Първоначално изпратено от IvanTerziev
Разгледай мнение
Първоначално изпратено от IvanTerziev
Разгледай мнение
Тук търсим истината, но хейтърите повтарят едни и същи неща, които нямат нищо общо с истината. Това е все едно ние тук да обсъждаме астрономически въпроси, а хейтърите да пишат, че Земята е плоска и звездите са окачени като лампиони по небосклона... и това да го повтарят всеки ден и всеки час, до степен ние да не можем да обсъждаме реалните въпроси при криптовалутите. Нещата които пишете са "заблудата на лаиците" и мейнстрийм пропаганда. Достатъчно го има това нещо и в другите теми не е необходимо и тук.
Всички тези неща които ти ги говориш важат за всеки един бизнес, дори хората да имат най добри намерения, всеки бизнес може да се провали и фирмата да фалира, дори преди това години да е била успешна. Голямата разлика между пирамида и нормален бизнес е идеята на собственика, всеки бизнес може да завлече инвеститорите. Няма регулация която да спре някой да си източи компанията и да изчезне, просто няма такава регулация, не си го вярвай това нещо. Колко компании в България бяха източени и фалираха... сигурно няма край бройката им... някои от тях нарочно фалирани и прехвълени на просяци с цел да не се платят данъците. Същото нещо е и при криптовалутите, има такива които са създадени само за да вземат парите на "балъците", но има и нормални криптовалути, които са създадени с цел да бъдат полезни за техните потребители/инвеститори.
Коментари от рода "Биткойн е пирамида" са пълна глупост... кого облагодетелства тази пирамида, защо Сатоши не си е взел парите още преди 5 години и тн. неща показват, че Биткойн не е пирамида, нито Понци схема. Съвсем друг е въпросът, че голяма част от хората са си купили Биткойн с цел спекулация, но то не е ли така с почти всяка една компания?! Колко от компаниите на Уолстрийт имат реалистична цена?! Масово са надценени и се разчита на бъдещ растеж. Навсякъде е по този начин и този феномен не е само при Биткойн (криптовалутите).
Темата за криптовалутите според мен е място където да се обсъждат криптовалутите и ако смяташ, че някоя от тях е пирамида или понци схема, няма лошо, кажи коя и дай аргументи. Но вместо това ти ги слагаш всички под един знаменател и най голямата глупост е, че си вярваш, че ще изчезнат "съвсем скоро", нещо което е голяма заблуда и показва, че не разбираш достатъчно, не само криптовалутите, а и света по принцип.
Примерно защо трябва хората да се откажат от криптовалутите, а да не се отказват от Изкуствения Интелект или Квантовите компютри, които са още по далечни като приложение. На някои хора и ИИ им изглежда като някаква "измишльотина", за която едни хора вземат много пари. В смисъл ти от къде знаеш коя технология е реална и коя измислица?! Имаш някаква всевиждаща кристална топка ли, или гадателка която ти подсказва?!
И не на последно място, аз много пъти казах, че преди години аз също си мислех, че Биткойн е пирамида и Сатоши буквално ще дойде един ден и ще си вземе парите, след което всичко ще рухне. Точно толкова наивно съм си го мислел. Разбира се нещата се оказаха съвсем различни. Дори Виталик, човека който според мен е втори след Сатоши по оказано влияние върху криптовалутите, някога си е мислел, че това нещо няма да го бъде и Биткойн (криптовалутите, но тогава е съществувал само Биткойн) няма никаква реална стойност.
Коментар