има край.......даже предвид настоящата трудност той май почти е дошъл .
            После?
            Или викаш, ти ще кешираш във фиатна шума преди това?
            Абе стига бе Наистина ли не искате да си мръднете пръста поне Специално на биткоин копането ще свърши през 2140 година. Тогава ще се реши последния блок. Дали дотогава ще се копае зависи от безброй неща, ама аз така или иначе не смея да давам прогнози за света след 100 години

            Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

            За второто обаче не си прав и го знаеш - без транзакции копачите са собственици на безполезни компютри. Не могат да създадат блок без поне една транзакция.
            и ти не искаш да четеш решаването на блока и обработката на транзакции са различни неща. Помисли - ако си прав, то първите блокове, решени от компютъра на Сатоши какви транзакции са обработвали? Или по просто - първият биткоин от къде е дошъл

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

              ...Истината е че няма "фундамент", ние си го измисляме и нарочваме какъв да е фундамента...

              ...Според мен банкерите и политиците, не трябва да отричат криптовалутите, а по скоро да мислят за начини да канализират в правилната посока тази енергия, че иначе не ми се мисли какво може да се случи. Мисля че първият пример ще го видим в Китай... отиде им "подредената диктатурка с Китайски характеристики"... заради някакви си крипто-нърдове. Властите там, не трябваше да го забраняват.
              Как да няма фундамент?! Толкова машинно време и енергия се изразходва за изкопаването на 1 блок. Може би цялата парична маса на ФЕД няма толкова фундамент, колкото 1 блок биткойни. Друг е въпросът, че ограниченото количество го прави много волатилен и нефункционален за реално платежно средство. Но етериума, например няма такова ограничение. Въпрос на недалечно бъдеще е да се организира и приеме система за плащания с криптовалута, независимо как ще се казва.

              Политиците не трябва въобще да се намесват. А банкерите скоро ще изпаднат в паника. Представи си, че цял свят работи само с една криптовалута. Цялата настояща финансова система се обезмисля. На първо място централните банки. За това очаквам някакви ответни удари на статуквото, основно под кръста. Само че, не виждам какво могат да направят, освен да спрат интернета.


              Коментар


              • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                Появи се нов термин ВВН (Bitcoin Black Hole)!!!
                Max Keiser‏ @maxkeiser Global stock markets are falling as capital flows into #Bitcoin. The BBH (Bitcoin Black Hole) will soon cause bank runs as balance sheets evaporate and fractional reserve system disintegrates. Get your money out of banks and into crypto.

                https://twitter.com/maxkeiser/status/938375426321342464
                ше го "шортят" сигурно... бахахахахаахаха са нали е модерно CFD on BTC и ETH
                успех и на тия туканка дето се зарекоха да шортят ама се не достига кураж шото са ни н0го големи топарлаците
                Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                  . Представи си, че вече, поне виртуално, познаваш един
                  .....

                  Без копачите екосистемата не може да работи, докато без търговците може - справка - първите 5 години да кажем от съществуването на биткоина.
                  Е, познавам вече един виртуален.

                  За второто обаче не си прав и го знаеш - без транзакции копачите са собственици на безполезни компютри. Не могат да създадат блок без поне една транзакция.

                  Коментар


                  • Е то копането нали така или иначе ще има край.......даже предвид настоящата трудност той май почти е дошъл .
                    После?
                    Или викаш, ти ще кешираш във фиатна шума преди това?

                    Коментар


                    • Е то аз и тук съм писал - копая и въпреки това купувам. Представи си, че вече, поне виртуално, познаваш един
                      Причината да го правя е много проста - в момента виждам потенциал за голям ръст в цената и освен парите дадени за техника, искам да вкарам и още, а доставката на техниката е много бавна, та затова и купувам коини. И познавам още хора като мен, не е като да съм открил нещо нечувано

                      Без копачите екосистемата не може да работи, докато без търговците може - справка - първите 5 години да кажем от съществуването на биткоина.

                      Коментар


                      • Появи се нов термин ВВН (Bitcoin Black Hole)!!!
                        Max Keiser‏ @maxkeiser Global stock markets are falling as capital flows into #Bitcoin. The BBH (Bitcoin Black Hole) will soon cause bank runs as balance sheets evaporate and fractional reserve system disintegrates. Get your money out of banks and into crypto.

                        https://twitter.com/maxkeiser/status/938375426321342464

                        remember remember the fifth of november

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                          ....... и преди това е зависил само и единствено от копачите, които пък са го карали на гол ентусиазъм и вяра в технологията, защото никакви пари не са вадили.
                          .......... Копачите са най-важното нещо за системата на една крипто валута. .....
                          Копачите, без хора, които да купуват/разменят биткойни, са абсолютно НЕНУЖНИ. Както и биткойн впрочем.
                          Успехът на BTC (оттам и цената му) зависи единствено и само от стойността, която неговите сегашни и бъдещи притежатели смятат, че той носи. Копачите са предприемачи и като такива е задължително да са вярвали в бизнес проекта си, в случая - биткойн. Но посочи ми един копач, който си купил биткойни, а не ги получил през бизнес начинанието си. Едва ли са повече от 1-2 процента от миньорите. Болшинството от тях предпочитат да инвестират в техника (нещо физическо, а не виртуално), което е доста странно, предвид естеството на всичко изписано за биткойните.
                          Познавам доста копачи и говоря от собствен опит. Нито един от тях не е купил биткойн, след като цената му е минала 100 долара.

                          П.С. И, да, спряха да продават преди около два месеца и карат на спестявания, че всеки скок в цената носи доза горчивина - кой купил детска количка за двайсет бона, кой апартамент за половин милион евро.....
                          Last edited by fantasy_gt; 06.12.2017, 16:44.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                            Според мен основният проблем е че нито една от страните не иска да изслуша другата... едните казват, че са "финансови експерти-гурута" и няма да вземат на сериозно мнението на някакви си "нърдове". Те от своя страна наричат "финансовите експерти" - "динозаври" и също не искат да чуят каквото и да било от отсрещната страна.

                            Истината е че няма "фундамент", ние си го измисляме и нарочваме какъв да е фундамента. Обикновено си избираме това което смятаме, че е най стабилното, неразрушимо и неостаряващо, зарди това на много хора Биткойн им се вижда нестабилен, но те не си дават сметка, че дори най-стабилните неща започват, волитално... колкото са по-стабилни, толкова е по волитално е създаването им. Замислете се при какъв физически метод е създадено златото. А с критповалутите хората се мъчат да създадат нещо "по-добро" от златото... разбира се че ще е волитално и експлозивно... докато не видим супернова, още нищо не сме видели... истинската волиталност не сме я видели. Дано само хората не изпаднат в масова истерия... че тогава може наистина да стане страшно.

                            Според мен банкерите и политиците, не трябва да отричат криптовалутите, а по скоро да мислят за начини да канализират в правилната посока тази енергия, че иначе не ми се мисли какво може да се случи. Мисля че първият пример ще го видим в Китай... отиде им "подредената диктатурка с Китайски характеристики"... заради някакви си крипто-нърдове. Властите там, не трябваше да го забраняват.
                            Мда, харесвам постингите ти и ентусиазма, с който пишеш, но в последния ти пост има твърде много пожелателно мислене и пълно, да не кажа по детски наивно разбиане на това що е то пари. Хайде, ще го нарека по-меко - идеализираш нещата до степен на вакуум

                            Вие, койн феновете, сте прави за момента само по един критерий - биткойнът се качва и на това аз не мога да кажа нищо! Шом се качва, значи ще се множат и новопокръстените във вярата, защото парата е най-силният стимул за абсолютно всичко. Но за другото - ще ме прощаваш. Само си задай един доста елементарен въпрос - кой ще разреши на шепа нърдове да станат нови Бъфет, Морган, Рокфелер? Ей така, от нищо, без нито един катаклизъм и само и единствено на базата на луд късмет и някаква си там сляпа вяра????

                            Човече, че то златото, което епари от незпомнени времена, не става "валута" дори по време на кризата, като причината беше само една - имаше прекалено много от него във всякакви бантустанци, индианци и африканци (отбележи, че масата, поне официално тук се държи от централните банки), та някой (ще ти го кажа директно - САЩ) ще позволи нещо да разклати божественият статут на долара, заради който се водиха 2 световни, повтарям световни, войни!!!

                            Стига де, нека все пак сме реалисти. Успех с търговията!
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • И за да завършиш може да вземеш да обърнеш поглед към началото на цялото нещо, не за друго, а понеже биткойна не съществува от последната една година, а от малко повече и преди това е зависил само и единствено от копачите, които пък са го карали на гол ентусиазъм и вяра в технологията, защото никакви пари не са вадили.
                              Така, че наитина моля преди да си показвате великите теоретични ненужности малко погледнете по отгоре на нещата Копачите са най-важното нещо за системата на една крипто валута. Точно поради тази причина всичките глупости как еди си коя банка, държава и т.н. ще си пускат собствена валута хващат дикиш само пред хора, които просто не желаят да се информират малко поне.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                                Да ви сваля академизма и новото малко на форумните професори
                                Наисхаш май са го хакнали, ако е вярно, то ще има вероятност за пързалка надолу. Ама не знам дали е вярно (никога не е бил долу сайта толкова време), а ако е си мисля, че пързалката трябваше да е започнала вече, щото хората с много коини следва да следят изкъсо подобни неща.
                                Ако не е вярно да си повторя мантрата - 20к до края на годината
                                Nicehash не са пазар/борса, а най-обикновен копач на алтетрнативки. Там риска, съответно загубата при хакване, се носи от майнъри и такива, които си мислят, че са майнъри. Цената на боткойн, от друга страна, зависи от спекуланти, вярващи, и т.н., а не от хората, които копаят. Последните често не са вярващи, а обикновени предприемачи.

                                С други думи, купувачите на биткойни ги боли ... хаш-а, че няколко миньори може да изгорят.

                                Коментар

                                Working...
                                X