marin1 - въвеждането на златен стандарт става чрез изкупуване на златото на хората от държавата, тя насилственно им го купува за да повярват те че хартиените пари са обезпечени със злато. Така се прави - една ниска цена в хартиени пари и нямаш право да имаш злато и който не се оттърве навреме от него - затвор. На мен ми го е разказвал човек който си е "продал" златото когато е въвеждан златния стандарт в САШ, странно в учебниците това е спестено..забравили са да го напишат.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Предполагам визираш някакви екзистенциални проблеми, защото откакто го няма златния стандарт всички като цяло живеем несравнимо по-добре.
тая игра на тука има ,тука няма те прави по-умен или щастлив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
голяма част от проблемите на Човечеството идват след премахването на Златният Стандарт!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmarin1 - искаш ли да бъде въведен златен стандарт, импето му е голям фен.
пълно няма как да стане, защото това ще означава , че всички ще видят , че царят е гол.
изтокът изведнъж ще отскочи мощно нагоре и ще се окаже, че Китай+Русия+Индия ще са по-богати от САЩ+ЕС (много се спекулира какви всъщност са реалните резерви на Китай, а индийското население трупа злато исторически)
даже една турция може да се окаже по-богата от 90% от държавите от ЕС, защото там също народа обича да пести в златни пари.
та връщането на златния стандарт ще е доста трудно и ако има нещо такова си мисля, че ще на национално ниво, а не на глобално.
в момента обаче са актуални валутните войни и никой не иска неговата валута да блести и да мега ултра стабилна, защото значи да си убие експорта , нали сега това е мантрата който изнася е капитан! и има инвестиции и трупа запаси тлъстинки.
нека удари една яка криза на парите и вероятно по време на нея ще разбрем какви са плановете Б на отделните Централни Банки.
когато парите станат на вестници буквално тогава ще се заговори, че стандарта (златен, сребърен, петролен, микс) в крайна сметка е точно застраховка срещу това парите от средство за съхранение на стойност, търговия и тн - се превръщат в инструмен за провеждането на политки от дадено разумно/неразумно управление.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Проблемът е, че при златния стандарт винаги е имало повече пари отколкото злато.
Разбира се че искам. Личното ми мнение е, че голяма част от проблемите на Човечеството идват след премахването на Златният Стандарт!!! Но това е много, много дълга тема .....
Вече спрях да пиша в темата за Златото, че там има доста "разбирачи" част от които се подвизаваха за кратко тук а друга част от тях продължават да се мъчат
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmarin1 - искаш ли да бъде въведен златен стандарт, импето му е голям фен.
Вече спрях да пиша в темата за Златото, че там има доста "разбирачи" част от които се подвизаваха за кратко тук а друга част от тях продължават да се мъчатLast edited by marin1; 01.04.2018, 12:12.remember remember the fifth of november
Коментар
-
Значи има още надолу
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеПросто и ясно !
И важи за всичко
[ATTACH=CONFIG]n3319685[/ATTACH]
Коментар
-
Todor Sabev - има иновация, стават по леки и с по кратък живот а китайците са рекордьори по еднодневки. Следващата иновация е да им сложат 5 камери, според китайците това е то иновация - качваш бройката на камерите. Андроида пък с спам от всякъде, купуваш си реклами но не ти да рекламираш а теб да те залеят с реклами.D.Y.F-091066
Коментар
-
Ми не знам какво се случва с батериите на смартфоните защото никога не съм имал такъв. В момента ползвам един 7-8 годишен телефон от този модел: http://www.mobilstyle.net/content/no...ра-цена
и батерията му "държи" над 1 седмица независимо колко говоря
От 1 година се каня да го сменя с някой модел на Sonim ама първо не са много разпространени в магазините, 2-ро не остава време и май както сдаде багажа този който ползвам в момента - тогава ще е ....Last edited by Todor Sabev; 01.04.2018, 09:07.
Коментар
-
Ми не знам какво се случва с батериите на смартфоните защото никога не съм имал такъв. В момента ползвам един 7-8 годишен телефон от този модел: http://www.mobilstyle.net/content/no...ра-цена
От 1 година се каня да го сменя с някой модел на Sonim ама първо не са много разпространени в магазините, 2-ро не остава време и май както сдаде багажа този който ползвам в момента - тогава ще е ....
http://www.mobilstyle.net/gsm-%D0%B0...%B5%D0%BD/1350
Решил - да не сменям докато не се развали, ама като гледам - май за да си изпълня клетвата, ще трябва "случайно" да го фрасна здравата в гранитният под на някоя метростанция, щото иначе няма да стане... Не се чупят проклетите лесно - басиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Що трябва да тестваш виж какво става със смарт телефонати след две години употреба. Просто въпросче......
От 1 година се каня да го сменя с някой модел на Sonim ама първо не са много разпространени в магазините, 2-ро не остава време и май както сдаде багажа този който ползвам в момента - тогава ще е ....Last edited by marin1; 31.03.2018, 23:57.remember remember the fifth of november
Коментар
-
Хм. Тесла .....
Единствения ми допир с тази компания бе едно запитване за домашна батерия. Идеята ми бе да се зарежда на нощната ел. енергия (цена) и копачите да дърпат през деня ток, като преди бях направил проучване на това което се предлага на българския пазар. Ясно ми бе че една такава инвестиция се избива за ??? години (5-6 и повече) от разликата на цената дневна/нощна ел. енергия.
Та Тесла ми изпратиха формуляр и след като го попълних и го изпратих - учтиво ми отговориха че засега не работят с Български клиенти???!!! Според мен - не може да зачертаваш региони или страни, така "на ангро"!!! От тук нататък дори и да ми се молят да купя нещо Тесла - са ме изгубили като клиент ....
А и последно - един приятел ми се хвалеше че им е карал електормобила и беше във възторг - еми не искам даже и да го видя след случката по-горе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако падне под 1000 ще си купя 10 просто, за да мога после да се изказвам без да имате основание да ме ковете че съм нямал такова
ама не ми се държи в тия борси , че са ми много подозрителни.
Купуваш си един външен хард диск 1 терабайт (около 110-120 лв. с ДДС) и си инсталираш Биткоин Ядрото (Bitcoin Core wallet) от тук: https://bitcoin.org/bin/bitcoin-core...in64-setup.exe
или от тук: https://bitcoin.org/bin/bitcoin-core...16.0-win64.zip
Синхронизацията на Портфейла ще ти отнеме около 3-4 седмици, но после си независим от НИКОЙ!!! Твоите пари (Биткоини) са си само ТВОИ!!!Last edited by marin1; 31.03.2018, 23:20.remember remember the fifth of november
Коментар
Коментар