Първоначално изпратено от lefti
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Системата е саморегулираща се. Който не може да си плати тока отпада от играта и тогава таксите за транзакциите се разпределят върху по-малък брой миньори. От друга страна пък има натиск върху тези които правят транзакциите да плащат по-високи такси за да им се изпълняват по-бързо транзакциите. И така докато се стигне до някакъв баланс.
Само че, докато преди империята се градеше от хиляди работливи мравки, сега империята се поддържа почти единствено от спекула и от гръмките изказвания на някой закъсал фонд мениджър!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Биткоина и прочие такива нерегулирани шитни няма как да ги играеш на късо, щото като почне да занулява тея дето си сключил сделката първи ще обявят фалит и ще се отметнат от сделката.
намирисва ми на трол-трол-тролене
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Транзакциите с блокчеин са много скъпи - енергоемки.
Пък и колко народ ще си остави копачките само за едната верификация и колко ли пари ще прави от там? Ще може ли да си плати тока?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеДа вляза и аз да каже, че днес е интересен ден - разбира се, че биткойна ще изчезне, защото доходността се поддържа САМО от включването на нови "шарани" ( за разлика от фондовите пазари, къде има производство). Но всички знаем, че шараните са краен брой и .... балона се пука. Въпроса е дали искаш да си от последните шарани
Коментар
-
Първоначално изпратено от Demertsel Разгледай мнение
Не знам, пичага, ти си този категоричните твърдения. Нали си твърдо убеден, че ще занули. Не виждам причина да се колебаеш..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
Понеже си ползвал солари за копаене, ти давам 15к за петте копачки, продаваш си койна и си на нула почти.
По добре, птиче в ръката, отколкото пуйка на снимка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ей, това е идея,мерси! Хм, лошото е, че докато ги продам и може да спихне и тогава какво праим?
Сетих се за този "фен" на биткойн: https://twitter.com/PeterSchiff?ref_...Ctwgr%5Eauthor. чудя се колко му е експоцията, действително
Коментар
-
Явно си прадал всичкото имоти и си играл късо, така си го представям
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ти сам си прецени! "Земята се върти" какво е?
Коментар
-
Това като предположение или твърдение трябва да се разбира?
Коментар
-
Със сигурност като се изкопат всички биткоини, ако биткоина не е занулен дотогава, то ще почне да се копа нещо новo.
Какво ще е - пазара ще покаже, ще стане нещо "горещо" - но няма как да знаем предварително. Както имаше хиляди коини, но биткоина се превърна в лидер, много изчезнаха, други останаха но са с малко роля.
А с какво ще стане с биткоина в този момент - също не е ясно. Може да си го ползват хората за спекула още доста време.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеДа вляза и аз да каже, че днес е интересен ден - разбира се, че биткойна ще изчезне, защото доходността се поддържа САМО от включването на нови "шарани" ( за разлика от фондовите пазари, къде има производство). Но всички знаем, че шараните са краен брой и .... балона се пука. Въпроса е дали искаш да си от последните шарани
Коментар
-
Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнениеЕдин от шефовете на най-големият инвестиционен фонд в света, управляващ над 7 трилиона долара ти казва, че биткойна няма да изчезне, ти почваш да мислиш апокалиптични сценарии
Следната история е абсолютно реална, но разкрасена от мен да изглежда по литературно.
Един умен професор разработва модел според който да предвижда там не знам си какво и доказва че при еди си какви условия няма начин да фалира и винаги ще е на печалба. Получава Нобел за разработките си.
Човекът се възгордява, прави фонд дето набира пари и управлява по тези постулати получили Нобел
Ама пазара не мисли така и тръгва наобратно и то много повече отколкото някога преди е ходил наобратно, много повече отколкото професора носител на Нобел е предвидил в сметките си. Съответно фонда не издържа и фалира. Много народ си губи парите.
Извод: това, че някой бил той и носител на Нобел е казал нещо - нищо не значи - пазара винаги може да го прецака.
- 1 like
Коментар
-
Да вляза и аз да каже, че днес е интересен ден - разбира се, че биткойна ще изчезне, защото доходността се поддържа САМО от включването на нови "шарани" ( за разлика от фондовите пазари, къде има производство). Но всички знаем, че шараните са краен брой и .... балона се пука. Въпроса е дали искаш да си от последните шарани
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар