Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Перманентните кризи през 19-и век не са били заради дефлацията, а заради куп други причини. Това е измишлиотина, че дефлацията води до криза. Човек когато има пари ги харчи, а не ги спестява, ако парите ти, увеличават стойноста си, просто ще си купуваш нещата които са ти необходими, а няма да харчиш като за последно... т.е. ще имаме една много по балансирана икономика и много по щадяща към околната среда.
Ето примерно виж как Марин си взе разни неща, когато Биткойните му поскъпнаха. Аз смятам да направя същото сега, но не за злато, а за подаръци и почивка около нова година. Подаръците ще са много щедри тази година, това нямаше да е така, ако трябваше да взимам заем. Аз не обичам да взимам заеми за важни неща, та камо ли за почивки и подаръци.
Това се отнася и за фирмите, ако парите им си вдигаха стойноста, те щяха да реинвестират повече... а сега какво се получава... всички харчат неспечелени пари и от криза към криза.
П.С. Аз също смятам, че Биткойн е с малко нереална цена в момента и очаквам корекция след нова година.
П.С.2 Аз съм голям карък и най вероятно в момента в който продам, цената ще се вдигне поне 5 пъти. Така че НЕ слушайте моите съвети.

Коментар