IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Еми купувачите и копачите да побързат, преди да се изчерпят куул имената, щото bitcoin пешо, bitcoin иван и bitcoin драган няма да се котират толкова добре, колкото diamond, platinum или atomic.

    Коментар


    • Много станаха тия биткойни, роят са като мравки---

      Super Bitcoin held its network snapshot this week, while Bitcoin Platinum, Bitcoin God and Bitcoin Cash Plus are also due to do so before the end of the year.

      Bitcoin Silver and Bitcoin Uranium are also planned, while Bitcoin Diamond futures are already being tracked on Coinmarketcap.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

        Глас-Стигъл създава иделни условия за регулаторен арбитраж и за изместване на част от банковата дейност извън традицонните банки.

        Което и зародиша на кризата от 2008. Гръмва т.нар. shadow banking.
        Добре, друже, то и аз това ти казвам, но нейсе. Глас-Стигъл забранява на търговските банки търговия с акции. Затова по-късно заобикалянето му е свързано с изместване и и регулации. Но, да речем друго - нещо по-простичко по отношение на пълното покритие на фиатните пари, защото виждам, че си упорит. При частично банкиране със задължителен 10% резерв банковият мултипликатор разкисва паричната маса десет пъти, това са 1000%. Когато бъдат раздадени заеми, да речем, за по-удобно в случая, за покупки на имоти - имотите се купуват и продават без да са променили количеството си и качеството си и без една стотинка да е напуснала банковата система, а в баланса на банките фигурират десет пъти по голяма парична маса. Ето ти ги фиатните пари - пари от нищото, от небитието, от ... шлифера на Леонардо, ако щеш. Ако беше 20% частичният резерв, паричната маса щеше да набъбне 5 пъти - това го казвам за улесняване на математическото разбиране на процеса. Ето това са покритите ти пари - ДКЦ-тата са същата работа. Това са пари, които един път никога няма да бъдат върнати предвид огромната задлъжнялост и по този начин са несъществуващи. И втори път търговията с тях си тече и забележи - отново при банкиране с частичен резерв. Хем са несъществуващи, хем са десетократно умножени. В световен мащаб това е гигантска парична бездна, в която и Ницше не би имал смелостта да се вгледа.
        Last edited by pinoccio; 15.12.2017, 14:36.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          monopola - успокой се малко, у вас може да върви да нареждаш кой какво да прави..тука си пише който иска да пише.
          на теб специално и бездомно куче има право да ти казва какво да правиш

          Фрости, желая да попитам ти знаеш ли чужд език и грамотен ли си като цяло?

          Коментар


          • Frosty - по малко би трябвало да са от 30 хиляди хората в които са койните. По принцип първата крачка за защита е да се държат на много адреси, повече от 3-4 особенно както е по над 10 хиляди долара парчето. Значи те са концентрирани в ръцете на малко хора и на теория са децентрализирани, защото ако има център то той не е официален а таен. Цената му доста грубо се манипулира, което според мен доказва наличие на таен център или с други думи децентрализацията е загубена. Дори имам предположения къде е центра, коя е банката която е в центъра -цб банка на държава в която койна беше забранен.

            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

              Няма да видите. Знам че е трудно да го проумееш, но с появата на фючърсите именно тия диви подскоци бяха обуздани.
              Фючърсите за момента са толкова без връзка с реалните, че изобщо не виждам някакви влияние да оказват. Всичките, които се предлагат досега са с кеш сетълмен, няма с "реална" доставка. Та просто големите си направиха още една играчка да си спекулират. Никой от тия с фючърсите реално няма да купи биткойн. Като нефта. Фючърсите на нефта са 20 пъти повече от реалния петрол. А реалните доставки си вървят по друи канали и много често съвсем различни цени. Ама не им пречи да си ги връткат и никой не казва, че са измама или пирамида.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                Ми да ги продава, като има кой да купува. Кой беше ти, че да обясняваш може ли, не може ли.
                Айде да не ме обвиняваш в каквото не съм казал. Може, като има говеда ще има и касапи.
                Една част от тия валути са целеви, носят някаква добавена стойност под формата на решения за определени неща. Други са просто ей така. Инфо има предостатъчно, че да трябва някакъв ..... да дудне общи приказки. Бъде полезен по някакъв начин, кажи нещо смислено, стига чете избирателно, че да заблуждаваш.
                Нали казах, че ще се роят и ще поскъпват вечно и до безкрай? Колко по-полезен да ти бъда? Прави са колегите, че сами виждате абсурдността на тия цени. И нещо не ви изнася, че царят е гол.
                Еврото как се роди на времето? От въздуха, базирано на германската марка. Защо това да може, а да не може някой си да пусне нова валута, базирана на технологията на биткойна? Аз не съм виждал друг човек да се държи с такъв явен слугинаж на целия естаблишмънт по света. Виждаш нещо ново и почваш да храчиш. Нямам нужда от такива, спри да пишеш тук за не знам кой път моля.....
                Точно за слугинажа не си познал, банките и аз не ги дишам. Има някакво решение в криптосите, ама още не стават да изместят кеша, особено важи за Биткойн. Капацитетът на мрежата не стига и на милиардна от необходимото.
                Last edited by IvanTerziev; 15.12.2017, 14:13.
                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                Коментар


                • monopola - успокой се малко, у вас може да върви да нареждаш кой какво да прави..тука си пише който иска да пише.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                    Оф, абе вие верно сте за гъби отвсякъде. То и в света има не знам си колко валути, ама ясно кой са важните. Конкуренция като във всяко друго нещо - много ясно, че много валути ще изчезнат, огромен процент, много ясно, че ще има нови, въобще мислите ли като пишете? Баси фашизма бе То цялата идея на криптото е децентрализация и липса на вреда от банка или държава издател, вие мрънкате че били много. И вие сте ми много, ама на - търпя ви
                    Какви децентрализации, какви щуротии? Около 90% от койните са в един самолет хора, които са ги купили на безценица още преди 6-7 години, останалите държат нищожни количества с по няколко нули отпред.

                    https://bitinfocharts.com/top-100-ri...addresses.html

                    Според този лист, адресите, които са с над 10 койна са 133250. Като сметнеш, че почти всички имат по 3-4 и повече адреса, значи глобално хората с по над 10 койна може би са някъде към 30 хиляди?
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

                      Друже, има търговски банки, има и инвестиционни банки. Не се съсредоточавай само върху търговските. Със закона Глас-Стийгъл след срива от 1929 година е забранена извънтърговската дейност за търговските банки. С идването на Рейгън започна инвестиционното банкиране, защото решиха, че така ще борят империята на злото. И успяха. Добре, ама това се превърна в атомно оръжие в ръцете на шепа финансови престъпници. С отпадането на рестрикциите позволиха да няма разграничаване между търговски и инвестиционни банки. Всяка банка може да прави всичко със закона Грам-Лийч-Блилей от 1999 година. И сега стана миш-маш - малко зърно, малко риба и много вяра в либидото на Джанет Йелън. Трябва да се прави разлика между търговско банкиране и инвестиционно банкиране.
                      Глас-Стигъл създава иделни условия за регулаторен арбитраж и за изместване на част от банковата дейност извън традицонните банки.

                      Което и зародиша на кризата от 2008. Гръмва т.нар. shadow banking.

                      Коментар


                      • Иван Терзиев, няма смисъл.
                        Много добре разбират те цялата безсмислена хамалогия, НО са от тия дето чакат да зарибят още и още балък.
                        А иди откажи ония сигани от ломско, дето прозвъняват "клиенти" от къщи около Букурещ от "бизнесът" им де! Щото бил безсмислен?!?!? Не и за тях...

                        Коментар


                        • Ми да ги продава, като има кой да купува. Кой беше ти, че да обясняваш може ли, не може ли. Една част от тия валути са целеви, носят някаква добавена стойност под формата на решения за определени неща. Други са просто ей така. Инфо има предостатъчно, че да трябва някакъв ..... да дудне общи приказки. Бъде полезен по някакъв начин, кажи нещо смислено, стига чете избирателно, че да заблуждаваш. Еврото как се роди на времето? От въздуха, базирано на германската марка. Защо това да може, а да не може някой си да пусне нова валута, базирана на технологията на биткойна? Аз не съм виждал друг човек да се държи с такъв явен слугинаж на целия естаблишмънт по света. Виждаш нещо ново и почваш да храчиш. Нямам нужда от такива, спри да пишеш тук за не знам кой път моля.....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                            Оф, абе вие верно сте за гъби отвсякъде. То и в света има не знам си колко валути, ама ясно кой са важните. Конкуренция като във всяко друго нещо - много ясно, че много валути ще изчезнат, огромен процент, много ясно, че ще има нови, въобще мислите ли като пишете? Баси фашизма бе То цялата идея на криптото е децентрализация и липса на вреда от банка или държава издател, вие мрънкате че били много. И вие сте ми много, ама на - търпя ви
                            Преизкопаните са всичко, но не и децентрализация. Някой си ги напечатва на 100% и ги продава на мечтателите.
                            Много пъти съм си мислил да изкопирам сорса на някоя преизкопана, и да я пусна по борсите. Ама няма корпорация от мащаба на М$ зад гърба ми, че да изплувам.
                            Имаше един култов филм Кин Дза Дза. На-евтиното за което се бяха сетили - търгуваха с част от кибритена клечка. Койнаджиите ги надминаха по пародия!
                            Last edited by IvanTerziev; 15.12.2017, 13:56.
                            Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                            Коментар


                            • monopola - просто си коментираме, така се раждат идеите понякога.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • IvanTerziev - страшно изгодно е да си емитират собственни койни а не да хукнат да купуват по 15 хиляди парчето дядото на койните. Тогава обаче ще трябва да кажат че с техните койни може да се купува от тях еди какво си и за да не държат прекалено дълго на склад тези неща, ще трябва да кажат че това трябва да стане до еди кога си. После вече куция куц...и т.н.т., защото койн с който може да се купи нещо е едно и койн дето е изкопан в Китай и с него може да се купи нищо е съвсем друго по дефолт. Ще дойде момемента в койт о обръщането на биткойн в някакъв друг койн ще е голям късмет за който успее.

                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X